BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #654791 przez abrakadabra
Odnośnie swedzenia, to powiem Wam,że ja dostałam od lekarki swojej świetny krem, bez recepty jest za 10,00zł w aptece, nazywa sie Clotrimazolum, dla mnie to cud techniki medycznej.. Zupełnie eliminuje uczucie swedzenia. Polecam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654795 przez Agusia83
Clotrimazolum jest.na grzyby o często stosuje sie go w ginekologii i nie tylko.

Nie uwierzycie...właśnie przyszła mi kosmetyczka.

11 lata 7 miesiąc temu #654798 przez abrakadabra
Wiem, ale nie tylko :) Ale naprawde świetny jest. :)

11 lata 7 miesiąc temu #654800 przez WisniaJ
Abrakadabra ja go zawsze używam jako dodatek do globulek jak mam jakieś dolegliwości "tam" na dole, ale moja siostra używała tego do smarowania pleców bo miała łupież pstry. Więc możliwe, że i na swędzenie pomaga :)

Gochens no to teraz nic tylko sie lenić :D A ja termin mam na 1go to mi to teraz rodzić im szybciej tym lepiej... :D Zwłaszcza, że Przemek ma urodziny za tydzień, ja 10 czerwca... Więc jakoś wolałabym, żeby Gabi wyszła wcześniej, ale jakoś jej się chyba nie spieszy... :P

Czy któraś z was się orientuje, jak to jest z tym porodem? Co jeśli minie mi termin z OM czyli 1 czerwca i termin z USG czyli 2 czerwca? Wtedy mam czekać na skurcze, jechać do szpitala na wywołanie, czy jak to jest?? Muszę się doktorka spytać, a może pojadę na tą cesarkę jednak jeśli nie urodzę do terminu? :P

11 lata 7 miesiąc temu #654958 przez Małgośka
Cześć Dziewczyny,
trzymacie się jeszcze?
Ja już spakowana, torbę na porodówkę wożę w bagażniku :)
Ninka wierci się niemożliwie, czasem zastanawiam się czy ona w ogóle śpi? Strasznie boli mnie krzyż no i te skurcze...

11 lata 7 miesiąc temu #654978 przez natali
Jestem spowrotem rano nie zdazylam sie przywiac DZIEN DOBRY
Juz jestem po depilacji mysle ze moze pomoze bo mialam juz 3 tygodniowy na nogach i poprostu moze to mi tak dokuczalo zobaczymy wieczorem stwierdzilam ze narazie nie bede panikowac narazie to dopiero 2 nocki takie mialam zaczekam do jutra i jak sie powtorzy to jutro rano lece do lekarza.
z clotrimazolum w ciazy trzeba uwazac i jezeli ktos stosuje to lepiej pod okiem lekarza.

Malutka ogladalam ten program kilka dni temu w tele, ta dziewczyna miala troszke inny przypadek ale nie pamietam czy miala ta sama chorobe o ktorej ja pisze wprawdzie objawy sa te same wlacznie z ta zoltaczka tylko to juz bardzo zaawansowana choroba.

Wisnia spokojnie lekarze moga cie przetrzymac do 42 tygodnia jezeli nie ma powodow do zagrozenia zycia malenstwa dopiero w przypadku kiedy masz juz skurcze ale nie ma rozwarcia lub na odwrot beda wywolywac wczesniej takze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc tym bardziej ze to pierwsza ciaza to przenoszenie jest bardzo mozliwe. Nad cesarka zastanow sie powaznie mysle ze to nie jest dobre rozwiazanie jesli nie ma takiej potrzeby, chcesz sobie oszpecic brzuch na zyczenie? DEcyzja nalezy do ciebie

11 lata 7 miesiąc temu #654988 przez rysa
Wisnia w ósmej dobie po termin ie trzeba sie zgłosić do szpitala, zbadają Cie, sprawdzą rozwarcie, szyjke, KTG itd.Jeżeli wszystko będzie bez zmian to wracasz do domu i czekasz i czekasz i czekasz :huh:

Nic dzisiaj takiego nie zrobiłam a jestem bardziej zmęczona niz wczoraj jak wysprzatałam całe mieszkanie,okna itd.A podłogi szoruje na kolanach, zazwyczaj robiłam to na kucaka ale teraz brzuch mi przeszkadza, poprostu nie uznaje mopa :silly:
Chyba trzeba walnąć kawe, może się obudze :side:

Malutkamilka zrobiłas mi ochote na tą sałatke i też dzisiaj zrobie :) Moj przepis jest taki:
makaron tortellini
ogórek zielony
Pomidory
puszka kukurydzy
30dag szynki
majonez
przyprawy:czosnek, zioła prowansalskie a reszta wg uznania :)

11 lata 7 miesiąc temu #654994 przez Hania84
Hejka :)

W końcu Was nadrobiłam :)

Ja od 8 rana do teraz na nogach. Najpierw z moim w UP bo musiał pokazać nową umowę...później zakupy (sama tachałam bo mój już musiał do pracy), później ogarnięcie chatki i jestem :) ale powiem Wam że dziś już z przemęczenia mocno czułam kręgosłup i podbrzusze.

Wczoraj wieczorem mała się tak fajnie rozpychała w brzuchu , że mięliśmy fajną rozrywkę z moim :D ...a dziś czkawka za czkawką leci i brzuch mi non stop podskakuje :silly:

Natali uważaj na to swędzenie...ja bym nie ryzykowała tak czekaniem bo może to być cholestaza co jest bardzo niebezpieczne.

Rysa, przepis fajny :) jak znajdę tu tortellini to zrobię bo od dawna ma mi się na jakąś sałatkę...a Niemcuchy z gotowych to głownie ziemniaczaną mają.

Beata
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #655000 przez rysa
Hania a uszka tam macie?Czasami w sklepach jak nie ma tortelini to zastepuje je uszkami z mięsem :)

11 lata 7 miesiąc temu #655004 przez Hania84
Rysa coś na wzór uszek jest...ale ze serem lub ze szpinakiem. Muszę zobaczyć czy z mięsem też bym trafiła bo nie wiem akurat tego.

11 lata 7 miesiąc temu #655007 przez abrakadabra
natali nie stosuje nic bez konsultacji z lekarzem.

11 lata 7 miesiąc temu #655017 przez rysa
Ja tez stosowałam Clotrimazolum, przed ciążą pare razy i w ciąży też raz-globulki i krem, lekarz zalecił :)

11 lata 7 miesiąc temu #655021 przez natali
Abrakadabra ale ja nie powiedzialam ze stosujesz bez zalecen lekarza napisalas ze jest bez recepty w aptece wiec doradzilam zeby najpierw skonsultowac sie z lekarzem jak ktos ma problemy i to wszystko ja tez mam ta masc w domu ale nie bede stosowac bez konsultacji, nie mialam nic zlego na mysli. Mi ta masc kazala stosowac mama juz bardzo dawno tak profilaktycznie raz w tygodniu po kapieli ale tylko zewnetrznie okolic intymnych ona tak robila i nigdy nie miala grzybicy ani problemow tych okolic. Ale ciaza to stan odmienny i powinnysmy uwazac na wszystkie produkty typu mascie lecznicze czy jakies leki bo nigdy nie wiadomo jak organizm moze na nie zareagowac, chyba ze jest sie pod kontrola lekarza.

11 lata 7 miesiąc temu #655027 przez abrakadabra
Po kąpieli?? Słyszałam właśnie,że jeśli sie ma jakieś infekcje, to właśnie powinno sie unikac kąpieli to prawda?? :)

11 lata 7 miesiąc temu #655045 przez Hania84
abrakadabra jeśli ma się infekcje pochwy to faktycznie długie ciepłe kąpiele nie są wskazane...ale prysznic owszem. A bardziej nawet częste podmywanie się i osuszanie krocza ręcznikiem papierowym.
Trzeba jeść minimum jeden jogurt dziennie też oraz ograniczyć spożycie serów, cukrów i produktów mącznych.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka