BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #654690 przez WisniaJ
Tak w ogóle to czytałam, że podobno po pobieraniu próbki na paciorkowca można wcześniej urodzić... no nie udało się :P Hmm szorować okna? :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654699 przez malutkamilka
Dziewczyny robiła ktoraś salatke z makaronem tortelinii? bo mojemu sie ubzduralo i zabralam sie za robienie, ale do konca nie wiem co tam dawac bo wiem co ma byc z jego opowiadania co tam bylo w tej salatce, a jak zadzownilam do tesciowej to ona mowi ze moja szwagierka od kogos ja dostala i tez nie wie do konca co w niej bylo

11 lata 7 miesiąc temu #654704 przez rysa
Szorowalam,wiesxałam firanki,wysprzatałam całe mieszkanie itd i nic...:)

malutkamilka ja robie taka salatke ale przepisów jest durzo i każdy inny

11 lata 7 miesiąc temu #654709 przez malutkamilka
A m,ogla bys napisac co tam dajesz?
Bo ja mam ze ogorek papryka kukurydza, makaron i majonez zmieszany z ziolami prowansalskimi

11 lata 7 miesiąc temu #654712 przez WisniaJ
Może spytaj męża co on tam chce po prostu, bo jest faktycznie masa tych przepisów i w sumie wszystko tam można wrzucić, a później ci powie, że on nie taką chciał ;)

To ja chyba nie szoruję okien bo później będę chodzić wkurzona, że wyszorowałam wszystkie i nic... :P Chociaż może by im się przydało małe mycie. Ale dziś słońce strasznie wali... :/ Przemek wczoraj stwierdził, że mam nic nie myć i nie sprzątać, ze mam teraz odpoczywać, biedaczek chce odwlec jak najdłużej moment przyjścia Gabi na świat... :D

11 lata 7 miesiąc temu #654714 przez Agusia83
Maly od rana sie nie rusza,pogonilo mnie do toalety, pobolewa brzuch i nogi...;nawet zimny sok nie podzialal...mam stresa.

11 lata 7 miesiąc temu #654719 przez malutkamilka
Myślę że dam to co mam nic nie bede udziwniac bo faktycznie efekt moze byc beznadziejny ;/
A tak ogolnie apropo przyspieszenia to slyszalam ze wiel kobiet jak bylo podlogi na kolanach czy schody to zaczynaly im sie skurcze albo wody odchodzily, ale ile w tym prawdy to ja nie wiem. Zreszta czytalam na necie ze rozne sa sposoby ale wszystko zalezy od gotowosci maluszka i ciala matki na porod.

Ponoc napar z lisci malin pomaga- do picia oczywiscie.

a ja dzis mam wycieczki do toalety. Na razie jedna ale ledwo cy wyszlam i moglabym isc znowu ale jednak sie powstrzymam. Lekkie cmienie w dole plecow i nie wyspanie mimo ze spalam ladnie i taki jakby lek w srodku odczuwala ale nie wiem czemu. Ciezko mi sie oddycha mimo e lepiej juz wchodzi mi ta dlon miedzy biust a brzuch...

Ale sie nakrecam ;)

11 lata 7 miesiąc temu #654723 przez malutkamilka
Agusia a zjedz cos slodkiego albo napij sie coli bo ona szybko cukier podnosi do gory i sie poloz- powinien sie ruszac wtedy. Rozluznij sie, jeszcze za szybko. Ale sie nie stresuj to nie pomoze.

11 lata 7 miesiąc temu #654724 przez abrakadabra
Agusia83 W poniedziałek miałam ostatnie badanie ginekologiczne. I fakt, ta dziwna maź była taka brązowawa..

Rysa Wiesz było bardzo późno, ja wiem,że zawód lekarza zobowiązuje,do 24h "czuwania",ale jakoś nie miałam serca żeby do niej zadzwonic.. jakaś blokada, tym bardziej, że skurczy nie miałam regularnych..

11 lata 7 miesiąc temu #654736 przez WisniaJ
Malutkamilka mi też jakby lepiej dłoń wchodzi... Ale nic poza tym :P Zazdroszczę wam tych objawów, nawet jeśli są urojone... Bo u mnie żadnych bóli, skurczy, Gabryśka kopie i się wierci... DUPA :P Pewnie urodzę ostatnia ;D

Ogólnie podobno wysiłek fizyczny obojętnie jaki pomaga, mycie podłóg, wchodzenie po schodach itp, no ale przecież nie będę podłóg szorować na kolanach... Aż tak mi nie zależy ;)

Abrakadabra ja taka jestem, że bym Przemkowi kazała na pogotowie dzwonić haha ;)

11 lata 7 miesiąc temu #654757 przez Agusia83
Pije pepsi i jak narazie nic. Ooooooo dostalam kopniaka,ale jednego.

A zajelam sie obiadem. Żuka z wczorajsza a na drugie naleśniki z nadzieniem ruskim i polane sosem pieczarkowym.

11 lata 7 miesiąc temu #654762 przez natali
Agusia83 napisał:

Dzień dobry. Wyspalam sie...choć zasnąć było ciężko...biodra tak bolały,ze nie wiedzialam jak sie ułożyć...a przy kazdej zmianie pozycji chcialo mi sie wyć. Juz nie bede sie tak forsować.

Natali,a to swedzą Cię stopy,czy całe nogi? I tylko nogi,czy jeszcze cos? Bo jeśli nadal i cos jeszcze to bym pojechala na ip. Przy emi w 37tc siedziało mnie całe ciało i dostawalam wysypki. Wyladowalam w szpitalu,jakąś reakcja alergiczna byla,ale nie wiedzieli skąd. Tez myśleli,ze to wątroba.

Agusia glownie swedza mnie stopy i nogi sporadycznie odczuwam rece i inne okolice tlowia ale te juz nie sa tak dokuczliwe, wysypki nie mam wiec alergia raczej to nie jest
znalazlam takie informacje
parenting.pl/portal/cholestaza-ciazowa#
ale mam nadzieje ze to nie to ide na depilacje nog jak to nie pomoze to podejme inne kroki

11 lata 7 miesiąc temu #654772 przez malutkamilka
Natali ja wczoraj woe zorem ogladalam polozne z tego linka i tam byla kobietka ktora miala takie dokuczliwe swedzenie calego ciala ze spac w nocy nie mogla. Ona miala predzej przeszczep nerki ale to swedzenie bylo zwiazane z uciskiem na watrobe bo miala bialka oczu zazolcone i twarz lekko.
tvnplayer.pl/programy-online/polozne-odcinki,1243/

11 lata 7 miesiąc temu #654774 przez Gochens
Hej dziewczęta!!!

Tak Was czytam i czytam i zastanawiam się co Wy już rodzić chcecie??!! Przecież my czerwcoi jesteśmy i tego się trzymajmy więc żadnych myć okien, szorowań podłóg na kolanach!!! Leżeć i wypoczywać :laugh:

Rysa, Wiśnia u mnie też zero skurczy, pobolewań :huh: sama już nie wiem czy to dobrze czy źle choroba... :unsure:

Wczoraj ostatni dzień w pracy także od dziś można powiedzieć, że oficjalnie jestem na macierzyńskim ! Na pożegnanie dostałam kwiaty i torta więc w sumie bardzo miło mi się zrobiło i nawet łza w oczku się zakręciła... Takie dziwne uczucie jakby człowiek na emeryturę przechodził heh

U mnie dziś na obiadek kaszaneczka i kiełbaseczka z grillka a karmi też z chęcią bym się napiła, mam Bawarię z lodóweczki więc chyba zaraz ją wsysnę :)

11 lata 7 miesiąc temu #654776 przez Agusia83
Natali,nie depilacja tylko lekarz albo ip. Zrób badania,alat aspat.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka