- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
O mój Boże..czyli ja moge nie móc sie tak długo z tej głupiej infekcji wyleczyc,bo wpiedzielam non stop coś z serem itd????????? A jogurtów przynaje sie bez bicia, jem maleńko,praktycznie wcale...Trzeba jeść minimum jeden jogurt dziennie też oraz ograniczyć spożycie serów, cukrów i produktów mącznych.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Musialam zjechac predzej do domu bo bylo mi tak goraco ze nie moglam juz wytrzymac. Dobrze ze jest chociaz ten wiaterek. Przyjechalam to musialam sie wykompać bo w aucie to mi sie plecy i d..a spocila jak nigdy. I ta ka mnie chec naszla na nalesniki z dzemem owocowym i bita smietana ze pomimo innej potrawy na obiad zrobilam te trzy nalesniki i wlasnie je wcinam. Az mi slinka cieknie by szybciej je zjesc
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja wróciłam od teściów z ogrodu, słońce pięknie grzeje, poleżałam trochę na słońcu i nie mogę doczekać się już chwili jak będę mogła wygrzewać się godzinami na słońcu!!
Malutkamilka ale żeś narobiła smaka tymi naleśniorami!!
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja w koncu usiadlam na dupie. rano szybkie sprzatanko domu i pozniej wystartowalam do sklepu na inny koniec miasta ( u nas sa odleglosci normalnym krokiem 20 minut na dugi koniec miasta ). u mnie podroz w jedna strone zajela ponad ogdzine, myslalam, ze z powrotem juz nie dojde. brzuch mam wrazenie, ze sie powieksza z kazdym dniem i ziemne przyciazenie juz dziala. z checia bym podstawila pod brzuch jakis wozeczek i bym go pchala czuje kazdy miesien na nogach i plecach. strasznie mnie ten brzuch juz przeszkadza, ale nie chce rodzic.
tez w nocy zaczelam czasami czuc bol bioder, jak sie poloze nie wygodnie. no i delikatne skurcze tez dzis byly, takze juz koncoweczka sie zbliza
u nas chyba tydzien po terminie zaczynaja wywolywac porod, czyli skakanie na pilce, lazenie po schodach itd. nic nadzwyczajnego, czego by nie mozna robic w domu.
dzis nie wstaje z kanapy i bede ogladac jakis serial na necie, bo i tak nie mam na nic sil
milego popoludnia
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też nie moge sie doczekac, aż bede mogła leżec na działce plackiem i sie opalac
No i właśnie na śmierc zapomniałam dzisiaj od rana
WITAM SIE OFICJALNIE JUŻ W 9 MIESIĄCU HIHI
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
A wywolywanie porodu przez lekazy polega na podaniu kroplowki tak bynajmniej mi sie wydajea skakanie na pilce usmierza bol choc powiem wam ze juz czasami sie zastanawiam czy jestem zle poinformowana i jak cos napiszecie to ogarnia mnie watpliwosc.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Clotrimazol jest bezpieczny po 16 tygodniu, nie wiem czemu akurat 16, ale lekarz mi tak powiedział, dlatego czekał z globulkami aż miniemy z Gabi 16tydz. A co do podmywania - to max 3 razy dziennie, do tego NIE UŻYWAĆ wkładek na bieliznę. Mówi ci to spec od infekcji bo ja mam je dwa razy do roku minimum... I nic ci nie dadzą jogurty, jak jesteś podatna, to po prostu szybko leczyć. A no i na basen nie chodzić często niestety
Natali co do cesarki to ja tego nie traktuję jako jakiegoś oszpecenia brzucha... Mam w okół siebie co najmniej 10 brzuchów po CC, z czego jeden naprawdę ciężki przypadek - kuzynka 2 miesiące chodziła z otwartą raną, a mimo to brzuszek wygląda ładnie. Bardziej bym się obawiała jednak samego faktu, że goi się dłużej niż po porodzie SN, ale i tak nie przekreśliłam jeszcze ostatecznie tej mojej propozycji mojego doktorka.
Gochens to ja w takim razie pogadam z doktorkiem moim czy jest opcja taka jaką chcę, czyli jak się nie zacznie do 1 czerwca to cesarka, no i wypytam jak to z tym terminem, bo mi się nie widzi przenosić aż 2 tygodnie... :/
A ja dzis po pysznym obiadku - bułki na parze + śmietana z cukrem, chyba się w nich zakochałam
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kobiety, bawicie sie czasem z dzidzia w brzuchu? To znaczy, czy prowokujecie, zeby sie ruszyla na przyklad? Czyli glaskacie i ruzacie lekko brzuszek?
Bo nasza Nila reaguje na bodzce z zewnatrz wrecz fenomenalnie. Jak masuje brzuch i nagle przestane, to potrafi pukac w to samo miejsce, gdzie masowalam. Upomina sie chyba
Czasem ja prowokujemy mowieniem bezposrednio do brzucha i dotykaniem i wtedy przestajemy i ona wtedy zaczyna stukac od srodka.
Dzisiaj moj najstarszy syn glosno do brzucha wolal Nila, Nila i wtedy przylozyl ucho. Po chwili tak mu odkopala, ze az glowa mu sie zatrzesla
Kurcze, nie pamietam, zeby w dwoch poprzednich ciazach dzieciaki az tak mocno reagowaly na zaczepki z zewnatrz. Zabawne to jak taka kruszynka w brzuchu bierze udzial w zyciu rodziny
Hania84 napisał:
Beata
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Beata - też tak z małą robimy...właśnie wczoraj wieczorem tak się z nią bawiliśmy jest to niesamowite jak reaguje na bodźce z zewnątrz. A mój będzie musiał wziąć w takim razie urlop swój. Czyli na dobrą sprawę nie ma tu czegoś takiego jak urlop ojcowski. A jak będę leżeć w szpitalu to on może pracować bo odwiedzin i tak nie ma przez cały dzień więc po co ma brać wolne. Tylko na dzień wyjścia.
Nikt po terminie od razu nie robi CC najpierw trochę wymęczą i pomęczą maja w końcu czas do 42 tygodnia
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Mam problem bo chcę zrobić pycha kolacyjkę na urodziny Przemkowi, macie jakieś sprawdzone sosy do polędwicy wieprzowej? Szukam i szukam i nic ciekawego poza sosem pieprzowym nie ma... :/
Beciara ja się już tak nie bawię bo przynajmniej jak się Gabi uspokoi to mam chwilę spokoju, a tak to by cały dzień bez przerwy buszowała... Przemek tylko do niej puka wieczorami
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiśnia - czyżbyś bała się porodu naturalnego? że tak wciąż ostatnio wspominasz o CC?
A co do uszek to jest z tym babrania w 3 d..y...dziewczyno...czas, woda, prąd/gaz (w zalezności co mamy - ja mam prąd) i jeszcze nadzienie trzeba zrobić...a tu idę do sklepu, kupuję uszka za 10-12zł i mam wszystko w D..e
Ech nie przejmuj się tym sosem...na pewno wymyślisz jakiś rewelacyjny i Przemek będzie zadowolony
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Co do tych wizyt to dramat - jak u nas za komuny oni tak we wszystkich szpitalach mają??
Ja zawsze jam robię uszka/pierogi to sobie mrożę jeszcze surowe. A jaka później radocha, że coś się jeszcze uchowało w zamrażarce... No i jednak nie kupię nigdzie takich, jakie sama zrobię. Zwłaszcza te świąteczne.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa