BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #650441 przez Marta1985
Agusia myślę ze to oznacza ze Arturek się przekrecil :-)

A z tymi mężami i partnerami to trzy światy ...

Dziewczyny... Coś mnie dziś brzuch okresowo boli i piersi też jak przed okresem :-( mam nadzieję ze to są moje schizy... Tłumacze Bartusiowi ze to jeszcze ńie pora bo musi poczekać na dokończenie remontu :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #650446 przez Agusia83
Marta, mnie tez tak pobolewa...mysle, ze moga to byc nadal skurcze przepowiadajace...sprobuj wziasc ciepla kapiel, gdyby bardzo dokuczaly...jesli przejda, to sa to te, o ktorych napisalam...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650447 przez WisniaJ
Dajcie spokój dziś chyba dzień debila, mój też wybył przed obiadem z kolegą na piwko i wrócił po 4 godzinach.. :/ A na dodatek jutro się umówił z 3 kolesiami na działce na grilla o godzinie 13, a wyraźnie mu mówiłam, że dziewczyny wpadają do mnie na 17, ale spoko, pójdzie sobie wcześniej na grilla i wróci pewnie uwalony... Dajcie spokój z tymi facetami... Mautkamilka współczuję ci, ja teraz już poprowadzić mogę max z pół godziny później już się męczę za kierownicą bo mi niewygodnie...

Co do łóżeczka to nasze stoi po środku mniej więcej, a pokoik też malutki mamy. Czytałam, że pod oknem raczej nie powinno stać. Najlepsze miejsce to takie, że jak się otwiera drzwi to możesz zajrzeć do malucha nie wchodząc do pokoju, tak też ustawiliśmy. Co do powietrza to nie wiem bo my mamy nawilżacz i wilgotność powietrza jest ok.

Marta jak są dość rzadkie to chyba nie ma się co bać, ja też już mam od jakiegoś czasu takie bóle, ale powiem wam, że z dnia na dzień są mocniejsze. Co prawda piersi mnie nie bolą, ale mam bóle jak przy miesiączce i promieniują na nogi.

11 lata 7 miesiąc temu #650455 przez Agusia83
Wisnia mi tez tak promieniuja na nogi...ale przy miesiaczce tak wlasnie mialam...bolal mnie brzuch z kregoslupem i nogi rwaly....

11 lata 7 miesiąc temu #650457 przez Marta1985
Eh ... No to jednak potwierdza się reguła ze wszyscy oni są tacy sami :-(

Mój maz podobno dziś w domu siedzi i odpoczywa po wczorajszym... Podobno...

Ide po pudełko lodów :-)

11 lata 7 miesiąc temu #650458 przez malutkamilka
No i wlasnie dlatego nie chcem prowadzic. Dzis wracalam ze stargardu tylko 40 km i juz po 15km mialam dosyc. Wszystko mi uwieralo i przeszkadzalo na dodatek dosc czesto pobolewa mnie krzyz nad tylkiem tak jak na okres. I jeszcze w sukience mam siedziec za kolkiem. Zeby nie narobic mu siary napisalam mu smsa ze jka pije to tak by mogl rano jechac i przypomnialm grzecznie ze nie naszykowal sobie ubran na jutro ani ich nie wyprasowal a ja nie mamm zamiaru tego rano robic Odpisal ze juz idzie.

a najgorsze jest to ze przyjechal na tydzien. w dzien siedzi na budowie bo robi wieczorem przyjezdza to gdzies lezie i mam go jak juz sie polozy do lozka. Nie wiem on cyba mysli ze jak jestem w ciazy to nie potrzebuje jego towarzystwa... ale sie marudna zrobilam

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650459 przez WisniaJ
Podobno im ktoś miał bardziej miesiączki bolesne, tym te skurcze są bardziej męczące. Ja nigdy nie cierpiałam podczas miesiączki, więc te bóle odczuwam też bardzo słabo. Tylko czasami konkretniej mnie ściśnie to wtedy nie wiem czy rodzę, czy się zaraz zsikam pod siebie ;) Ale fakt za każdym razem po ciepłym prysznicu przechodzą jak ręką odjął, myślę, że to będzie mój sposób na odróżnienie tych właściwych skurczy :)

Dziewczyny mi się wydaje, że to po prostu oni odczuwają coraz większe ciśnienie, ze "to" już zaraz... Bo ja jakoś nie zauważyłam naprawdę zmiany jakiejś większej u siebie, a Przemek to ostatnio jak kobieta z okresem...

11 lata 7 miesiąc temu #650462 przez Agusia83
Wisnia, to jest prawda...ja przy @ mialam okropne bole i w dodatku ten kregoslup...podczas porodu nie czulam bolu brzucha, tylko bole krzyzowe...ponoc gorsze od brzusznych...doslownie jakby ktos mi lom wciskal i chcial go wyrwac....moja mama miala to samo...a kolezanka, ktora dosyc lagodnie przechodzi @ miala bole brzuszne...oczywiscie tez ja bardzo bolalo...ale to ponoc zupelnie inny bol...czujesz jakby ktos Cie opasal czyms i sciskal brzuch...

Malutkamilka, dobrze, ze maz juz idzie...a rozmawialas z nim czemu tak Cie zostawia na cale dnie? A pyta chociaz jak sie czujesz?Kochana, nie prowadz samochodu..to jest chyba juz niebezpieczne.

11 lata 7 miesiąc temu #650466 przez WisniaJ
Agusia to mam szczęście, bo też słyszałam, że te krzyżowe są może nie mocniejsze, ale po prostu gorzej się je odczuwa. A ściskanie brzucha to już mi znane od niedawna i to codziennie coraz lepiej, wiec chyba nie będzie tak źle :)

Malutka ja też myślę, że lepiej już sobie darować wojaże w tym ostatnim miesiącu. Bo domyślam się, jak ci musi być ciężko w taką trasę, ja bym chyba nie dała rady na raz takiego dystansu poprowadzić.

My się kładziemy bo dziś od 6 spać nie mogę i teraz już mi się oczy kleją. Dobranoc :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #650472 przez malutkamilka
Rano wstaje i jedzie na budowe, o to nie mam do nigo pretensji bo budujemy sami i chociaz nadrobi, na godz lub dwie zawsze tam podjade ale to nnie jest to samo co spedzenie razem chociaz wieczoru- na trzezwo. Nie jest jakims alkoholikiem, ale na prawde chcialabym aby usiadl ze mna wieczorem jak wroci z budowy , nawet obejrzal glui film razem, razem zrobic kolacje czy chocby pogadac i w koncu wybrac jedno imie dla naszej cory, bo ja mam trzy on tez a na jakies w koncyu tzreba sie zdecydowac.

Dzis przyjechal to pojechalismy do mojego dziadka bo sam na razie mieszka i wypil z nim po dwa kieliszki. Przyjechalismy poszedl sprawdzic czy kola dokrecone wrocil z piwem bo bylo w aucie. Wyszedl do kolegi z dwa piwami przed blok a wyladowal na garazowce gdzie na pewno pija wodke bo juz jak kiedys z kolezanka jej chlopa z tamtad wyciagalam i niech on mi zacznie tam chodzic to szybko powedruje do mamusi, ale na domowke !

Oj ale mi dzis znowu cisnienie podniusl.

No faktycznie juz idzie. Jakies 20 minut i dojsc nie moze a ten garaz raptem 30-40m od bloku

11 lata 7 miesiąc temu #650476 przez Agusia83
Wisnia, uwierz mi, ze te bole, ktore teraz masz to pikus...porodowe sa o wiele mocniejsze :blink: ale juz nie strasze....
Zycze Wszystkim mamom spokojnych lekkich porodow

11 lata 7 miesiąc temu #650489 przez Hania84
Agusia jest to bardzo możliwe, że jest główka w dół bo moja jak tak była ułożona to też czkanie w dole brzucha czułam :)

A co do tych bóli na @ to ja mam teraz delikatne takie jak na miesiączkę i tylko w dole brzucha...musi być ze mnie ściśnie w kręgosłupie...a miesiączki zawsze miałam bolesne jak diabli...aż czasem ryczałam z bólu i też krzyżowe...(chociaż później miałam to wszystko wyregulowane przez pigułki anty) więc teraz to nie wiem o co kaman :unsure: zobaczymy jak będzie później

rysa - u nas łóżeczko stoi równolegle do naszego łóżka, przed nim jest szafa a na wprost naszego łóżka jest okno więc nie stoi tez przy oknie ani przy kaloryferze.

11 lata 7 miesiąc temu #650497 przez Agusia83
Haniu, juz mialam pisac Ci smsa, co slychac, jak sie czujesz....? Rozmawialas z A na spokojnie? Juz wiesz, co i jak pozalatwiac?

Malutkamilka...moj D. twierdzi, ze bez piwa robota mu nie idzie...a praktycznie codziennie wieczorem wypija 1 lub 2 przed snem...wiem o czym piszesz...chociaz nie uwazam mego za alkoholika...
A ile lat ma Twoj maz? Moze jak corcia sie urodzi to oprzytomni, ze nie bedzie mogl tak sobie wychodzic....
Jakie macie imiona dla corci?

11 lata 7 miesiąc temu #650514 przez malutkamilka
W marcu skonczyl 28. Ja nie mam mic przeciwko piwku lub dwoch, ale sama siedze jak go nie ma i sama siedze jak on jest... a co mi po tym jak przyjdzie po piwach? Zasypia albo marudzi, a m oje potrzeby? Jakis seksik...

Mi sie podoba Natalka, Emilka, Klaudia i Patrycja. mężowi Natasza, Natalka, Ada, Klaudia i Wiktoria. Niby sie powtarzaja ale konkretnie musi byc. A jak nie to jak urodze jak go nie bedzie w Polsce to sama nadam imie i jak mu se nie bedzie podobac to jego problem.

Jeszcze nigdy jak wracal do domu nie mialam na niego takiego nerwa a jest od czwartku...

11 lata 7 miesiąc temu #650515 przez Beciara
No dzisiaj moze rzeczywiscie facetom odbija? Moze pelnia ksiezyca bedzie? Moj maz dzis stwierdzil ze piore powoli ubranka niemowlece, bo "hormony nade mna zapanowaly kompletnie". Czyli, gdyby nie hormony, to ubranek bym nie prala i dziecko by w brudnych po porodzie chodzilo?

Co do lozeczka, to w pokoiku dla malej stoi po lewej stronie, tylem do okna. Tyle, ze mamy tez taka mala kolyske na kolkach, ktora bedziemy jezdzic na poczatku po wszystkich pomieszczeniach. W nocy bedzie stala obok naszego lozka w sypialni na przyklad.

Kobiety, mam pytanie. Szczegolnie do tych, ktore, jak Agusia np. , maja juz male dziecko. Czy kupujecie taki podwojny wozek dla obojga? Taki wozek dla rodzenstwa, w ktorym z tylu np. mozna wlozyc gondolke, a z przodu siedzi sobie starsze dziecko?
Mam dylemat, bo z jednej strony Denis najczesciej wychodzi z rowerkiem, albo za raczke (na krotkie dystansy), ale z drugiej strony, jak maz jest w pracy, a ja bede musiala z dziecmi do lekarza czy na zakupy smigac, to boje sie, ze nie zapanuje na brykajacym Deniskiem i dzidzia w wozku. Jedno ucieka, drugiego nie mozna porzucic, zeby gonic pierwsze... Nie wiem sama. Maz mowi, ze przesadzam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka