BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #661972 przez Gochens
aleksia Oczywiscie że powinnas dostać wypis że szpitala jeśli nie dostałas to powinnas się udać po niego !!! Ją jak wychodziłam to od razu mi dali miałam tylko przyjść po wyniki badań bo jeszcze ich nie mieli jak wychodziłam.
Ją właśnie czekam sobie na doktorka :) a z tymi pieluchami to głupota nawiezli tych większych a o noworodkach chyba im się zapomniało... Na szczęście mnie się udało i mam nadzieję że dupsko mego malca przyjmie je bez zbędnych marudzen :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #661977 przez Agusia83
Rysa, ja sie mialam do biedrony sama przejsc, ale dobrze, ze tego nie zrobilam, tylko pojechalam z mezem...paczki dosc duze i musialabym je pod pache wsadzic...
byly jeszcze pieluchomajtki dla starszych dzieciaczkow, jasieczki, posciel ale juz 160x200, kupilismy zabezpieczenia na szafki i kanty stolow, do tego taka zawieszke na sciane na zabawki...z buzia tygryska :laugh: , kubek z rurka dla Emisi...byla lovela 16,99....moim zdaniem droga, bo to ta 1,8l..do tego wybielacz...jakies podklady, patyczki do uszu i wkladki laktacyjne....ja jednak wkladki mam sprawdzone baby ono i juz kupione.

11 lata 7 miesiąc temu #661978 przez WisniaJ
Ja mam póki co 3 paki tych pieluch Newborn ale chcałam już zakupić pieluch na cały miesiąc, żeby mieć z głowy :lol:

Rysa wyobraź sobie, że od 2-3 dni Gabi też jakby się wypina z prawej, a zawsze była z lewej może to jakiś znak :ohmy: A ja miałam mieć jutro wizytę u doktorka a jednak idę dopiero w poniedziałek, oby było wszystko dobrze z nią i oby pozycji nei zmieniła... Ale tak późno to chyba rzadko się zdarza?

A co miało być jeszcze fajnego w Biedronie? Bo ja nie patrzałam, bo z facetem zakupów nie lubię robić :P Ale wiem, że od 3go super sandałki za 22zł będą i jeśli do tego dnia urodzę, to wykopię Przemka po nie :D

11 lata 7 miesiąc temu #661990 przez rysa
no właśnie jakieś różne kosmetyki miały być, te wkładki laktacyjne, jestem ciekawa jaka jakość bo skoro pieluchy dobre to może wkładki też a cena dobra 4,99 za 30 szt.
Jakies butelki, smoczki i takie tam, widziałam w gazetce.
Myślałam o tej zawieszce na ściane na jakieś pierdólki.

Jutro jak będe wracać od gina to wstąpie do Biedry bo jest niedaleko, może jeszcze coś zostanie.

Wisnia już tyle tych znaków :laugh: i dalej nic.Chociaż ja się od jakiś dwóch dni jakoś tak psychicznie dziwnie czuje :S

11 lata 7 miesiąc temu #661996 przez Agusia83
tak tak...byly butelki, smoczki, grzechotki....

Rysa, tzn jak sie czujesz? Czasem wyciszenie sygnalizuje porod :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #662001 przez Ikunia1910
Agusia az tak ci sie spieszy? Bo cos mi sie wydaje ze do 400 stronic to w przyszlym tyg dojdziemy:)

Aleksia jak ja bylam w październiku w szpitalu to też mi wypisu nie dali bo niby sekretarki nie bylo czy cos, kazali mi przyjsc po tygodniu i do wypisu mialam dołączone wszystkie wyniki.

Mi na gbs kazali czekac okolo 5 dni, mam dzwonic i jak beda juz wyniki to musze isc do doktorka zeby je wpisal w karte.
Gochens udanej wizyty u Endrjego :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #662004 przez Agusia83
Ikunia, nie spieszy mi sie, ale mam takie glupie przeczucie :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #662005 przez WisniaJ
Ja kupiłam wkładki laktacyjne Johnsona zobaczę czy się sprawdzą, a trochę ich mam... :lol: Co do psychiki to też zauważyłam zmiany, coraz bardziej mnie wku*wia, że się nic nie zaczyna... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #662008 przez Agusia83
Spokojnie, Wisnia, macie z Gabi jeszcze czas jakies 3tygodnie...oczywiscie nie zycze Wam tego

11 lata 7 miesiąc temu #662013 przez WisniaJ
Agusia no w najgorszym przypadku 3 tyg... :( Jutro myję te okna jednak :angry: A dziś zaciągnę męża do łóżka szybciej może :P

Lecę klecić jakiś obiad, strasznego lenia mam w tyłku dziś.

11 lata 7 miesiąc temu #662015 przez rysa
Agusia właśnie jakoś tak nie mam na nic ochoty, nie chce mi się z nikim rozmawiać i nie mam ochoty na czyjes towarzystwo. Nawet mówić mi się nie chce.Apetytu nie mam :huh: Jakoś tak depresyjnie :huh:

11 lata 7 miesiąc temu #662021 przez Agusia83
to moze u Ciebie taki sygnal bedzie?Niby wszedzie pisza, ze przed porodem kobiety dostaja powera...ale ja tez takowego mialam, mylam podlogi na kolanach...i szorowalam domek....a Emi grzecznie siedziala i czekala sobie.... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #662024 przez Hania84
ja wypis miałam na drugi dzień do odbioru. Lekarz mnie sam poinformował o tym. Ja wychodziłam po południu a w tym szpitalu dawali wypisy tylko do 12-ej. I stąd miałam na drugi dzień. We wypisie miałam wszystkie wyniki badań, diagnozę, w jakim stanie mnie wypuścili i jakie zalecenia dalsze.

Też jakaś taka apatyczna jestem dziś. Senność mnie bierze.
Muszę się wykąpać jeszcze przed jutrzejszą kontrolną wizytą. Ciekawe co mi powiedzą...bo ciśnienie mam takie sobie.

Ciekawe czy moja mama dostała te body z lidla bo dziś były...a jechała dopiero po pracy. Muszę zaraz zadzwonić i się dowiedzieć.

Ja mam wkładki laktacyjne z belli.

11 lata 7 miesiąc temu #662028 przez Agusia83
Jak lezalam na patologii z Emi, wychodzilam w sobote i wypis dostalam....jedynie wyjsc w niedziele nie bylo...ale bez wypisu nie wypuszczali ludzi....

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662036 przez aleksiaa88
Agusia83 napisał:

Aleksia, jak moglas wyjsc bez wypisu? Jest to dokument stwierdzajacy Twoj obyt...powinnas miec tam napisane z jakiej przyczyny bylas hospitalizowana, jakie badania Ci wykonali i w jakim stanie wypuscili....
Jak moglas sie nie upomniec?Powinni sie tez zapytac czy chcesz zwolnienie...a jesli mialabys zazywac leki to powinni wypisac Ci recepty

a paciorkowca hoduje sie kilka dni, ja mialam wynik o tygodniu od pobrania

Moze i glupie, ale mam przeswiadczenie, ze jak nasze forum przekroczy 400 stron to zaczne rodzic :silly:

A jednak wyszłam bez papierów bo niedziela była a na weekendzie nic nie wypisują tylko mówią do domu- ciężarnym mówią do zobaczenia :lol:

Tak naprawdę tylko wynik gbs mnie interesuje wolę mieć go przy sobie jak dam radę to przyjadę z nim do nich jak nie to w innym wyląduję zależy jak to będzie i kto w domu będzie i takie tam inne czynniki na to mogą wpłynąć.
I z ciekawości też chce wiedzieć czy coś wyhodowałam czy nie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka