BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662271 przez Hania84
Ja tam nic nie biorę do szpitala z jedzenia i picia bo znając mnie to jak się zacznie bedę przerażona, zestresowana i nie bedę myśleć o jedzeniu i nawet piciu. :silly:

Mój jest głodomór, to fakt, ale myślę, ze też będzie zestresowany tą sytuacją to nie będzie o tym myślał...a nawet jeśli to na parterze jest w szpitalu bufet i ciepłe posiłki. Ale znając mnie to pewnie nie pozwolę mu odejść ode mnie bo będę tak przestraszona :silly:

Marta...coś się kręci u Ciebie ja widzę :) Trzymam nadal kciuki :)

Dziś od 18-19.30 spałam. No nie mogłam powstrzymać zamykających się oczu i padłam.

Rysa masz rację z tymi moherami. Jak stoją lub idą ulicą to takie schorowane, a jak trzeba zająć miejsce w kolejce lub autobusie to od razu budzą się w nich bestie pełne energii i biegiem zapieprzają. Bo wiecie one czają się...z kogo tu wyssać trochę krwi...i przeważnie trafia na te ciężarne :lol: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662276 przez kakaszka
zrobila zdjecia zeby porownac brzuch i jestem przerazona tym baniakiem :P no faktycznie fest przytylam

30 tydzien

35 tydzien

kurde 3 razy wiekszy sie zrobil w 5 tygodni, skandal !!!!!!
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662281 przez Hania84
Kakaszka różnice widać :lol: Fajny brzucho ;)

A przypomniało mi się...przedwczoraj stoję w markecie z 2kg ziemniaków w ręce i paczką frytek w drugiej (czyli praktycznie małe zakupy a ciężkie) to myślicie ze ktoś mnie przepuścił? A kolejka jak stąd do Berlina !!! Babka przede mną tylko się oglądnęła i dalej z wózka zaczęła wypakowywać (a miała więcej klunkrów niż ja)...a mojego brzucha nie da się nie zauważyć !!! I weź tu bądź dobry i przepuść kogoś jak cię puka w plecy...a ni chu, chu...juz więcej nie pokażę serca. Chyba ze spotkam ciężarną jak ja już nie będę w ciąży.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662284 przez abrakadabra
Hania84 Ja podobną sytuacje miałam w biedronce ostatnio.. :/ Stałam z lodem na patyku, jednym lodem.. i też facet sie obrócił zerknał na mnie i na mój brzuch i na tego loda i co pan zrobił? Odwrócił tą łysą pałe w drugą strone.. :angry:

kakaszka Spokojnie, ja miałam taki sam skandal jak Ty :P Też tak szybko mi w pewnym momencie strzelił brzuch :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #662292 przez WisniaJ
Ikunia ja też chyba sobie trzasnę jakieś fajne zdjęcia po porodzie jak już się zregeneruję tu i ówdzie... :lol: Co do rozmiaru to ja miałam 70B więc bez szału

Natali mój szpital uczestniczy w akcji "rodzić po ludzku" i tam ogólnie można wszystko, a przekąski i picie wody to wręcz mus :)

U mnie też niestety zauważalna jest codziennie niewidzialna siła, która odpycha głowy ludzi stojących w kolejce w kierunku przeciwnym ode mnie... :lol: Najbardziej wnerwiają mnie stare dziady... Nie potrafią zrozumieć, że człowiek czasami naprawdę ni ma siły, pomimo tego, że fizycznie może i wyglądam dobrze, ale czasami mi tak brzuch ciąży albo nogi bolą, że przeżywam katusze w kolejkach... A ludzie jakby oślepli. Na szczęście już niedługo. Aha i nigdy nie przepuszczę żadnej starej baby. NIGDY.

Dzwoniłam dziś do kuzynki, mamy termin na ten sam dzień i rodzimy w tym samym szpitalu. Podobno zwolnienie lekarz jej wypisał do 31go maja i jak nic się nie wydarzy kazał jechać do szpitala :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662295 przez Agusia83
Dziewczyny mnie tez sie odlynelo...wlasnie sie obudzilam i wpitolilam kilka ciasteczek owsianych z czekolada....

Kakaszka, fakt powiekszyl Ci sie brzuszek, ale sklamalabym piszac, ze przytylas...przeciez to maluszek w Tobie rosnie...

Z tymi moherami to macie w zupelnosci racje....mnie teraz to raczej kazdy ustepuje miejsca w tramwaju, ale kolejki?Gdzie tam...wiecie co mnie wkurza? W tesco sa kasy dla kobiet w ciazy i inwalidow...a zawsze stoja tam mlode, zdrowe i bezbrzuchowe osoby....wczoraj bylismy z mezem i taka jedna mloda baba, tylko sie na mnie popatrzyla i nadal wypakowywala zakupy....chamstwo na czym swiat stoi...ale wkurzaja mnie wowczas tez kasjerzy, ktorzy wiedza gdzie obecnie sa, owinni wypatrywac takie osoby i prosic ich poza kolejnosci...

A w tym autobusie juz sama bym zwrocila uwage osobie, ktora siedziala na miejscu dla nas uprzywilejowanym...

Przy Emi o 9:55 zaczely mi wody odplywac...D. jeszcze zrobil sniadanie, ja sie umylam i o 12 bylam juz na IP...kolo 13 bylam bardzo glodna, mimo podlaczenia glukozy i tak wpitalalam cukierasy :silly: ...to prawda, mozna male lyki wody robic...a po porodzie tez nic nie pozwalalali szybko zjesc...a ja po kryjomu jadlam cukierki i pilam wode :silly:

Aleksia, moj suwak cos stanal..dzis mam rowne 37tc...bo tak nawet dr mowila we wtorek...a to oznacza, ze konczymy 37t a zaczynamy 38....jak bedzie na suwaku 37t1d bedzie oznaczac, ze rozpoczelysmy 38tc

z cyckami sie nie wypowiadam....chcialabym mniejsze :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662305 przez abrakadabra
WisniaJ U mnie w szpitalu też jest zaznaczone,że moge spożywac napoje i drobne przekąski. Przynajmniej bedziemy miały jakieś źródło energi.. :)

Jedyne,co mam do zarzucenia im,to to,że jakośc jedzenia jest paskudna.. i juuż zapowiedziałam,że chciałabym,żeby mi ktoś przemycał jakieś jedzonko jak już urodze :laugh:

Agusia83 Faktycznie ci ten suwaczek sie zatrzymał, jesteś w tym samym tygodniu co ja przecież, obie mamy termin na 14.06 wiec nie wiem, czemu u mnie są już 3 tygodnie,a u Ciebie jeszcze nie :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #662310 przez WisniaJ
To oddawaj marudo trochę cycka :P A o której się Emi urodziła? I w ogóle to tak można, ja myślałam, że ze skurczami to się można kąpać i szykować, ale jako wody odpływają, to gnać od razu do szpitala... :) No i jednak się potwierdza, że lepiej mieć trochę kalorii przy sobie poród to jednak wykańczać musi... :/

11 lata 7 miesiąc temu #662314 przez rysa
Kakaszka fajny brzucholek.Mi tez sie wydaje ze moj w ciagu dwoch tygodni wystrzelil jak torpeda i z dnia na dzien jest wiekszy

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662318 przez Agusia83
Moj szpital tez ma status "rodzic po ludzku"

Emi urodzila sie dopiero o 21:20, po 2,5h parciach....skurcze rozpoczely sie o 10:30...najgorzej bylo jak jechalismy do szpitala a na drodze wyboje, a ja skurcza mialam....nie spieszylismy sie, bo wody byly czyste, a wiedzialam, ze porod pierworodki moze trwac i trwac...no i k...wa trwal :angry:

a tak w ogole, to w tym roku bedziecie obchodzic pierwszy raz dzien mamy:)pamietam jak maz przyniosl mi bukiet kwiaow i powiedzial, ze to maluszek mu kazal przekazac mamie:)

11 lata 7 miesiąc temu #662330 przez Ikunia1910
Marta jak tam u Ciebie?

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #662332 przez WisniaJ
Eee to i tak nieźle, moja kuzynka pierwszy poród od pierwszych skurczy do narodzin syna - 27 godzin... :lol: Ale to fajnie w takim razie nawet jak pociekną mi wody to ni będę się aż tak spieszyć. Chociaż znając mnie to w trzy sekundy będę już czekać na Przemka w samochodzie ;)

Mój brzuch według mnie stanął w miejscu, ale tata powiedział ostatnio, że się zmienił, więc opada, bo obwód dalej 103.

Dziewczyny z moim suwaczkiem też coś się dziwnego porobiło w sumie termin na 1go czerwca a wyskakuje, że 39t2d :/ Ale w dupie z tymi suwaczkami w sumie.

Mama dzwoniła, pieluch nie było - powiedzieli jej, żeniby nie dojechały na czas, może się uda upolować jutro lub pojutrze :)

11 lata 7 miesiąc temu #662334 przez Gochens
No i ja już po wizycie. .. jestem pozamykana na 4 spusty. ... szyjka na opusia... jak tak dalej pójdzie to chyba oni sami mi ten poród będą musieli wywołać!
Doktor wzial wymaZ na paciora, kolejna wizyta 5.06 eh no ciekawe. ..
Z mocherami i innymi slepymi to ja juz patent mam jak stoje w sklepie to mój M zawsze pyta do której kasy idziemy a ja na głos mówię NO JAK TO DO KTÓREJ DO TEJ DLA KOBIET W CIĄŻY, BEZKOLEJKOWEJ....i wtedy jest wzrok na mnie tych rekinów i słyszę PROSZĘ BARDZO haha
Nie ma co się pieprzyc z tymi ludźmi jak same ich nie wychowamy to oni sami sie nie ogarną...
Co do PAMPERS to ja ostatnio za 78 sztuk płaciłam 50 więc teraz się opłaca :)

11 lata 7 miesiąc temu #662335 przez Gochens
Ikunia jutro będę miała paragon na tablety więc Ci wyśle. .. może byc mms ? W domu brak skanera .... daj znac

11 lata 7 miesiąc temu #662341 przez Ikunia1910
Gochens nie ma problemu :) cyknij fotke z telefonu i na maila dawaj :)
Z tymi kolejkami to ja robię tak samo jak Ty, widocznie z łódzkiego jakieś znerwicowane kobity są hihi :P A i powiedz mi na kiedy masz ktg pierwsze wyznaczone? ja ide 28.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka