- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Mój jest głodomór, to fakt, ale myślę, ze też będzie zestresowany tą sytuacją to nie będzie o tym myślał...a nawet jeśli to na parterze jest w szpitalu bufet i ciepłe posiłki. Ale znając mnie to pewnie nie pozwolę mu odejść ode mnie bo będę tak przestraszona
Marta...coś się kręci u Ciebie ja widzę Trzymam nadal kciuki
Dziś od 18-19.30 spałam. No nie mogłam powstrzymać zamykających się oczu i padłam.
Rysa masz rację z tymi moherami. Jak stoją lub idą ulicą to takie schorowane, a jak trzeba zająć miejsce w kolejce lub autobusie to od razu budzą się w nich bestie pełne energii i biegiem zapieprzają. Bo wiecie one czają się...z kogo tu wyssać trochę krwi...i przeważnie trafia na te ciężarne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
A przypomniało mi się...przedwczoraj stoję w markecie z 2kg ziemniaków w ręce i paczką frytek w drugiej (czyli praktycznie małe zakupy a ciężkie) to myślicie ze ktoś mnie przepuścił? A kolejka jak stąd do Berlina !!! Babka przede mną tylko się oglądnęła i dalej z wózka zaczęła wypakowywać (a miała więcej klunkrów niż ja)...a mojego brzucha nie da się nie zauważyć !!! I weź tu bądź dobry i przepuść kogoś jak cię puka w plecy...a ni chu, chu...juz więcej nie pokażę serca. Chyba ze spotkam ciężarną jak ja już nie będę w ciąży.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
kakaszka Spokojnie, ja miałam taki sam skandal jak Ty Też tak szybko mi w pewnym momencie strzelił brzuch
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Natali mój szpital uczestniczy w akcji "rodzić po ludzku" i tam ogólnie można wszystko, a przekąski i picie wody to wręcz mus
U mnie też niestety zauważalna jest codziennie niewidzialna siła, która odpycha głowy ludzi stojących w kolejce w kierunku przeciwnym ode mnie... Najbardziej wnerwiają mnie stare dziady... Nie potrafią zrozumieć, że człowiek czasami naprawdę ni ma siły, pomimo tego, że fizycznie może i wyglądam dobrze, ale czasami mi tak brzuch ciąży albo nogi bolą, że przeżywam katusze w kolejkach... A ludzie jakby oślepli. Na szczęście już niedługo. Aha i nigdy nie przepuszczę żadnej starej baby. NIGDY.
Dzwoniłam dziś do kuzynki, mamy termin na ten sam dzień i rodzimy w tym samym szpitalu. Podobno zwolnienie lekarz jej wypisał do 31go maja i jak nic się nie wydarzy kazał jechać do szpitala
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Kakaszka, fakt powiekszyl Ci sie brzuszek, ale sklamalabym piszac, ze przytylas...przeciez to maluszek w Tobie rosnie...
Z tymi moherami to macie w zupelnosci racje....mnie teraz to raczej kazdy ustepuje miejsca w tramwaju, ale kolejki?Gdzie tam...wiecie co mnie wkurza? W tesco sa kasy dla kobiet w ciazy i inwalidow...a zawsze stoja tam mlode, zdrowe i bezbrzuchowe osoby....wczoraj bylismy z mezem i taka jedna mloda baba, tylko sie na mnie popatrzyla i nadal wypakowywala zakupy....chamstwo na czym swiat stoi...ale wkurzaja mnie wowczas tez kasjerzy, ktorzy wiedza gdzie obecnie sa, owinni wypatrywac takie osoby i prosic ich poza kolejnosci...
A w tym autobusie juz sama bym zwrocila uwage osobie, ktora siedziala na miejscu dla nas uprzywilejowanym...
Przy Emi o 9:55 zaczely mi wody odplywac...D. jeszcze zrobil sniadanie, ja sie umylam i o 12 bylam juz na IP...kolo 13 bylam bardzo glodna, mimo podlaczenia glukozy i tak wpitalalam cukierasy ...to prawda, mozna male lyki wody robic...a po porodzie tez nic nie pozwalalali szybko zjesc...a ja po kryjomu jadlam cukierki i pilam wode
Aleksia, moj suwak cos stanal..dzis mam rowne 37tc...bo tak nawet dr mowila we wtorek...a to oznacza, ze konczymy 37t a zaczynamy 38....jak bedzie na suwaku 37t1d bedzie oznaczac, ze rozpoczelysmy 38tc
z cyckami sie nie wypowiadam....chcialabym mniejsze
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jedyne,co mam do zarzucenia im,to to,że jakośc jedzenia jest paskudna.. i juuż zapowiedziałam,że chciałabym,żeby mi ktoś przemycał jakieś jedzonko jak już urodze
Agusia83 Faktycznie ci ten suwaczek sie zatrzymał, jesteś w tym samym tygodniu co ja przecież, obie mamy termin na 14.06 wiec nie wiem, czemu u mnie są już 3 tygodnie,a u Ciebie jeszcze nie
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Emi urodzila sie dopiero o 21:20, po 2,5h parciach....skurcze rozpoczely sie o 10:30...najgorzej bylo jak jechalismy do szpitala a na drodze wyboje, a ja skurcza mialam....nie spieszylismy sie, bo wody byly czyste, a wiedzialam, ze porod pierworodki moze trwac i trwac...no i k...wa trwal
a tak w ogole, to w tym roku bedziecie obchodzic pierwszy raz dzien mamy:)pamietam jak maz przyniosl mi bukiet kwiaow i powiedzial, ze to maluszek mu kazal przekazac mamie:)
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Mój brzuch według mnie stanął w miejscu, ale tata powiedział ostatnio, że się zmienił, więc opada, bo obwód dalej 103.
Dziewczyny z moim suwaczkiem też coś się dziwnego porobiło w sumie termin na 1go czerwca a wyskakuje, że 39t2d :/ Ale w dupie z tymi suwaczkami w sumie.
Mama dzwoniła, pieluch nie było - powiedzieli jej, żeniby nie dojechały na czas, może się uda upolować jutro lub pojutrze
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Doktor wzial wymaZ na paciora, kolejna wizyta 5.06 eh no ciekawe. ..
Z mocherami i innymi slepymi to ja juz patent mam jak stoje w sklepie to mój M zawsze pyta do której kasy idziemy a ja na głos mówię NO JAK TO DO KTÓREJ DO TEJ DLA KOBIET W CIĄŻY, BEZKOLEJKOWEJ....i wtedy jest wzrok na mnie tych rekinów i słyszę PROSZĘ BARDZO haha
Nie ma co się pieprzyc z tymi ludźmi jak same ich nie wychowamy to oni sami sie nie ogarną...
Co do PAMPERS to ja ostatnio za 78 sztuk płaciłam 50 więc teraz się opłaca
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Z tymi kolejkami to ja robię tak samo jak Ty, widocznie z łódzkiego jakieś znerwicowane kobity są hihi A i powiedz mi na kiedy masz ktg pierwsze wyznaczone? ja ide 28.