BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #663304 przez Ikunia1910
Haniu z tego co czytałam to olejek rycynowy nie jest zbyt bezpieczny no ale... jeśli robią to w szpitalu to może rządzi się innymi prawami. Ogólnie olej rycynowy jest na przeczyszczenie i to takie hmmm konkretne.

Abra super, że paskudy nie wyhodowałas.

Martusia sikałam zawsze w gacie za facetami z dziurką w brodzie :blush:

Rysa fajnie że u Ciebie tez juz się cos ruszyło:)

Zoska cos mi się kiebsko rusza jak na nią. Wczoraj cały dzień był spokój dopiero na wieczór troche mnie pobiła przy kolacji. Dziś znów wogóle jej nie czuję, nie wiem juz czy to nerwy czy ona może zbiera siły do wyjścia, czy coś jest nie tak... We wtorek mam KTG to zobaczymy co się dzieje.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #663317 przez Hania84
No też tak słyszałam...ale w tym artykule pisze, ze podawany przy położnych...pod nadzorem jest bezpieczny. Może najpierw w ten sposób chcą spróbować wywołać i zobaczą co będzie dalej. Może na nadciśnieniowców mają tu takie sposoby..nie wiem. Czytałam też że ta metoda głównie w niemczech jest stosowana. Zobaczymy jak to będzie. Ale kadra lekarzy jest tu dobra...czytałam opinie i zresztą sama mogłam się przekonać na własnej skórze rok temu więc siebie i Lenkę pozostawiam w ich rękach :)
Hehe niech mnie przeczyści...przynajmniej będę pewna, ze przy porodzie się nie posram :lol: B)

Ikunia ja myślę, że możliwe że szykuje się do wyjścia. Wycisza się i zbiera siły. Jak chcesz trochę pomóc naturze to pij herbatę z liści malin...może coś zadziała ;)

11 lata 7 miesiąc temu #663323 przez rysa
Na majówkach dziewczyny ten olej rycynowy piły,ale ja bez nadzoru i konkretnego zalecenia tak jak u Hani to bym się bała

11 lata 7 miesiąc temu #663332 przez Hania84
Rysa a skurcze jakie miałaś? Nic się nie martw...wszystko może się zmienić w ciągu jednego dnia, więc wiesz...dziś chodzisz i jest okej a jutro już czasem możesz Filipka tulić :) Mi lekarka mówiła że od 38 tygodnia dzieci rosną już tylko od 100-150g na tydzień. Więc z waga Filipka jest okej :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #663339 przez rysa
Na ktg ide w niedziele,wtedy zobaczymy jakie skurcze ale tydzien temu tylko 10-20%

Wogole to wczoraj wogole nie mialam apetytu a dzisiak caly czas bym geba ruszala,ogolocilam juz prawie cala lodowke i dalej kombinuje co by tu zjesc :)

11 lata 7 miesiąc temu #663375 przez Ikunia1910
Ja mam w domu ten olejek rycynowy, czasem moj brat stosowal jak mial zaparcia i nie powiem troche mnie korci ale raczej nie sprobuje za bardzo stracha bym miala jakby cos sie okazalo ze nie tak jedt... Wole nie ryzykowac.

Ja dzis jem caly dzien placki ziemniaczane ze śmietaną :)

Rysa to jakos kurde malo tych procentow :/ jej czy to wszystko musi tak dlugo trwać :dry:
A wogole cos czujesz zeby sie Filipek szykowal?

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #663381 przez Hania84
Bez nadzoru też bym nie ryzykowała z tym olejkiem ;)

Ja dziś na KTG miałam skurcze mniejsze niż we wtorek B) zamiast iść do przodu to się u mnie cofa :lol: we wtorek skurcze 20% a dziś 10-15% B)

11 lata 7 miesiąc temu #663391 przez rysa
Kurde juz sama nie wiem.Fizycznie kompletnie nic nie czuje ale psychicznie czuje sie jak by porod mial sie zaczac lada chwila.Chociaz doktorek przepisal mi antybiotyk na 10dni ...

No i oczywiscie mysl ze za niedlugo bedzie dzidziulek w moich ramionach jest dla mnie tak odlegla i abstrakcyjna jak fakt ze mialabym wygrac w totka(a nie gram) :)

o plackach tez dzisiaj myslalam :)mam ze 3kg starych ziemniakow i trzeba je jakos wykorzystac poki jeszcze sa :)

11 lata 7 miesiąc temu #663397 przez natali
Ikunia nie zazdroszcze ale zrobisz to co masz zrobic i bedziesz miala klopot z glowy, ja bym nie odwlekala jezeli czujesz sie na silach doprowadzic ta czesc do konca jeszcze przed porodem.

Haniu jezeli takie srodki stosuja to widocznie jest bezpieczne dla was. Bardziej bym sie przejela rzucawka slyszalam o tym i to bardzo niebezpieczne zarowno dla kobiety jak i dziecka takze nie lekcewaz zadnych objawow prosze cie. A cesarak juz tyle sie wypowiadalam ale powtorze nie uwazam tego za cos zlego jezeli jest wykonywana w takich sytuacjach jak zagrozenie zycia a wiadomo ma swoje plusy.

11 lata 7 miesiąc temu #663400 przez aleksiaa88
Jak tak patrzę na kalendarz to do 3 tyg w najlepszym wypadku mały powinien wyjść

11 lata 7 miesiąc temu #663414 przez natali
Z tych calych przezyc dzis zapomnialam wam napisac ze mialam bardzo ciezka noc, moj synek mial 39,5 stopnia goraczki dopiero jak mu podalam druga dawke paracetamolu to usnol i spal do rana. Najdziwniejsze jest to ze nie jest przeziebiony nie mq kaszlu zadnych innych obiawow ktore moga przyczynic sie do podwyzszenia temperatury. Teraz sobie spi wlasciwie juz od 15 ja tez wsumie niedawno wstalan moze dzis bedzie lepiej jak nie to lece na ip.

11 lata 7 miesiąc temu #663422 przez WisniaJ
Marta no to super nasz maluteńki chłopaczek, czekamy z niecierpliwością na jego zdjęcia no i na wasz powrót do domku :kiss:

Ja dziś cały dzień walczę z głupią śmietaną, dwie już poszły na śmieci... Nie chcą się w ogóle ubijać... Pewnie były źle w sklepie przechowywane :mad: Teraz już zrezygnowałam i kupiłam w Biedronie ajerkoniakowy krem do tortów... Nie lubię tych sztucznych, no ale co poradzę, jak mi się śmietanka nie chce ubić? :mad:

Rysa no to super Filipek będzie prawdziwym facetem :silly: Ja mam wizytę w poniedziałek jeśli do tego czasu nic się nie stanie... Ale mnie zmartwiłaś tym czopem, może mi też zaczął odchodzić i nie wiem o tym? :ohmy: Infekcja kiepska sprawa ale najważniejsze, że będą działać od razu i pewnie ten antybiotyk to tylko na wszelki wypadek.

Jutro finał LM a mój ukochany sobie robi z kolegami swój własny finał Ligi Mistrzów na boisku pod domem... :lol: Eh faceci jak dzieci... Może jeszcze zaprosi kolesi na torta... :D

11 lata 7 miesiąc temu #663483 przez rysa
Wisnia moze nawet masz juz jakies rozwarcie a nie wiesz...Z tym czopem to mnie doktorek naprawde zaskoczyl

Moj R.wczoraj mi oswiadczyl ze na mecz idzie do kumpla ale szybko mu to z glowy wybilam.Ja juz siedze jak na szpilkach a on sie bedzie szwedal !

aa kupilam w Biedronce dzisiaj 2smoczki za 7,99i wkladki laktacyjne,mimo ze mam juz z Baby One i z aventu,ale pewnie itak sie przydadza

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #663501 przez WisniaJ
No mój Przemek na szczęście po imprezie tydzień temu sam doszedł do wniosku, że teraz siedzi w pogotowiu NAWET w swoje urodziny... Jakby łaskę robił :silly: Powiedziałam, że sobie na pępkowe odbije jak my będziemy z Gabi przyjmować wizytacje z prezentami haha :D

Chciałam sobie sprawdzić sama to rozwarcie, ale jakoś się boję, wolę nie wkładać palców sama jeszcze jakąś infekcję złapie pod koniec albo coś... Mężowi powiem, żeby mi dziś wieczorem sprawdził, bo ostatnio strasznie się przed tym broni, ale może dziś go namówię w końcu na jakiś seksik bo to już dwa tygodnie przerwy mamy :D

Ja mam wkładki Johnsona ale wydaje mi się, że z tymi wkładkami to specjalnie pewnie nie będzie żadnej różnicy między firmami, ale zobaczymy :)

11 lata 7 miesiąc temu #663512 przez Hania84
Rysa i bardzo dobrze zrobiłaś ze swoim R. :lol: teraz to już na czujce oboje musicie być :)

Beata
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka