BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #670457 przez kakaszka
szosteczka sprobuj zmniejszyc zdjecie, wtedy pewnie wejdzie. bo tu jest wyznaczony jakis format.
to ty ten olejek sama w domu sobie pilas?
ale faktycznie klocuszka masz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670458 przez Hania84
I już jestem :)

Witajcie po długiej przerwie :) Az 369 postów miałam do przeczytania...ale wybaczcie nie nadrobiłam wszystkich.

Dziś po małych przebojach jesteśmy już z Lenka w domku :) Od razu lepiej :)

Porodu nie będę opisywać...przynajmniej nie teraz :blink: bo jeszcze z Was dużo w dwupakach...kierujcie się i nastawiajcie na poród taki jak miała Marta :blink:

Jeśli chodzi o wywoływanie samo to tutaj jest najpierw koktajl...później tabletki...jak to nie zadziała to żel...później balon...a później cc :blink: oxytocynę podają już jak masz prawidłowe skurcze i na sali porodowej...ja dostałam ją też jak już miałam ZZO podane przy przyspieszyć akcję i szybciej dojść do partych.
Na końcu Lenie spadło tętno i mi ją lekarz wydusił z brzucha ...ale jak ja zobaczyłam to na prawdę ból zniknął od razu :blush: :kiss: ...ale samego porodu nie da się zapomnieć...ja pamiętam i pamiętać będę :huh:

No to przedstawiam Wam moją kruszynkę Lenkę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670460 przez szósteczka
olejek pilam z kola przepis z internetu
dzieki za podpowiedz kakaszka
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #670461 przez kakaszka
Haniu no corka ci sie udala :* jest pzecudna, a najlepsze jest zdjecie gdzie jest zdziwiona :D
jak sie sama teraz czujesz? jak karmienie piersia idzie?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670462 przez Hania84
Marta...to teraz oficjalnie Gratuluję Ci synusia pięknego :) Jest słodziutki :kiss:
To mamy parkę majową, tak ;) Fajnie :)

Takie maleństwa są bardzo kochane :)

Moja Lenka jak na razie jest bardzo grzeczna :) dużo śpi...pije na razie mleko modyfikowane. Mam problem ze swoim...położna już dziś u mnie była i powiedziała że będziemy próbować pobudzić laktację...wypożyczę laktator elektryczny z apteki i zobaczymy....ale na dzień dzisiejszy piersi mam miękkie i położna mówi, że mleka w nich nie ma :( ...ale powiedziała, że jeżeli nic nie zrobimy to trudno, że się nie załamywać .
Goję się ładnie. Pęknięcie miałam drugiego stopnia...tyle mi położna wyczytała z wypisu który miałam...nie wiem jakie to...ale chyba nie mocne.

Ogólnie z Lenką wszystko okej. Słuch bardzo dobry, wzrok też, osłuchowo tak samo super, bioderka prawidłowe, kręgosłup też (dziś była dokładnie przed wypisem badana w szpitalu) następna wizyta koło 20 czerwca. Mam przedział datowy wypisany ale nie pamiętam już dokładnie. musiałabym w książeczkę zajrzeć.

U mnie też wszystko okej...mam tylko lekką trudność ze siadaniem...ale to normalne :)

Dziękujemy wszystkim za gratulacje i wysyłamy buziaki :kiss:

...Ach no i Rysa...mamusiu gratuluję Tobie również Filipka :kiss: czekam na zdjęcia :)

I chyba na razie więcej dziewczyn się nie rozpakowało prawda? (szósteczce gratulowałam przez Agusię ;) )

Trzymam za Was kciuki dwupaczki i kibicuję byście miały lekkie porody :)

szósteczka ...synuś świetny :)

Ja miałam ten koktajl tez do wypicia z oleju rycynowego i mnie wcale nie ruszyło...podali mi go ze sokiem z moreli i szampanem oraz ze zmiksowanymi migdałami.

kakaszka nooo...mi to zdjęcie też się podoba haha :D

11 lata 7 miesiąc temu #670474 przez Ikunia1910
Haniu Lenka słodziak co tu dużo gadać :) Dobrze że już w domciu jesteście.

Szósteczka Pawełek ma super policzki eh do wycałowania normalnie :)

Marta, a do Ciebie mam pytanko odnośnie lekarzy szczepipeń itp. po porodzie jak to u nas mniejwięcej jest, bo ja chciałabym wyjechać na działkę jak się dzidzia urodzi gdzieś po miesiącu... tylko nie wiem właśnie jak to z tymi szczepieniami i wogóle... napisz coś o tym jak znajdziesz chwilkę :kiss:

Ja wróciłam z plotów :laugh: pożarłam dwie kule lodowe hihi
narazie wciąż bez bóli, za to Zośka się kręci praktycznie bez przerwy i czasem boleśnie zachaczy gdzieś w pobliżu szyjki bo aż wstrzymuję oddech ale raczej nie jest to skurcz...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #670476 przez kakaszka
szosteczka jaki czadowy papusny :D moja corka pewnie tez bedzie miala takie poliki po mamusi :D

11 lata 7 miesiąc temu #670488 przez violcia00
A My wrocilismy od znajomych...bylismy tez na krotkim spacerku bo czuje bolesne klocia jak dlugo pochodze w dole brzucha :angry: ,teraz lekkie skurcze-raczej nie zapowiadajace porodu jeszcze...wogole to nie czuje psychicznie ze mam nie bawem rodzic :ohmy:

Hania fajnie ze juz jestescie w domku...Lenka cudowna-gratuluje jeszcze raz :blush:
Szósteczka Twoj synek tez slodziutki...fajnie dziewczyny ze macie to juz za soba :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #670510 przez malutkamilka
Uwielbiam takie okragle i papusne buziaczki.

Dziewczyny jeszcze raz gratuluje slodkich dzieciaczkow :*

A ja wlasnie wrocilam, mam klucze i od jutra dzialam :D

11 lata 7 miesiąc temu #670511 przez natali
Haniu slodka ta twoja kruszynka, fajnie ze juz w domku odpoczywacie. Jesli chodzi o pokarm musisz probowac moze cos z tego bedzie a jak nie to tez nie masz sie czym martwic ja pierwszego synka karmilam tylko dwa tygodnie, jest zdrow jak ryba i rozwila sie w ekspresowym tepie

Szosteczka twoj maluszek tez jest cudowny, faktycznie ze na zdjeciu nie widac ze spory.
Wazne ze dzieciaczki.sa zdrowe i tego im zycze.

11 lata 7 miesiąc temu #670564 przez Gochens
Ale cudooooooooowne :) zazdroszcze Wam że już macie te kruszynki obok siebie ;)

Ale szosteczka ja bym sie chyba bala sama ten olejek wypić Ci powiem. ... to był pomysł lekarza czy Twoj?

11 lata 7 miesiąc temu #670628 przez aleksiaa88
Dzieciaczki słodziaśne, dobranoc

11 lata 7 miesiąc temu #670639 przez Marta1985
Piekne są wszystkie dzieciaczki :-) a Lenka wpadła w oko Bartusiowi :-) Hania ńie martw się tym pokarmem ja niby mam ale czasem 2 godz na cycu jest Bartus i dalej glodny :-( ale coraz lepiej jest z tym karńieniem - musicie się zaaklimatyzowac :-)

Ikuniu do nas ma przyjsc położna i pediatra w tym tyg to dam znać co i jak z tymi szczepieniami :-)

11 lata 7 miesiąc temu #670682 przez WisniaJ
Hania gratulacje jeszcze raz i buziaki dla Lenki :) Mała kruszyna :) I nie martw się karmieniem na zapas, nawet jeśli nic się nie ruszy, to nie ty jedna i nie ostatnia będziesz karmić modyfikowanym, to nic złego przecież :)

Co do tego olejku to ja też jakoś bym się bała, Przemek to w ogóle jak tylko to usłyszał, to od razu powiedział, żebym nawet nie myślała o tym, żeby się w jakiegoś szamana bawić... ;) Czytałam o tym trochę i bez konsultacji z lekarzem w życiu bym nie spróbowała.

Dziś o 15 moja kuzynka miała cesarkę, córa 4kg. Jutro jadę na KTG o 13 i zajdę ją odwiedzić, bo dziewczyny są w moim szpitalu... Może widok świeżo narodzonej kuzynki wpłynie na Gabryśkę i wyskoczy? :D

Teraz idę w końcu wykorzystać męża :) Bo cały dzień oglądamy tenisa i właśnie zakończył się dzień wygraną Radwańskiej, więc na spokojnie może iść ze mną popukać Gabi :P

11 lata 7 miesiąc temu #670731 przez abrakadabra
Jeeej dziewczyny..takie słodkie te maleństwa :) Jeszcze troszkę i wszystkie będziemy miały je już ze sobą :)

U nas narazie cisza przed burzą. Oprócz tego czopu pojawiły się bóle typowo miesiączkowe, rozchodzące się do kolan aż.

Zrobiłam sobie dzisiaj powtórkę ze szkoły rodzenia odnośnie oddychania w poszczególnych fazach porodu, ale na szczęście u nas w szpitalu są tak przemiłe te położne, że nie muszę bać się,że któraś mi w razie "w" nie pomoże :laugh:

A że poród zwykle zaczyna się w nocy, to moje drogie Panie po kolei Wiśnia, Ikunia nie ociągamy się.
Na dobranoc życzę ROZPOCZĘCIA.

:kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka