BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #670739 przez Hania84
Dziękujemy za komplementy dziewczyny :kiss:

Abra - muszę Ci powiedzieć, że oddechy swoją drogą a Ty i bóle swoją...mnie też położne mówiły jak mam oddychać...pomagały...oddychały ze mną...ale przy takich bólach nie byłam w stanie powoli oddychać. To było silniejsze ode mnie. Nie mogłam szybkich oddechów opanować i do tego krzyk...a to nie dobre bo mogłam sobie zaszkodzić...może u Ciebie będzie lepiej...i faktycznie słuchaj położnych i niech oddychają razem z Tobą. Te moje były rewelacyjne...masowały mi plecy...głaskały po nodze, głowie, bo widziały że na prawdę się męczę....były super wyrozumiałe. Poddawały wodę...pomagały jak tylko mogły...widać że robiły to z chęcią, ze ta praca to powołanie ich.
Oby takich położnych było jak najwięcej :)

Lecę spać bo zmęczona jestem.

Trzymam za Was kciuki kochane :kiss:
Będzie dobrze...każda z Was da radę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #670758 przez violcia00
Hania a jak tam ZZO??Podawali Ci prawda??chyba zmniejszylo bol? :unsure:

Ja tez sprobuje zmolestowac dzis meza,ale czy cos z tego wyjdzie :lol: ,jutro wysprzatam mieszkanko na blysk,zeby wszystko bylo zrobione w razie ''w' :P i bedziemy czekac.

Dobranoc dziewczynki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670766 przez Hania84
Tak violcia miałam ZZO. Ulga totalna. Nieporównywalne z niczym. Przy skurczach tych już na 100 i więcej procent gdzie ból był już masakryczny mogłam po prostu spać. I to robiłam. Odpoczywałam i zbierałam siły na parte...bo parte już czujesz znowu. Ja miałam je długo niestety. W ogóle mój poród jak wiesz był długi. Szkoda tylko że dali mi to 5 godzin przed końcem tylko...ale zawsze coś.
Wkuwanie nic nie bolało...tylko takie było czuć suche wsuwanie czegoś ale zero bólu. Tylko wkuwał mi się anestezjolog 2 razy bo pierwszy raz coś źle poszło. Ale za drugim już okej. I żadnych bóli głowy nie miałam po tym...lekko tylko w miejscu wkucia było czuć że coś tam miałam. A na drugi dzień miałam to wyciągane (bo to taki plasticzek był z żyłką) też nic nie bolało.

11 lata 7 miesiąc temu #670774 przez Agusia83
To ja się witam dziś wyjątkowo wieczornie :laugh:
Najpierw staraliśmy się poleniuchować w łóżku...oczywiście z przerwami na szukanie Emi, ściąganie jej z parapetu,włączanie bajek, układanie z nia wierzy z klocków :silly: itd itd...a później byliśmy u teściowej...dzionek zaliczam do udanych :lol:
No i znów miałam nieprzyjemne skurcze...ale co z tego jak przeszły,...pewnie w nocy powróca,ale zrobią wielkie G :silly:

Haniu, cieszę się, że już jesteś z nami i Lenka...Jest przesłodka :lol: i szczerze, na zdjęciu wcale nie wygląda na taką kruszynkę, a minki robi rewelacyjne :lol:

Szósteczka, jaki dorodny synuś, poliki do wycałowania :lol: Cieszę się, że szybko Ci poszło, choć też się namęczyłaś...

Ikunia,Wiśnia,Violcia, teraz Wy.....
Wiecie, jak sobie pomyślę, że termin mam na przyszły piątek to strach mnie oblatuje...boję się tego cholernego bólu...bo jak się zacznie, nie da się go odwołać :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #670783 przez violcia00
Dzieki Haniu za odpowiedz :)

Napewno ciezko bylo ale masz juz to za soba i coreczke mozesz przytulic :blush:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670789 przez Hania84
Agusia....zdjęcia nie odzwierciedlają rzeczywistości :) Musiałby być koło niej inny niemowlak z większą wagą to wtedy było by różnicę widać ;) ale jest kruszynką na prawdę :) dziś miałam porównanie u lekarza z dzieckiem które ważyło przy porodzie 3800g i jest duża różnica.
Ale dobrze, że dobrze wygląda w Twoich oczach :) W szpitalu nie zgubiła na wadze tylko o dziwo przybrała. Ma teraz 2640g :kiss:

Współczuję hemoroidów...bleee...ja nie wiem czy mam czy nie....boli mnie tyłek przy siadaniu...i nie wiem czy od tych dziadostw czy od parcia.
Super, że mięliście udany dzień...my też ;) hehe :D To sobie poodpoczywaliście przy Emisi...hehe :D ale tak to już jest z dzieciaczkami :)

Aha...wszyscy mi mówią że to cały tata...więc pewnie coś w tym jest :) I nawet sama zaczęłam zauważać ze to prawda ;)

Marta mam nadzieję że teraz w domu mi się ta laktacja ruszy. Bo w szpitalu tylko stres związany z tabunami ludzi odwiedzających inne kobiety. Na raz potrafiło przyjść 6 osób. I jak tu wyciągać cyca i karmić...to intymna sprawa i mnie to stresowało. Już nie mówię o wyciąganiu dwóch i przystawianiu laktatora.

11 lata 7 miesiąc temu #670801 przez Agusia83
Haniu, gdybyś zrobiła takie porównawcze zdjęcie, na pewno różnica byłaby znaczna, ale na takich fotkach naprawdę wygląda Lenka jak dorodna, piękna dziewczynka :laugh: Córcie ponoć podają się urodą na tatusiów....gdy Emi się urodziła...D. by się jej nie wyparł...to był klon taty,...a teraz ponoć pomalutku upodabnia się do mnie, choć pewnie trochę jest w niej mnie i jego :silly:

Jak zacznę rodzić, po wejściu do szpitala, od razu poproszę o znieczulenie :silly:

A z pokarmem to tak jak Ci mówiłam...musisz spróbować odciągać mleko systemem 1,3,7....a jak sie laktacja nie unormuje, to też nie możesz się tym przejmować, wiele dzieciaków jest karmionych sztucznym mlekiem i są silne i zdrowe :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #670812 przez natali
Agusia wspolczuje pewnie nie jest to zbyt komfortowe, ja u siebie jeszcze nie zauwazylam.

Za to zaczely mi puchnac stopy i dlonie zastanawia mnie dlaczego, przez cala ciaze nie mialam z tym wogole problemu no moze e raz mi dlonie spuchly wieczorem a tak to wcale.

11 lata 7 miesiąc temu #670815 przez Agusia83
Natali, zatrzymujesz mnostwo wody w organizmie...

Właśnie sprawdzałam mleko .....kurcze, ale leci :silly: z lewej piersi więcej...w pierwszej ciąży też tak miałam :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670864 przez Ikunia1910
Dzień doberek.

Dziś termin Violci... Jak tam kochana :unsure:
i Ktg Wiśni... dawajcie znac dziewczynki jak tam!

U mnie psia pogoda.

Wczoraj na wkladce znalazlam takiego cienkiego glutka na dlugość paznokcia... nie wiem czy to ten czopek czy nie zobaczymy, większych dolegliwości wciąż zero, a u mnie termin JUTRO.

Wiśnia te nasze dziewczyny to chyba na księcia na bialym koniu czekają:P
Zośka to może na Alanka czeka bo najbliżej by było na randki :P hihi

A... Agusia co to za system 1,3,7?

Miłego dzionka mamuśki:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #670886 przez Groszek
Cześć Mamusie :) Ja co prawda październikówka, ale byłam czerwcówką 3 lata temu :) Tak mnie na wspomnienia wzieło... Cudowne te Wasze Maluchy
Szybkich i jak najmniej bolesnych porodów życzę - co najmniej takich jak mój ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 7 miesiąc temu #670891 przez Kasiasia
hej dziewczyny :)

nadrabiam zaległości wczorajsze w czytaniu... Deprechę miałam totalna wczoraj. pół dnia płakałam a druga połowe spałam bo tak mi cisnieei podskoczyło ze sie przestraszyłam wziełam tabl i poszłam spać. W ogóle wszystko mnie w koło tak denerwuje, zwłaszcza mój Bogu ducha winny mąż. Jeszcze nigdy tyle dni się do niego nie odzywałam. Jeszcze bez mojej wiedzy wziął sobie urlop 2 tygodnie od 24 czerwca (taki podali mi pierwszy termin porodu) i będzie mi tu siedział na głowie i marnował czas.... Jak ostatnio lekarka mi powiedziała że raczej do 4 lipca się wszystko przeciągnie. Zdenerwował mnie ze tyle czasu zmarnuje zamiast wziąć ten urlop później jak będziemy z dzieckiem w domu żeby mi pomóc.

Agusia gratuluję kroku do dorosłości córci!!

Szósteczka gratuluję syneczka w czepku urodzonego :) Ale z niego przystojniak :)

Haniu Lenka jest prześliczna!!!!! Gratuluję!!!!!

dziewczyny a co to za patent z tym olejem rycynowym???????

11 lata 7 miesiąc temu #670896 przez renata329
dzieciaczki cudne,mnie tez zaczyna pobolewac brzuch jak na okres,jestem strasznie nie wyspana w sobote bylismy na weselu wrocilismy o 3 nad ranem a o przed 7 musiałam juz wstac do dawida a dzisiejszej nocy nie mogłam spac myslałam z mi wody odchodza zmieniałam bielizne bo miałam mokra

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

11 lata 7 miesiąc temu #670897 przez szósteczka
Gochens napisał:

Ale cudooooooooowne :) zazdroszcze Wam że już macie te kruszynki obok siebie ;)

Ale szosteczka ja bym sie chyba bala sama ten olejek wypić Ci powiem. ... to był pomysł lekarza czy Twoj?

Sama zdecydowałam sie na to szaleństwo opłacalo sie lekarz nic nie wiedział o moich eksperymentach.

11 lata 7 miesiąc temu #670916 przez Gochens
Witamy się z rana ;-)

Hania moja babcia mówi, że na laktację najlepsza jest bawarka ... Pić jak najczęściej a do tego spróbuj może odciągać laktatorem, na pewno musisz się wyluzować a powinno wrócić do normy. Trzymam kciukasy.

Szósteczka no nieźle... ja na bank bym się bała, no ale najważniejsze, że z dzidziusiem jest wszystko okej ...

Zosia na bank czeka na Alana słyszałam jak się zgadywali heheh ja KTG mam jutro no ciekawe co mi tam w trawie piszczy :P a właśnie odnośnie trawy to czas chyba wjechać TAM kosiarką bo za 2 dni wizytacja o ginka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka