- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Hania Rysa super ze faceci Wam pomagaja to naprawde duzo daje... moj M tez jest kochany i mam wrazenie ze a koncowce jest miedzy nami coraz lepiej... no oby nie zapeszyc

Ja sie dzisdowiedzialam, ze mojakuzynka poronila..byla w 3 msc..to juz drugi raz...masakra... nie wiem czy u was tez ale wsrod moich najblizszych kolezanek zadna nie moze zajsc w ciaze... lub co gorsza maja takie przygody

- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ciekawe jak tam Wisnia z Gabrysia dzis mialy wyjsc ze szpitala, pewnie sa tak zachlysniete soba ze o bozym swiecie zapomnialy

Czytalam w internecie o tym masazu szyjki jest to bardzo bolesny zabieg i w niektorych przypadakach zabroniony chodzi o polozenie lozyska, az mnie dreszcze pszeszly jak to czytalam. was tez to bolalo.
Renata masz synka praktycznie w tym samym wieku co moj. Powiedz jak reaguje na wiesci o rodzenstwie. Moj twierdzi ze polknelam arbuza i dlatego mam taki brzuch. kilka miesiecy temu chodzil i powtarzal dzidzius...dzidzius a teraz mu sie odmienilo i nie chce dopuscic do siebie mysli ze bedzie mial braciszka, nawet potrafi sie o to klucic.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ikunia, jak sie czujesz?
Mnie po masazu bolal brzuch, plecy i nogi najbardziej...takie bole jak na @, ale polezalam, zdrzemnelam sie i przeszlo...
Nie wiem jak dokladnie jest z tym masazem...w pierwszej ciazy po masazu zaczelam krwawic bardzo, jakbym dostala obfitej @...a teraz jak narazie nic...tez bym chciala szybko urodzic i ocieszam sie jedynie tym, ze drugi porod ponoc szybszy...
Przy Emi zaczynalam z rozwarciem na opuszek i szyjka 3,4cm...a teraz mam juz na alec i szyjka 1cm...
Zobaczymy co jutro wyjdzie na ktg....pewnie wielkie G

Rysa i Hania, super, ze partnerzy Wam pomagaja, to bardzo wiele znaczy, chociazby dla naszej psychiki. mam nadzieje, ze moj maz tez spisze sie w tym wzgledzie.
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a moze dzis w nocy cos sie ruszy u ciebie takze badz dobrej mysli
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie polecam tego nikomu...ale, zem ja wariatka, to od czasu do czasu sama sprawdzam sobie szyjke...juz mi bardzo ciezko do niej dostac bo jest naprawde wysoko...ale czuje, ze sie skrocila i to sporo...do tego jest miekka i cos do niej wchodzi...tzn, ze moze wejsc palec, ale moje juz sa za krotkie

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

ja niedawno wrocilam od kolezanki, odrazu zycie wydaje sie lepsze. dostalam wielka torbe pierwszych ciuszkow roz 56, nastepne rozmiary beda dawane w trakcie potrzeby

moj facet ma zamiar jutro w kocu dokonczyc pokoik, no i zamawiam rozkladany fotel do pokoiku, zebym miala gdzie tam usiasc, no i zeby moja mama miala gdzie spac

ikunia no to juz sie nie wykrecisz, rodzisz i juz

agusia ty to jestes dobra, ja bym nawet nie wiedziala gdzie ta szyjka dokladnie jest i co z siebie przedstawia, wiec nawet sie nie pcham

gochans tak niestety bywa, ze jak ktos chce zajsc w ciaze do dupa wychodzi, a jakas patologia rodzi i rodzi i nie dba o te dzieci. to jest wlasnie sprawiedliwosc.
moja siostra starsza ma fest problem z zajsciem w ciaze. pare lat do tylu miala ciaze pozamaciczna i teraz ma bardzo male szanse. ona sie na szczescie nie przyjmuje az tak bardzo, ale i tak jest to nie sprawiedliwe. np w porownaniu do mnie ona ma wszelkie warunki, zeby miec dziecko, ja zadnych, no ale widocznie tak mialo byc i juz.
dlatego moje rodzice sie tak ciesza z wnuczki, bo juz dluzszy czas oczekuja od mojej siostry, a tu dupa.
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
co do porodu ja codziennie probuje sobie wmowic ze to nastapi dzis i nic z tego nie wychodzi a objawy jakies sa
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Jak tylko wstałam ból wrócił wiec jesteśmy na dobrej drodze.
Dalej krwawie i szczerze mówiąc to tak mi było dobrze przez te 9 mc bez tych podpasek a tu juz niestety wracają przyjaciółki w użycie bo wkładki nie daja juz rady

No i poraz pierwszy od poczatku ciąży boli kręgosłup...
Mam mine jak srajacy kot na puszczy a mimo tego bólu i strachu czuje radosc ze to juz niedlugo, fajne uczucie

Zeby nie myslec o bólu założyłam sobie jeszcze siatki w okna zeby mi zadne perszingi nie wlatywały i w międzyczasie jedno pranie za drugim, do tego troche darłam paszczaka na brata ze nic mi nie chce pomóc i w rezultacie jeszcze musialam wyjsc z psiakiem bo ksieciuniu zajety...eh ta młodzież

Kakaszka u mnie masaz wygladal tak ze wsadzil mi palucha pogmeral troche zabolało i juz

No i fajnie ze masz dostawe ciuszków.
Agusia ty to odważna babka jestes. Ja tam bałabym sie pchac tam sama paluchy

Dziewczyny dla tatusiów w takim razie należą sie gromkie brawa a wam gratulacje ze macie takich partnerów. Najwazniejsze zeby im sie juz nigdy nie znudziło.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja mam wyksztalcenie medyczne..moze dlatego jestem smielsza w tych sprawach

natali, siadam okrakiem na wannie...jedna noga jest na ziemi a druga opiera sie o bok wanny...i tak jakos daje rade...ale jak pisalam, jest mi juz ciezko tam dostac

Kakaszka, widzisz ile masz juz ubranek

Ikunia, a moze powinnas zadzwonic do lekarza na ip poloznicza i powiedziec, ze masz skurcze i krwawisz...moze kaza Ci przyjechac?
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Malutką już nakarmiliśmy wypiła teraz 40ml mojego mleka i 40ml mm. Teraz grzecznie leży w łóżeczku ze smokiem i próbuje zasnąć

Ja nie miałam masażu szyjki..choć nie wiem bo w trakcie porodu wciąż doktor i położne mi wkładali palce do pipki i bolało wtedy jak jasna ciasna...może robili mi ten masaż by przyspieszyć rozwarcie...nie wiem.
Przekazałam Beacie pozdrowienia od Was, ale już nie odpisała bidulka. Szkoda mi jej. Na tej końcówce taka przykrość ją spotkała.
Kakaszka to teraz malutką będziesz przebierać ze 5 razy dziennie, tyle tego masz

Ikunia...coś czuję że w nocy albo rano jutro urodzisz

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kurcze, oczy mi sie kleja, ale ide mezowi kilka koszul wyprasowac....
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Haniu maluszki czesto tak maja ze jak poczuja butle to juz cyca nie chca tym bardziej ze praktycznie od poczatku byla na butli, ale zawsze warto probowac.
A Wisnia wciaz nie daje znaku zycia.