- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
a temat kupek, kolek, laktacji i herbatek koperkowych wydaje mi sie z dnia na dzien zamiast coraz blizszy to coraz dalszy
Kakaszka cos mi sie wydaje ze pojedziesz predzej niz ja
wczoraj kluska tak sie tarmosila od 17 do prawie 11 w nocy ze az mnie skora na brzuchu zaczynala pobolewac. dzis w miare spokoj ale gora brzucha czasami robi sie kwadratowa a przy dole mam wrazenie jakby nic nie bylo... nie wiem jak ta mala kundzia tam sie ulozyla czy ona wogole ma zamiar sie w koncu z tamtad wydostac
Kakaszka ja w srode na badaniu tez nic ciekawego nie mialam- szyjka dluga itp zreszta pisalam ci smsa, a sprobuj po dwwa stopnie na schodach pochodzic, tak w gore i w dol, pokrec bioderkami jak bedziesz ogladac jakis film i posmaruj sutki jakims kremikiem i lekko je masuj miedzy palcami- ja na nastepny dzien mialam juz rozwarcie na 0,5 i szyjke skrocona co ci zalezy nic nie stracisz a moze i pomoze.
Rozmawialam wczoraj z tesciowej sasiadka ktora jest polozna w szpitalu tu gdzie jezdze na ktg i zapytalam czy moge cos zrobic jakis sposob aby przyspieszyc porod. zapytala sie czy mam jakies skurcze, jak nie to zebym nie probowala niczego bo tylko sie umecze, wody mi odejda albo lozysko zacznie sie odklejac a ja nie bede o tym wiedziec i tragedia gotowa. Mowi ze pal szesc jak wody odejda bo zadzwonie po karetke i podadza kroplowke na wywolanie skurczy, ale wtedy moze byc tak ze tak szybko bede sie przez to rozwierac ze zaczne pekac przy parciu. Polecila czekac.
Jutro jade na ktg rano. ciekawe co sie zmienilo. Chyba jakbym miala rozwarcie dosc spore a brak skurczy to chyba juz by zostawili a jak nie to wracam do domu i udaje sie na wizyte do mojego gin i prosze go o jak njszybsze skierowanie do szpitala na wywolanie, bo zadnych butow nie moge ubrac, wczoraj musialam sobie kupic klapki a dzis ulewy... dlonie tez jak banki a mi seie ciagle chce jesc w toalecia za grubsza sprawa potrafie isc trzy raz- matko chyba zaczynam puchnac a tu upalow nie ma
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Ok juz ja widac.
A co z niektorymi dziewczynami, bo nie widze by sie odzywaly na forum a sa w tabeli kurcze jak to szybko mineło prawie cala zapelniona, koniec czerwca za pasem, a nie dawno nie moglysmy sie doczedkac tych naszych maluszkow a tu wiekszosc juz je tuli
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
znalazlam tylko jedna pozycje, w ktorej moge siedziec bez boli, ale przez to boli mi kolano w prawej nodze, i biodro z lewej strony. wiec dzis byl moment, ze z kibla nie moglam wstac, prawie sie poryczalam z nerwow.
sprobuje to co mi napisalas, ale juz watpie, ze cokolwiek z tego dziala. juz w nic nie wierze
no i stopy i dlonie tez mi spuchly.
po prostu jestesmy chyba w tej samej dupe
ciekawe jak tam cordis, bo po tabelce widze, ze tez jeszcze jest przed...
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
a tak poza tym to potrafie isc i nagle jak mnie skurcz w ktoryms poldupku zlapie i promieniuje na cala noge ze isc nie moge musze stanac poczekac. Jaki ze mnie ludzie mieli ubaw jak nie moglam niecalych 100 m ze sklepu do mieszkania dojsc :/ a tak procz krecenia sie i kwadratowego brzucha na gorze nic a nic nie czuje
a co z Abrą???
w sumie jakby nie patrzec to z aktywnych uzytkowniczek naszego forum to ja, Kakaszka, Cordis i Abra zostalyśmy- ale Abre powoli mozna dopisac do tych rozpakowanych i szczesliwych mamusiek dziewczyny przeslijcie nam fluidki bysmy my tez juz zaczely sie rozkrecac
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Nie wiem jak się usuwa posty i czy w ogóle można to zrobić??!
Czy ktoś ma informacje co z Abra??
Dziewczyny współczuje wam tego puchniecia wiem co przeżywacie też miałam z tym duży problem ;//
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja dzis jak równierz i wczoraj ledwo żyłam bo mały w nocy tez kiepsko śpi i staram się w ciagu dnia odsypiac więc was tylko poczytuje bo na wiecej nie mam sił w kazdym razie pozdrawiam i dobrej nocy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Resztę na razie zostaw
Malutką wykąpaliśmy ładnie...przetrzymaliśmy godzinkę na jedzenie ...niedawno ładnie zjadła i poszła grzecznie spać
Miłej nocki życzę
Do jutra
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie nie ciekawie, strasznie boli mnie krocze, ja tez peklam przy porodzie zalozyli mi 4 szwy i dzis jeden puscil piecze okropnie bylam u poloznej a ona uznala ze nie moze mi tego zszyc bo nie ma za co zlapac i musi sie poprostu tak zagoic. Kazala sie oszczedzac malo ruszac i nosic luzne ubrania.
Z maluszkiem wszystko dobrze, sporo na cycu wisi ale nie dojada bo zasypia i zadne sposoby budzenia go nie pomagaja ale mimo to w nocy budzi sie co 3 godz w dzien czesciej ale po karmieniu znow zasypia i tak w kolko.
Zalatwiamy teraz papierkowa robote i nie mam czasu was poczytac jak zaczne to nie moge skonczyc bo pora karmienia albo Eryka cos chce i nie mam na nic czasu.
Spokojnej nocki wam zycze.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
Dobrze, że u mnie już nie ma takiego upału baa nawet trzeba coś zarzucić na plecy i wreszcie mogę wskoczyć w trampeczki a nie tylko japonki
Abra wreszcie, to chyba najdłuższy poród o jakim tu czytam.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natali mi w szpitalu puściły dwa szwy i kazali smarowac zelem Sorcoseryl to powodowało ze w tym miejscu się to zabliznilo :-*
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
My dzis troche lepiej spalismy jak pawel poszedł spać o 19.30 tak wstał o 1 jadł godz. potem to samo od4 i juz później od 6 i nadal nie śpi troche poogladal karuzele i znów przy cycu. Ja dzis pierwszy raz od ponad miesiąca prowadziłam auto bo przed 6zawizilam mojego m. na pociag i jak mi sie super prowadzilo mowie wam brzuch nie obcieral o kierownice moglam spokojnie sie poruszac pas sie co chwila nie blokowal byl luzny ale zdziwienie i frajda. . Postawiam milego dnia.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa