BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #689224 przez WisniaJ
Kakaszka ja tak samo miałam ale powiem ci, że to pikuś - po porodzie jest jeszcze gorzej :D Tak mi hormony buzowały, że pierwszy tydzień to cały przeryczałam na zmianę z wkurwieniem na męża. Teraz już się na szczęście uspokaja, więc musisz przetrwać ten okres bo to wszyskto minie :lol: Co do spacerów to uważaj lepiej. Mój Przemek to jak mnie nie było więcej niż 15min, bo na spacerze spotkałam koleżankę i z nią chodziłam, to już stał na balkonie i patrzał czy nie zaczęłam rodzić gdzieś w krzakach haha :D Więc ty lepiej nie spaceruj tyle bo jak cię dopadnie faktycznie gdzieś daleko od domu poród, to będzie lipa :) No i te kłótnie wasze też pewnie ustaną trochę po porodzie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #689236 przez Agusia83
Witamy z domku:-)
Wyłącznie,ze wszystkiego.nie nadrobie,przynajmniej. nie teraz. Arturek zjadł 2cyce,zrobil kupę i wlasnoe spi. Oboje czujemy sie dobrze. Tata właśnie jedzie po Emi. Juz sie nie mogę doczekac jak ja zobacze.

11 lata 9 miesiąc temu #689239 przez aleksiaa88
Ja już w szpitalu nie wytrzymałam i ryczałam w nocy jak ponad godzinę przesuwałam się po łóżku żeby wstać matko po cięciu to tragedia z tym wstawaniem, szlak mnie trafiał sama ze sobą nie mogłam sobie poradzić wstawanie trwało godzinę i cieszyłam się, że przez pierwsze 2 dni nie zostawiali mi dziecka bo bym nie wstała pewnie mały by się zaryczał a ja dalej na łóżku posuwająca się po cm

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689240 przez Hania84
Agusia Witam Was :) :kiss:

Zdaj nam później relację jak Emi zareagowała na braciszka :)

A to moja księżniczka z dziś jak zasypiała :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689256 przez WisniaJ
Aleksia ja tez już w szpitalu ryczałam, ale dlatego, ze Gabi płakała. Ja na szczęście ciecie zniosłam super po 5 godzinach już brałam prysznic i nawet nie używałam czopków przeciwbólowych ale wierze ci bo widziałam co laski niektóre przechodzą po cesarkach, mnie na szczęście to ominęło i się wylizałam jak pies :)

Aha no i o 15 miałam cesarkę a na drugi dzień o 6 rano mi przywieźli Gabi i zostawili już do końca, nawet nikt nie przyszedł sprawdzić czy sobie radzę :P

Agusia witamy w domu i czekamy na relację z poznania Emi z małym :)

11 lata 9 miesiąc temu #689261 przez violcia00
A my mielismy isc na spacer
ale zaczelo padac,teraz sie wypogodzilo,slonko swieci,ale moje dziecko spi...wiec moze za godzine jak sie obudzi.

Byla polozna-Oskar przytyl tylko 100gramow w ciagu 5 dni,mowila ze malo,powinien przybyc 200g,kazala mi go karmic co 3 godziny,nawet jak spi,a szkoda mi go wybudzac jak tak slodko spi,we srode ma przyjsc jeszcze i znow go zwarzyc.

Lenka cudna:*

Zmeczonajestem jak nie wiem,myslalam ze sie przespie w ciagu dnia a tu znow nie wyszlo :(

11 lata 9 miesiąc temu #689285 przez szósteczka
Agusia witamy z powrotem.
Ja dzis cały dzień issypialam noc moj babel wczoraj na imieninach wiekszosc przespal i to dlugo wiec w nocy sobie odbijal i bardzo często sie budził nie dając mi spać za to w dzien spał sporo teraz troszkę rozrabia wiec mam nadzieje ze w nocy da mi pospac

11 lata 9 miesiąc temu #689295 przez malutkamilka
Czesc mamusie :)

ja nadal 2w1 :/ a juz zaczelo mi uwierac, przeszkadzac, doslownie ciaza zaczela mi uwierac. od piatku czuje sie jak slon. ani nic ubrac nic zapiac tu zakluje tu zaboli a nic sie nie dzieje, nawet na du... n ie moge usiasc bo mam wrazenie jakby mi ktos kolka wciskal w otwor kupowy... :angry:

Przysiady robie trzy razy dziennie po 20 sztuk, krece biodrami w ta i spowrotem, sutki mam tak wymasowane ze chyba nikt tak nie ma. oj niehc ta moja Wikusia juz sie zbiera do wyjscia.

A wiecie co, z nudow z rana mowie ogole sie tam na dole by w szpitalu nie probowali do mnie podchodzic z golarka. Rozkraczylam sie wygodnie na lozku postawilam lusterko naprzeciw i zaczelam krem nakladac. Zostawilam na 5 minut i ogladalam wiadomosci. Ja do zeskrobywania kremu patrze a tam z cipki wyplywa mi taki rozrzedzony bialy plyn :ohmy: ogolnie moja wydzielina teraz jest bialawa gestawa i myslalam ze wody powoli mi sie zaczely saczyc i wyplywaja najpierw z ta rozrzedzona wydzielina, ale przetarlam chusteczka i nic wiecej takiego sie nie zdarzylo... co to wogole mialo byc sie pytam ???

A najlepsze jest to ze my powoli sie przeterminowujemy albo juz po terminie a lipcoweczki juz tula swoje maluszki.

Ja juz nie wiem co robic, zostalo mi czekac na srodowe ranne KTG i decyzje czy zostawiaja mnie w szpitalu czy mnie wypuszcza i po 14 pojde do mojego gina na wizyte i niech daje na wywolanie cosik jak najpredzej bo nie mam zamiaru czekac 10 dni.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #689299 przez kakaszka
malutkamilka u mnie sie saczy z cipki to samo, ale woda plodowymi to nawet nie pachnie.
taki juz nasz los, czekac...
mowisz, ze u ciebie 10 dni po terminie sie czeka na wywolanie? u mnie tydzien, ale mocno trzymam kciuki, ze jakos samo pojdzie.
tez juz mam serdecznie dosc tej ciazy, a najgorsze jest to czekanie i przysluchiwanie sie non stop do swojego ciala. pewnie tez stad te nerwy mam.

agusia witamy w domciu :)

haniu sliczna coreczka :)

wisnia mam nadzieje, ze masz racje i w kocu sie uspokoje :)

no i ja mam jutro ginke, moze mi cos tam pogrzebie :)

11 lata 9 miesiąc temu #689300 przez WisniaJ
Malutka poproś gina żeby ci zrobił masaż szyjki, mnie to nic nie bolało a na drugi dzień zaczęłam rodzic :) co do wydzieliny to ja tez miałam taka mleczna i rzadka no i sporo jej bylo, ale to podobno normalne przed porodem. Gdzie w końcu rodzisz? :)

11 lata 9 miesiąc temu #689304 przez malutkamilka
Jak samo pojdzie to w Stargardzie, jak zostawia mnie w srode po KTG to tez. Chyba ze moj gin da mi skierowanie do szpitala to zebym miala szybko wywolywane to na pomorzany bedzie mnie pchal bym nie musiala czekac tych niby 10 przepisowych dni tylko wtedy na czwartek bede miec wywolywane.

11 lata 9 miesiąc temu #689327 przez aleksiaa88
Cieszę się,że wybrałam ten szpital położne super jak byłam w maju to poznałam wszystkie zmiany położnych i każda zmiana była super babki. Po urodzeniu jak trafiłam to pielęgniarki które które się zajmowały kobitami po urodzeniu takie były miłe każda pomagała pomagały przystawiać dzidziusie, masowały piersi jak się zrobił zastój, jedną wspominam najlepiej babka była superaśna przychodziła do każdej sali z każdym pogadała a jak zaczęła opowiadać o swoim życiu to można było boki zrywać czasem to się ją wyganiało, bo nas bolało, a ona takie teksty rzucała, że nie dało się powstrzymać od śmiechu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: . Co do pielęgniarek od dzieci to również były miłe, również pomagały przychodziły się pytać czy chcemy dziecko na noc czy mają się zająć, a jak się dostało jak przywieźli to przystawiały do piersi, potrafiły w nocy przyjść i sprawdzić co się dzieje, nie raz się obudziłam w nocy jak stała nade mną i patrzyła czy dziecko śpi.
Ja nie wiem skąd taka kumulacja miłych babek na jednym oddziale ? hmm czy one wszystkie z powołania czy po prostu tak dobrze zarabiają, że dlatego są takie miłe :unsure: :unsure:
normalnie szok

Troszku się rozpisałam :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #689344 przez natali
Witajcie

Agusia fajnie ze juz w domciu.

Sliczne dzieciaczki wszystkie bez wyjatku, Beatko a twoja corcia ma swietna czuprynke.

U mnie troche ciezko jeszcze nie moge sie zorganizowac maly caly czas wisi na cycku a jak ssie sutka to mam wrazenie ze muzg mi wyssie.
Maz w domu a wydaje sie byc wiecznie zmeczony jakby to on rodzil niech juz wraca do pracy.
Zaczynam powoli pozadkowac w domu bo tylko dwa dni a zrobil sie taki balagan.

Ja mam zakaz od lekaza 40 dni.zero seksu morza basenu itp.

11 lata 9 miesiąc temu #689350 przez kakaszka
dziewczyny wydaje mi sie czy moj brzuch troche sie obnizyl?
nie przestraszcie sie roztepow na boku
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #689363 przez Gochens
Witam siei ja ;)

Kakaszka brzusio hmm może troszkę niżej specjalista w tej dziedzinie nie jestem niestety...
Co do dupnego humoru to u mnie są jego "napady" dziś np wybrałam się na zakupki, mezus został z Alim w domku, więc pierwszy sklep, wchodzę wybieram ciuchy no i do przymierzalni i co ?? Rozmiar 38 a ją się mieszcze na styk ! :angry: :angry: :angry:
No i oczywiście łzy w oczach i już w myślach od grubasa się wyzywam, myślałam że wrócę do domu szybciej niż wyszłam, ale w końcu nie poddalam się i kupiłam kilka rzeczy B)

Synus w tym czasie dostał mm bo ponoć plakusial za cycem
Dziewczyny jeszcze trochę i będziecie po ;)

Agusia witamy w domku :blink:
Haniu piękna Lenka :lol:

Co z abra :unsure: :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka