BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #688294 przez kakaszka
gochens a pozniej jak sie napilas piwka, to odciagalas mleko i wylewalas? bo jestem ciekawa jak to wyglada.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #688297 przez Hania84
Ja nie karmię piersią więc już mogę ...ale z tego co wiem to te co karmią to po wypiciu piwa (najlepiej nie całego) mogą karmić już po 3 godzinach.

aleksiaa ale ja robię placek na proszku do pieczenia (ale ja nie karmię piersią) jeśli ty karmisz to nie możesz jeść placka na proszku. Najlepsze drożdżowe :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #688300 przez violcia00
Tez widzialam zdjecie Arturka-sliczny jest.

I mam nadzieje ze Agusia nie bedzie miala nic przeciwko,ani dziewczyny z wrzesniówek :unsure:nie moglam sie powstrzymac

Ukradlam zdjecie Arturka,ciocie chyba chca go zobaczyc???

Ja chcialam sie napic piwa na moje urodziny(chociaz tyle)czyli juz we srode-powiedzialam mezowi ze sciagne pokarm przed wypiciem i maly bedzie mial co jesc i pozniej tez sciagne i wyleje,zeby nie bylo,ale ten mi zabronil...a taka mam ochote na piwo ;)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #688301 przez kakaszka
Haniu po 3 godzinach nie odciagajac po tym mleka i nie wylewajac go?

ale sliczny chlopczyk :D agusia jeszcze raz gratulacje :D

ja w koncu dopaklowalam torbe, jedyne co bede musiala jeszcze wziasc jak bede rodzic to doki ciazowe, ale to mam odrazu pod reka, a najczesciej w torebce :) jestem zwarta i gotowa :)

a dziewczyny jeszcze mam pytanie. kiedy zakladalyscie posciel dla malenstwa? bo juz bym chciala to zrobic, ale mysle czy w tydzien lub w dwa sie nie zakurzy i chyba bedzie lipa, co?

11 lata 6 miesiąc temu #688315 przez Gochens
Kakaszka janie odciagalam an nie wylewalam, czytałam że już 2 godziny po wypiciu można karmić malca...chodzi o to, żeby się nie zamroczyc tym piwkiem....

Pościel ubralam dużo wcześniej ale i tak małego na początku kladlam w rozku ;) teraz już śpi pod koldra, dobrze ją strzepalam i wywiefrzylam

11 lata 6 miesiąc temu #688318 przez kakaszka
ja tez planuje mala trzymac w rozku, albo w spiworku. chodzilo mi o przescieradlo i ochraniac w sumie.
no i w koncu musze wygodnie poustawiac wszystko w pokoju malej, bo jakos mi tam wszystko nie pasuje :)no i wozek jeszcze zagraca duza ilosc miejsca i nie mam pomyslu na niego.

zauwazylam, ze dzis powera dostalam energetycznego, bo tylko siedze i wymyslam, co by tu jeszcze zrobic :)

11 lata 6 miesiąc temu #688325 przez Gochens
W sumie mały leży na poduszcze i dopiero na prxescieradle, żeby miał miękko ;) ale już pewnie niedługo zniej wyrośnie więc może wtedy wymienię mu to przescieradlo, no sama nie wiem...

Kakaszka niedziela jest odpoczywaj ;*

11 lata 6 miesiąc temu #688336 przez Hania84
Kakaszka już 3 godziny po wypiciu piwka można karmić bez obaw :) ..ale wiesz jeden reeds i stop ;) tak jak Gochens pisała...żeby się nie zamroczyć.

violcia fajnie pomyślałaś z tym zdjęciem :) na pewno się nie obrażą, bo my też dostałyśmy od Agusi takie zdjęcia...ale wczoraj rysa pisała, że ma problem ze wstawieniem ich z tel.
i powiedz mężowi że słabe piwko możesz wypić i po 3 godzinach ze spokojem karmić :)

Ja moją na początku jak było chłodniej to też trzymałam w rożku a teraz śpi przykryta cienkim kocykiem...no chyba że upały to śpi bez przykrycia i bez poduszki...najlepiej na płasko.

11 lata 6 miesiąc temu #688339 przez rysa
Ja juz kilka razy wipilam radlera i raz redsa grejpfrutowo-ananasowego.pyycha :-PMam wrazenie ze mam wtedy wiecej mleka;-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #688342 przez Ikunia1910
Dzien dobry:)

Arturek słodziaczek i jak sprytnie fifolka do zdjecia zasłonił stópka;)

Moja niunia dzis spi jak zabita w nocy po 4h tetaz spała 5h obudzilam ja sama zeby sie napila cysia bo mi wybuchal juz a ona doslownie polizala go przez chwilke i dalej spac poszła B) nawet zmiany pieluchy nie zauważyła.

A z tym piwem to wiecie co mnie bardziej martwi od tego ze ma alkohol, to ze jest gazowane :unsure:
No i tak mysle czy nie beda maluszki mialy pierdzikow większych :unsure:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #688350 przez violcia00
Moj oskar tez w rozku cały czas spi,bez poduszki...wogole to w szpitalu pediatra i polozna kazali zeby spal w spiworze,a cos takiego jak rozek to chyba nie znaja,bo sie bardzo zdziwili jak im go pokazalam i powiedzialam ze to tez do spania i w sklepach we Fr tez nigdzie nie znalazlam :ohmy:

Hania mojemu to nie przegada,on w ciazy nawet mi bezalkoholowego nie kazal pic-bardzo sie cieszyl jak sie dowiedzial ze bedzie mial syna i teraz bardzo dba o niego..we wrzesniu mam wesele siostry i ciekawe co sie wtedy bedzie dzialo,w sumie to ja wytrzymam bez alkoholu,ale raz na jakis czas slabe piwko bym sie napila :silly:

A Ty Kakaszka daj spokoj juz z tym sprzataniem,jest niedziela odpoczywaj,sprzatanie nie ucieknie :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #688353 przez Ikunia1910
Violcia to moze zaproponuj mężowi zeby on też w abstynenta sie pobawil zeby bylo sprawiedliwie. Kurde te chłopy to maja nasrane w tych głowach. Matke Polke by chcieli. Opiekowac sie dzieckiem wszystkiego sobie odmawiać a oni co jedno piwko za drugim albo na kielicha z kumplami. Ja sie pytam gdzie tu sprawiedliwość :ohmy: :unsure:

Kakaszka ja łóżeczko ubrałam jakis tydzien przed porodem i przykrylam kocykiem zeby sie nie zakurzylo :)
A Zosia w rozku spała tylko jedną noc w szpitalu. A takto śpi na podusi-naleśniczku pod kocykiem a na noc jeszcze kołderka ja przykrywam.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #688354 przez Gochens
Ja mu tej poduszki pod głowę nie kładę, ale całego na niej układam, ona taka cienka ze jakby jej nie było, ale kładę ją bo położną mi mówiła że na pierwsze dni dla niego lepiej bo ma jak w łonie mamy..

Rysa a Ty ściągaSZ pokarm po piwie czy też nie??

11 lata 6 miesiąc temu #688431 przez natali
Witajcie diewczyny i maluski
my juz w domku jestem padnieta tym pobytem w szpitalu ale juz dochodimy do siebie. naskrobalysce tyle ze nie wiem czy uda mi sie was nadrobic pry dwojce dieci. wiem ze Agusa wam przekazala co nieco o porodie ale postaram sie krutko opisac.

Po dojechaniu do spitala przebito mi wody ale po godz nic sie nie dzialo wiec podano mi oksy stopniowo zwiekszali dawke do 17 nic nie czulam ale po17 zaczelam miec dosc silne bole o 20 podali znieculenie wtedy bylo juz 7 cm rozwarcia i tak do 23 nawet cm nie drgnol az wkoncu poprze pochwe wloyli mi sade do macicy zeby sprawdzic wiarygodnosc skurczy na ktg okaalo sie ze sa za niskie , zwiekszyli dawke do 48 ml na h i w ciagu dwoch god mialam juz pelne rozwarcie i silna potrzebe parcia a caly personel w proszku nkt sie nie spodziewal zero przygotowania fartuchow przyrzadow itp. wszyscy w biegu kolo mnie skakali. po 10 min przy 4 skurczach Ernest byl juz z nami. wazy 4045 i ma 55 cm dlugosci.

Haniu czynisz cuda z ta swoja kula.

Agusia gratuluje jesce raz cudownego synka.

a jak Abra wybaczcie nie czytalam wstecz mam za malo czasu. musze sie powoli jakos zorganizowac a w szpitalu ciagle mnie wywalalo i nie wiem co mnie jeszcze ominelo.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #688432 przez natali

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka