BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #687911 przez rysa
Nie wiem czy mi sie uda ale moze wstawie zdiecia malego Agusi bo mi poslala.Dostalam od niej wiadomosc jakies 2godz yemu ale lazilam po sklepach.Troche sie zalamalam bo jeden wielki flak ze mnie :/Mi tez zostalo jakies 6-7kg do syracenia ale martwie sie bardziej kondycja mojej skory.Wisnia ty pisalas ze wygralas walke z celulitem...

A jesli chodzi o wage Filipka to w 18dni przytyl tylko 480g a z tego co widze wasze szkraby wiecej.

Kakaszkato niefajna sytuacja.Ja mialam podobna we wrzesniu ale okazalo sie ze jestem w ciazy...przeklety fb!

Marta Filip faktycznie spokojniejszy po jedzeniu-wiadomo jak to chlop :).Ale myslalam ze nie mozna kapac po jedzeniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #687931 przez WisniaJ
Agusia o to gratulacje czekamy na zdjęcia :)

Gochens moja psina też przyjaźnie podeszła do Gabi, ogólnie liże ją po stopkach i rączkach i ciągle wącha po twarzyczce :P Ale też jeszcze jej nie ufam jakoś i pewnie nigdy do końca nie zaufam.

Rysa z celulitem to jest tak, że trzeba go zalać :) Pij ze 3 litry wody dziennie to sam zniknie, ja do tego ćwiczyłam na steperze po pół godziny dziennie i po miesiącu - dwóch cellulitu już nie było. Co do skóry dzieki Bogu moja w dobrej formie w sumie, flaczka nie ma a brzuch już tylko leciutko wystaje. Nie wiem czy to zasługa genów, czy balsamu, ale ulżyło mi bo strasznie się bałam właśni etej skóry...

Co do facetów to mój też mnie wkurwia, co prawda ojcem póki co jest idealnym i mężem też, ale jest właśnie 17:08, a on właśnie poszeł się kąpać i golić i pindżyć... A do rodziców byliśmy umówieni na 17... Dajcie spokój :/

11 lata 6 miesiąc temu #687936 przez rysa
kurde nie dam rady tych zdięć od Agusi wrzucić :dry:

a z tym celulitem to wiadomo ćwiczenia są najważniejsze ale ja z moimi cyckami narazie nie dam rady ćwiczyć :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #687940 przez WisniaJ
Spróbuj narazie samą wodą bo to naprawdę może zdziałać cuda, ja teraz w siebie wmuszam 2l dziennie ale przez to i przez karmienie chudnę z pół kg na tydzień minimum :D Teraz wyczekuję aż na wadze w końcu znowu pojawi się 5 z przodu, bo póki co ciągle 60,5kg.

Co do kąpania to nie szkoda wam kąpać dziecko po jedzeniu? Mi Gabryśka po wieczornej butli od razu zasypia i jakbym miała ją po tym wsadzać do wanny i znowu ululać to chyb abym w ogóle nie spała w nocy ;)

A w ogóle moje cycki mnie zadziwiają, bo przez pierwszy tydzień były ciężkie i twarde jak dwa kamienie, ale teraz jak już nauczyłam się odciągać i robię to regularnie co dwie - trzy godziny to są miękkie i w ogóle nie bolą :D

11 lata 6 miesiąc temu #687944 przez Dave
Agusia - GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Arturku witaj :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687949 przez Marta1985
Wiśnia głodny Bartuś to zły Bartuś ... bez jedzenia jest ryk ... ale po kąpieli i lekkim dojedzeniu śpi super - tak od 9 do 1 średnio :)ostatnio nawet do 2.30 spal :)

A chłopy to masakra mój po pracy wczoraj pojechał pomoc znajomemu któremu spalił się dom i wróci dziś wieczorem dopiero ... bo musiał troszkę popiwkowac z nim ... ja pomoc rozumiem zwłaszcza ze to przyjaciel no i jednak ogromna tragedia ... ale miał jechać dziś rano i wieczorem wrócić a on pojechał już wczoraj ... ale był warunek albo wczorajszy wieczór albo wypad na kawalerski bo 13 lipca idziemy na wesele ... wybrał wieczór wczorajszy ...

No i ogolenie wkurzona jestem na niego za ten remont naszego mieszkania bo wogole się nie angażuje .... chce się jak najszybciej wyprowadzić a jak tam idzie to rozmawia z wszystkimi przez tel i relaksuje się na balkonie z paczka chipsów bo w domu mu zabroniłam jeść żeby mnie nie kusiło ... gdyby nie moi rodzice to byłby jeszcze na etapie zdzierania tapet po poprzednich właścicielach ... a w sumie zostało już tylko posprzątać i poprzenosić rzeczy a on po pracy musi odpocząć a ja chodzę tam na chwilkę w ciągu dnia jak śpi i w domu są moi rodzice ale z maluszkiem nie wiele zrobię bo czasem głodny jest i lecę z cycorkami :P

i już ... wyżaliłam się :)

11 lata 6 miesiąc temu #687954 przez Hania84
Marta to długo Ci Bartuś przesypia...jak nawet czasem 5,5h to sporo. Fajnie masz.
Moja Lenka jak z zegarkiem w ręku co 3 godziny woła jeść...czasem co 2,5h (ale to w dzień) ...no raz czy dwa zdarzyło jej się przespać 4 godziny, ale to obudziła się taka głodna że mi palce próbowała zjeść jak ją głaskałam po policzku a tata poszedł robić mleko hehe.

Ja widziałam synusia Agusi na wrześniówkach 2011. Bo tam jedna dziewczyna 3 zdjęcia wstawiła :) śliczny jest i widać, że duży chłopak :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687956 przez aleksiaa88
Niuńkowi oczka kisną takie zielone glutki się robią.
Zaczęło się wczoraj ale nie jestem pewna ale chyba wczoraj pierwszy raz mu przemyłam oczy tą wodą z ampułek i nie wiem czy to od tego kurcze nie pamiętam w ogóle dlaczego go zaczęłam przemywać czy już się te glutki pokazały dlatego to zrobiłam czy tak bez przyczyny to zrobiłam hmmm ja pierdziele co za skleroza myślałam, że po ciąży przejdzie a tu dupa chyba zacznę zapisywać na kartce co wprowadzam nowego, żeby następnego dnia wiedzieć co zrobiłam i od czego to może być. Bym wzięła młotek i pierdykła się w łeb żeby rozum naszedł z powrotem ;)

Chłop też mnie wkurza wczoraj się zaczęło i dziś nawet się do niego nie zamierzam odzywać póki co w robocie jest i wróci rano, możliwe że jak wstanę rano to mi przejdzie.
Czuję się jak dojna krowa ale to mi nie przeszkadza.
Odkąd wróciłam ze szpitala to nawet mnie nie przytulił, a żeby coś powiedział miłego heh.
Póki co to idzie spać odwraca się dupą, a ja małym się zajmuje jak w nocy się obudzi to weźmie pogada z nim ja go nakarmię i dalej się odwraca. I bez przerwy to tylko pyta czy już go nakarmiłam. A jak byłam w szpitalu to tylko się pytał czy zaczęłam karmić piersią, wnioskuję, że jestem dla męża DOJNĄ KROWĄ która musi nakarmić jego syna.

Dzisiaj rano to mi nerwy puściły i się poryczałam oczywiście jak wyszedł z domu.

KOBITY streszczać się bo zostało 8 dni czerwca. Dopiero się zaczął a to już ku końcowi się zbliża lipcówki już się pewnie przygotowują. Ale ten czas szybko leci.
Wstał ubrał się wyszedł z pokoju następnie wrócił spytać się gdzie jego rzeczy znów wyszedł i tyle go widziałam ani cześć ani pocałuj mnie w dupę nie usłyszałam.

11 lata 6 miesiąc temu #687963 przez Marta1985
Na oczka najlepszy jest rumianek do przemywania a jak się robi coś gorszego to jak śpi zanurz 2 płatki kosmetyczne w rumianku i przyłóż mu na dłuższa chwile i tak z 2 razy dziennie - rewelacja :)

11 lata 6 miesiąc temu #687968 przez aleksiaa88
Marta1985 napisał:

Na oczka najlepszy jest rumianek do przemywania a jak się robi coś gorszego to jak śpi zanurz 2 płatki kosmetyczne w rumianku i przyłóż mu na dłuższa chwile i tak z 2 razy dziennie - rewelacja :)

Marta rozumiem, że już praktykowałaś tą metodę z pozytywnym skutkiem?

Może któraś mi napisze kiedy należy się udać do lekarza pierwszy raz?

11 lata 6 miesiąc temu #687971 przez kakaszka
zdaje relacje. awantura zrobiona, nie obeszlo sie bez mojej histerii. oczywiscie u niego jak zawsze najlepsza bronia jest atak, wiec wyszlo jak zawsze na to, ze to ja jestem durna, bo on jest mi wierny jak pies, a glupie komentarze do kolezanek, to jest nic. i ze on nie bedzie ze mna na ten temat dyskutowal, bo nie ma o czym i oczywiscie wyszedl. do jutra pewnie nie wroci znajac zycie, ale moze to i dobrze, bo nie moge narazie na niego patrzec.

teraz mi brzuch boli, ale to nie sa niestety skurcze. strasznie cisnie mi pod rzebramii na cala klatke piersiowa i nie moge w zadnej pozycji siedziec, no i caly czas mam napiety brzuch. chyba musze cos zjesc, bo dzis jeszcze nic mi przez gardlo nie przeszlo

a tak z innej beczki, dzieki dziewczyny, ze jestescie :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #687972 przez rysa
Dziewczyny to moze przesle do ktorejs zdiecia synka Agusi bo ja nie moge ich wstawic na forum?

mi wlasnie tez jest zal po jedzeniu kapac bo po kapieli i jedzonku to jedyny moment kiedy Filip w miare szybko zasypia

11 lata 6 miesiąc temu #687975 przez violcia00
Aleksia ja tez tak mialam na poczatku z mezem-jakis tydzien to trwalo po wyjsciu ze szpitala,zero uczuc nie okazywal mi,tak jakby mu bylo wszystko jedno,urodzilam mu syna,ktorego tak chcial i na tym sie skonczyla moja rola :huh:,ale pozniej sie to zmienilo,byl czuly,przytulal mnie,pomagal,wspieral wiec moze i z Twoim tak bedzie-musi sie oswoic z nowa rola,nieprzejmuj sie tak bardzo :blink:

Widze KAKASZKA ze masz podobny charakter do mnie,tez czasem nawrzeszcze na mojego az mnie trzesie z nerwow ...dobrze zrobilas,trzeba bylo to wyjasnic,teraz jak jego nie ma to troche ochloniesz i bedzie dobrze :blink:

Ciekawe jak tam Abra :unsure: dalej sie meczy czy juz po?

Mialam wyjsc z malym na spacer ale tak mi sie spac chce ze chyba sie poloze i spacer sobie odpuszcze :S

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687983 przez aleksiaa88
Violcia to mnie pocieszyłaś mam nadzieję, że mu ten brak jakichkolwiek uczuć przejdzie bo nie zamierzam codziennie ryczeć. Co wam powiem, że jak ryczę to mały się uspokaja patrzy takimi oczami i robi dziubek usteczkami jak to widzę to mi przechodzi.

P.S. nawet jakbym się chciała powstrzymać od płaczu to nie potrafię samo to przychodzi :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #687989 przez Marta1985
aleksiaa88 napisał:

Marta1985 napisał:

Marta rozumiem, że już praktykowałaś tą metodę z pozytywnym skutkiem?

Może któraś mi napisze kiedy należy się udać do lekarza pierwszy raz?

Tak juz wyprobowalam :) i dziala :)

Ja bylam pierwszy raz u lekarza tydzien od wyjscia ze szpitala :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka