BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #686618 przez Marta1985
Agusia ... odeślij to co twój mąż znalazł o tych urlopach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686656 przez Ikunia1910
Oj to był ciężki dzień. Oby noc przespala bo mi jej szkoda jak nie wiem. Od 13 budzi sie co 15 minut, pół godziny...
Padam, upaly sa masakryczne w miescie jeszcze jutro i od soboty pomalutku coraz chlodniej.
Byle do lipca i wybywamy nad jeziorko tam zupelnie inne powietrze.

Ja również jem prawie wszystko oczywiscie z umiarem i tez zjadlam truskawke ostatnio.Z nabialu Mleko pije, maslanke, ser żółty i taki do smarowania twarozek. Narazie niuni nic nie wyskoczylo. Jaja na miekko tez jadlam i czekolade goszka. Jedyne co to nie jem tłustego i ciezkostrawnego, ostrego no i nie odważę sie narazie pomidora...

Gochens to chyba normalne. W jelitjach przesowa sie powietrze i to czasem boli dlatego maly sie wypina. Nie jest tak łatwo puscic baczkowskiego takiemu maluchowi bo ma słaba przepone.

Natali czekamy na kolejnegi potomka :)

Uciekam pod prysznic i chyba lulu jesli mi sie uda wogole zasnąć bo w mieszkaniu wciąż skwarek.

Ps. Dzis bylysmy na spacerze dopiero o 19 byl lekki wiaterek a mała miała rampersa na ramiaczka i krutkie nogawki przykrylam ja tylko tetra do pasa bo raczki miała gorące.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #686697 przez Hania84
Byliśmy dziś po tatusia w pracy...3km w jedną stronę :) Wszyscy oglądali malutką i mówili że to kopia mojego A. haha :)

My may teraz ulewę i burzę i świeże powietrze...w końcu hurrrraaaa !!! Ale burzy to ja się boję i co błyśnie to zaraz zatykam uszy :silly: ...

...malutka wykąpana...w czapeczce na głowie przykryta pieluszką....a nam się chatka wietrzy :)

Muszę jeszcze mleko odciągnąć,...a już mi się nie chce...no i przy burzy trochę się boję hehe :lol:

Ciekawe jak tam natali...pewnie już Eryka tuli :)

Agusia...a co z Tobą? Nic się nie odzywasz :( Wiem że pewnie denerwują Cie pytania...ale pisz cokolwiek...bo pusto tu bez Ciebie :side: :kiss:

Dobra...lecę odciągnąć mleko i do wyrka

Do jutra

11 lata 6 miesiąc temu #686704 przez Ikunia1910
Abra tez jest w szpitalu. Narazie nic więcej nie wiem.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686706 przez Agusia83
Jestem jestem...
Marta, to ta stronka
www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski

natali pewnie już urodziła...nie wiem czy pisać jej smsa...czy nie za późno?

Abra też w szpitalu? Ja pierdziu...sama zostałam na polu bitwy? Chodzi mi o to, że jak narazie ja jestem przeterminowana :silly: jutro będzie równy tydzień...

Nic nie pisałam, bo musiałam w ońcu z mężem porozmawiać, a poza tym oboje siedzieliśmy w pokoju Emi a ona zasypiała...

No i muszę ją spakować najpóźniej w niedzielę, gdyby nic się u mnie nie zmieniło...bo do mojej mamy pojedzie...

Kasiu, cudny ten Twój synuś :laugh: :laugh: :laugh:
Tak patrze i patrze na te maleństwa...ale nic mnie nie chce ruszyć do porodu :angry:

Natali.mi napisala,ze o 20 dostala znieczulenie ,rozw.stanęło na 7cm...zaraz maja je sprawdzać poraz kolejny.

Dziewczyny o 1:05 po 10 minutach parcia przysz3dpa na swiat synek Natali z waga 4045 :lol:
Ogromne gratulacje.

11 lata 6 miesiąc temu #686764 przez aleksiaa88
Gratulacje :kiss:

Ja dziś pierwszą noc od 10 dni jako tako przespałam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mały poszedł spać koło 12 i obudził się dopiero po 5. Najadł się i o 6 zdrzemnął się jeszcze i ja również :laugh: .
Na dzisiaj zapowiadali mega upał.
Może dziś wyjdziemy na pierwszy spacer, niech sobie niuniek poleży na świeżym powietrzu

11 lata 6 miesiąc temu #686766 przez aleksiaa88
Tygodniowy chłopak

11 lata 6 miesiąc temu #686768 przez aleksiaa88
Parka Albert i Milena w jednym dniu urodzeni i oboje na zapalenie uszu chorowali :blush:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686769 przez Ikunia1910
Dzień dobry.
Moje serduszko wojowalo wczoraj do 22. W koncu padla i spala 5h. Przebralismy dupine iteraz tez juz 4h spi. Z cyca mi sie leje ale nie chce bidulki budzic niech odespi wczorajszy dzionek. No i mamy juz dwa tyg.

A Abra jeszcze wczoraj mi pisała ze Kuba sie obrócił i dzisiaj ma dostać oxy ;)

Natali gratuluje, kawał chłopa;)

Agusia do dzieła ! :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #686770 przez szósteczka
natali gratulacje duzy chlopiec.
aleksia sliczny ten twuj tygodniaczek:-)
No czekamy na następną nie łamać sie.

11 lata 6 miesiąc temu #686784 przez violcia00
Natali gratuluje :)

Aleksia synek cudny :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #686854 przez Gochens
Natali gratulacje !!!!!! Czekamy na fotki maluszka ;)

Aleksia sliczny chłopak , koleżanka też niczego sobie ;)

U nas noc spokojną, budzenie co 3 godziny, pojadl, posiusial i dalej w kimonko... za to ją znów zalana , z cycow mi leci, w staniku nie mogę spać bo mnie sutki bolą, więc podkladam sobie SENI podklady ale i tak jak się nakryje to koldra mokra ehhh

Jedziemy na 11 do lekarza po skierowanko przy okazji zobaczymy jak tam maluch czy przybrał coś :)

Później do teściów na weekend bo oni wyjechali więc będziemy na powietrzu z małym, juuupi ;) No i z wieczora czeka nas pierwsza wizyta znajomkow ziomkow tzkze dziś Alanek będzie miał dzień oglądalności

Jak tam Abra ktoś coś wie ??

11 lata 6 miesiąc temu #686907 przez violcia00
Ja wlasnie bylam dokupic wkladki laktacyjne bo mi zabraklo,a tez z cyckow sie leje i najchetniej bym chodzila bez stanika ale wtedy wszystko mokre...nie wiem czy sciagac pokarm,bo polozna mowila ze przy sciaganiu jest wieksza produkcja i juz sama nie wiem,ale chyba sprobuje sciagnac.

Na razie maly spi,ale dlugo nie mogl zasnac...dzis znow goracy dzien,wczoraj popadalo,myslalam ze chlodniej bedzie a tu nic :angry:

Abra pewnie niebawem bedzie z Kubusiem,jesli juz nie jest.

Agusia teraz pora na Ciebie :blink:

Miłego dnia mamusie :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #686928 przez Gochens
Violcia a spróbuj ściągać tylko trochę..., tyle żeby kapaćprzestało :-)
Ja tak robię właśnie nad ranem i jak nie mogę sobie poradzić w ciągu dnia ;-)
Zresztą nawet przed kamieniem lepiej bo jak taka fontanna to dziecko może się zakrztusic

11 lata 6 miesiąc temu #686955 przez Ikunia1910
Gochens odciagam tak jak ty, tyle tylko by ulzyc sobie troche. I też mi sie wkladki juz kończą:( jak wam wogole sie uzywa tych belli bo ja mialam aventu na noc i jakies bezfirmowki i zamierzam kupic te belli wlasnie tylko more wiem.czy ładnie wchłaniają.

Abra leży i czeka oxy narazie jej nie daja niby sie zaczyna bez więc czekają na rozwój sytuacji.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka