BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686493 przez Hania84
Nie krztusi się. A dlaczego by miała? Ta woda morska jest w areozolu i ma ustalone dawki. To Afrin baby. Więc dla dzieci przeznaczony. Mała tylko płacze (dosłownie chwilkę) a później zaczyna kichać (właśnie by oczyścić sobie nosek) i po bólu :)

Natali bo ty nie jesteś pierworódką i jak widać u Ciebie inaczej jest wszystko i każdy ma inny próg bólu i każdego boli inaczej. Więc spoko luz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686501 przez Marta1985
Psikacz do noska i aspirator to super sprawa :) Ja codziennie wieczorem wysiagam stado malych kozek :)

11 lata 6 miesiąc temu #686509 przez Gochens
Ja mam jakiś Naso Drill mama mi kupiła jak w ciąży byłam do nosa to jest z siarka napisane że do stosowania u niemowląt... ją właśnie dziś wysysnelam aspiratorem 2 kozy i się tak zastanawiam czy też nie zacząć psikac mu tym CZYMŚ ale w, asnie się bałam że może zacznie się krztusic czy cus...

11 lata 6 miesiąc temu #686520 przez aleksiaa88
Kolejny dzieciaczek urodzony i następny w drodze :side:

Pytanko kiedy należy się udać do lekarza z dzieciaczkiem ?

Jutro mały stanie się Albertem zostanie zameldowany.

11 lata 6 miesiąc temu #686521 przez rysa
Ja przy 3cm juz po scianach chodzilam a wlasciwie to zwijalam sie na szpitalnym lozku.nie pisze co bylo przy 7

Abra zazdroszcze my sie kisimy w mieszkaniu

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686541 przez Kasiasia
Nadrabiam zaległości i wkładam zdjęcia naszego skarba

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #686543 przez Gochens
Dziewczyny może wy mi pomozecie rozszyfrować mojego szkraba...
Otóż spi sobie śpi i nagle się spina, robi się czerwony kurczy nóżki i popiskuje... więc myślę zobie pewnie kupa idzie , ale nie ! Kupy brak, bakow brak po czym przechodzi i mały śpi dalej.....

Myślicie że to może zatwardzenie ? A może brzuszek go boli ?

Wasze maluszki też tak mają? Tak jak wspominalam od 2 nad fanem zaczyna być niespokojny, jakby mu się coś złego śniło, nie wie czy to js coś zjadlam i może mu to szkodzi czy coś, zjadlam ser żółty, może to przez to ? Kurcze sama nie wiem cóż mu jest....

Wszelkie sugestie mile widziane

11 lata 6 miesiąc temu #686555 przez Kasiasia
Mam nadzieję, że te moje zdjęcia są widoczne.
Nie wiem jak Wy to robicie, ale ja nie mam w ogóle czasu na neta. Nie mogę się jakoś zorganizować mimo, że mąż jest w domu i mi pomaga.
Z synusiem uczymy się siebie na wzajem. dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek wózkiem przy okazji wizyty u położnej na ważenie. Tomuś spocił się niemiłosiernie.
ja przez moje przeżycia szpitalne zwiazane z urodzeniem synka i tym co działo się potem nie mam pokarmu. Wczoraj kupiłam za mega pieniądze elektryczny laktator i się doję. Wczoraj nawet nawet się troche udało a dzis zero... wyciszam się, śpię jak najwięcej i nic.
Gochens mój tez tak od czasu do czasu się spina, tez nie zawsze jest to kupcia... Najlepsze to sa jego miny.... zjadłabym go wtedy.

11 lata 6 miesiąc temu #686572 przez Gochens
Kasiasia slodziutki ten Twój synus do schrupania...
Ja też miałam na początku laktator elektryczny ale nie mogłam ściągać nim, mimo że z cyckow mi kapalo !! Tak mi sutki powyciagal że chciałam nim o ścianę rzucić w końcu kupiliśmy ręczny aventu i jest o niebo lepiej sciagam normalnie....

Przystawiaj małego jak najczęściej to najlepszą metoda na pokarmus ;)

11 lata 6 miesiąc temu #686575 przez violcia00
Gochens moj oskar tez sie czasem tak wije,steka,caly czerwony-szkoda mi go wtedy bo wydaje mi sie ze cos zlego sie z nim dzieje,on wtedy robi kupke,ale czasem tak bez powodu,mysle ze boli go brzuszek,strasznie mi szkoda ze takie malenstwa musza sie meczyc.

Kasiu sliczny synek :)

Ja dzisiaj jestem zadowolona z mojego dziecka,prawie caly czas spi,nawet w dzien-budzi sie tylko jak ma kupke,lub siku i wtedy go od razu karmie i on znow zasypia,zlote dziecko,zeby tak zawsze bylo :blush:

Natali urodzilas :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #686600 przez Kasiasia
Gochens nie przystawiam go bo on w ogóle nie potrafi objać moich sutków ustami...
Poza tym cierpie bardzo na ból pleców. On sie męczy bo nie umie nic ussac tylko cos tam mlaska a jest głodny więc go to denerwuje a ja wyje z bólu pleców. Nie wiecie jak mam soie pomóc z tymi plecami??
Widze, ze wasze głodomory fajnie jedzą.Mój synuś jak juz zje 50-60 ml to sukces ale potem tak ulewa, albo w trakcie się krztusi że mam stracha na całego.
Jak ubieracie swoje pociechy na dwór przy takich upałach?

11 lata 6 miesiąc temu #686603 przez Gochens
Kasiasia mnie też bardzo bolą plecy zwłaszcza po prawej stronie.... pomaga mi tylko jak karmie na lezaco, a tak muszę się mocno wbić w fotel czy oparcie łóżka ( wykladam poduchami) ... tylko wtedy boli mniej...

Ja mojemu zakładam body z długim i na dol polspiochy ;)

11 lata 6 miesiąc temu #686608 przez aleksiaa88
Mam problem mianowicie mały w dzień śpi w łóżeczku, a jak przychodzi noc ląduje w łóżku boję się go zostawić na noc, czasem mu pocieknie z pysia dlatego wolę mieć go przy sobie bo wtedy czuję co się z nim dzieje.

Co jecie, bo ja w strachu jestem i cały czas w kółko kanapki z wędliną i sałatą, jeszcze młode ziemniaczki jem.
Można jeść nabiał? Nic nie wiem.

Boziu jedyny jak od tego zasranego znieczulenia krzyż mnie boli i czasem dochodzi ból głowy :angry: :angry: :angry: :angry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:
Zazdroszczę tym które rodziły naturalnie. Będąc w szpitalu jak patrzyłam jak kobieta parę godzin po porodzie zajmuje się dzieckiem i chodzi normalnie to zazdrościłam. Mnie jak położyli na łóżko o 14 to wstałam następnego dnia o 7 rano całą noc przeleżałam gdyż bolało, a po drugie chrapało babsko jedno. Jak wstałam to w pół zgięta i przez 2 dni tak, naprawdę to cieszyłam się, że nie dają mi dziecka bo sama ze sobą nie mogłam sobie poradzić a co tu mówiąc o dziecku, potrafiłam pół godziny się przesuwać po łóżku z pozycji leżącej żeby usiąść, dziś jest 10 doba, a ja mam jeszcze problemy jak za długo jestem w jednej pozycji to ciężko się wyprostować.
Musiałam się wygadać :(

11 lata 6 miesiąc temu #686611 przez aleksiaa88
Kasiasia napisał:

Gochens nie przystawiam go bo on w ogóle nie potrafi objać moich sutków ustami...
Poza tym cierpie bardzo na ból pleców. On sie męczy bo nie umie nic ussac tylko cos tam mlaska a jest głodny więc go to denerwuje a ja wyje z bólu pleców. Nie wiecie jak mam soie pomóc z tymi plecami??
Widze, ze wasze głodomory fajnie jedzą.Mój synuś jak juz zje 50-60 ml to sukces ale potem tak ulewa, albo w trakcie się krztusi że mam stracha na całego.
Jak ubieracie swoje pociechy na dwór przy takich upałach?

Rodziłaś przez cc dobrze mi się wydaje??

11 lata 6 miesiąc temu #686616 przez violcia00
Ja wczoraj na spacer mojemu synkowi ubralam body z krotkim rekawkiem i to wszystko,przykrylam go pieluszka,ale i tak pewnie bylo mu goraca.

Aleksia ja jem wszystko,tylko z rozwaga,zreszta polozna mi nie zabronila niczego jesc,ostatnio zjadlam nawet truskawki i malemu nic nie bylo,czekolady tylko nie jem bo raz chyba bo nieg go bolal brzuszek,ale jakies ciastko zdarza mi sie zjesc,nabial mysle ze nie szaszkodzi,ja jem i jest wszystko dobrze :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka