- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do humorow to mnie maz z leksza wkurza...
Kakaszka brZuszek jakby niżej ale sliczny... Ja się łapie jeszcze ja tym ze do niego mówię i ogólnie czasem mi go brakuje
No nic ide spać bo koleżanka lipcowka jutro do nas Przychodzi na 10 i muszę się wyrobić bo dziś wstalam o 6 a wyrobilam się o 9.30 >
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Dodam, że czasem jest tak że mały possie chwilę pierś i usypia a czasm possie, leży i znów chce..... nie wiem już sama z moim odzywianiem też nie jest najlepiej bo nie wiem co mam jeść tak naprawdę i dieta jest do dupy, kanapka z wedlina i ogorkiem, obiad szpinak kluski i mięso.... może powinnam pić hetbatki
Załamuje mnie to
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Męczą ja strasznie tyle czasu
Aga witamy spowrotem z synusiem;)
Gochens ja też juz nie mam takich twardych cysiow, ale mala sie najada ja mysle ze top spowodowane jest tym ze juz w miare regularnie siw karmi o tych samych porach i ze unormowala sie laktacja do potrzeb dzidziusia.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Gochens ja niestety na cycuchy nie pomogę bo moja na mm jest.
Ja pitolę ale Abrę męczą ...pikolnięci są z lekka !!! Już dawno powinni jej zrobić cc jak rozwarcie tak długo nie postępuje mimo podawanej oxy...tym bardziej, ze ona już po terminie jest. Co za lekarze !!!
Mała dziś wyspała się w dzień a teraz marudzi...ale myślę że jak zaraz zje mleko to będzie okej...oby hehe
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jutro o 9 na wizyte, wiec ide sie przyszykowac gdzie nigdzie. trzymajcie kciuki, zeby cos ciekawego sie dzialo, a nie zastuj jak zwykle
gochens na ile wiem to zaniknac pokarm moze, ale to czesto z nerwow i stresow wychodzi.
a z dieta tez chyba az tak panikowac nie trzeba. ja w sumie pojecia nie wiem czego mozna co nie ( teorie znam, ale w praktyce to raczej moze wyjsc inaczej). tylko, ze ja robie sobie po urodzeniu rygorystyczna diete, ale to bardziej odchudzajaca niz dla matek karmiacych ( nic slodkiego, nic macznego, nic tlustego, same gotowane rzeczy i warzywka swierze). troche mnie to juz przeraza, bo chyba podczas ciazy uzaleznilam sie od slodkosci ( przed ciaza slodkie rzeczy mogly nie istniec dla mnie), ale coz...
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Co do zaniku pokarmu to niestety tez nie doradze choc to moje drugie dziecko ale przy pierwszym nie mialam wogole takich twardych cycuszkow i pokarm zanikl z dnia na dZien. A teraz malo nie eksploduja.
Biedna Abra jak mozna tak meczyc kobiete w ciazy przeciez nawet gdyby juz miala rozwarcie to nie bedzie miala sily przec, jak dla mnie to ten szpital to jakas porazka.
No coz ide karmic bo granaty mi zaraz wybuchna.
Kakaszka bardzo mozliwe ze ci sie obnizyl ale nie sugeroj sie az tak tym. Czasem wszystko zaczyna sie ni stad ni z owad. Glowa do gory juz i tobie niewiele zostalo.
Dobranoc wszystkim i buziaki na dobranoc dla maluszkow.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I moj syn tez zasypia a pozniej znow chce.
Z Abra faktycznie przeginaja...biedna wymeczy sie.
Jestem dzis tak zmeczona ze padam...wiec zmykam spac.dobranoc.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Kakaszka nie wiem czy brzuch sie obnizyl ale jest sliczny
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Najgorsze że każdy pisze co innego... Jeden ze można jeść wszystko tylko z umiarem, drugi ze trzeba ścisłą dietę a 3 że można jeść cytrusy.Bądź tu człowieku mądry..... :-/
Poszłam za Waszą radą i zrobiłam Alanowi masaż i zginanie nóżek.. Dwa razy puścił bąka ale e nocy jak znów kwekal to nic nie pomagalo także dupsko :-P
Co do tego pokarmu to już nie wiem czytałam że rzeczywiście jak się wszystko normuje to piesi nie są już takie twarde ale jest e nich normalnie pokarm i wiele matek wówczas myśli ze pokarm zanika bo piersi są inne niż na początku laktacja i że najgorsze co może być to odstawianie malucha od piersi, powinno się karmić na życzenie pić dużo wody i przede wszystkim nie denerwować się.
Ehhh
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Gochens czyli nie denerwujemy sie. Moja też dzis kwekala w nocy. Wczoraj jadłam surowke, bo wczesniej tylko wrzywa z pary i bylo ok. czyli surowizna narazie jeszcze odpada.
A wczoraj bylysmy sie zważyć i przybylo nam okolo poł kg czyli ok, skoro ona rośnie tzn ze pokarmu mam wystarczająco i sie nue mna co denerwowac.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym pokarmem to ja sama nie wiem,ale zamierzam kupic mm i raz na jakis czas podawac mu,bo tez sie zastanawiam czy mam wystarczajaco ,cos tam jest bo maly ssie,ale zaczynam sie martwic.
No to trzymamy kciuki za Abre,niech w koncu sie zobaczy z Kubusiem...powodzenia kochana
Ide sie jeszcze przespac bo maly dal mi w nocy popalic.
Milego dnia
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja wlasnie wrocilam od ginki i jestem wkurzona jak diabli. szyjka delikutasnie zmiekla, ale to pikus, rozwarcia nie ma nawet na melimetr, ktg tylko w szpitalu ( a u nas takaja ulewa dzis, ze spacerek do szpitala odpada, moze jutro sie wybiore).
dostalam skierowanie do szpitala na 3 lipca na wywolanie, zajebista ze mnie czerwcowka
dzis w ogole jekis dzien debila, przynajmniej u mnie. wrocilam od gin mokra do gaci, wlaze do lazienki i prad wyjebalo przez ta pogode. ja dzis chyba komus krzywde zrobie
abra trzymam kciukasy
a z tym karmieniem cyckiem to chyba jest sprawa indywidualna. trzeba patrzec po swoim dziecku jak sie zachowuje od tego co zostalo zjedzone, przynajmniej tak mi sie wydaje
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
A Kakaszka sie nie przejmuj ... ze mnie i Hani tez takie czerwcowki ze az strach :)najwazniejsze ze czuje sie jak czerwcowka
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Gochens odnośnie pokarmu to może znaikać ale ja np jak regularnie odciągam co 3 godziny to mi cycki nawet na moment nie stwardniały i cały czas są mięciutkie, a odciągam nawet po 150ml więc puste nie są
Lecimy teraz odespać nocke...
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Ja dziś w aptece kupiłam koper ale w ziolach nie tego Hippa bo ponoć takie ziolka są lepsiejsze, nie wiem, nie znam się wyjdzie w praniu, dziś maluchowi zapodam cyca z herbata koperkowa zamiast mleka heh...
Nooo Alanek ma dziś 2 tygodnie i właśnie widzę, że pepowinka wisi na włosku, to pod nią zwane pępkiem za nic w świecie go nie przypomina , jakieś takies dziwne coś, no ale może się wyklaruje. Waszym dzieciaczkom odpadły już pepowinki ?? Jeśli tak to przykrywacie tego pepola później pielucha czy nadal wywiniete ??????
Abra dobrze że W KOŃCU się ruszyło trzymam mooocno kciuki, będę puszczać tylko na zmianę pieluchy heh