- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
tez krew jest jasna i czysta ale nie wiele. w kazdym badz razie nie wiem czy juz w przyszlym tygodniu nie pojde do mojego gina bo mnie krocze pobolewa jak duzo chodze lub siedze a juz bylo super. jak zaczela mi ta krew leciec to na podpasce znalazlam szew z dwoma petelkami wiec nie wiem czy u mnie ta krew to nie jest po peknieciu rany w pochwie- dlatego ten szew odpadl a w wygladzie byl jak sznureczek... boje sie ze te w srodku sie nie rozpuscily a mialam ich trzy i zeby jakies cholerstwo sie niewdalo...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale trafiłam temat dnia dzisiaj... Zaczelam plamic, chyba to jeszcze nie okres bo tylko tyle co na wkladce bo jak sie podcieram to papier czysty... Ogolnie nic nie boli więc sama nie wiem.
dziewczyny współczuję wam. Moje dziecię wogole nie płacze tak bez sensu. Mruczy jak jest głodna a raczej woła;)bo wydaje z siebie jakies głoski:p a jak nie spi to gada i sie smieje a z reguły to wciaz sporo jeszcze spi.
Klara uf... Wyobrażam sobie jaka ulge mialas jak te kluczyki sie znalazły:)
Dobrej nocki życzę:*
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja dziś miałam zalatany dzień Mój jak wrócił z pracy to chcieliśmy uśpić małą...ale za choinkę nie chciała zasnąć...więc zapakowaliśmy się wszyscy do auta i pojechaliśmy wywołać zdjęcia Lenity Mam kupiony album i zdjęcia...i opisy do zdjęć już też są ale muszę rozejrzeć się za taśmą dwustronną bo album jest na wklejanie.
Moja Lenka jak nie śpi to jeśli ma dobry humor to wygłupia się ze mną i się śmieje lub ogląda ściany i poduszki...a jak mna mniej udany humor to też płacze i to czasem ostro ... na rękach uwielbia być noszona...ale mój krzyż po 20 minutach już mówi "NIE" !
Z uspokajaniem się to jest tak że jeśli nie chce spać to lubi u taty być i u niego na rękach od razu spokojna jest...a jak chce spać to tylko ja ją muszę uśpić bo tacie nie chce zasnąć.
Kupiłam dziś wagę łazienkową...zważyłam siebie i Lenkę Lenusia ma już 4,400g czyli od wizyty u pediatry (3 tyg. temu) przybrała 600g. A ja od wyjścia ze szpitala schudłam 8kg i to nie stosując żadnej diety...po prostu czasem mam mniej czasu na jedzenie Czyli 5kg spadło mi zaraz po porodzie (dziecko, wody, łożysko) i do teraz jeszcze 8kg mniej jestem z siebie dumna ...ale i tak muszę jeszcze sporo zrzucić...jestem na dobrej drodze
Lenka zmęczona jak diabli po naszym wypadzie na miasto...marudząc zasnęła o 19.30 i nadal śpi...tyle że w naszym łóżku...trzeba będzie ją przenieść...oby się nie obudziła.
Ja krwawiłam do 3 tyg. po porodzie.
Teraz biorę pigułki anty i od 3 dni mam małe plamienie. Czyli pewnie gdybym nie brała piguł to miałabym w tym czasie okres (czyli wychodzi na to że w 2 miesiące po porodzie)...zaznaczę że karmię MM.
Spokojnej nocy!
Dobranoc
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Tak patrzala sie prosto w monitor machala raczkami i sie usmiechala jak tata gadal- tyle mielismy z niej smiechu ze cale zmeczenie mi przeszlo byla tylko malo zniesmaczona jak tata z monitoru zniknal.
Po ciezkim dniu zasnela po 23, obudzila sie po 5 rano i od 6 spi, na pewno zaraz sie obudzi dlatego musze szybko zadzwonic do hurtowni budowlanej umowic na przywoz materialu bo dopiero dostarczaja na hurt. Czekamy od 25.06 na pustaki- maz wsciekly bo wzial dwa tyg wolnego by z nami posiedziec a w ciagu dnia porobic na budowie a tu materialu nei bylo- a teraz popadalo i kiepski wjazd mam na dzialke... :/ i jeszcze dzis deszcz zapowiadaja. Wrrrrrrr jak tu sie nie denerwowac!!!
Moja tez jak ma dobry humor to lezy spokojnie macha konczynkami, gada do siebie i sie rozglada ale najlepiej jak siedzi ktos kolo niej i gada do niej wtedy nawet do godz moze tak lezec, a jeszcze dluzej jak jej pampera rozepne- wtedy w siodmym niebie- najlepsza metoda jak nie moge jej uspokoic gdy nie wie sama czego chce
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja dziś wstalam o 5:30 porobilam wszystko i wyobrazcie sobie ze mam czas wolny
Czekam tylko aż Bartuś się obudzi bo zasnal na łóżku i zostanie mi go przebrac i pościelic łóżko
Wogóle wczoraj byliśmy u dr bo kupki ńie mózemy zrobić i od dziś pijemy wodę z miodem wogóle nasz maly farfocel ma 5700
No i zdążyłam się już wnerwic bo na 9 miala przyjsc ekipa co nam remont robiła poprawić cos prądem i kaloryfer - bo przecieka a o 11 przyjeżdżają moje 2 kuzynki i ekipa zadzwoniła czy mogą być o 11 - mieli być na 9 ok 2 godz to akurat by się wyrobili do 11 a przecież ja gości przy robotnikach ńie będę przyjmowac - no wnerwili mnie bo też dobrze wiedzą ze mam małe dziecko to będą mi tu mieszać
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marta ale z ciebie ranny ptaszek Bardzo ładnie Bartuś przybiera. Tak to jest z tymi "fachowcami" My też zaczynamy remont w sobotę już zaczynam się tego bać.
Haniu lenka tez bardzo ładnie przybiera.
Jula jak nie śpi i ma dobry humor to obserwuje obrazy, lubi patrzeć też na zegar, a najdłużej potrafi się przyglądać zwykłej czarnej rączce w foteliku samochodowym.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...a więc witam
Lenka wczoraj zasnęła na dobre o 20.30 i obudziła się o 3 na mleko a później o 7...podrzemała jeszcze do przed 8 i wstałyśmy...ale do 11 wciąż tylko na rękach chciała być...co ją odkładałam to w ryk. Zasnęła po mleczku po 11 i spała do teraz...przed chwilą się przebudziła ale na szczęście mój właśnie tyle co przyszedł z pracy i poszedł do niej ją jeszcze ululać...może jeszcze się zdrzemnie na chwilkę.
...a ja własnie wstawiłam zapiekankę do piekarnika...ziemniaki, pieczarki, papryka, mięso mielone i żółty ser...polane sosem śmietanowym fix.
U nas od przed wczoraj pogoda do zniesienia...nawet fajna bym powiedziała...choć od jutra już znów po 33 stopnie a od przyszłego tygodnia 37 a we środę i czwartek nawet ma być 42 ciekawe kto to wytrzyma...i akurat wtedy jak moi rodzice przyjeżdżają a mój tata to sercowiec. Na szczęście od 10 sierpnia zapowiadają ochłodzenia po 21 stopni.
...już moja maruda nie chce spać więc idę jej zrobić mleko
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kobieta.onet.pl/zdrowie/rekordowy-noworo...d-6-kilogramow/72yzj
...a moi kochani pojechali na spacerek...więc ja lecę zmywać gary
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
No i dziękuję za pozdrowienie Bartusiowi Śliczny jest
Hania naprawdę szokującą informacją się z nami podzieliłaś Kurczę jak można takie dziecko naturalnie urodzić?!?! No i na tym zdjęciu to chyba ta dziewczynka jest dłuższa niż 57cm... Pawełek miał 56 przy urodzeniu i do tej pory nie wydaje się taki gigant na zdjęciach
Jutro wybieram się znowu na zakupki muszę kupić kreację na chrzest, wcześniej nie mogłam się na nic zdecydować... Ale rzeczy dla małego mam przygotowane na tip-top
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bartuś odrazu się lepiej poczuł :$
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i sobie też muszę coś kupić - jest u nas fajny sklep - sukienki drogie ale śliczne tylko ze prze cycki ńie umiem dobrać rozmiaru
Ale w piątek ide na targ i tam pomierze coś - może coś znajdę ale podobają mi się żółte no i jeszcze muszę do fryzjera i kosmetyczki isc no i dobrać szczegóły w knajpie ale fotografa już mamy znajomy z pracy jest fotografem to nam coś ładnego pstryknie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...ale tu pustki...o ja cię sunę...ejo LASKI gdzieście Wy
Agusia, Gochens, Wisnia, Natali, kakaszka, juz dawno nie pisałyście...co tam u Was i waszych maluchów?
Marta Bartoszek śliczny a te nóżki do wycałowania
Własnie dzwoniłam do mamy i prosiłam by mi profilaktycznie polski miód przywiozła z pasieki...bo tu w DE tylko sztuczny. Co prawda Lenita robi kupki ładnie co drugi dzień ale nie zaszkodzi mieć miodek w domku
Marta teraz żółty i seledyn chyba na topie co nie ?
A o tym dziecku nie widziałam w tv bo nie mam tu polskiej tv
A z fotografem też bedę miała super bo koleżanka mojej kuzynki interesuje się fotografiką...miała praktyki u fotografa i robi dzieciom i dorosłym fajne fotki...także dla Lenusi na chrzciny i zarazem na roczek też będziemy mieć ładną sesyjkę