- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zasnąć jakoś ńie mogę...
Mnie pochłaniają obowiązki domowe i ciężko bez normalnego neta ... Muszę się ogarnąć bardziej.

Co do Bartusia to nam doskwiera upał i brak kupki od 3 dni... Ale pierdzi mocno i często... Więc ńie wiem czemu taki markotny jest

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Zasnela o 22:30, kurcze nie moge jej przestawic na wczesniejsze zasypianie ale bede probowac dalej, zas wstala przed 5 i teraz jeszcze spi po cycu bo duzo meka po nocce. Raczej duzo to moze i nie ale szybko leci i nie musi sie natrudzic przy ssaniu.
po 2 w nocy sciagnelam z obu ale z grubsza by we wkladki nie wsiaklo 40ml, po 5 drugi raz tyle ale z jednej bo z drugiej zjadla
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Hej dziewczyny
Zasnąć jakoś ńie mogę...
Mnie pochłaniają obowiązki domowe i ciężko bez normalnego neta ... Muszę się ogarnąć bardziej.ale ńie powiem mezulek mi pomaga bardzo i wspiera duchowo
nawet się ńie spodziewałam ze taki będzie
no i teraz jeszcze chrzciny także sporo rzeczy do ogarniecia
Co do Bartusia to nam doskwiera upał i brak kupki od 3 dni... Ale pierdzi mocno i często... Więc ńie wiem czemu taki markotny jestogólnie mam kryzys psychiczny karmienia piersią
co do spania to my zasypiamy koło 20.30 i wstajemy ok 2 a potem kolo6
w dzień to spi jedynie na porannym spacerze a potem już tylko drzemie
Też mam ten problem jak w niedziele zrobił 2 wielkie kupy takie, aż się wylały nogawką bo było jej tyle, że się nie zmieściło, to dziś mamy wtorek i od tamtego czasu nic co najwyżej tylko jakaś kropeczka kupy i tyle. Już się zaczęłam zastanawiać co zjadłam takiego ale przecież jem to samo. Czekamy na kupę

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W nocy dlugo nie moglam zasnac,nie wiem czemu...maly obudzil sie o 5 na karmienie a pozniej o 8(to juz ja go budzilam)teraz spi sobie slodko na kanapie w salonie,a moje drugie dziecko to wieksze w sypialni a ja chodze na paluszkach zeby ich nie obudzic.
Wczoraj pisalysmy o pieluszkach a dzis rano Oskar osikal materac-musialam go wyczyscic i teraz sie suszy,jakies badziewiaste te pieluchy,w PL takich nie ma,a ja chcialam sprobowac innych a pozatym pampersy sie juz skonczyly no i taka niespodzianka z rana :angry,pozniej jade do sklepu i kupuje wlasnie pampersy bo z nich jestem zadowolona.
Dzis sie zapowiada piekna pogoda,oby nie za goraco bo sie roztopie

Aleksia zazdroszcze wagi,tez bym chciala tyle wazyc

Milego dnia laseczki

- _Klara_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

My w niedziele też mieliśmy przygodę z autem. Wybraliśmy sie nad jeziorko ze znajomymi, wszystko fajnie pięknie. Mała grzeczna prawie cały czas spała. Zbieramy się do domu a tu klucze znikneły do auta

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Własnie Wikusia zrobila kupke na otwartym pampersie

Pierwsza jej czesc byla ladna srednio gesta zólciutka tak jak powinno byc, a za jakis czas gdy juz chcialam ja obmyc zaparla sie i wyparla jeszcze taka jakby zabarwiona wode- nie duzo ale wiem ze raczej nie powinno jej byc. Czy to normalne przy sztucznym i herbacie koperkowej ktora jej daje czy mam sie nie pokoic?
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Wczoraj Lenka zasnęła sama w łóżeczku wieczorem bo A. ją odłożył bo już go ręce bolały...pomarudziła trochę...possała piąstki i zasnęła przed 23-ą. Ale przynajmniej sama

Dziś już mój wrócił z pracy...dał jej mleko i teraz razem zasypiają bo mała marudna. A ja pozmywała i odkurzyłam przynajmniej.
Głowa mnie dziś boli...to przez tą pogodę...raz słońce raz deszcz dziś.
Rano byłyśmy na mieście, kupiłam Lence mleczko i album na jej pierwsze zdjęcia (to już na jej pierwsze imieninki bo już niedługo ma

Klara to faktycznie Wam się przytrafiło. A w domu nie mięliście zapasowych kluczy ? przeważnie są po dwa do auta. Ja to bym chyba z nerwów wyszła z siebie jakby nam się to przytrafiło. Dobrze że to dzieciaki znalazły bo jak ktoś inny to czasem mógłby odjechać a Wy wtedy na plaży...No faktycznie uczciwy ten facet

Malutkamilka - tak to jest jak dzieci robią kupki na otwartym pampersie

...acha i pewnie zielone kupy robi bo wprowadziłaś do jej diety teraz coś nowego...wiecej MM dostaje i tez pewnie od tego taki kolor

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przecież jak pokazywałyście zdjęcia to było widać ich to dlaczego właśnie tak?
Dochodzi godzina 15, a ja żyję o herbacie i 3-ech waflach ryżowych jeszcze nie zdążyłam zjeść. Dobrze że mąż w domu to coś gotuje tylko co? Z resztą taka
jestem głodna, że pochłonę cokolwiek
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Ja mam pytanko w sprawie krwawienia po porodzie ile u Was trwało? Ja przez tydzień krwawiłam potem do czasu rozpuszczenia szwów miałam brudny śluz a nie krew a teraz od czasu jak nie mam szwów plamię co 2 dzień trochę, tak że wkładka się zaplami i tak kilka razy dziennie, krwe wygląda jak "czysta" (ma taki żywy kolor) a potem przez 1 dzień mam sucho i czysto i się tam nic nie dzieje, czy tak ma być? Nie wiem o co z tym chodzi bo tak już tydzień mam to plamienie, myślałam że jak skończę krwawić to skończę a tak to nie wiem czy to koniec czy nie koniec
aleksiaa88 szczerze to mnie też zawsze nurtowało czemu tak jest

Ja do godz 14 od 8 miałam labę od synusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

U nas dziś pogoda trochę zelzala, szkoda, że słońca nie ma to bym się opalala, akurat mama ma wolne to by się wnusiem zajęła , no ale od razu się lepiej oddycha i Alek napewno lepiej to znosi.
Aleksia ja tak pisze bo mi szybciej , czasem nazwę go mezem ale to takie "oficjalne" w ogóle to powinnam pisać "kocio" bo tak do niego mówię, po imieniu się w ogóle do siebie nie zwracamy, właśnie smialam się ostatnio do niego, zemusimy sobie zrobić dzień z imionami bo zapomnimy niedlugo jak one brzmią

Alek też często robi rzadziutkie kupska...
A gdzie Wisnia, Abra, Kakaszka, Rysa ???!! Dawno Was chyba nie było albo ja coś przegapilam.
Srenka super fotosy

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U mnie krwawienie tak samo wygladalo-mialam przz tydzien a pozniej to juz tak nie wiele,po trochu,tak ze wkladka wystarczala.
A moja maruda nie chce dzis spac,na dodatek zostalam sama w domu bo moj maz poszedl na silownie,a ja mam jeszcze w domu troche roboty i jak tu pogodzic opieke nad dzieckiem z pracami domowymi??nie da sie.
Zazdroszcze Wam ze mozecie podrzucic dzieci do babc choc na chwile,ja czasem nie daje rady choc mam niby w domu meza ale on albo na treningu albo na silowni i taka pomoc z niego,choc czasem mi pomaga ale chcialabym moc wyjsc z domu dluzej niz na godzine.
Aleksia ja podobnie jak Gochens pisze tak bo szybciej

Klara no faktycznie mieliscie przygode,dobrze ze facet zwrocil bo roznie to moglo sie skonczyc i jeszcze z malym dzieckiem,nie zazdroszcze takiej sytuacji.
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Wlasnei po tygodniowym pobycie wyjechala tesciowa. I chyba Tomus czuł że coś jest nie tak i jak pojechała to taki koncert odwalił że w pośpiechu sie ubierałam i na dwor z nim wyszłam z nadzieja ze uśnie. Naszczęście usnął i spi. Niestety pewnie teraz nie uśnie normalnie w nocy.
W ogóle jakoś tak się synek nam jakoś poprzestawiał że o 4 juz jest wyspany i koncertuje jak szalony,,, niczym go nie da się uspokoić.
Od 2 dni rano próbuję nabrać jego siusiek do badania i nie udaje mi się.
A w ogóle mam jakąś okropną depresję bo nie potrafię uspokoić mojego płaczącego synka. Babcią się udaje a mnie nie. Do tego lekarz powiedział mi że byc moze mam syna płaczka co może byc konsekwencją moich stresów w ciąży i stresów teraz. jakoś z tym sobie nei moge dać rady i przez to często płaczę.
Przez ten brak czasu dla siebie też sie jako kobieta żle czuję... włosy susze byle jak, nie mam czasu o siebie zadbać. Chciałam tez zacząc ćwiczyć ale nei mam kiedy.
dziewczyny a co wasze pociechy robia jak nie śpią?
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
A jak pada on to i ja też więc dom sprzątam tylko po "łebkach" a ze sobą nie mam czasu już nic zrobić wszystko w biegu.
Liczę na to, że unormuje się jakoś.
Ja też w ciąży miałam same stresy iteż może przez to jest płaczek.
Aha i mój też najszybciej uspokaja się w ramionach babci

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Kasiasia jak Pawełek nie śpi to się rozgląda po suficie a najbardziej ulubił sobie patrzeć na misia-autko co dostał od taty w dniu narodzin i leży z boku jego głowy

U mnie noszenie na rękach pomaga chyba że jest głodny