- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Konkursy i posty-wszystko co o nich myślicie :-)
Konkursy i posty-wszystko co o nich myślicie :-)
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Weteranki forum jak zwykle nie wzięły udzialu w konkursie i nie dziwię się (no ok, ok, kilka wyjątków było ), wcale nie jest prawdą że wygrywają te osoby co się najwięcej udzielają i stale te same, ale o tym też był temat i nie będę się powtarzała. Może nawet sama jakąś fotkę dorzucę
W ramach spełniania warunków zrobił się straszny śmietnik na forum, na szczęście tylko 10 postów było potrzeba, a jakby każdy tak po setce nabił? Nie takie to trudne, jeszcze kilka osób pamięta pierwszy konkurs To już wolę wyraźne zaznaczenie, że konkurs jest dla wszystkich, nowych i starych użytkowniczek i żadnych dodatkowych warunków nie trzeba spełnić, albo konkurs jest dla zaawansowanych użytkowniczek, czyli co najmniej 100 postów ale i odpowiedni staż na forum, miesiąc na przykład.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- Otrzymane podziękowania: 0
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alicjaa
- Wylogowany
- gaworzenie
Zgadzam sie ze nabijanie postow przez wpisywanie glupot typu 1, 2, 3 w odzielnych postach oraz nieprzestrzeganie regulaminu jest denerwujace
Niefajne jest rowniez to ze niektorym osobom bioracym udzial w konkursie nawet nie chce sie go dokladnie przeczytac.
Pewnie prawda jest rowniez, ze niektore z tych osob zagladaja tu dla samego konkursu...
Jednak mysle, ze prawda rowniez jest to - ze nie kazdy nalezy do takich osob, ktore lubia "opowiadac" swoje zycie na forum oraz ze nie kazdy ma czas, zeby codzien przesiadywac i pisac po 50 postow .
Ja przyznam, ze zagladam tu czasem codziennie, czasem co 2 dni ale i zdazylo sie ze czasem nawet 3 dni nie bylo mnie tutaj.
Zagladam i czesto podczytuje interesujace mnie tematy - pewnie teraz posypie sie grad komentarzy, ze to forum nie jest dla takich pasozytow jak ja . Jednak ja uwazam, ze jesli czegos szukam to mam prawo sobie tu zajrzec i juz.
Zreszta moze to jest kwestia mojego niezbyt dobrego zorganizowania, moze kwestia tego ze jeszcze nie przywyklam do konca do roli Mamy i nie zawsze znajduje czas czy checi do tego zeby tu byc.
Prawde mowiac "podziwiam" te z Was - ktore tu tyle wypisuja. Ja po prostu nie mam tyle czasu zeby spedzac go przy komputerze - choc tak jak Wy jestem Mama.
Po prostu oprocz dziecka mam tez inne obowiazki tak jak i pewnie wiekszosc z Was. Obowiazki. A czasem po prostu wole czas spedzic na spacerze czy z rodzina niz siedziec przy komputerze.
Dlatego uwazam, ze pewnie powinien byc jakis limit minimalnych postow - by moc wziac udzial w konkursie ale prosze nie robcie by byl to limit 100 czy wiecej postow
Choc pewnie z czasem "uzbieram" te 100 ale .... kiedy to bedzie tego nie wiem
A tez z checia chcialabym brac udzial w konkursach. A pewnie i czesc z tych osob ktore nie maja po 3000 postow a np po 25 prowadza taki styl zycia jak ja. Maja dziecko, ale maja tez np chorych rodzicow czy sami sa chorzy i swoj czas czesciowo musza poswiecac innym sprawom niz forum.
Pozdrawiam
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po prostu oprocz dziecka mam tez inne obowiazki tak jak i pewnie wiekszosc z Was. Obowiazki. A czasem po prostu wole czas spedzic na spacerze czy z rodzina niz siedziec przy komputerze.
Oczywiście że tak, i w moim przypadku ponad 1300 postowca, rozciągnęłam swoją dobę do 20 h na chodzie, żeby się ze wszystkim wyrobić, a trochę odebrałam to tak, jakbym nic innego nie robiła, tylko tłukła się po necie. Błąd.
Zagladam i czesto podczytuje interesujace mnie tematy - pewnie teraz posypie sie grad komentarzy, ze to forum nie jest dla takich pasozytow jak ja
nie kojarzę, aby któraś z moich forumowych koleżanek używała podobnego słownictwa. Nie obrzucamy się tu obelgami
I słowem podsumowania, nikt nikomu nie broni ani tym bardziej nie nakazuje udzielać się tu raz dziennie, czy raz na miesiąc, ale litości, niech to będzie jakakolwiek aktywność, wnosząca coś pozytywnego do naszej społeczności, a nie nabijanie postów, gdzie wchodzę na widok ogólny dyskusji, i widzę jedną osobę podpisaną pod 10 wymaganymi postami!
Z resztą to tyle w temacie, bo zaraz znowu będzie że Mańka najgorsza
- alicjaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
alicja mowisz ze nie masz czasu na forum ale nam tez nieraz go brakuje, ale jak masz ochote zaloz jakis swoj watek do ktorego bedzie cie ciagnelo i z mila checia tam zajrzysz i sie wypowiesz. napisanie posta nie trwa dlugo a czasem mozna usiasc z kawka i cos z siebie dac.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Alicjaa, napisałam wyraźnie o rozróżnieniu konkursów, aktywne użytkowniczki też by chciały być jakoś docenione, zrozum je. Ja już od dawna nie biorę udziału w konkursach, bo niestety wyniki były jakie były, nie dziw się że dziewczyny się buntują. Natmur ma rację, jakby każdy tylko czytał, forum by nie istniało.
Marysia, bez przesady, najgorsza to ja jestem
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uff całe szczęście nie na mnie padłoMarysia, bez przesady, najgorsza to ja jestem
a tak na serio, każdy na swoje posty zapracował (ja 1,5 roku, a w tym posty jako moderator), to nie jest portal konkursowy, gdyby tak było to faktycznie każdy mógłby brać udział, ale tak nie jest. Nieskromnie powiem, że to dzięki nam on istnieje, my go tak naprawdę rozkręcałyśmy i robimy to z czystą przyjemnością, a nie z innych pobudek (czyt. udział w konkursie). Panuje tu samodyscyplina, taka fajna atmosfera jest dzięki nam- jesteśmy pewną społecznością, do której chętnie zapraszamy, ale też oczekujemy od innych by dali coś od siebie. Fajnie jest wygrywać, ale na litość nie zniżajmy się do poziomu naszych dzieci (choć właściwie to nie wiem czy ich właśnie nie obraziłam). Forum jest dla forumowiczów, a skoro definicja forum oznacza "spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny" to idąc dalej - forumowicz to ktoś kto bierze udział w takim "spotkaniu", a nie poczytuje bo wtedy to jest czytelnik. Wiec dlaczego niby nie miały by być "zaostrzone" zasady brania udziału w konkursach np właśnie min 100 postów?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Normalnie wyjęłaś mi to z ust kochana. Nic dodać, nic ująć w tym temacie!Mirella napisał:
uff całe szczęście nie na mnie padłoMarysia, bez przesady, najgorsza to ja jestem
a tak na serio, każdy na swoje posty zapracował (ja 1,5 roku, a w tym posty jako moderator), to nie jest portal konkursowy, gdyby tak było to faktycznie każdy mógłby brać udział, ale tak nie jest. Nieskromnie powiem, że to dzięki nam on istnieje, my go tak naprawdę rozkręcałyśmy i robimy to z czystą przyjemnością, a nie z innych pobudek (czyt. udział w konkursie). Panuje tu samodyscyplina, taka fajna atmosfera jest dzięki nam- jesteśmy pewną społecznością, do której chętnie zapraszamy, ale też oczekujemy od innych by dali coś od siebie. Fajnie jest wygrywać, ale na litość nie zniżajmy się do poziomu naszych dzieci (choć właściwie to nie wiem czy ich właśnie nie obraziłam). Forum jest dla forumowiczów, a skoro definicja forum oznacza "spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny" to idąc dalej - forumowicz to ktoś kto bierze udział w takim "spotkaniu", a nie poczytuje bo wtedy to jest czytelnik. Wiec dlaczego niby nie miały by być "zaostrzone" zasady brania udziału w konkursach np właśnie min 100 postów?
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- kokoszanel
- Wylogowany
- gaworzenie
- sylwira1721
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w takim razie proszę przejrzeć WSZYSTKIE konkursy, a najlepiej zrobić dla nas zestawienie każdy widzi co chce, taka jest prawda.Z góry wiadomo że zawsze wygrywają prawie te same osoby i niech mi nikt nie wpiera że tak nie jest , bo proszę sobie przeglądnąć historię konkursów.
A skoro gratulacje to nabijanie postów- gratuluję interpretacji.
co do nazwania "nas" chytrymi- to już pozostawiam Pani kulturze osobistej. poza tym chytrymi są osoby, które logują się dla konkursu, czyż nie? (pytanie retoryczne )