BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 1 miesiąc temu #322928 przez Elwerka00
kurcze dziewczyny,te tesciowe i tescie to tak juz maja.. Moim zdaniem,tez nie powinni ingerowac w zycie mlodych.. Udzielenie rad to jedno a narzucanie ich i tego co musimy zrobic to drugie ; / ale ja mowie ze to co moje,to moja sprawa.. Jezeli bede potrzebowac ich zdania lub rady i pomocy to sie sama upomne,ale puki co niech sie nie wtracaja..

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #322933 przez Karola1990
z jednej strony tak ale jak teraz sobie tak pomyślę to wszystkie poważniejsze decyzje konsultujemy z moimi rodzicami... to dlatego że maja jakieś doświadczenie życiowe i dużo przeszli. Są juz troche bardziej nie wiem jak to nazwać "na czasie"
Czasami mój chłopak tez jest ciekawy opinii moich rodziców i wie że oni nam dobrze podpowiedzą. Jego to już nie bardzo.
U nas w domu wzięcie kredytu to już ostateczna ostateczność. Mama wie co za tym idzie, ile wyrzeczeń kosztuje spłacanie itp. a jego rodzice? powiedzieli by bierzcie co tam.
Dlatego co dom to inne sposoby myślenia.
U mnie rodzice interesują sie jak mieszkamy, czy jest czysto czy mamy odkurzacz pralke zmywarke itp a u nich w nosie mają byle by tylko od nich nie chcieć za dużo.

13 lata 1 miesiąc temu #322936 przez Elwerka00
Karola masz racje.. u mnie rodzicee tez nam chca pomoc,kupuja nam pralke lodowke kuchenke,bo po remoncie troche kiepsko z kasa,a juz i tak mamy kredyt,a rodzice faceta wola chodzic na imprezy co sobota do znajomych niz nam pomoc.. A i tak gadaja,ze sa obecni w remoncie a moji rodzice nie ;/ i wezz sie tu sprzeczaj z takimi,a kit im w oko.. Nie bede prosic.. Niech sie bawia hyhhh

Aleksander < 3

13 lata 1 miesiąc temu #322941 przez Karola1990
nie wiem może to dlatego że oni mają swoje ulubione dzieci??
troche głupio to brzmi ale jak to wygląda kiedy jedno ma urodziny i co roku dostaje ciasto... bo nie mówie o prezencie bo nie o to chodzi tylko o pamięć a drugie nawet życzeń nie usłyszy??
tak samo z synowymi. mogliby chociaż nie mówić że prezent robią skoro o innych nie pamiętaja albo niechcą pamiętać.
Nie wiem jak tak można faworyzować okropnie dzieci. Może to są juz stare konie ale mimo wszystko. Moja mama pamieta o urodzinach zięcia, na walentynki kupuje serduszko czekoladowe albo lizaka. Troche mu głupio od teściowej serduszko na walentynki brać :D śmiać mi się chce zawsze z tego :D

13 lata 1 miesiąc temu #322955 przez nelka
ale się objadłam ;) ale nie mogłam się opanować taki dobry obiad miałam że szok...

karola za osobe płaciliśmy około 100zł, nie wliczając w to alkoholu, za napoje najwięcej sobie liczą w lokalach więc my załatwiliśmy sobie ze kawe i herbate mieliśmy bez limtu płaciliśmy tylko 50zł za całość, samo przyjęcie nie dużo nas kosztowało ale te wszystkie dodatkowe rzeczy ciuchy, kwiaty, fotograf powiększyły wszystkie koszty :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #322956 przez kala321
karola najłatwiejsze danie-naleśniki co tu trudnego,co Ci nie wychodzi?
tylko dobrze rozgrzej patelnię:)

ja nie wiem ile teraz mam na +,jak pójdę do lekarza to sie doweim,mamy na 13-czy 18
a ostatnio było 9 na +,ale ja zaczęłam z dużym - więc jeszcze chcę przynajmniej 5 kg przytyć

dziś byłam z koleżanką u znajomej i jej 5-miesięcznego synka, teraz trochę pracuję,ogłosiłam wyniki konkursu, Magda chyba mi się wydaje że ty wygrałaś też,ale zerknij na listę na cudowny-kuferek.pl

13 lata 1 miesiąc temu #322962 przez ewelinda83
kala u mnie tez maz robi nakesniki bo ja nie umie, zawsze cos w ciescie popsuje albo pozniej oleju za duzo dam na patelnie a L jak zrobi to pyszniutkie sa zawsze :)
ja sie u ciebie napalilam na jedne korale ktore musza byc moje :P pfff beda moje tylko musze poczekac na intrnet bo ten w telefonie to meczarnia :/

13 lata 1 miesiąc temu #322963 przez ewelinda83
jak sie zgadalyscie na fc ?

13 lata 1 miesiąc temu #322967 przez kala321
Nelka to jak bedziecie w moich okolicach to daj znać,moze się uda spotkać;D

u nas też było bardziej przyjęcie weselne niż weselicho
a było super;)

ale mnie dziś stopy bolą,nic zaraz musze się szykować na szkołę rodzenia,dziś i w czwartek ostatnie już
nogi mi puchną i dłonie,zmęczona już czasem jestem
a Patryk super kopie i daje znać mamusiu jestem tu,najlepiej jak się bawi z tatusiem-tatuś go po pytkach łaskocze,a on odkopuje-dla nich frajda,dla mnie po dłuższej zabawie mało przyjemne;D

Karola jak nie byłąś w 3-mieście,ja na wagary zawsze jeździłąm;P
daj też znać to się spotkamy:)

a co do pytań do lekarza, ja sobie robię listę,bo też czasem zapominam;P;D

13 lata 1 miesiąc temu #322977 przez Karola1990
kala... Nie wiem jak to możliwe ... w sumie mam blisko ale jakoś nie było okazji :)
teraz nadrobimy straty mam nadzieję.
a naleśników nie potrafie smażyć :P wszystko inne zrobie ale nie naleśniki :P

nelka... z tym że ja nie chciałabym długiej strasznie kolacji. a u nas za 120zł to na całą noc jedzenie na osobę kosztuje. podejrzewam że co miasto to inny cennik. u nas tak 90zł liczę. z alkoholu to wino i szampan. nie wiem co do fotografa. sukni też nie będę kupowała niewidomo jakiej. chciałabym taką zwykłą prostą ale jak oglądam te co mi się podobaja to wszystkie ciążowe są :D

13 lata 1 miesiąc temu #322982 przez kala321
Karola u nas jest podobnie moja mama też a to ur,a to święta,a to Walentynki itd,a teściowa moja zapomnij;P
ale tak już jest,my tez kiedyś będziemy teściowymi,mam nadzieję,ze normalnymi;);P

o ewelinda,a jakie korale?ale jestem ciekawa,a są dostępne?
ok lecę na szkołę rodzenia potem postaram się nadrobić;D

a wesele,potem Wam opisze nasze:)
jak się zgadąłyśmy na fc przez cudowny-kuferek znalazłyśmy siebie wzajemnie;D

13 lata 1 miesiąc temu #322984 przez kala321
a naleśniki ja smaże bez tłuszczu;)
a ciasto robię na oko
a znajomi i mąż uwielbia,ok lecę już na szk. rodz. pa miłęgo popołudnia:D

13 lata 1 miesiąc temu #322988 przez nelka
kala a ty gdzie mieszkasz? chyba mamuśki ci się pokręciły :blink:

karola z fotografa nie warto rezygnować, choć to spory wydatek, taka sesja to naprawdę pamiątka na całe życie, chyba na żadnych zdjęciach nie wyglądam tak ładnie jak na tych ślubnych :lol: po za tym można sobie zrobić samą sesję w plenerze albo plener i kościół jeśli uda się zorganizować to w ten sam dzień, będzie taniej a na przyjęciu rodzinka i znajomi obstrykają was za wszystkie czasy :blink:

zamówiłam dla knypeczka przytulanke- pozytywke z taką fajną świecącą buźką, podobo super działa na dzieciaczki i te wszystkie melodyjki mnie usypiają :silly: potem mała będzie brykać a mama będzie spać :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #322993 przez Karola1990
cos nie bardzo się czuję. niedobrze mi jak myślę że mam obiad zrobić. mam tylko nadzieję że to nie ta szkarlatyna.

13 lata 1 miesiąc temu #323002 przez Elwerka00
Nelka a gdzie zamawialas taka pozytywke? na allegro ? daj linka ; ) to ozbacze ; )

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka