BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #341773 przez szolrak1
karolcia czyli ok:) pozostaje czekac;];];] to czekamy z Toba kochana:) juz niebawem;];];]

ja juz posprzatałam sobie mieszkanko ;] miała tesciowa jutro wpasc z firanami ale jest chora i nie chce mnie zarazic:P:P :D sołlllllllllllll dychom hihhihi:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #341774 przez Moniq
szolrak, cóż za troska :)) to mniłe że nie chce Cię zarazić ;P

Karola, ja bym się nie przyzwyczajała do myśli że 2-3 dni po wypadnięciu czopa i urodzisz, mój wypał tydzień temu i co??? guzik, jak porodu nie było tak nie ma :(
ale zyczę Ci szybkiego rozwiązania
coś czuję że będziemy we trzy ja Karola i iwcia w Święta na porodówce :P

12 lata 8 miesiąc temu #341778 przez Karola1990
śmiesznie będzie
:)
nasze 3 kurczaczki by się razem wykluły :D
może postaram się wrzucić zdjęcie mojego ktg to zobaczycie jakie mam ruchliwe dziecko :D
śmiesznie to wygląda. :D

12 lata 8 miesiąc temu #341780 przez Moniq
moja Niunia w dzień śpi, tylko trochę się rusza ale za to wieczorem i w nocy, to niezłe charce wyprawi; wczoraj też mnie nieźle skopała :)
poróbuję ją przekonać do wyjścia ale nie chce mamusi słuchać :P od sammego początku :P

12 lata 8 miesiąc temu #341786 przez Karola1990
to już 40 tygodni!!!
w szoku jestem jak zobaczyłam swój paseczek :d

Moniq no to ładna łoboziarka :D
Moja mała przez całą ciąże może ze dwa razy kopniakami mnie obudziła. jest bardzo kochanym maluszkiem i wie że mama w nocy chce się wyspać :P

M szuka dla mnie w sklepach rożka czekoladowego :D ... niech jeszcze polata na sam koniec a co. :P

12 lata 8 miesiąc temu #341792 przez Moniq
hihihi Karola :) rożek czekoladowy? trzeba wykorzystać ostatnie dni na zachcianki :D
ja nie spałam dziś od 3 a o 5 musiałam wstać zjeść bo nie mogłam już wytrzymać z głodu :)

pieknie pieknie niech szuka :) ja bym coś zjadła ale nie wiem co?

jakiś mały mi się zrobił ten brzuszek,muszę też siedzieć w rozkroku bo nie mieści mi się brzunio :D

mój mężulek od wczoraj jest na diecie, chce schudnąć 10 kg więc będę miałą sprzymierzeńca w walce z kilogramami po porodzie :)

12 lata 8 miesiąc temu #341805 przez kala321
ale sen straszny;(

mam nadzieję,że jest tak jak mówisz,że po prostu taki urok Patryka że po rodzicach jest mały;D

ja też mam wrażenie,że u mnie bezie po terminie

Szolrak-ty mi nie zazdrość;D wagi bo ja mam odwrotny problem zawsze z przybraniem 38 kg do 45 i znów waga spada:( bałam się tego w ciąży,ale na szczęście jest dobrze
ale wiesz ja jestem niska
a moja blizna po wyrostku jest tak rozciągnięta,ale nie specjalnie zmieniona,bardzie j naciągnięta

Elwerka olej go,szkoda Twoich nerwów

Karola to teraz ty;D w kolejce;D

12 lata 8 miesiąc temu #341806 przez kala321
ja też siadam w rozkroku
czasem jak się do stołu przysuwam to brzuchem się zderzam
ja włąśnie zajadam budyń;)
i idę się położyć
zazdroszczę Wam nocny snów,bo ja o 10 się kładę,potem o 12 jeszcze idę do łazienki,o 1 jeszcze nie śpię,o 3 patrzę na zegarek i znów do łazienki,o 5 kolejny raz,czasem zasypiam o 6,a o 7 do łazienki ,a potem już mam dość i wstaję

12 lata 8 miesiąc temu #341815 przez iwcia
Moniq jak my będziemy w święta na porodówce to kto tu będzie pisał :P hehee ;)

Słuchajcie a ja już też po wizycie. Na ktg bez skurczy, serduszko bije pięknie. Oliwia waży już 35020 kg :P kurczak no przytyła sobie przez miesiac ;p hehe
No i tak mam przyjść na ktg w poniedziałek jeśli do tego czasu się nie wykluje, a w środę już na 7 rano z torbą i będzie poród wywoływany, więc w sumie wolałabym żeby mała zdecydowała się do tego czasu.
Inna sprawa, że jest bezpłatny gaz rozweselający przy porodzie, z którego tutaj u mnie często się korzysta, tak więc trochę jestem optymistycznie nastawiona, mój ginek powiedział że przy tym gazie nie czuć tak bardzo bólu i w sumie to jak nawet szyją kroczę to on w zupełności wystarcza. Muszę o tym coś więcej poczytać, ale jak jest tylko taka możliwość to skorzystam.

No i dzisiaj na usg dowiedziałam się że mała się posunęła na sam dół główką, bo jak sprawdzał głowicą to ją tak wciskał mocno i na samym dole jak nigdy wcześniej.

:):):):) jakiś mnie optymizm naszedł, może dlatego że uświadomiłam sobie że tak czy siak najpóźniej już za tydzień w środę może będę miała swoją maleńką córeczkę przy sobie?? ahhhhhhh

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #341852 przez szolrak1
nio i pieknie Iwciuuuuuuuuu:D to ejst cudowne uczucie:d ja mam to samo ;] wiem ze najpozniej 17.04 bede muti:D

Kalus no bo jestes drobniutka:D bedzie dobrze!!!

MOniq moj maz tez hahha sie odchudza , mowi ze ja pewnei szybko dojde do siebei i on chcce mi sie podobac:D 3 dni na wodzie hahah a teraz juz je wszystko bo nei wytrzymał hehe:DDD chopy ;] mam szczescie ze tesciowa tak sie troszczy :P:P heheh:d coz za szczesciara ze mnie ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:D :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

karolcia jeszcze troszke:D ojjjjjjj i bedziemy sie chwalic a moje zrobiło to a moje to:D cudoooooooooooooooooooooooo

elwi :* :* :* : *

ide przygotowac szarlotke bo zaraz beda moje kochane kobietki zeby tu okna umyc:D

12 lata 8 miesiąc temu #341905 przez Karola1990
dziewczyny ten glut co mi ostatnio wyleciał to chyba nie był czop... albo jego odrobina bo teraz nie chcę iść nawet do wc.
jak poszłam to wyleciało ze mnie tyle tego świnstwa że mało co nie zwymiotowałam na widok tego ... bleee
za 5 min znów poszłam i znów tyle tego było...
wydaje mi się że to już wszystko wyleciało.
az strach iść siku zrobić bo niewiadomo co znajde na papierze.
fuuu... jak pomyślę to mi niedobrze ;(

12 lata 8 miesiąc temu #341906 przez Elwerka00
Karolus ! to dobrze,jesli Ci ten czop odchodzi tak konkretnie.. bo najwidoczniej szyjka sie bardziej rozwiera i wypada Ci,a to oznaka ze coraz blizej ;)

Aleksander < 3

12 lata 8 miesiąc temu #341924 przez Karola1990
ale to ochydne jest ..

12 lata 8 miesiąc temu #341926 przez Moniq
Karola, spoko, nie patrz, nie przejmuj się, teraz masz pewnośc że to czop, czyli już coraz bliżej :)

iwcia, ale super, za tydzień będziesz już mamusią z dzidziusiem przy cycu :)))

szolrak, mój mąż jest zdeterminowany, poza tym już kiedyś był na diecie i wytrwał :)) on się łatwo nie poddaje, chociaż ja mu pomagam, bo szykuję mu jedzonko do pracy, zgodnie z zaleceniami dietetyka :)) a co, taka dobra jestem :))

12 lata 8 miesiąc temu #341952 przez Karola1990
już wiem co miały niektóre dziewczyny mówiąc że czopa nie da się nie zauważyć. :D
przeżyłam szok. a później zaczełam sie stresować że to już się zaczyna na serio serio.
teraz trochę mi przeszło ale dalej czuję presje że to może dziś w nocy.

M nazwał mnie swoją AKSAMITKĄ ... bo jak sie przytula to jak do aksamitu :D
ten to jak coś wymyśli to czasem słów mi brak na skomentowanie :D

wasi faceci chcą schudnąć a mój przytyć biedak nie może... nie ważne ile zje i tak chudy jak patyk :/ też tak chcę :/ jeść i nie tyć

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka