BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #381483 przez Karola1990
a właśnie miałam się was podpytac. wasze dzieci tez się tak nóżkami odpychają??
ja ostatnio byłam z małą na zakupach i musiałam ją nakarmić w samochodzie i odpiełaam ja na chwilę w foteliku z szelek i gdybym nie stała obok i jej nie pilnowała to by mi z fotelika wypadła tak sie mocno nózkami odpycha. jak ją sadzam w leżaczku to tak samo ... nózkami odpycha sie czego tylko może.
wczesniej mogłam ją zostawić w foteliku w pokoju i isc siku czy coś zrobić a teraz muszę ją zapinać bo wypadnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #381499 przez Elwerka00
u mnie Karola jest tak samo!;p jak tylko cos poczuje przy nozkach to odrazu ida w ruch;p nawet jak karmie na lezaco to czasem sie raczkami odpycha a potem lapie znowu ;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #381555 przez ewelinda83
moja tez jest tak aktywna, trzeba teraz bardzo pilonowac zeby dziecko nie spadlo np. z lozka
ponoc jak dziecko rusza nozkami i raczkami to sie cieszy :)

12 lata 6 miesiąc temu #381755 przez Elwerka00
a to ciekawe co Ewus napisalas;p bo moj czesto tak robi ,a ja sie zastanawiam o co mu chodzi;p

Tak w ogole - dzien dobry!
Dzis noc wspaniala;) od 21-24,24.15-3.15,4-5.30,7-8 ;D

Nawala mnie kregoslup! Te 6 kg daje znac o sobie;D

A propo mojego chrztu,tamten dupek mowi ze jego brat pracuje i nie moga,a juz u mnie wszyscy wolne pobrali i wielki problem robia;/ co za ludzie;/ powiedzialam,ze do zobaczenia w niedziele i nie bede juz czytac tych durnych sms;/

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #381759 przez misia88
Witajcie kochane!
My ostatnio byliśmy na szczepieniu rota i pneumokoki. Mała zniosła je super.
Dzisiaj przespała mi całą noc: od 22 do 6 :)
A teraz lecę do niej, bo krzyczy :D

12 lata 6 miesiąc temu #381804 przez ewelinda83
Eliwra jak sie nie prezy, a macha nozkami to sie cieszy :)
kiedy ty chrzcisz Olka bo albo nie doczytalam albo nie wiem co :S

Kinia tez ladnie spala :) w nocy jadla po 1.00 a pozniej po 5.00. wstala po 8.00 ( jak L jest w pracy to spi ze mna do 11.00 :lol: ) pobawila sie z tatusiem i teraz spi u niego na klacie :)
wczoraj mielismy mala imprezke z okazji 30 mojego meza :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #381812 przez misia88
ewaCo kupiłaś mężowi na urodziny? Ja będę miała ten problem za rok, bo mąż wtedy 30stkę kończy :P

12 lata 6 miesiąc temu #381855 przez Elwerka00
ja chce chcic za tydzien.. Ale czy to wypali?;/ ksiadz kazal przyjsc w piatek,hm bedzie gadanie napewno ,ale eh tam;p

Uuu to imprezke mieliscie ;p fajnie ;p
Ewus do kiedy chcesz karmic piersia? Ile sie da?czy masz okreslona liczbe miesiecy?hm?
A inne kobietki karmiace piersia?

Mowilam Wam,ze moja sasiadka urodzila coreczke miesiac za wczesnie,i urodzila ja 2 tyg po Olku.. I wiecie co?wazy dopiero 3 kg. Wiem,ze to dziewczynka i ze wczesniak,ale dziwnie sie czuje mowiac,ze Olek ma juz 6 kg. A teraz to pewnie nawet wiecej..

Nelus,dziekuje za rady co do baczkow! Te przyginanie nozek pomaga! Maly sie prezy ,lapie nozki przyginam do brzuszka i prut;D i tak prawie za kazdym razem;D i to jak lezy na nogach mi,tez mu ulatwia;D wiadomo,ze i tak sie troszke pomeczy ale mu pomaga ;p

Moja siostra sie z nim tak fajnie bawi gdy goo brzuszek boli,ze az sie dziwnie,bo ja tak nie umiem..on odrazu sie uspokaja.. ;o

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #381860 przez Karola1990
hejka...

elwerka... nie patrz na nic... najważniejsze jest ochrzczenie dziecka.
ja nawet chrzesnych to bym przypadkowych wzieła jakby M drugi brat sie nie zgodził. poobrażali się na nas bo wodki nie było ale ja mam to w d....

chciałabym zamówić mszę za swoich i M rodziców ale nie wiem ile powinnam dać pieniędzy. jak myslicie ? jeszcze mszy nie zamawialam .. zawsze robiła to mama albo siostra.

12 lata 6 miesiąc temu #381864 przez misia88
elwerka ja mam zamiar karmic rok, jesli sie uda.
karoa ja bym dala 50zl za jednych rodzicow :P

12 lata 6 miesiąc temu #381868 przez ewelinda83
karola daje sie co laska ... ale z ta laska to wiadomo jak jest :angry:

Elwira ja chce karmic jak najdluzej :) dobrze sie z tym czuje, niunia glodna to ja cyca pach wyciagam i dziecko zadowolone, tak jak ostatnio na cmentarzu ;) no ale tak we wrzesniu bede musiala zaczac karmic na przemian bo w pazdzierniku musze wrocic do pracy :(

misia urodziny maz ma we wtorek, ale juz od swoich kobitek dostal ulubiona perfume :) a drugi prezent zrobilismy sobie wspolny ( 19-go maz ma 30, jest nasza rocznica - 6 lat jak jestesmy ze soba, a w sierpniu ja ma urodziny ) wiec we wrzesniu jedziemy na wakacje na Wyspy Kanaryjskie :)

12 lata 6 miesiąc temu #381869 przez ewelinda83
karola moi tescie wymyslili ze na chrzest kupia 20 flaszek czyli flaszka na glowe :ohmy: powalilo ich chyba ze ja sie na to zgodze :angry:

Elwira postaw wkoncu na swoim przeciez to ty wszystko organizujesz, niech sobie brat tatuska wezmie wolne

12 lata 6 miesiąc temu #381887 przez Elwerka00
no i extra;/
Dzwonil niedoszly tesc pf do mojej mamy i wielce obrazeni stwierdzili ze przyjada tylko do kosciola i jakies pretensje;/

Ja conajmniej do 10 msc chce;p tez jest to wygodne to fakt;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #381888 przez ewelinda83
oj Niunka wspolczuje ci :( nie masz lekko ... ale patrz na siebie i Olka :) jak ty o Was nie zadbasz to nikt tego nie zrobi :dry:
jak tam pobyt siostry ? pomogla cos, doradzila ?

12 lata 6 miesiąc temu #381903 przez Elwerka00
tak,przyniosla dokumenty na ktorych podstawie moge napisac wniosek o alimenty,chce zebym napisala..ale ja sie boje ze tamci wojne zaczna,i moga mi zabrac malego albo ograniczyc spotkania;(

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka