BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 3 miesiąc temu #262961 przez Karola1990
a mi właśnie zaczęło cieknąć mleko!!
leci i leci po kropelce ale tylko z lewej piersi.

ja w ten weekend (piatek, sobota, niedziela) miałam zjazd więc nie miałam czasu na nic. teraz odpoczywam a jutro jadę na badania bo w środę mam wizytę u lekarza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #263349 przez Moniq
Karola, brawo, piersi szykują się do laktacji.
jak się czujecie?
mamy już ubraną choinkę więc powoli robi się świątecznie, żadnego pieczenia ani gotowania u nas nie będzie bo jedziemy na Święta do rodziców.
jak Wasze zachcianki?
ja muszę codziennie zjeść coś słodkiego :))

13 lata 3 miesiąc temu #263658 przez Karola1990
Moniq ja choinkę zamierzam ubrać jutro, dziś poproszę żeby zdjeli mi ozdoby świąteczne ze strychu bo ja tam nie wejdę sama.
Moje mleko faktycznie już chce się wydostać. Musze kupić sobie te specjalne wkładki bo miałam wieczorem całą bluzke mokrą rano jak wstałam też.

Dziś byłam zrobić glukozę. Jak wróciłam do domu to okropnie kręciło mi się w głowie i musiałam się położyć. Wyniki są juz do odebrania od 15 ale ja poproszę żeby ktoś mi je jutro odebrał. Mam nadzieję że nie mam cukrzycy. i wszystko jest ok

13 lata 3 miesiąc temu #264041 przez migotka
hej:)

My po wizycie u Pana Doktora:) Niuńka waży 707 g i ma się dobrze:)Akurat leżała ze stópkami nad główką, akrobatka jedna :kiss:
Moniq ja mam to samo ze słodyczami, codziennie po każdym posiłku muszę coś pochłonąć ;)
Dziewczynki wybieracie się na usg 3d?

Aha dla pierwszych 2000 osób które zarejestrują się na tej stronce
lovela.pl/o-programie.html
mały upominek w postaci saszetki płynu do prania Lovela, czapeczki i niedrapek :)

13 lata 3 miesiąc temu #264280 przez kala321
hejka witam:)
ostatnio w biegu i nie nadążyłam pisac tylko czytałam;)co u Was i dzieciaczków

zarejestrowałam się kiedyś na loveli i było,że niestety nie ma już próbek,a jak teraz chcę to napisali,że już jestem zarejestrowana:( także nie da rady dostać upominku:(

my już prezenty zrobione,choinka będzie w czwartek, w czwartek też mamy wizytę u lekarza i zobaczymy nasze maleństwo

my mamy filmik i zdjęcia (na filmiku pisze 5 d obraz)czyli dzidzia jest tak przestrzennie pokazana

Patryk ulubioną porę poza dniem do kopania i wieczorem po kąpieli ,sobie upodobał 4 rano i budzi mnie kopiąc:)
;P mały urwisek:)

dziś kupiłam pampersy sobie w rossmanie 1(jedną paczuszkę),bo mają w promocji
podobno oliwka 300 w cenie 150 ml i fajne kocyki mają fajną promocje w tesco-kuzynka mi mówiła,ale jeszcze nie byłam.

troche ubranek nam znów doszło
a co do słodyczy mój też buszuje,a najlepiej lubi czekoladę,śmiejemy się że jak usłyszy tylko słowo czekolada to zaczyna koziołki robić w brzuchu:)

miłego dnia

13 lata 3 miesiąc temu #264324 przez Moniq
nie ma jak to dobra czekolada :D
Mała szaleje prawie za każdym razem jak siadam albo się kładę, ostatnio noce nie są zbyt przyjemne, najpierw nie moge się ułożyć, jak już znajdę pozycję to mała zaczyna kopać, potem muszę iść siku i wszystko zaczyna się od nowa; a jeszcze ostatnio mam tak wysuszone śluzówki że nie ledwo mogę oddychać w nocy, zabralam nawet dziecku nawilżacz dziś i musialam kilka razy psikać wodą morską do nosa. czuję się jak hipohondryczka, co chwilę mi coś dolega :dry:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #264326 przez Karola1990
Hejka.
Nie mam siły.
Dostaliśmy od Mikołajów (moi rodzice) zmywarkę i oczywiście trzeba było wykuć dziurę w podłodze żeby rury przeprowadzić.
Całe moje świąteczne sprzątanie poszło na marne. Wszystko jest białe.
Już nie mam siły sprzątać. Brzuch mnie boli od schylania.
Jak tatulek wróci do domu to będzie miał mnóstwo pracy. Ja nawet palcem nie tknę. Jestem wściekła bo trzeba wszystko myć od nowa. Okna, naczynia, szafki, podłogi trzepać dywany.
Co lżejsze to posprzątałam.

Jutro wizyta u lekarza. Mam nadzieję że wszystko jest w porządku i nasze maleństwo jest zdrowe.

Moje maleństwo coś leniwe jest i słabiej kopie niż wcześniej albo mi się tylko wydaje.

13 lata 3 miesiąc temu #264467 przez nelka
ja też spać nie mogę, nogi mnie męczą, nie mogę się ułożyć i budzę się co 2-3godz a po za tym ciągle się czymś martwię ;) moja dzidzi znowu miała takie dwa dni co rzadko i słabo było czuć kopniaki... normalnie oszaleś można bo od razu się boję że coś się dzieje:ohmy: to tak jak ze sprzątaniem, wiem że tyle nie powinam się męczyć że aż się źle czuję a potem się zamartwiam że dzidzi mogłam zaszkodzić ;)

Karola ale ci zazdroszczę tej zmywarki, ja źle wyliczyłam blat w kuchni i zmywarka mi się nie zmieści :angry: muszę czekać na remont chyba że wyprodukują takie o szerokości 40cm :silly:

ale jestem z siebie zadowolona kupiłam przwijak taki drewniany z trzema półkami i materacykiem oraz podgrzewacz avent za 100zł:)pierwsze zakupy za nami teraz to pójdzie już z górki :woohoo:

ja planuje iść na usg3d ale najlepiej wybrać się po 6miesiącu

13 lata 3 miesiąc temu #264913 przez Karola1990
Hejka.
Byłam dziś u lekarza na wizycie. Całe szczęście wyniki wszystkie mam ok i serduszko maleństwa pięknie bije.
Za miesiąc mam następną wizytę z USG. Może potwierdzi się że to dziewczynka ;)
Wtedy zacznę zakupy na 102 :laugh:

Chionkę już mój kochany tatulek wczoraj ubrał. Ja leżałam i odpoczywałam. Mam takie bóle kręgosłupa że odejmuje mi lewą nogę i nie moge chodzić ale chwila odpoczynku wystarcza i znów funkcjonuje. :D

trochę wam zazdroszczę że macie juz rzeczy dla maluchów, ja czekam na przypływ gotówki ;)

nelka... ta zmywarka to dla mnie zbawienie :) moi rodzice są naprawdę niesamowici.

13 lata 3 miesiąc temu #264944 przez kala321
na pewno jest wszystko dobrze,my mamy 22-giego wizytę
napisz co tam lekarz mówił:)
współczuję tego sprzątania od nowa

13 lata 3 miesiąc temu #264948 przez kala321
Nelka mnie też nogi pobolewają,stopy też(wczoraj mąż się zlitował i krótki masażyk zrobił stóp) ;)
u nas choinka w czwartek stanie
my tak co jakiś czas kupujemy coś do ubrania,wczoraj kupiłam pampersy w rossmanie na promocji jedną paczkę(nie wiem czy już nie pisałam czasem);P
mam sklerozę w ciąży:P
trochę obrobiłam się z zamówieniami,sklepem,teraz tylko zakupy do sklepu robię,ale już nie na wariata
więc dziś mam luźniejszy dzień:)
miłego życzę dnia Wam i Waszym maluszkom:D

13 lata 3 miesiąc temu #265634 przez Moniq
kala, mi też dokucza skleroza :P czasami bywa zabawnie
wczoraj miałam niezłego stracha, trochę musieliśmy pojeździć po mieście i zrobić małe zakupy i potem całe popołudnie bolał mnie brzuch, nie moglam się prawie ruszać, na szczęście jak się położyłam to trochę pomogło; wniosek jak się mocno oszczędzam i często odpoczywam to jest całkiem dobrze, a jak próbuję "żyć normalnie" to się zaczynają problemy :( na szczęście dziś już jest dobrze :)
my dziś wieczorem jedziemy do rodziców już na Święta; wczoraj rano okazało się że auto nie chciało odpalić-na szczęście tylko padł akumulator i dziś rano już odpalał ale za to dziś rano okazało się że nie mam powietrza w jednym kole :( nie dało się kluczami odkręcić i musiałam się doturlać do wulkanizacji-chyba już dość niespodzianek przed wyjazdem?
a Mała kopie jak szalona :D ostatniio czuję nawet jak stoje

13 lata 3 miesiąc temu #265646 przez niika
przepraszam, że tak się wtrącam, ale.. ;)
lubię was czytać i zauważyłam, że piszecie o promocji pampersów..wg mnie opłaca się kupić pampersy z allegro :) są tam bardzo tanie i są znanych i dobrych firm :)
np takie allegro.pl/pieluszki-happy-newborn-2-5kg...chy-i1986696379.html

a tu jest o wiele więcej, ja wybrałam na wagę 2-5 kg: allegro.pl/pieluszki-jednorazowe-1-2-5-kg-99395

jestem dopiero w 5 tyg ciąży, a tak się tym ekscytuję, że już mam wszystko sprawdzone ;)
pozdrawiam i całuję wszystkie przyszłe mamusie :) :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #265678 przez edybed5
Hej dziewczynki dawno mnie ty nie bylo ale to zamieszanie przed swietami ale na szczescie juz najgorsze mam za soba :) . A u Was jak tam przygotowania do swiat? Ja dzisiaj bede ubierac choinke :lol: . Wczoraj bylam na wizycie u gin i jestem troche smutna :( bo znowu nie dowiedzialam sie kogo nosze pod serduszkiem :unsure: ale najwazniejsze ze wszystko jest oki szkrab wazy 465g i jest bardzo ruchliwy :) . Dziewczynki mam takie pytanie bo wczoraj lekarz kazal mi brac witaminy i zelazo bo mi hemoglobina spadla czy ktoras z Was tez tak ma? pozdrawiam i zycze milego dzionka ;)

13 lata 3 miesiąc temu #265728 przez nelka
edybe a dlaczego nie udało się sprawdzić czy to chłopak czy dziewczynka? tak się dzidzi ustawiła że nie pozwoliła się podejrzeć? mi nie zapisał żadnych witamin ale biorę femibion2

wczoraj spadł u nas śnieg:) mamy choinkę przed blokiem z lampkami i od razu zrobiło się świątecznie :lol:

pojechałm wczoraj na zakupy i zapomniałam telefonu :silly: i mój M się zdenerwował że tak długo nie wracam i poszedł mnie szukać :woohoo: oczywiście zamiast się cieszyć że mnie znalazł (daleko nie doszedł bo akurat wracałam i mnie zatrzymał - nie poznałam go w pierwszym momencie :blink: )to się obraził że jestem nie odpowiedzialna, że wyobrażał już sobie najgorsze :silly:

Moniq dobrze że wszystko ok! widzicie dziewczyny leżenie na kanapie w naszym stanie pomaga, nic tylko leniuchować :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka