- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
mi grudzień kończy się fatalnie. pomijając już problemy finansowe to jeszcze jakby było tego mało chcieli ukraść nam koła w samochodzie. Za jedno taki złodziej dostał by ok 800zł więc bylibyśmy ponad 3000 w plecy. całe szczęście nie urwało sie w czasie jazdy. bo zauważyliśmy dopiero w domu że nie ma jednej śruby a reszta była odkręcona. Widocznie ktoś musiał wystraszyć złodzieja.
Dziś czuję się fatalnie. Zawsze jak robię wszytko tak jak wcześniej, przed ciążą jak to napisała Moniq "żyć normalnie" to wieczorem i następnego dnia zdycham. jest mi strasznie słabo.
Brzuch mi urósł i nie mogę sie do niego przyzwyczaić. Jak podchodzę do szafki to zawsze nim walne, gotuje to za blisko podchodzę kuchenki itp.
ale mam dziś dzień marudzenia ;(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam hemoglobinę dobrą i mam nadzieję,ze sztucznych wit mi nie bedzie kazał brać, na razie jem warzywa i owoce i jest ok.
Muiałąm ostatnio te pękniecia obok ust,ale za radą dziewczyn zjadłam trochę kapusty kiszonej i przeszło jak na razie
ale zapytam czy mam coś brać,choć wolałąbym nie,bo ja mam sklerozę aby pamiętać o tabletkach;)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja często się głaszczę po nim i już się przyzwyczajam do wielkości:)
dziwnie jest w łóżku,przy seksie,ale tak jest ok
dziś mamy wizytę u lekarza,musze podpytać jaki długi i jaki ciężki jest Patryk,abym tylko pamiętała;)
potem jedziemy po choinkę i pewnie też wieczorem ją ustroimy
na razie popakowałąm prezenty:D
a wczoraj leżałam po południu i oglądąłm film,wieczorem poczytałąm ksiażkę w łóżku i dziś mam więcej siły,a tak jak zapominam o odpoczynku to też czasem czuję zmęczenie
i zauważam też zadyszkę jak dalej idę na spacer,czy zbyt duże tempo,wcześniej się tak nie meczylam;P;)
- edybed5
- Wylogowany
- gaworzenie
Kala321 niestety ale zapowiada sie ze za miesiac tez sie nic nie dowiem bo moj gin powiedzial ze nie bede miala USG. Wiec dopiero w lutym ale to juz zostanie dwa miesiace do porodu. Zastanawiam sie czy moze w styczniu pojsc do innego lekarza na usg.
No u mnie stoi juz piekna choinka jutro bede piekla placki. A dzisiaj juz leze i odpoczywam milego wieczorku
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale całe szczęście mój kochany tatulek przyjedzie wcześniej z pracy i mi pomoże.
Ale dziś w nocy miałam okropny sen. Z mojego okna w pokoju widać chodnik i zawsze o 12 idzie nim chmara dzieci ze szkoły. Śniło mi się że jak wyjrzałam przez okno to wszystkie te dzieci były porozcinane. Ręce leżały osobno nogi osobno. U mnie akurat była otwarta brama i też na podwórku leżały czyjeś kawałki.
Tak płakałam że szok. Strasznie bałam się że mało brakowało a ten ktoś mógł wejść do domu i mnie zabić a ja przecież w ciązy jestem, mam już takie duże dziecko w brzuchu. Nie mogłam później zasnąć przez godzinę. cała się trzęsłam.
Chyba przez tego tytanica.
Później zasnełam i oczywiście był dalszy ciąg tego samego snu tyle że już na uczelni mówiłam co się stało. I miałam kolokwium z budowy siedzenia w maluchu ale tego to juz wytłumaczyć nie potrafię
Mam fantazję co?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zapach pierników, ciasteczek cynamonowych i pomarańczy,
dzielenie się opłatkiem, rozpakowywanie prezentów pod choinką, śpiewanie kolęd,
rozmowa z bliskimi przy wigilijnym stole.
Tego wszystkiego życzymy Wam
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie wiem jaki długi jest Patryk,bo nie miałam usg,wszystko jest dobrze,więc usg zrobimy w 32 tygodniu
przez moment lekarz miał nie tęgą minę,słuchając tętna dziecka,ale za chwilę zaczął się śmiać,bo to tętno co było słychać na początku to moje,a za chwilę znalazł 2 razy szybsze Patryka:)
śmiał się,że tylko przy szczupłych osobach w ten sposób można wyczuć 2 tętna:D
matki i dziecka
trochę już przybrałam,bo wazę 52 kg:)
ja się śmieję,że w kwietniu małemu będę musiała kolędy puszczać,bo teraz często słuchamy,a niby dziecko lubi później wracać do muzyki którą słucha w brzuchu mamy:D
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wracając wstąpiliśmy do sklepu z art. dziecięcymi i oszaleć można, tyle tego wszytkiego mają!!! milion smoczków, dwa miliony butelek itp. Zginę w tym świecie o cenach już nie wspomne...
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i po świętach,
w tym roku bez wyrzutów sumienia się opychałam.
Mojej małej też wszystko smakowało bo ruszała się praktycznie cały czas.
teraz parę dni odpoczynku i sylwester.
a jak wam minęły święta ?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karola,święta minęły miło i zdecydowanie za szybko:)
już za kilka dni sylwester i zabawa:D
siedząc tak przed choinką w święta i śpiewając kolędy myślałam ,że już za rok Patryk będzie z nami,że będzie z nami przed choinką:)aż trudno uwierzyć- w ten cud stworzenia
Stwierdziliśmy z J.,że Patryk bardzo lubi dzwonki w kościele,czy jak ktoś dzwoni bombką czy innym dzwoneczkiem-figle wtedy robi i daje znać o sobie:)
miłego dnia:)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i co najbardziej mnie stresuje? że to juz 7 m-c na samą myśl zabiera mi dech w piersi.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
polecam dla wszystkich tatusi którzy nie mieli wcześniej kontaktu z nowordokami (mamusią oczywiście też) książkę L. i J. Borgenicht BOBAS INSTRUKCJA OBSŁUGI mój M dostał na gwiazdkę od mojej rodzinki wskazówki użytkowania, wykrywane i usuwanie usterek oraz prady serwisowe
jakieś chorubsko mnie bierze
ja też nie mogę się doczekać aż Zosia będzie już na świecie, choć tak bardzo jak się cieszę to tak samo bardzo jestem przerażona szczególnie że ostatnio całą noc szaleje a w ciagu dnia jest spokój, chyba za dużo coli w święta wypiłam i spać nie mogła a tak jak dzidzia w brzuszku ma swoje pory spania i zabawy tak jej potem może zostać po urodzeniu...