BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #392048 przez kala321
ale się porobiło,mam nadzieję,że wszystko się ułoży
szorlak a on Was odwiedza?
ewelinda nie zazdroszczę sytuacji

u chirurga-dalej mamy czekać i smarować,wizyta 20-go,zaczęłam szukać innych lekarzy
w necie

u nas było dziś ok,a od 15:30 jakby go ktoś w tyłek uszczypnął na zmiany płacz,sen,płacz,sen
nie chciał jeść
a teraz wieczorem po kąpieli zjadł 140 ml,cieszę się bo już się martwiłam
nie wiem czy to skok czy co

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #392052 przez ewelinda83
oj madzia masz racje :( smutna to racja ale racja :(
w sumie to my sie razem wspieramy, to Ł rodzina jakies klody mu pod nogi rzuca :angry:
maz podjal decyzje ze musimy wytrzymac do chrztu a pozniej on zrywa kontakt bo musi dbac o swoja rodzine czyli mnie i Kinge.

Madzia kochana trzymaj sie :) jestem z toba :)

12 lata 6 miesiąc temu #392170 przez szolrak1
wiesz EWUS powiem ci tak.. wiem ze wam sie ułozy bo sie wzajemnie wspieracie a jesli sępy widz a wsparcie i brak zainteresowania szybko odfruwaja i przestaja sie interesowac gdtyz wiedza z doswiadczenia ze im sie juz 2 raz nie uda... wszystko pzred wami! to jest do ogarniecia jedynie musicie byc jednoscia i zlewac glupoty baba jagi:* wierze ze bedzie dobrze! Kinia powerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kalus odwiedza odwiedza mowi nawet ze kocha................ teskni......... srutututu

ale mowy o jednosci nie ma:) ma egazmin 16 i powiedzial ze po egzaminie tzreba bedzie ogarnac nasze zycie...hahha łaskawca a do tego czasu mamy z dzidziusiem wiernie czekac na władce.....;] smieszne szkoda gadac

malenki gaworzy , załozył paluszki w paluszki jak go uczyłam , wkłada palce do noska odkrywajac kolejne dziurki na twarzy hihi;] trzyma glowke i przewraca sie na boczki:D, gawozy i wydaje nieasamowite dzwieki hihi KOCHAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

EWLI:* KARO:* NELUS:* MONIQ:* KALA:* EWUS:* IWI:* NO I KINIAAAAAA:*

12 lata 6 miesiąc temu #392174 przez Elwerka00
Ewus ,Madzia ma racje,najwazniejsze ze maz jest za Wami...;*

Madzia,Bruncio robi duze postepy;) super ;)

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #392222 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madzia wspolczuje sytuacji :( i glupoty starego :ohmy:

kala moze idz do innego lekarza, ja sie na tym nie znam ale wydaje mi sie ze najwyzszy czas zeby pepuszek sobie juz od was poszedl :angry: :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #392241 przez kala321
nie wiem co mam robić
kurcze szukam innych lekarzy,ale wtedy J musiał by wziać wolne,aby ze mną pojechać do innego miasta,a jago szef otworzył nowy punkt,także J jest sam i wątpię,że dostanie wolne
nie wiem co mam robić z tym pępkiem:(

12 lata 6 miesiąc temu #392274 przez Elwerka00
moja mama mowi,ze niektore dzieci tak maja ze dlugo im pepek nie chce odpasc,u nich w rodzinie tez jednemu sie tak dlugo trzymal i wkoncu odpadl.ale od czego to zalezy nie wiem,chociaz ja bym zrobila tak jak mowia dziewczyny,inny lekarz.moze mama pojedzie z Toba?albo znajoma?napewno ktos Ci pomoze,bo jednak 2 miesiace juz synek Twoj ma.. 3mam kciuki i informuj co i jak..

Ewus bardzo dobra postawa! Tak jak pisam wczesniej,zazdrosc..zazdrosci Wam bo jestescie swietna 3 osobowa rodzinka!;) a jej zal dupe sciska ;p i to tak naprawde ja zlosci ;p

U nas dzis znow upal;o wyszlam z malym w cien na 10 minut moze,bo niee idzie wytrzymac...brr.. I skonczyly nam ssie pampersy ;D haha maja mi kupic ale dopiero o 16 przywioza a do tego czasu lecimy na tetrowych chociaz nie wiem jak je zakladac;/ i oczywiscie co siku to czy bujak lozko czy kanapa rowniez mokre ze fuuu.. I ubranka zmienic,oh po dzisiejszym braku pieluch prania bede miala ze hoho ;p ale teraz mam nauczke by miec w zapasie;p

ide odsypiac noc ;o

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #392277 przez ewelinda83
kala ja troszke zaczelam czytac o tym nieodpadajacym pepku i tam pisza ze pepek powinien byc podcinany przez lekarz :S robli wam cos takiego ?
ja bym jednak sie skonsultowala z ninnym lekarzem.

12 lata 6 miesiąc temu #392285 przez Elwerka00
oh Madziulka... Strzel w lep tego swojego faceta i powiedz zeby sie opamietal teraz a nie po 16;/ bo potem moze juz byc za pozno! ;/

Faceci...

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #392306 przez kala321
jaki sposób pozbywałyście się ciemnieniuszki?

12 lata 6 miesiąc temu #392315 przez Karola1990
my nie mamy ciemieniuszki więc nie wiem... ale moja mama coś mówiła że tylko się natłuszcza i tyle. Jakoś specjalnie się chyba nie da tego wyleczyć. Chociaż nie wiem sama.
A próbowałaś tą piochtaniną pępuszek smarować bo nie pamiętam? Może faktycznie jedź do innego lekarza.
Najważniejsze że mały nie gorączkuje.

Ale się porobiło z tymi facetami. u nas kryzys w związku chyba zaczyna być zażegnany. Ale jeszcze coś wisi w powietrzu.

Mała dziś znów przekręciła się na plecki z brzuszka :)
Wczoraj przed kąpaniem położyliśmy ją na macie na podłodze bez pampersa. Tak pięknie się podnosiła. Miała wyprostowane łokcie i klatka w górze. Na samym brzuszku się podpierała. Zdolniacha moja. Nacykalismy jej fotek :) Wspaniały ten jej cellulitis na pupci :D

12 lata 6 miesiąc temu #392318 przez Karola1990
czytałam o tych skokach rozwojowych i to chyba nie prawda bo nie zgadza mi się ilośc tygodni i umiejętności jakie dzieci zdobywają.
ale najgorsze jest to że wcześniej dziecko miało te "inne dni" np. 2 dniowe a teraz może być nawet 6 tygodni.
Aż strach pomyśleć normalnie.

12 lata 6 miesiąc temu #392329 przez kala321
czytam o tych pepkach i nie raz widze,że do 8 tyg,a nawet 3 miesięcy były u niektórych dzieci,gdzie była gruba pępowina:(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392332 przez ewelinda83
kala u nas tez nie bylo ciemieniuchy ale z tego co sie orientuje to najlepiej 30 min przed kapiela nasmarowac dziecku glowke oliwka a pozniej to zmyc i wyczesywac.

Elwira wsadz sobie jakis worek miedzy warstwy pieluszki to ci maly nie zaleje lozka :blink:

karola masz zdolniuszka :) pozazdroscic, ja juz sie nie moge doczekac kiedy moja Myszka zacznie sie przekrecac :)

12 lata 6 miesiąc temu #392337 przez kala321
a własnie robie oliwka nawet kilka razy dziennie i wyczesuje,ale ma mocniej niz miał

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka