BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #447727 przez ewelinda83
kala wezme to i to :) mozesz brac sie do pracy :) pospiechu nie ma jak skonczysz to daj znac :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447777 przez kala321
Ewelinda a możesz wrzucić sobie do koszyka skarbonkę i zatwierdzić,bo ja nie mam jak teraz tego zrobić, mały się wije-dwójka idzie

12 lata 2 miesiąc temu #448422 przez ewelinda83
kala na skarbonke zlozylam wlasnie zamowienia :) a zaraz popatrze na ta szkatulke :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #448467 przez Karola1990
Hej mamusie :)

pół roku z Olusią za mną :) jak ja uwielbiam swoje dziecko <3

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #448543 przez ewelinda83
kala poprosze o ta mniejsza szkatulke :blink: a skarbonke juz kupilam :)

karola gratuluje :) niech sie Ola dalej chowa zdrowo i z usmiechem :)

Kinia dalej smarkata a w piatek szczepienie :ohmy: i mnie cos bierze :(

12 lata 2 miesiąc temu #448551 przez kala321
ok;)ewelinda biorę się do pracy;) jak mały zaśnie. Miejmy nadzieję,że będzie lepiej niż wczoraj,wczoraj 30 min w ciągu dnia przez zęby i wiercącego sąsiada

Karola gratulację;)

12 lata 2 miesiąc temu #448698 przez kala321
u nas łądne słoneczko ,może uda się jakąś "ciocię" zamówić i pójdziemy na krótki spacerek
bo ja z tym gipsem daleko nie dam rady

kurcze znów zęby
mały gorzej śpi ostatnio niż jak był mały

12 lata 2 miesiąc temu #448933 przez kala321
ja dzis oblewam z kumpelkami ich licencjat;)

12 lata 2 miesiąc temu #449048 przez nelka
kurcze znowu nam formu umiera :huh: gdzie jesteście?

Karola sto lat dla Olusi :kiss: dużo zdówka, szczęścia i miłoooooooooooooooooości7

Drugą Otylią moja córcia nie zostanie, na basenie jej się podobało ale bez większej euforii. Wogóle bardzo fajnie było w szatni były przewijaki i krzesełka dla maluszków i pełno nadmuchanych kółek i rękawków do pływania.

Ewelinda to jak będziesz u lekarza to weź się zapytaj czy jak się bierze te tab to okresu się nie dostaje? bo ja już nie karmie ponad miesiąc i tak się zastanawiam kiedy dostane...

ale Zosia się rozbrykała, na początku pełzała jak chciała coś dorwać a dzisiaj to robiła sobie rundki po pokoju a nawet zapuściła się na korytarz :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #449299 przez Karola1990
ja mie moge się doczekac kiedy Ola raczkować będzie. chociaż już teraz muszę uważać na kontakty bo wczoraj się do niego przyturlała i koniecznie chciała wsadzić paluszki. :/
dosłownie chwila nieuwagi i tragedia.

12 lata 2 miesiąc temu #449305 przez kala321
witam;)
udany wieczór z dziewczynami;D
kurcze mały ostatnio o tej 4 się budzi i koniec,bierzemy go do łożka sobie pogada,pobawi się i zasypia tak do 6-7
a te zęby mu spokoju nie dają jest wrzask krzyk i za chwilę ok, i znów;(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449309 przez ewelinda83
a moja Myszka siedzi :lol: jestem taka dumna i podniecona ... :kiss: tzn wczoraj ja posadzilam na dywanie :blink: i ona wytrzymala sama tak ok 30 sekund :lol: wiem ze to malo ale juz dobry poczatek, sama z pozyzcji lezacej juz sie podnosi do ,, banana ,, bo dalej nie da rady bo jest za ciezka :blink:

pelza powolutku i sie przewraca, lapie co jej do raczek wpadnie i lubi czytac gazety :lol: najelpiej buzia :)
ale chyba zacznie predzej chodzic niz raczkowac bo jak ja probuje posadzic np na kolana to ona odrazu sie podnosi na nogi i drepta :)
wsadzamy ja na pare minut dziennie do ,, skoczka ,, ale ma dziecko radoche :lol:
www.smerfland.pl/p-2110-zabawka-Fisher_P..._JUMPEROO_K6070.html

12 lata 2 miesiąc temu #449357 przez nelka
nic mi nie mówcie o chwili nie uwagi bo w niedz byłam o włos od tragedi ;) spadł mi z szafki aleos wraz z doniczką z kamienia a Zośka była na podłodze :ohmy: był już za duży na tą doniczkę i ją przeciążył na całe szczęście kwiat spadł po jednej stronie Zośki a doniczka po drugiej... kto by pomyślał że coś takiego się może stać :huh:

Ewelinda Kinia robi wspaniałe postępy, naprawde teraz to dopiero nasze dzieciaczki zdobywają umiejętności :lol:

Kala a smarujesz mu maścią dziąsełka? może jakieś zimne okłady, gryzaczki itp. by pomogły?

12 lata 2 miesiąc temu #449400 przez kala321
nelka smaruje najpierw robiłam bobodentem,a teraz robię Dentinox(podobno mocniejszy),dostaje tez gryzaczki i gryzaczki chłodzące, i czasem czopek-ale dużego efektu nie ma

nie chcę wiedzieć co by było bez tych zabiegów

Ewelinda nie dawaj małej gazet do buźki, w gazetach jest farba drukarska,często z ołowiem bardzo szkodliwa dla takich smyków, mój tez lubi czytać,czasem mu daję,ale pilnuję aby nie wkładał do buźki,czyli czyta na moich kolanach i trwa to chwilę,bo potem się denerwuje,że mama nie pozwala do buźki

super,że mała siedzi,zobaczysz za kilka dni będzie juz stabilnie siedziała;D
nasz już siedzi jakby siedział zawsze
chwyt też już mu się zmienił z małpiego w kciukowy;D
rosną nasze berbecie z dnia na dzień umieją coraz wiecej

wczoraj stałam z J w przedpokoju,a wcześniej J był z małym nagle słyszymy" eeeeeeeee" my patrzymy a on uśmiech od ucha do ucha, znó zaczęliśmy rozmawiać,i nie patrzeliśmy na niego,a on znowu woła "eee" "eeee";D tak długo,aż zwrócił naszą uwagę na siebie;D

12 lata 2 miesiąc temu #449402 przez kala321
a obcinanie paznokci przy nogach .... bajka ja trzymam stopę a on kopie raz jedną raz drugą,aby tylko uwolnić,ale i tak rzadziej obcinam mu przy nogach,przy rękach częściej rosną mu tak szybko-wam też tak rosną-tzn maluchom?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka