BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #331729 przez kala321
jaki powinien być pozytywny cyz negatywny?
lekarza mam 3-go kwietnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #331732 przez Karola1990
ja jeszcze nie odebrałam. pojadę jutro może jak będę się dobrze czuła ... zobaczę.

12 lata 9 miesiąc temu #331738 przez nelka
elwerka a te wody od kiedy ci się sączą? może zadzwon do lekarza bo wydaję mi się że powinnaś jechać do szpitala, wody mogą całkiem odpłynąć albo się sączyć tak czy inaczej to może być początek porodu więc lepiej się upewnić...
trzymam za ciebie kciuki i całym serduchem jestem z tobą :kiss: teraz hormony szaleją i trudno ogarnąć wszystkie emocję ale po porodzie wszystko sobie poukładasz i napewno dasz sobie radę, lekko może nie być ale wszystko da się jakoś zorganizować... na nasze wsparcie- kwietniówek możesz liczyć :lol:

karola jak ci będzie zimno w stopy to możesz być w skarpetkach a pomalowanych paznokci i tak do porodu nie można mieć więc, no i raczej gdzie indziej będą nam zaglądać więc spoksik :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #331740 przez nelka
kala negatywny pewnie brak czyli ok

zimny wiatr dzisiaj u mnie więc z leżakowania na dworze nic nie będzie ale w ramach przyjemności zrobię na obiad lasange :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #331742 przez Moniq
Elwerka, kochanie, co za niedorosnięty palant!!! na samąmyśł o takich facetach otwiera mi sięscyzoryk w kieszeni :angry: ale Ty się nie daj!!! wierzę, że sobie poradzisz; macierzyństwo daję niezwykłą siłę,dacie radę; myślę o Was, ściskam Was mocno
z tego co piszesz to najprawdopodobniej podciekają Ci wody płodowe, powiedz o tym koniecznie lekarzowi i daj nam potem znać co się dzieje;

Kala, pakować torbę ruszaj!!!posiew ma być negatywny; a jaki jest?

ja wczoraj z przyjaciółką upiekłyśmy sernik, musiał leżakować do dziś w lodówce i już byłam na degustacji-boski mniam mniam
poza tym pół nocy nie spałam, trudno powiedzieć dlaczego, bo nie było mi niewygodnie, nie chodziłam siku, poprostu nie spałam :dry: i jestem strasznie niewyspana, do tego mam nudności

Karola, skarpetki? chyba nie, ale jak się uprzesz to nie bedą z Tobą walczyć; ale nie sądzę żebyś akurat o tym myślała przy porodzie :)

12 lata 9 miesiąc temu #331744 przez szolrak1
kochana Karolciu podobno polozne prosza aby miec gołe stopki zeby sie nogi nie slizgały ale ja kupiłam sobie takie kapcie ala skarpetki i wnich mam zamiar siedziec bo jestem zimnostopowicz na maxa:) a paluszki pomalowane w ciagu godziny dała rade :) nie zacnie ale wzglednie:) kukaj

Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #331746 przez Moniq
ale do poroduu trzeba zmyć lakier, wiecie?

12 lata 9 miesiąc temu #331750 przez szolrak1
nio lakieru nie powinno byc wcale:) od razu beda zmywac jak zobacza:d wiec ja biore te kapcie ale pewnie i tak beda mnei wkurzac i ściagne:D

wymaz negatywny wynik

moje ph 4

Kalus nic sie nei stresuj musisz odpoczywac bo ty pracus jestes niesamowity!

12 lata 9 miesiąc temu #331751 przez kala321
ja mam wynik pozytywny;(

u nas mówiły że mamy mieć skarpetki do porodu nawet 2-3 pary na zmianę,bo często zapomina się o kapciach i aby nie chodzić po zimnej posadzce na boso-mówiły o skarpetkach bezuciskowych

12 lata 9 miesiąc temu #331752 przez Moniq
szolrak to cudownie że posiew negatywny!
zazdroszczę, ja mam niestety pozytywny :(

12 lata 9 miesiąc temu #331754 przez kala321
dziś mam 36 tydzień i 5 dni ciąży,jeszcze trochę
kurcze teraz nie wiem czy dzwonić do lekarza i pytać o te wyniki czy czekac do 3-go

12 lata 9 miesiąc temu #331756 przez Moniq
nie musisz pytać, bo to ma znaczenie do porodu; teraz i tak nic z tym nie zrobią; przy porodzie dostaniesz antybiotyk;

12 lata 9 miesiąc temu #331758 przez Elwerka00
nastraszylyscie mnie troche z tymi wodami..;( no ale macie racje chyba... Ale to nie jest tak ze ciagle.chociaz nie wiem,bo co zaloze majtki to mokre od samej wody... Kurde,pogadam z lekarzem...

Dziekuje Wam dziewczyny,milo miec w kims wsparcie.. ;*

Boje sie tej wizyty... 3majcie kciuki zeby z maluszkiem bylo ok,bo on od 3 dni prawie sie nie rusza,tylko tak delikatnie... Jestem wsciekla na sama siebie,ze go narazam na taki stres ;( . Buuu... ;( 3majcie sie kochane. wieczorem dam znac co i jak,jesli bym nic nie napisala,t oznacza ze zostalam w szpitalu,a tam internetu nie bede miala,ale jakos was poinformuje na dniach napewno. Paa ;*

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #331759 przez Karola1990
nie no ... ja tu ze skurczami co 3 min a oni... prosimy zmyć paznokcie!
nie wydaje mi się :P pomaluje na taki cielisty :D

12 lata 9 miesiąc temu #331760 przez Moniq
będziemy trzymały kciuki i czekały na wieści

to mogą być wody albo może być tak że dopadło cię niretrzymanie moczu, to też normalne na tym etapie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka