BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #223205 przez Oposek
Ewitkun ja bym nic jeszcze nie podawała. Daj organizmowi szansę, 37,4 u niemowlęcia to żadna temepratura, szczególnie po szczepieniu.Ewentualnie chłodny okład na głowę. Powyżej 38,5 podałabym czopek lub paracetamol w syropie, najniższą dawkę. Wiem, że trudno się nie przejmować, ale na pewno będzie dobrze Kochana! Trzymam za Antka kciuki!
A swoją drogą jaki masz termometr, sprawdza się??? bo ja mam jakiś marny i muszę kupić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #223207 przez różyczka
A takie kulki bounty! Aaa bo ja myslałam,ze ciasto jakies :) bo wiecie,ze ja uwielbiam piec ciasta :P takie mam hobby :laugh:
a Rika to z kolei wszystko co nie wymaga pieczenia hehe :laugh:

Oposek dobre z ta jajecznica hehe :laugh:

i nie wiem co Wy gadacie, ze chude te wasze chłopaki, nie porównujcie ich z Asi Mikołajem bo on to taki mały Kliczko rosnie poprostu :) (swoją drogą ja kocham Kliczków obu :blink: )

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #223210 przez różyczka
masuska mam problem :blush:
wszystko robie wg Twojej instrukcji na pokazywarce ale nie podświetla sie napis GOTOWE w ogóle i nie moge nic dalej zrobic, zdjecia są niby załadowane (pasek jest zielony) no i ja już nie wiem co :S
pomozesz???

13 lata 2 miesiąc temu #223211 przez ewitkun
Oposek zaczekam z podawaniem czegokolwiek jeszcze bo nie narasta na chwilę obecną ale to moje pierwsze dziecko, pierwszy stan podgorączkowy więc panikuję, dobrze, że mąż z tych opanowanych i trzeźwo myślących :)

a mam elektroniczny geratherm do czoła i ucha, fajny polecam :)

13 lata 2 miesiąc temu #223214 przez Oposek
Ja wiem, ja pracuję z dziećmi od lat i wydawało mi się, że przy swoim będę spokojna (też moje pierwsze), a też nie raz tracę głowę. i wtedy pomagają ciocie z forum:) w końcu co dwie głowy to nie jedna, a jak nas tyle to już w ogóle:) Trzymaj się cieplutko i nie martw:)

13 lata 2 miesiąc temu #223216 przez różyczka
a ja mam tez elektroniczny ale nazywa sie - scaneo, też do czoła i ucha i tez polecam :)

ej a co ubieracie pod kombinezon na spacer? bo ja ubieram tylko body+półspiochy i mam wrazenie,ze ona ma tam w środku w kombinezonie mega goraco ale mój maż panikuje troche,ze za cienkie takie ubranko :dry:

a i ten "madrala" co badał dizś moją Biańcie stwierdził,ze niby jej "ucieka bioderko" jak to okreslił :dry: hmmm...w piątek ide do ortopedy, ciekawe co usłysze...

13 lata 2 miesiąc temu #223221 przez ewitkun
różyczka ja pod kombinezon też tylko body i półśpiochy :) i myślę, że nic więcej nie trzeba i tak jak po spacerze wyjmuję Antka to taki cieplutki jest :)

13 lata 2 miesiąc temu #223226 przez Oposek
Różyczka, ja bym się nie przyznała ortopedzie, że pediatra coś zauważył. Zobaczymy, czy sam się czegoś dopatrzy. Bo czasem jest tak, że na wszelki wypadek zgadzają się z poprzednim lekarzem, choć nie ma ku temu żadnych podstaw.
Ja zakładam body z krótkim i pajaca, bo jest 10 stopni, a jak teraz będę ubierać cieplej to co założę, jak będzie -5? A Ty Różyczko już zakładasz kombinezon zimowy? bo my tak...

Za to zaczęłam się zastanawiać, czy nie przegrzewam Młodego w nocy. Bo Filip śpi w body, pajacu, sparpetkach i śpiworku... Chyba przesadzam, ale jak zobaczyłam jak mamy ubierają dzieci w szpitalu to mi kopara opadła. Tam ze 30 stopni, a maluchy poubierane jak na biegun. I się zaczęłam martwić, że może synek marznie...

Różyczko, a Ty masz już ten długi ochraniacz? sprawdził się? bo kilka dni po Twoim poście Filip też zaczął się wiercić, przywalił głową o szczebelki i niby lekko, ale ja też taki kupiłam.

13 lata 2 miesiąc temu #223245 przez takajedna
Hej :)

Oposku ja też kupiłam ostatnio taki na całe łóżeczko, czekam aż przyjdzie, bo miałam normalny Disneya, co z tego że śliczny, jak niepraktyczny :dry:

Dlatego Różyczko też jestem ciekawa czy masz ten na całość
I Oposek dobrze radzi - ciekawe czy ortopeda coś zauważy

Ewitkun
i jak Antos, rosnie temperatura? Mam nadzieje ze nie :)

Hoborr
ja tez uwielbiam patrzec jak mój maluszek spi :woohoo:

Dorota tego wlasnie chcialabym uniknać, bo wiem jak bylo z moim bratem tez - dlugo za dlugo spal z nasza mama :dry:

Masuska robisz smaka, ooooooj :lol: ale ja nie umiem piec za cholere, nic kompletnie, no , kiedys rogaliki mi wyszly ;)

Rika
no to gratulacje dla Zuzi, taka umiejetnosc to jest cos

Aaaaa.... Ja Bartka na noc ubieram w body na krótki i pajaca albo body z dlugim i polspiochy, no i kocykiem przykrywam, nad ranem juz sie w piecu nie pali wiec przykrywam go wtedy dodatkowo na nozki

A na spacer to ma to w czym akurat jest i kombinezon jesienny bardziej ..A ma zazwyczaj zestaw podobny do tego na noc, albo rajstopki zamiast spiochow czy spodenek

Ja mam elektroniczny termometr ale taki zwyczajny, i tak sie zastanawiam jak mialabym tym zmierzyc temperature jak on mierzy kilka ładnych sekund, musze kupic inny

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #223248 przez takajedna
Aska ja bym Cie chetnie zobaczyla, ale jak Paulinka nie mam nk :( pomysl o nas i wrzuc choc jedno tu ;)

My jutro na szczepienie.... W dodatku sami, wczesniej moj byl z nami w przychodni, jutro miala siostra ze mna jechac, ale mi pisze, ze nie moze...:( a ostatnio tez plakalam prawie, ech

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #223251 przez takajedna
Basba fajna stronka i cudne schody, chyba nie musze pisac ze bym takie chciala :silly:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #223259 przez basba
Masusko już odpowiadam na twoje pytanie. Ja sama osbiście strony nie robiłam -informatykiem nie jestem i kompletnie się na tym nie znam, ale przygotowywałam wszystko i pisałam wszystkie teksty zawarte na niej :silly: Między innymi tym się zajmuje w pracy. A w galerii są wyroby firmy męża... swoją drogą cieszę się ze wam się podobają :)

Dziewczyny mnie dzisiaj Wiktorka nieźle nastraszyła rano... Wstaje do pracy patrze do niej do łóżeczka a jej tylko czubek głowy widać :ohmy: Wsunęła się pod kołderkę - spała "w nogach"! Kurcze niele się przemieściła. Tak się zastanawiam czy w śpiworek jej dzisiaj nie włożyć coby nie wędrowała po łóżeczku.

My na szczepienie wybieramy się po wszystkich świętych.

Aska a ja zdjęcia widziałam... prześliczne :lol:

Aaaaaaaaaa.... znalazłam kurtkę w której nie wyglądam jak pamperek opon Michelin!!! Co o niej myślicie?
Taka sama tylko kolor czekoladowy... no i kocur jest odpinany :)

13 lata 2 miesiąc temu #223267 przez ewitkun
taka jedna temperatura nie rośnie :D bez zmian :)

a ja na teraz mam taki kombinezon
allegro.pl/74-disney-kombinezon-jesien-z...-3m-i1853883645.html

a na temperatury poniżej zera taki gruby kupiony w tesco z firmy FF fajne ubranka ma ta firma, jakość ok i cena ok

13 lata 2 miesiąc temu #223273 przez ewitkun
basba ale fajna kurteczka ja też taką chcę :D ostatnio mąż kupił mnie czerwony płaszczyk więc gdyby usłyszał, że jeszcze kurtkę kupiłam to bym się nasłuchała hihihiihih

13 lata 2 miesiąc temu #223292 przez masuska
Basba daj linka do tej kurtkí, jest swietna:)

Rozyczko ta pokazywarka niezbyt sprawnie dziala w Operze, ale smiga w IE WIEC moze sprobuj w innej przegladarce.

Ewi mam nadzieje ze temperatura nie podskoczy.

a sama mam smaka na jakies wlasnej roboty cudenka i tak sobie pichce. a dzis mi nie wyszla czekolada do tych batonikow.

wiecie padam na ryj doslownie. Piotr mi dal dzis czadu i wymiekam. ale moze w nocy pospi, jak ostatnio.

no lece. kolorowych snow:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka