BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #234660 przez aniaw
Cześć dziewczyny :laugh:

Matko ale oryginalne krzesełko Masusko :lol:
Bicie dzieci, piwo :( Żal mi tych wszystkich dzieciaczków, tyle krzywdy dzieje im się też przecież za zamkniętymi drzwiami :( A to wszystko wyrządzają im głównie ich kochani rodzice :(

Kiedyś czytałam opracowanie o eksperymencie jaki wykonywano na małych kaczuszkach.
Były dwie grupy kaczek:
- jedna grupa malutkich, które były karmione sztucznie i zostawiane później na kilka godzin bez opieki
- druga grupa karmiona chyba też sztucznie ale wpuszczano im matkę kaczkę, która była agresywna i dziobała je dotkliwie cały czas

Te kaczuszki z drugiej grupy lepiej się rozwijały a jak zabrano im tą "matkę" popiskiwały a jak znów ją im przyniesiono lgnęły do niej.

Niestety wiele jest też historii dzieci z patologicznych rodzin, które są bite na codzień i one traktują to jako coś normalnego, jako pewną formę miłości. przerażające :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #234667 przez masuska
Aniu niezły eksperyment. Wiem że czasem mogą ponieść nerwy, ale to jest małe bezbronne dziecko i trzeba umieć się opanować, a jak trzeba się wyżyć to można na siłce np:P

Kamilko moze o to krzesełko chodziło? Fajne jest:?)
allegro.pl/fisher-price-krzeselko-do-kar...hit-i1920261740.html

13 lata 2 miesiąc temu #234677 przez masuska
A może chciało by Wam się zagłosować:)

mazurycudnatury.org/

13 lata 2 miesiąc temu #234692 przez różyczka
masuska napisał:

mazurycudnatury.org/

a co tu cho?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #234694 przez paulinka
Kamilka24 napisał:

Dobry dzień ;)

Różyczko myślałam, że na tych fotkach to Masuska jest z Bianeczką- poważnie :cheer:

Aśka widziałam ten filmik- też mi się bardzo podobał, obejrzałam go ze względu na Pattinson'a hehe- ja uwielbiam, wręcz kocham sagę "Zmierzch" i muszę obejrzeć 4- "breaking down" część 1 w Pl od 18 listopada w kinach a u Nas już była 30 października ale jeszcze nie widziałam, bo do kina to ciężko z Melka iść :) A i pewnie super film "Porwanie" z Taylor Lautner'em w roli głównej :*

Zmierzch Breaking Down

Masuska
czasami ludzie nie myślą nad tym co robią, mój kuzyn tez wlewał synkowi piwo- to jest chore :ohmy:

Podobają mi się krzesełka te z Fisher Price, choć pewnie mniej praktyczne...

Hej dziewczynki ja sie witam i znikam:))))))))))

Kamilko24 umieram za tym filmem zmierzch,ale jak go ogladam to wymiekam i romansu mi sie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oni sie tak kochaja ,az nieraz glupio mi sie robi bo w sumie z moim mezem juz ta milosc minela,i jak ogladam ten film to chcialabym taka milosc przezyc:)))))

A wy jak z miloscia dziewczynki,chemia dalej trwa czy wygasa????? Milosc trzeba pielegnowac i to uczucie,tak mi sie wydaje ,co o tym myslicie?

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #234696 przez aniaw
Kurcze fajne te krzesełka :)
Nasze zajmuje dużo miejsca i teraz musimy chyba czegoś mniejszego lub składanego poszukać, bo będzie o 1 pokój mniej i kuchnia malutka :(

Różyczko blondasku super wygladasz tylko szkoda, że tak zasłoniłaś się tą małą różową księzniczką z kosmosu :lol:

Kamilko dopiero teraz widzę Twój avatarek, super :)

Co do krzesełka z ikea my tylko przymierzaliśmy do niego Szymusia i nam zupełnie nie pasiło ;) Ale fajnie, że Basba u Was się sprawdza :) Każdy na coś innego zwraca uwagę. U nas bez pasów by nie przeszło bo czasem Szymon ma "genialne pomysły" i trzeba go koniecznie przypinać. I mój Szymcio z wielką dupką, nie wiem czy jeszcze by się w nie zmieścił ;)

Oposek my cały czas używamy krzesła u Szymonka bo teraz on sam je więc ma mega frajdę :) Na krzesło zwykłe jest jeszcze za mały bo by spadł, poza tym ma małe adhd i bez pasów długo nie wysiedziałby :)
Rozkładamy my już mu czasem na stolik i krzesełko i super się sprawdza, bo przecież on odkrył już co znaczy "rysowanie" czytaj mazanie po kartkach :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #234697 przez basba
heh... niestety ludzie są straszni!!!!!!!!! U nas na ulicy mieszka małżeństwo z dwoma córkami i ich dziadkowie... Dziadkowie to porażka... wrzeszczą na te dziewczynki, szczypią, szarpią i przez tyłek też nie raz dostaną... Ostatnio szłam z moimi na spacer a na przeciwko mnie szedł dziadek z młodszą wnuczką, mała uciekała mu czy coś a ten dziadek po postu z wściekłością wrzucił dziecko w taki trójkołowy rowerek, podejżewam że jak by mnie nie zauważył to mała po głowie by dostała. Pomyśleć że ich babcia chciała się zajmować moim Antosiem! :ohmy: ale też nic nie powiedziałam :angry: czego załuje do teraz.

A z tym piwem to naprawdę jakieś nieporozumienie.

13 lata 2 miesiąc temu #234702 przez hoborr
Sama będąc w takiej paskudnej sytuacji tez bym pewnie nie zareagowała.... a szkoda...
Brakuje mi odwagi i potem też żałuję!

Ostatnio byłam na szczepieniutzn. 6 tygodni temu i matka powiedziała swojemu dziecku że go nienawidzi i zabije! Że pójdzie do szpitala i go tam zostawi... A jej synek bał sie lekarza i płakał bo nie chciał dać się zbadać. A ta ryrodna matka zamiast dziecku wytłumaczyć i przygotowac na badanie to z takim tekstem ....Akcja zakończyła się tak że lekarz wyszedł z gabinetu a matki które czekały z dziećmi w poczekalni - wyzwały babę na czym świat stoi. Ja sie nie odezwałam.... :dry:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #234707 przez różyczka
A ktos tam sie wybierał ostatnio do mnie :) :unsure:
bedzie pretekst zeby muffinki zrobić :lol:

Aniu no niestety smutne ale prawdziwe :( moi uczniowie pochodza z takich własnie różnych problematycznych rodzin i oni nie potrafia sie odnaleźć w relacji bez agresji, nie wiedzą jak sie zachwoac gdy ktoś jest dla nich miły, troszczy sie o nich, chce im cos dac od siebie dobrego i często prowokują nas do różnych agresywnych zachwań bo tylko wtedy czują si epewnie, bo taka sytuacja jest dla nich jasna i znana :( więc wyprowadzają nas notorycznie z równowagi i czekają na krzyk, potrafią zaatakowac żeby nauczyciel oddał, wyzywają żeby sprowokowac nas tez do wyzwisk, a jak reagujemy spokojem to sa skołowani totalnie :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #234709 przez hoborr
Tak na poprawienie nastrojów.... Choć nie wiem czy się śmiać czy płakać... biedna....

13 lata 2 miesiąc temu #234712 przez takajedna
Hej, ja wpadłam się tylko przywitać i oczytać, wieczorem coś skrobnę....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #234713 przez hoborr
B) i jeszcze jeden pan... :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #234714 przez hoborr
takajedna napisał:

Hej, ja wpadłam się tylko przywitać i oczytać, wieczorem coś skrobnę....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kochana na pewno dasz radę - a studia zawsze sie przydadzą. Trzymam kciuki za maluszka! Będzie ok!

13 lata 2 miesiąc temu #234720 przez masuska
różyczka napisał:

masuska napisał:

mazurycudnatury.org/

a co tu cho?

Trzeba kliknąć start, zagłosuj i wybrać 7 cudów w tym oczywiście nasze piękne Mazury, potem podać swoje dane i wsio.

Nie słyszałaś o tej akcji? Nowe siedem cudów natury.

O matko dziewczyny jakie historie, ale wiem że niestety takie rzeczy się dzieją. A słyszałyście o nastolatce (licealistce), która urodziła dziecko i je zabiła, bo bała się powiedzieć że jest w ciąży... Urodziła sama w wannie, a po tem zabiła nowo narodzone swoje dziecko!

Różyczko dobrze że są takie wyjątkowe szkoły! Szkoda tylko że tak mało normalnych dorosłych.

Takajedna, uszy do góry, wszystko jest do ogarnięcia!

Hoborrku obejrzę jak Peter Pan się obudzi. Ta erekcja ciekawa:P

13 lata 2 miesiąc temu #234744 przez Rika
Hejka :)

Dziewczyny napiszę ogółem tak na szybko co udało mi się przeczytać i zobaczyć :)

Różyczko śliczne zdjęcia :) Pięknie Ci w blondzie :)

My mamy krzesełko drewniane do karmienia.

Napiszę tylko że wczoraj byłyśmy u neurologa, mamy skierowanie na rehabilitację i kontrolę za 3 miesiące. Prócz Oli wyginania się w jedną stronę to jest okazem zdrowia :)

Dałam wczoraj siostrze karton ubrań, które spisałam na straty i wiecie co??? Wlazłam w spodnie, które nawet przed ciążą z Zuzią były na mnie za ciasne :)

Spadam :)

Mam jeszcze kilka spraw do załatwienia w urzędach i w pracy.

A w niedzielę chrzciny :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka