BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #235316 przez dorotas29
Witajcie!!!

Ehhh,cos łapie doła,może częściowo przez tą pogodę,bo u mnie dzis 5 stopni,mżawka i mega mgła i chyba nie wyjdziemy na dwór :(
Diety ciąg dalszy-6 dzien,jakoś się trzymam ,spadlo mi 1.5kg,ale pewnie to sama woda,ehhh,ciężko jest się doprowadzić do porządku przy dwójce dzieci,a jeszcze Kubuś taki marudny ostatnio... :(
Mąż ma za tydzień urodziny i nie mam pomyslu na prezent... :(
A tak,pozdrawiam Was drogie Lipcówki i całuję Wasze śliczne dzieciaczki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #235324 przez Rika
Dżem dobry :)
Uff już wszystko pozałatwiałam :) jeszcze tylko zakupy muszę zrobić bo jak wracałam z urzędu to pod sklepami nie było gdzie zaparkować :ohmy:

Hoborr i Basba Zuzia mówiła ładnie mama, baba, później Ola (po swojemu) i wuwa, łała a później nic, później znów ciągle baba a ostatnio ładnie woła mama i baba i wie do kogo ma wołać chociaż wczoraj do mojej siostry krzyczała maba :) A wcześniej wszystko było dla niej baba. tata jeszcze ani razu nie powiedziała :dry:

Basba fajne zdjęcia :)

Różyczko o jaki dobieraniec chodzi?

U mnie Zuza jakas nie taka jest. Wczoraj spała w dzień dwa razy :ohmy: a normalnie nie śpi w ogóle w dzień i nie wiem co jest grane... Czasem ma pod noskiem mokro ale to jak płacze a wczoraj dość często płakała bo jak tylko coś jej nie pasowało to w płacz. Jeden powód znalazłam wczoraj w buzi :) nowego malusiego ząbka ale już się przebił więc powinno być ok... ale nie jest. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Może kolejne zębole się pchają...

13 lata 2 miesiąc temu #235337 przez aga1040
Cześć dziewczynki.
Dawno tu nie zaglądałam ale to z braku czasu. Teraz obiecuje że postaram się częściej tu wpadać. Tęskniłam za wami :-)
Na pewno nie nadrobie Was więc wybaczcie z góry jeśli zapytam o coś co już dawno przedyskutowałyście.

A co u nas Kubuś rośnie jak na drożdżach. Waży 6,480 i ma 64 cm.
Jest bardzo pogodnym dzieckiem i bardzo ale to bardzo bardzo mocno go kocham.

A powiedzcie dziewczynki czy macie może tak, że jak widzicie np. coś w telewizji smutnego to ryczycie. Ja poprostu po porodzie jestem taka beksa że na wszystko reaguje płaczem (nawet na Hanke jak w kartony wjechała :-)). Też tak macie czy tylko ja taka ryczka jestem?

Zaraz wam wstawie pare fotek Kubusia :-)

13 lata 2 miesiąc temu #235343 przez aga1040
allegro.pl/maxx-wypas-krzeselka-material...oze-i1903915401.html

apro po krzesełek ja mam takie tylko że w kolorze zielonym. Bardzo fajne.

13 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #235352 przez aga1040
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #235353 przez aga1040
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #235354 przez aga1040
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235364 przez paulinka
WITAM MAMUNIE

Aska27 u mnie ok dziekuje ,ze pytasz:))) chociaz chyba mogloby byc lepiej bo waga stoi i ruszyc w dol nie chce, jajniki bola juz od tyg wiec podejzewam ,ze to owulacja wiec chyba jednak tym razem sie nie udalo,ale skoro mysle ze teraz to owulacja no to mezusia biore w obroty hihhi

Masuska no tak jak pisalam Asi wyzej dzialamy dzialamy z moim,ale niestety organiz mam rozlegulowany wiec nawet sama nie wiem kiedy mam owulke itp,chyba kupie taki specjalny test co sie sprawdza , no chyba ze tn zastoj wagowy to spowodowany fasolka w brzuszku :lol: hihih

Nom mam nadzieje ze jakos sie da hihih,myslalam ze moze uda sie dolaczyc do lipcoweczek 2012 :woohoo:

Kamilka24 jak z tym avatarkiem? Pokazesz nam wieksza Melke???????hihih

Rika weszlam na twojego bloga ale ty masz talent kobietko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podoba mi sie taki zyciowy,tylko te opisy samopoczucia po ciazy to az troszke mnie przerazily ;) co i tak mi sie podoba bo opisujesz bez sciemy jakie to macierzynstwo piekne i kolorowe, masz talent!!!

13 lata 2 miesiąc temu #235368 przez Green
temat krzeselek my juz kupilismy z miesiac temu zaraz po chrzcinach z prezentowych pieniazkow i mamy takie cacko =)
www.argos.co.uk/static/Product/partNumbe...HAIR+FOR+FEEDING.htm

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235400 przez różyczka
dobry :)

Rika chodzi o takiego dobieranego co leci w poprzek głowy i tworzy taki jakby koszyczek, mam taki na fotce głównej na NK. Ja często go robie jak mam nieumyte włsoy i na szybciocha chce coś sklecić na łbie :blink:

Masuska rozumiem, ze to najzajebistsze krzesło wybrałaś i już zamówione :lol: :silly: heheheh
ogólnie to mega wypasione te wszystkie krzesła, mi sie podobaja te nowoczesne, one wydaja sie takie wygodne, te siedziska takie mięciutkie i wszystko tak łatwo umyć i lekkie sa.
Green to co Ty masz tylko fioletowe by mi do kuchni pasowało :)
(fajnie, ze jesteś z powrotem, mam nadzieje, ze tak już zostanie :side: )

Aga witaj :) wspaniale ci rosnie synek :) a w tym wózku taki misio-spioszek :side:
super, ze sie odezwałaś :)

Iwanek buziaki dla Hani :kiss: no i też sie ciesze, ze jednak coś tam zdecydowałaś sie naskrobac w końcu. Z tą franca to mam nadzieje, ze sie nie obraziłas :woohoo: bo to tylko tak wiesz... :blink:

Paulina nasze forumowe staraczki uzywaja tych testów- moze podpytasz tam co i jak? wiele z nich tak jak Ty wczesniej brało tabsy. Lipcówki 2012 już ruszyły :lol:

Aska gdzie Twoja fota w kurtce nowej, hę?

Masuska muffiny u mnie nalepiej schodziły z borówką amerykańską+np. biała czekolada pokrojona na małe kawałeczki albo sama borówka, ale Oliff mówi, ze z pokrojonym snickersem sa najlepsze. Ja lubię dodac troche wiórków kokosowych+pokrojonego na kawałeczki ananasa. Ale dobre sa też jak odejmiesz troszkę mąki i zamaist tego dodasz kakao do ciasta i nalejesz łyzke na dno foremki na to połozysz kostke czekolady i na nią reszte ciasta- te sa dobre dla czekoladoholików :laugh: i ładnie wyglądaja tylko opruszone cukrem pudrem jakby śniegiem :side:
no sama nie wiem....trudny wybór :P

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #235412 przez różyczka
Lucy weź se głowe odkreć i przeslij do Polski to Ci zrobie i odesle ehhehe :blink: :lol: tak bedzie najlepiej :) a ze rece w górze to chyba Hoborr pisala :unsure:

Takajedna boże Bartuś taki biedulek :(
A jak Dominik Aniu?

Ja troche poczaruje dzisiaj żeby wypędzić choroby z naszych dzieci forumowych :side:
jak sie bardzo skupie to powinno sie udac :)

kumpelka do mnie dzwonila przed chwila, ze własnie nawiedziła ja pielegniarka środowiskowa dziecieca, zadzw. zeby mnie uprzedzic, ze może ona po całym naszym osiedlu dziś łazi, a ja bajzel w chacie, włosy rozczochrane, koszula nocna od mleka....no wiecie :) klasyczna, ksiązkowa mamuśka nierozgranięta, bo ja tak codziennie do południa, dopiero zbieram sie na spacer około 13 :blush: :lol:
wkurzyłam sie, ze nie dzwoni taka pielegniarka :angry: no co to kurde ma być?? kontrola jakaś? a z jakiej racji??
do Was przychodizły takie pielegniarki?? :unsure: nie POŁOŻNA tylko PIELEGNIARKA ŚRODOWISKOWA.
Postanowiłam jej nie otworzyć :) i pukal ktoś jak karmiłam Młoda w sypialni więc nie wstawałam nawet i wyobrażcie osbie, ze ktoś słyszałam jak naciska klamke :angry: dobrze, ze miałam przekluczone drzwi od srodka! :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #235429 przez Lucy
Aga Iwanek ale macie ślicznych przystojniaków wow!
Fajnie że się odezwałyście :kiss:

Różyczko a później to mam se tę głowę przyszyć i niby jak FRANKENSTEIN wyglądać :unsure: :silly: HE HE

Ale jazda z tą położną ja pierdziukam,szkoda że nie spytałaś co się tak szarpie z tą klamką :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235436 przez Green
[i]ROzyczko u mnie tez lazila tutejsza 'srodowiskowa' ale byla tyklo 3-4 razy zawsze mowila kiedy przyjdzie z nowu i o ktorej godz wiec spokojnie mozna bylo wszytsko zaplanowac =) Co do krzeselka to gdyby byl wybor jakis w kolorach to napewno wybralabym kolor zielony z tego modelu co mam niestety niebylo =/ Zielone byly tylko krzeselka z firmy CHICO ale jakos mi sie wogole niepodobaja przynajmniej te co ja widzialam tutaj =/

Trzymajcie kcuki za mnie od rana probuje dietkowac ... i postaram sie juz zagladac systematycznie na forum :lol:
[/i]

Aga sliczny chlopczyk =)

13 lata 2 miesiąc temu #235455 przez masuska
Jakie slodkie foteczki:) Aga, iwanek słodkości małe do schrupania:)

Green 3mam kciuki:)

Różyczko to mam teraz problem, język do podłogi a i tak nie wiem jakie zrobić muffi, myślę że z ulubionym batonem małża. A sobie poszukam jakiś przepis na np. Dukanowe muffinki:P a co nie można?:P

Lucy to i moje próby tak wyglądają.

A do mnie przychodziła i położna i raz pani doktor, a tak to nikt się nie interesuje, ale nie narzekam:P

Przepraszam że tak bezpośrednio i może niesmacznie, ale doczekałam się wreszcie marchewkowej kupy:P hehe, śmieszna taka:P

13 lata 2 miesiąc temu #235462 przez olka1730
Witam,dziewczyny z tą pielegniarka srodowiskową to jest ich obowiazek aby z zaskoczenia,one jak im sie cos nie podoba zglaszaja dalej do opieki ze cos nie gra i potem interwencja,pamietacie jak bylo glosno o tych zaniedbywanych dzieciach i wtedy bylo wielkie alllo,maja to wpisane w obowiazki ze jedna kontrola musi byc nie zapowiedziana.Nie mniejcie do nich pretensji ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka