BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #235807 przez aniaw
Takajedna oby się pielęgniarka znalazła bo to tyle zachodu z tym jechaniem nawet jak blisko to fakt ubieranie, rozbieranie...
A jak to boi sie podać takiemu małemu? To co to za pielęgniarka?
Kurcze no ta służba zdrowia to mnie dobija :(

Kasiu ale cudnie wygladasz i Zuzia jaka słodka i ma ząbka wow super :ohmy:
A z tym krzesełkiem z ikea to ja go nie miałam tylko w sklepie przymierzałam mojego pulpeta, ale on był zawsze wielki nawet jak teraz patrzę na zdjęcia porównawcze moich dwóch szkrabów.
Basba bardzo chwali sobie to krzesełko, więc oby Wam też sie spisywało dobrze :)

Basba
fotki fajoskie, musze te torciki pokazać mojemu M :P

Różyczko a ładnie to być taka niegościnna i ukrywać sie przed ludźmi? :P

Masuska powodzenia w degustacji oczami mufinek :laugh:
Wczoraj przezwyciężyłam się po raz kolejny a juz tak kinder niespodzianka mnie kusiiiiła :P

Dorotas trzymaj się dalej dzielnie trzymaj :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235813 przez aska27
Dziewczyny musze Wam pokazać te demotywatory, mam nadzieję,że i Wam się spodobają:

demotywatory.pl/3544463/Brak-nalogow-zad...ie-slyszal-o-stresie

demotywatory.pl/3548799/Naciagnac-puscic

demotywatory.pl/3548648/Jezeli-zadajesz-...-nie-jestem-za-stary

:blink:

no i przepraszam,za zmianę tematu...

13 lata 2 miesiąc temu #235817 przez aniaw
Lucy 7 batonów, no nie załamuj mnie :( Ale Ty to lasencja, więc spoko luz :)

Hoborku całuski dla Adusi za dzielne zachowanie :kiss:

Oposku super, że impreza się udała :) Kurcze ale poszłabym do kina, zabierzecie mnie ze soba????? :lol:
Z tym zap płuc to fakt, że często osłuchowo tylko szmer pęcherzykowy a moga być juz zmiany w obrazie rtg dlatego tak martwię się o małego i trochę jestem zła, ze nie poszłam dziś do lekarza :angry: Oby juz mu przechodziło :dry:

Aga ja też często się wzruszam az mi czasem wstyd :blush:
Synek fajniutki :)

Masuska krzesło to antyczne wymiata :lol:

takajedna ta huśtawka chyba faktycznie 2 w 1 więc krzesełko moze Tobie zastąpić :)

Rika oj rozumiem co czujesz jak usłyszałaś MAMA :) Gratulacje dla Zuzi :)

Asiu oj fakt przykro patrzec jak dziecko chore ;)
A ztymi kombinezonami to taki mega wybór że faktycznie oszaleć mozna :)
Wczoraj udało mi die dostać za darmoszkę od babeczki która pozbywała sie ciuszków taki fajny pomarańczowy i mamy tez niebieski kupiony za bezcen 20zł a jeden po szymusiu ostatnio odsprzedałam bo mieliśmy za dużo :) Był taki mniej praktyczny bo rozpinany po środku z c&a a teraz mamy takie rozpinane po obu bokach :)
Jak upiore je to dam fotki, bo teraz mały chodził jeszcze w polarowym, ale tak się zimno zrobiło już że szok :ohmy:
A czy przegapiłam zdjęcia Twojej kurteczki? :)

13 lata 2 miesiąc temu #235828 przez Oposek
Aśka a ile chcesz dać za ten kombinezon dla Mikołajka? tak mniej więcej?

Ania W pewnie, chodź z nami:):):)

A mnie właśnie zaproponowano dodatkową pracę i nie wiem, czy się zgodzić. Boję się, że sobie nie poradzę i tylko się skompromituję...

13 lata 2 miesiąc temu #235831 przez hoborr
Kurcze dziewczyny sory że nie przeczytam, co pisałyście ale padam z nóg. :(
Piszę tylko żebyście trzymały kciuki za Adę. Przezyłam dziś masakrę. Wróciłyśmy ze szczepienia wszystko było ok! Śmiała się, jadła, i poszła spać. Obudziłą się z tak wielkim płaczem że myślałam że umrę z niemocy. Bolała ją nóżka po wkłuciu. Miała zapuchniętą, czerwoną nóżkę:( Jakaś inna była pielęgniarka i tak szybko jej wstrzykneła że nawet nie zapłąkałą - ale najwidoczniej lepeij wolno. Dałam jej czopka przeciwólowego i robie jej okłady z kwaśnej wody.... Wieczorem juz nie płąkała... mam nadzieję że już jej nie boli... :dry:

Kurcze ide bo sie obudziła.

13 lata 2 miesiąc temu #235837 przez aska27
Oposek napisał:

Aśka a ile chcesz dać za ten kombinezon dla Mikołajka? tak mniej więcej?

Ania W pewnie, chodź z nami:):):)

A mnie właśnie zaproponowano dodatkową pracę i nie wiem, czy się zgodzić. Boję się, że sobie nie poradzę i tylko się skompromituję...

no nie wiem... ważne,żeby był fajny..tak do 100zł moze
Wiesz, kupiłam na allegro za 30zł..nowy podobno,ale co to moze być za 30zł :unsure: zobaczymy jak przyślą! :)

a z tą pracą to moze warto... co? W summie okazaj o dodatkowy grosz,ale Ty wiesz najlepiej czy warto ;)

Hoborrbiedna Adusia,astrasznie mi jej żal,też mamnadziję,ze juz czuje się lepiej,oby jej już nie bolało!!!

13 lata 2 miesiąc temu #235838 przez kaska191919
Takajedna,AniaW przykro mi z powodu choroby Waszych maleństw, oby szybko wróciły do zdrówka.AniaWjesteś na dyżurze?ostro, jesteś obrotna kobitka dwójka malutkich dzieci jeszcze do pracy na dyżury i jeszcze zanaleźć czas dla siebie :silly:
Basba torcik boisko exstra
Rikajeju próchnica?? szybko, oby wyrywanie nie było konieczne(jak to wyrwac u takiego maleństwa)brrrr ja sama się boję o zęby mojej malej bo tak szybko wylazł jeden i tez wyczytałam że niby szybciej się psują. A jak Ty pielęgnowałaś pierwszego ząbka Zuzi???ja przemywam przygotowaną wodą tylko, nie wime czy tyle starczy.?
Aśkajak masz u siebie w mieście jakieś komisy odzieżowe to poszukaj może tam? ja jakiś czas temu taki u siebie odkryłam i jestem zachwycona , ludzie dają tam super ubranka , markowe i w bardzo dobrym stanie ja już tam tyle fajnych rzeczy kupiłam spodenki, koszulki, kapciuszki takie fajowe z mikołajem:) i trafiłam też kombinezon było chyba z 10, ale albo za duże albo mi sie nie podobały, ale był z firmy wójcik z czapką szalikiem za 30 zł!! a za dużo kasy nie warto inwestować bo w sumie to jeden sezon będzie tylko.

13 lata 2 miesiąc temu #235846 przez aska27
Dziewczyny mam taki mały problem z moim Mikołajkiem, może mi pomożecie:
a mianowicie.. problem dotyczy w usypianiu..w dzień maluch domaga się noszenia, lulania, poprzytula się i uśnie ,a gdybym za wcześnie go odłożyła to zaraz fika nóżkami, odchyla główkę do tyłu i strasznie denerwuje się, nie płacze... zastanawiam się jak będzie większy to sobie tego nie wyobrażam..no, ale jak tylko przychodzi wieczór, położę go do łóżeczka i luz zasypia..bez przytulania, noszenia :unsure: mozna?..mozna! Więc o co mu chodzi?
Już tak sobie myślałam, ze widocznie ma taką potrzebę tej bliskości?!Na sapacerze też fajne zasypia tylko takie jak jesteśmy w domu to takie cyrki się dzieją i nie potrafię sobie poradzić.
Co mam zrobić?

13 lata 2 miesiąc temu #235883 przez Rika
Aska i Ewitkun ja wiem o co chodzi i wiedziałam że to próchnica ale nie dopuszczałam do siebie tej myśli. Szłam do dentysty z Zuzią z myślą a raczej nadzieją że jednak powie że to coś innego i niedługo zniknie :( ale nie... teraz jestem pewna i świadoma tego co jest grane :(
Ja chyba miałam słabe zęby mleczne ale zepsuły się dopiero w ok 3 roku :( nie wiem jak u męża w każdym razie on teraz ma problemy z zębami a ja mam ząbki jak perełki zdrowe tylko krzywe :(

Ewitkun wyjaśnię trochę bo Ty "mnie jeszcze nie znasz" :) Zuzia od kiedy skończyła rok przestała pić mleczko. Próbowałam wszystkiego. Mleka w proszku waniliowego, mleka w kartoniku bananowego, truskawkowego, waniliowego, kakao i nic. Ona tylko poczuje mleko to ucieka i pije ciągle herbatki :( Niestety w nocy budzi się czasem do picia a wieczorem zasypia z herbatką :( Jak tylko zauważyłam zmiany na ząbkach to próbowałam to zmienić ale musiałam wieczorem jechać do warszawy i z dziewczynkami została teściowa, zamiast herbatki próbowała dać jej wodę i Zuza taki cyrk zrobiła że aż Ola się obudziła i teściowa powiedziała że więcej nigdzie nie jadę :) Ale gdyby dała jej herbatkę to by było OK :( próbowałam ją odzwyczaić od herbatek na noc ale nie da rady :( Ona musi mieć butlę i koniec :( I darła się, płakała, zanosiła. Nie mogłam na to patrzeć i dałam jej tą cholerną butelkę :( no bo co miałam zrobić?
:(

Zobaczyłam dzisiaj ile jest cukru w herbatkach dla dzieci i jestem w szoku :ohmy: no nic, czasu nie cofnę a z tym już nic nie da się zrobić. Będziemy dbać o ząbki ale koniec z herbatkami dla dzieci.
Zuzia będzie mogła pić herbatki ziołowe bez cukru a brat męża mówi że z nim chętnie pije herbatę zieloną więc trzeba zacząć dawać.

Różyczko błąd popełniłam taki, że wszyscy mówili że czas zacząć dawać herbatki... a jak Zuza przestała pić mleko to ciągle herbatki i herbatki zamiast wody :( i dupa teraz jest :( To moja wina że zgodziłam się na to i zaczęłam podawać te cholerne herbatki dla dzieci bo jak dla dzieci to "zdrowe" A gówno prawda.

Ola nie dostanie herbatki na pewno. Jak już zacznę podawać inne posiłki i Ola skończy z cycem to będzie tylko woda i koniec kropka amen.

Poza tym Zuzi muszę podawać jakieś wapno żeby wzmocnić kości i żeby nie było problemu z kolejnymi ząbkami bo ona mleka nie pije :(

Ewitkun tutaj już jest zaawansowana próchnica i nic się z tym nie da zrobić. Poza tym Zuzia niechętnie pokazuje ząbki i nawet dzisiaj lekarka na siłę musiała sprawdzać :( Powiedziała że pod narkozą można je jakoś naprawić (wymieniła nazwę zabiegu) ale ona jest za mała żeby ją z takiego powodu brać pod narkozę. poza tym nie odważyłabym się chyba.

Hoboor niestety tak to jest po szczepieniu :( oby szybko jej przeszło

Kaska ja małej od początku myję ząbki. jej późno wyszły bo na górze jak miała jakieś 10,5 miesiąca a pielęgnujemy ząbki jak tylko sie da... i dupa :(

13 lata 2 miesiąc temu #235892 przez iwanek1
askaja tez moją musze usypiac na rękach w dzień i nie wiem jak to zmienic,więc chętnie o sposobach poczytam
Zrobiłam dziś mufinki,jogurtowe,oczywiście prawie zjedzone :laugh:
Hoborrtrzymam kciuki za Ade,zeby szybko przeszło
A ja rycze z byle powodu,cos mi się poprzestawiało w tych hormonach i beksa się zrobiłam,dziś kumpela urodziła synka,ona się cieszy,a ja rycze :laugh:
I ja zaczęłam szukac krzesła do karmienia dla Hanusi,bo rwie się do siadania :)
Dziewczyny,która była z maluszkiem w szpitalu,bo nie mam siły szukac?Dostaliśmy skierowanie do szpitala z Hanią na diagnostyke,przez 3 tygodnie przybrała-uwaga-60gram,normalnie nie wiem jak ją karmic już :angry: Mają małej porobic posiewy,usg i krew zbadac,poszukac dlaczego nie przybiera no i mam pytanie jak to jest z maluszkiem w szpitalu,jak z karmieniem,spaniem dla mnie,jak wygląda taki pobyt?
Idziemy w sobotę,trzymajcie kciuki,żeby malutkiej znalezli przyczyne nie jedzenia.
Rika współczuje malutkiej,ledwie wyszły ząbki już chore :(
Oposek,ja bym brała dodatkową prace,bo u nas z kasą zaczyna byc krucho :(

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235897 przez iwanek1
Pierwsza marchewka nie cała trafiła do bużki :laugh:
Kombinezon mamy misiowy :laugh:
Siedzenie ostatnio Hania lubi najbardziej :laugh:
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #235903 przez aska27
jej jaka słodka dziewczynka! :kiss:
Przesłodkie są te zdjęcia...a malutka taka urocza! hihi i jakie oczka na widok ten marchewki zrobiła :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #235921 przez różyczka
Oposku a co to za praca jesli można spytac? :)

Rika już rozumiem, dzieki ze odpowiedziałas. No szkoda Zuziulki :dry:

Ale Hania siedzi ja nie moge!!! :cheer: :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #235925 przez hoborr
Ada śpi. Mam nadzieję że juz nie będzie bolało....

Szukam jakiegos filmiku na you tube z tym warkoczem i jest tego naprawde dużo. Ale nie wiem w końcu o jaki ten warkocz chodziło? Dobierany bokiem z całych włosów czy tylko od grzywki do boku??

Iwanek ale słodkie bobo! Ada tez tylko na siedząco by chciała - ale nie wiem czy wolno? Czy juz kręgosłup jest na tyle wytrzymały?? Biedulko kochana to chyba zalezy od szpitala - dziewczyny któe były w szpitalu na pewno Ci powiedzą co i jak!

A i zapomniałam napisac że Ada waży 6kg i ma 62cm. A jak ją w domu metrem mierzę to zawsze więcej wychodzi... Lekaż mówi że jak na ten wiem to mogłaby więcej przytyć :S

13 lata 2 miesiąc temu #235933 przez różyczka
Hoborr to chodzi o takiego dobieranego co mam na głównym zdjeciu na NK, kojarzysz? :)

Bożeee jak mi szkoda tej Adulki Twojej :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka