BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #235659 przez Oposek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #235669 przez Rika
Oposek biorę lapka za sobą :)

Kaska śliczną masz córeczkę :) my mamy w tą niedzielę chrzest

Wiecie, zapomniałam Wam napisać, że we wtorek pierwszy raz upiekłam coś w piekarniku!!! A była to pizza :) co prawda ciasto było za twarde, za mało pieczarek, sera i szynki ale dało się zjeść :)

No i najgorsze...
Właśnie wróciłyśmy od stomatologa :( Jednak Zuzia ma próchnicę :( Boże a tak dbam o jej ząbki i ona sama też chętnie je myje :( Jestem zła :( na pewno przy Oli nie robię tego samego błędu :(

Przecież Zuzia ma ząbki na górze dopiero PÓŁ ROKU a już są do połowy brązowe :( Jestem zła i w szoku że coś takiego ją spotkało :( Jeśli będą ją te ząbki boleć to trzeba będzie wyrwać :( Płakać mi się chce :(

13 lata 2 miesiąc temu #235670 przez aska27
Oposku hihi no to fajnie,ze balety się udały :) no i jestem ciekawa jak śpią takie dwa bobasy,czy też jeden drugiemu nie przeszkadza ;) bo mój Mikołaj jak się w łózeczku rozwali to juz by nie bylo miejsca dla drugiego dzidziusia..no i właśnie wczoraj mówiłam do męża,ze ciekawa jestem jak rozwijają się bliźniaki, czy takie maleństwa razem się bawią, "rozmawiają"sobie itp...

a kombinezon potrzebowałabym na 80cm.

13 lata 2 miesiąc temu #235673 przez takajedna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #235677 przez aska27
takajedna napisał:

No już się nie smuć.. ściskam Cię mocno!

13 lata 2 miesiąc temu #235681 przez aska27
Rika z tymi ząbkami jest niestety tak,ze czasami są po prostu słabe..bo to genetyka...odziedziczyła takie żąbki i juz, ale też podobno,bo tego pewna nie jestem,ze gdy te pierwsze ząbki są słabe..to stałe ząbki podobno będą piękne i mocne,ale to tylko słyszałam..życzę jednak,aby w Zuzi przypadku to się sprawdziło. No i nie martw się, nic nie poradzisz,będzie ok! :blink: A Olunia moze nie będzie miała takich problemów, głowa do góry ;)

13 lata 2 miesiąc temu #235689 przez ewitkun
Rika próchnica u takich maluszków może wynikać z dopajania dziecka w nocy sokami, słodkimi herbatkami wtedy cukier się osadza na płytce a bakterie nie śpią tylko żerują :( dopajanie wodą w nocy

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235712 przez aska27
ewitkun napisał:

Rika próchnica u takich maluszków może wynikać z dopajania dziecka w nocy sokami, słodkimi herbatkami wtedy cukier się osadza na płytce a bakterie nie śpią tylko żerują :( dopajanie wodą w nocy

no tak,zapomniałam też o tym napisać, faktycznie to też moze być przyczyna.

no,ale nie martw się tak Kochana ;) a u Oluni czas pokaze jak będzie!

Różyczkoa jak tam ciuszki Bainki? Wystawiłaś gdzies na sprzedaż?

13 lata 2 miesiąc temu #235750 przez aniaw
Cześć dziewczynki :laugh:

Ja właśnie na dyżurze ale zaraz spróbuje Was podczytać :)

Zerknęłam tylko, że tu Aga i Kaska się pojawiły :lol: wow :ohmy: super :)

Rika kurcze próchnica? Współczuję ;)
Ja tak się boję właśnie o zęby Maluszków, że beda miec po tatusiu bo on ciągle ma jakąś "dziurę" a ja to pierwszy raz miałam borowanie dopiero podczas drugiej ciązy a całe życie zdrowe ząbki. Boje sie tylko, że teraz mi się posypią :P
Oby Zuzi nie trzeba było nic rwać :ohmy:
Martwię sie o Szymusia bo on przed snem często pije mleko a po nim zebów nie myje ;)
Ale do picia nauczyłam go tylko wodę mieć w niekapku a żadnych soków nie dostaje.
Więc z tymi sokami trzeba fakt uwazać, bo jak dzieci się do nich przyzwyczaja to juz wody nie beda chciały ;)

13 lata 2 miesiąc temu #235756 przez różyczka
Masuska nie zyjesz już bo przez Ciebie MUSZE je zrobić :angry: :laugh:
no bo jak mam nie zrobic jak marchewka sie usmiecha z lodówki a otreby patrzą na mnie z szafki? :silly:

Aska nic nie wystawiłam nigdzie :) narazie dopycham nogą w szafie jak już zaczne ustawiac kartony z tymi ubranakami w przejsciu to chyba wtedy sie zdecyduje bo narazie jakoś... żal :blush: :side:

Takajedna bożeee biedny Bartek, przytulam mocno :kiss:

Rika a jaki Twoim zdaniem popełniłas błąd z tymi zabkami, ktorego nie chcesz powtórzyc przy
Oli?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #235775 przez ewitkun
Rika są zabiegi stomatologiczne nanosi się coś na takie ząbki i one się odbarwiają ale próchnica nie postępuje, córka mojej przyjaciółki miała to robione a ma 3 latka, jeśli chcesz mogę dopytać o szczegóły

13 lata 2 miesiąc temu #235785 przez aska27
ewitkun napisał:

Rika są zabiegi stomatologiczne nanosi się coś na takie ząbki i one się odbarwiają ale próchnica nie postępuje, córka mojej przyjaciółki miała to robione a ma 3 latka, jeśli chcesz mogę dopytać o szczegóły

ten zabieg to albo lakowanie,albo lapisowanie.
Szkoda tylko,ze u takiego maluszka juz trzeba grzebać w ząbkach,ale lepiej wcześniej niż miałobybyć za późno.

13 lata 2 miesiąc temu #235793 przez aniaw
Takajedna trzymaj się tam i oby po zastrzykach szybko przeszło Bartusiowi :kiss:
Matko a jak to macie rozwiązane, ktoś przychodzi do Was podawać zastrzyki czy Ty musisz jeździć czy sama podajesz?

Ja tak się martwię o Dominisia bo u niego raz lepiej raz gorzej a kaszel ciagle sie utrzymuje ;) Jutro święto a później weekend więc jakby coś to znów lekarza trzeba szukać a w weekendy pediatry nie znajdzie się tylko ogólni lekarze mają zazwyczaj dyżury ;)
Kurcze a mieliśmy jechać na ten długi weekend do mojego m w góry a tak dupka blada :(

13 lata 2 miesiąc temu #235797 przez takajedna
Aniu problem właśnie w tym, że nie umiem znaleźć pielęgniarki:( będę cały czas szukać, ale jak nie jedna się boi takiemu małemu, to drugiej nie pasuje, jeszcze jednej mam pytać wieczorem ale ciemno to widzę :( dzisiaj musimy więc podjechać do szpitala, ale to tyle ubierania, rozbierania, kolejki może, tu zimno, tam gorąco... Ech
A sama na pewno nie dam
O tyle dobrze chociaż, że szpital widzę z okna

Oby Dominisiowi przeszło :)

13 lata 2 miesiąc temu #235803 przez aska27
Aniu, Takajednamam nadzieję,ze Barusiowi i Dominiczkowi szybko się polepszy!!!! Tak przykro gdy maleństwa chorując :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka