BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #235527 przez hoborr
Kurcze KAsia ale lasencja z Ciebie! I córeczka przepiękna:) :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #235528 przez aga1040
Kaska córcia prześliczna.

Dziewczyny a jak to u was jest z karmieniem piersią. Bo ja nadal małego karmię ale od jakiegoś czasu daje mu w ciągu dnia 1 butle a czasem wieczorem też mu trochę dorabiam, żeby dojadł. Są dni że starcza mi pokarmu a są ni że w którymś momencie braknie.

13 lata 2 miesiąc temu #235531 przez aga1040
A tu znalazłam dokładnie takie samo krzesełko jak ja mam.

allegro.pl/coto-baby-wielufn-krzeselka-d...mbo-i1912367079.html

To zielone.

13 lata 2 miesiąc temu #235532 przez różyczka
aga1040 napisał:

Kaska córcia prześliczna.

Dziewczyny a jak to u was jest z karmieniem piersią. Bo ja nadal małego karmię ale od jakiegoś czasu daje mu w ciągu dnia 1 butle a czasem wieczorem też mu trochę dorabiam, żeby dojadł. Są dni że starcza mi pokarmu a są ni że w którymś momencie braknie.

ja karmie wyłącznie piersią, przechodziłam już takie momenty,ze bywało gorzej z pokarmem to wtedy na potege piłam herbatke na laktacje i czesto przystwaiałm do piersi a po paru dniach sie normowała sytuacja. Moze spróbuj taka herbatke Aga? np. Hippa

ostatnio po grypie żołądkowej gdy nic nie mogłam jesc miałam spore kłopoty i żaliłam sie tu dziewczynom, dzielnie mnie wspierały bo sa PRZEKOCHANE :kiss: i jednego wieczora pojechałm w końcu kupić puszke mleka ale młoda wypiła tylko 30 ml a potem dalej ciągneła wyłącznie pierś i nastepnego dnia było juz znacznie lepiej.

A jak Kubuś przybiera na wadze?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235534 przez aska27
Różyczko chciałam kupić też tamtą kaisążke,ale niestety nie było..moze jeszcze będę miała okazję ;) ale tak dzięki mojej pracy troszkę mi łatwiej i jakos spokojniej :)

Lucy mocno ściskam kciuki ;) oby Oli spacer spodobał się i grzecznie niech sobie odpoczywa w wózku :)

no nic..muszę poszukać jakiś fajny i niedrogi kombinezon dla Mikołajka.. niby wszystkiego jest duzo,a jakos nie mogę znaleźć nic ciekawego.

Aga fajne to krzesełko :) Super!

13 lata 2 miesiąc temu #235537 przez różyczka
aska własnie miałam pisac/bo prosiłaś o pomoc wczesniej/ ja niestety nie umiem tak wyszukiwac rzeczy fajnych jak np. Masuska i inne dziewczyny, dlatgeo w posuzkiwaniach kombinezonu nie pomoge :dry:
ja kupiłam te ksiązki co tu chyba Ania dawała linka z allegro, ze 2 szt. były za 23 zł Język niem. i Język dwulatka razem i ta pierwszą dam kolezance co jest w ciązy w prezencie :)

13 lata 2 miesiąc temu #235542 przez kaska191919
Hehh.
Dzięki za miłe słowa:)
Ale ja Was też widziałam na fotkach jak podglądałam:)i również wyglądacie super! no i dzieci słodkie i już duże:)ja mam już wagę jak sprzed ciąży ale za to rozstępy na brzuchu jakie B) ale już się z nimi pogodziłam mam nadzieję że zbledną.
Różyczkano Zuzia ma ząbka, jak miała 3 miesiące to zaczęła płakać jak przy szczepieniu z trzema wkuciami i tak z pół godz. myślałam że może przez to że zjadłam całą czekolade, że może brzuszek(ale kolek niggy nie miała) i po tygodniu znowu tak płakała i pół dnia i tak pomyślałam że pewnie ząbek bo się strasznie śliniła, jeszcze czytałam na necie o ząbkach, no i wyczytaalm że ,,pierwsze wychodzą zazwyczaj jedynki dolne" no i tylko na dół zaglądałam, na drugi dzień poleciałam po żel i jakieś kapsułki Camilia do wyciskania od bólu , i zajrzałam też na górę w buźce no i była już biała twarda jak kość kropka(przebita)no i wyszła trójka:)

Masuskano kusisz tymi słodkościami !!!co tylko wejdę podczytać to nowy przepis:)
Ja dostałam w prezencie na odwiedzinach krzesełko do karmienia z ikeii to co AniaW miała tylko się trochę zdołowałam jak Ania napisała że było ciasne i nie na długo.

13 lata 2 miesiąc temu #235543 przez różyczka
Basba ale piękne zestawienie fotek zrobiłas! :) z jednej strony fajnie tak patrzec jak te dzieci rosną a zdrugiej chciałbym zatrzymac jakoś ten czas :side:
bo co rano wstaje to moja Misia większa, zanim sie obejrze pójdzie w świat ... tej mojej starszej tez tak całowałam stópki a teraz jej stopa ma rozm. 40/41 :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #235545 przez różyczka
aga1040 napisał:

A tu znalazłam dokładnie takie samo krzesełko jak ja mam.

allegro.pl/coto-baby-wielufn-krzeselka-d...mbo-i1912367079.html

To zielone.

ale zarabiste :)

no i weź tu teraz człowieku wybierz :S

13 lata 2 miesiąc temu #235548 przez aska27
różyczka napisał:

aska własnie miałam pisac/bo prosiłaś o pomoc wczesniej/ ja niestety nie umiem tak wyszukiwac rzeczy fajnych jak np. Masuska i inne dziewczyny, dlatgeo w posuzkiwaniach kombinezonu nie pomoge :dry:
ja kupiłam te ksiązki co tu chyba Ania dawała linka z allegro, ze 2 szt. były za 23 zł Język niem. i Język dwulatka razem i ta pierwszą dam kolezance co jest w ciązy w prezencie :)

dziękuję za chęci ;)

Kasiugratuluję pierwszego ząbka Zuzi :kiss: :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #235565 przez aska27

13 lata 2 miesiąc temu #235570 przez kaska191919
aga1040 pija herbatki tak jak Różyczka pisała ja kawę zbożową też piję:)ale sama nie wiem czy mam ten pokarm czy nie, karmie tylko cycą od początku i mleko zawsze mi sika fontanną więc niby wychodzi że jest dużo ale jak popatrzę z drugiej strony np. że ja ściągałam dwa razy bo szlam do szkoły na 8 h to ściągam a tu 50 ml, no tak mało jakoś leciało, a mała z ej piersi nie jadła przez jakieś 3h, i ledwo mi sie udało 100 ml naściągać :dry: no i jak czytam że nie które dzieciaczki przesypiają nocki szok dla mnie, moja budzi się 5 razy to zaczynam myśleć że chyba malo jest mleka i się nie najada porządnie i temu tak się budzi. No i staram się dużo pić i często karmić.
RóżyczkoBasba ale piękne zestawienie fotek zrobiłas! z jednej strony fajnie tak patrzec jak te dzieci rosną a zdrugiej chciałbym zatrzymac jakoś ten czas" no to prawda ten czas tak szybko biegnie, dzieci nam wyrosną nim się obejrzymy, a tu jeszcze trzeba je opuścić i iść do pracy.

13 lata 2 miesiąc temu #235597 przez masuska
AAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEE SZOK!

Wykrakałam Kaśkę wreszcie się pojawiłaś, a jaka laska z Ciebie:) zazdroszczę;( A i Zuzka jaka laleczka. W mamusię taka piękna!!

Gratulujemy ząbka, a wiecie dziś jak tak sobie sprawdzałam ziapkę mojego szkraba, poczułam że ma dziąsła napuchnięte na górnej szczęce... czyżby? Poczekamy sobie.

Różyczko dlaczego??? Toć mało kalorii i zdrowo:) Lepiej dla Twojej figury niż te bomby kaloryczne:)

Hoborku uściski i całuski dla Ady że taka dzielna:)

Lucy tobie batoniki nie zaszkodzą, figura pierwsza klasa! A i powodzonka.

Kaśka rozstępy to medale macierzyństwa, mam dwie krechy na brzuchu i tak sobie wmawiam:)

A wiecie że ja nie znam tej tradycji rogalami na Św. MArcina, dziś dopiero o tym usłyszałam.

Aśka nie wiem co powiedzieć, życzę z całego serca aby wszystko skończyło się pomyślnie. A na uSG w 12 tc to liczyliśmy paluszki pamiętam a i serduszko biło, ale czy się ruszał to nie pamiętam, ale chyba tak, bo lekarz naciskając na brzuch próbował Pita ustawić tak żeby kość nosową zmierzyć!

13 lata 2 miesiąc temu #235652 przez kaska191919
Asiajeju oby dla Twojego brata się udało tym razem!! straszne jest jak ktoś poroni a jak już w tak późnym czasie jak 6 miesiąc to wogle.
Jak pamiętam to się ruszało ale nie jakoś bardzo. Moja szwagierka też nie dawno poroniła jakoś w 7 tygodniu nie było tętna :(

13 lata 2 miesiąc temu #235657 przez Oposek
Aśka ja z tym spaniem to nie mogę narzekać, bo my z Filipkiem wstajemy koło 10;) Fajnie, że udało się kupić kurtkę! zawsze to jeden problem mniej;) A zdjęcie gdzie? Trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za Dzidzię brata. W 12 tyg ruszało się na pewno, serduszko można już usłyszeć w 5, ale należy się niepokoić, jeśli nie ma czynności serca w 8 tygodniu... Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!
A jaki rozmiar kombinezonu potrzebujesz na Mikołajka?

Różyczka a jak dziś Bianeczka spała? My mamy ostatnio problem tak do 1, bo Filip budzi się co godzinę, półtorej, potem już zasypia mocniej... Superosko, że Bianeczce się podobało pływanie w dużej wannie:) My u siebie mamy prysznic, ale u dziadków też się kąpałam z synkiem i był mega zadowolony:) Czekamy na te zdjęcia w BEKINI:) Zdjęcia z obiadu cudne:) A gdzie Wy wcinacie tą pomidorową? na balkonie, tarasie? fajnie tak w plenerze. U nas żadnej położnej ani lekarza nie było, bo za dużo dzieci się urodziło w lipcu w rejonie i chodzili tylko do tych "zagrożonych patologią" :cheer: Za to pielęgniarka środowiskowa była raz i więcej już mam nadzieję, nie przyjdzie. Możesz zadzwonić do przychodni i powiedzieć, że nie wyrażasz zgody na jej wizytę.

Lucy, Masuska nie trzeba wpadać w paranoję! my akurat mieliśmy pecha i Filip miał zapalenie płuc, ale pewnie u większości dzieci to tylko zwykłe przeziębienie. Po prostu trzeba obserwować i jak jakiś objaw się dłużej utrzymuje to iść do pediatry i tyle. Na pewno wszystko będzie dobrze!

Hobbor w tych krzesełkach do karmienia się sadza zazwyczaj od 6 miesiąca, ale jak rozkładają się do pozycji półleżącej to można już i trzymiesięcznego malucha:) Trzymałam kciuki za szczepienie, super że Adusia nie płakała:) Mój jeszcze żadego nie miał...

Masuska a do takiegodrewnianego nie da się zamontować takich szelek do wózka? chociaż koro i tak wolisz inne to pewnie nie warto kombinować. No marchewka to już poważna sprawa:) Mój sobie jeszcze poczeka;)

Masuska, Różyczka, Basba, Hobbor smutne są zawsze takie historie, ja też nigdy nie wiem, co zrobić. U nas była w przedszkolu taka matka, która potrafiła zlać dziecko w szatni i zawsze ktraś z nas zwracała Jej grzecznie uwagę, próbowałyśmy rozmawiać, dopóki nie usłyszałyśmy jak mówi do syna "i widzisz przez Ciebie opierdol od pani dostałam, zobaczysz dziś znowu ojciec cię pasem zleje"... Czasem nie wiadomo, czy się jeszcze nie pogorszy sytuacji zamiast pomóc.

Kamilko ja też się wybieram z koleżankami na Zmierzch :lol: Każda z nas ma już dzidzię, ale co tam, przez chwilę poczujemy się jak nastki :silly:

Asia, Kamilka śliczne avatarki:)

Ania W to skoro Szymonek jeszcze z takiego krzesełka korzysta, to opłaca się kupić porządniejsze, bo starcza na długo...Tylko my mały salon mamy i nie wiem, czy nam się zmieści, tak żeby skakać nie trzeba było;) Zdjęcie Szymusia śliczne:) Jak patrzę na Twojego Synka to się nie mogę doczekać, kiedy Filip będzie taki duży i mądry a z drugiej strony mi żal, że nie jest już taki malutki;) Ty to masz dobrze, bo masz dwóch;)

TakaJedna i jak tam Bartuś po kontroli? Nie smuć się Kochana, mnie też się wydawało, że z maleńkim dzieckiem nie dam rady napisać mgr i się obronić, a wszystko się udało! mamy więcej siły niż nam się wydaje, serio! Fili nadal ma chrypę, ale nic więcej się nie dzieje, więc obserwujamy...

Rika brawo za zmieszczenie się w spodnie! no i dobrze, że Ola jest okazem zdrowia! będziesz z Nią ćwiczyć w domu i wszystko dobrze będzie z tą asymetrią:) Trzymam kciuki za chrzciny! Gratulacje dla Zuziulki za powtórne MAMA:) A w Piszu będziesz miała jak do nas pisać??? bo my się tu zatęsknimy przez dwa tygodnie!

Green Dagmarka cudna:):):) I miło Cię widzieć wreszcie:) Odzywaj się do nas, jak będzie chwila;)

Lucy mój też się zepsuł ostatnio szczególnie ze spaniem, więc nic mądrego nie poradzę... Trzymam kciuki, żeby Oli szybko minęło. A i Filip też biceps ssie:)

Iwanek witaj:):):) Fajnie, że jesteś! czekamy na zdjęcia Hani i daj znać koniecznie, co lekarz powiedział:)

Kaśka prześliczne jesteście obie:):) Faktycznie nie daje Ci mała odetchnąć... Ząbek bardzo wcześnie- super:) t chyba pierwszy w naszym wątku, nie licząc starszego rodzeństwa naszych maluchów:)

Basba cudne zdjęcia! i jaki fajny tort w kształcie boiska!

Dorotas gratki za dietę! 6 dni to już kawał czasu, super. A ja nie mam pomysłu na prezent gwiazdkowy dla męża..

Aga1040 witaj z powrotem:) śliczne zdjęcia!!! ja odpukać karmię tylko cycem. wypij tą herbatkę, naprawdę pomaga!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka