BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu #260188 przez Green
Dziewczyny niezdarzylam przeczytac co tam juz naskrobalyscie bo wlasnie obserwuje jak moja corcia SIEDZI :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Coprawda troszke sie kolebie podpiera raczkami z przodu no ale siedzi bez potrzymywania :ohmy: Tylko niemyslcie sobie ze jestem jakas nie halo bo moze wasze brzdace juz tak umieja ale az mi sie lezka w oku zakrecila :P Noi co prawda ta pozycja nietrwala jakos specjalnie dlugo ,az czlowiek zdaje sobie sprawe ze nasze niunie niesa juz takie bezradne jak na poczatku juz tyle potrafia :lol:

Masuska wlasnie oddalam glos :blink:

A teraz pytanie ogolne do mam dziewczynek ,ale oczywiscie opinie mam naszych przystojnych chlopcow tez sa mile widziane :) Chodzi o uszy przebijac czy nieprzebijac? Jak wy patrzycie na 5 miesiczna dziewczynke z kolczykami lub roczna lub 2,3 latki? Osobiscie oslabiaja mnie odpowiedzi typu ze przynajmniej dziecko niebedzie sie balo (czego?) i niepamietalo bolu (?) Jaki bol? Moze kiedys tam gdy byly uszy przebijane na korku i grubasna igla to moglo bolec ale teraz gdy sa te pistolety to przeciez zaden bol!? Sama mialam przebijane uszy w wieku 17 lat i bolu zadnego niepamietam , tyle ze mialam przez 2 dni opuchniete uszy bo okazalo sie ze mam uczulenie na lecznicze kolczyki :huh: Gdy zalozylam srebne moment wynormalnialy mi uszy :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #260189 przez hoborr

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ewitkun byle tak zostało. NA samą myśl o szczepieniu Adusi 4 stycznia dostaję nerwicy. PO ostatnim szczepieniu boała ja nóżka tak od 15 a szczepienie było koło 10! :( :S

Musze iśc do lekarza po receptę na pneumokoki???

13 lata 3 tygodni temu #260196 przez hoborr
OJ co do zabawek!

To Ada ma tylko matę i z 25 grzechotek - i to sa prezenty od rodzinki. NIc jej nie kupowaliśmy bo jakoś tak wyszło. Teraz ma biedronke na biegunach ale jest jeszcze za mała...
Bawi się pieluszkami, ubrankami, chusteczkami, woreczkami, pieluchami, gazetami...
Ale jakoś mi się jej szkoda zrobiło, że nie ma takich zabawek jak bujaczki czy coś... Bidulka.

Green mam plan na roczek przebic uszka. Ale nie wiem jak będzie. Ale teraz oczywiście idzie się do kosmetyczki, pani znieczula, i nicnie boli - taka mam wizje optymistyczna i mam nadzieję że jej nie zbuzycie!

13 lata 3 tygodni temu #260199 przez ewitkun
co do recepty nie wiem :( zawsze kupuję w przychodni więc tam wszystko załatwiam nie pomogę :(

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260203 przez różyczka
Hoborr - nie trzeba miec recepty na pneumokoki tylko kaske :blink:

Lucy można dosypac odrobinke kaszki z glutenem do tej bezglutenowej, na stronach tych o żywieniu jest przeliczone dokładnie ile gramów/łyzeczek glutenu na ile jedzonka.
Ja do kaszki mleczno-ryżowej (bezglutenowa) dzis pierwszy raz własnie dodałam kaszke manną z bobowity (glutenowa).
tu masz przelicznik z bobowity np.:
www.bobovita.pl/przelicznik_glutenu
a tu artykuł o tym glucie :blink:
www.bobovita.pl/4_6_miesiecy/zywienie/121

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #260204 przez Rika
Dzień dobry :)

Oposek to ja już wiem co Oli kupię pod choinkę :)

Green gratuluję :) A co zrobiłaś że ona sama usiadła? Z jakiej pozycji?

13 lata 3 tygodni temu #260205 przez hoborr
różyczka napisał:

Hoborr - nie trzeba miec recepty na pneumokoki tylko kaske :blink:

Lucy można dosypac odrobinke kaszki z glutenem do tej bezglutenowej, na stronach tych o żywieniu jest przeliczone dokładnie ile gramów/łyzeczek glutenu na ile jedzonka.
Ja do kaszki mleczno-ryżowej (bezglutenowa) dzis pierwszy raz własnie dodałam kaske manną z bobowity (glutenowa).

A ile tej kasy?

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260208 przez różyczka
Aska współczuje stresu, wiem jak sie czujesz :dry:
a po co tam idziesz?

ja płace 180 zł za pneumokoki Hoborr
a 170 za tą 6w1 ...albo odwrotnie :S

Green ja przekłuje Biance uszy dopiero jak sama poprosi :)

13 lata 3 tygodni temu #260220 przez hoborr
Widzę Różyczko że nie chcesz łamac regulaminu:)

13 lata 3 tygodni temu #260221 przez różyczka
hoborr napisał:

Widzę Różyczko że nie chcesz łamac regulaminu:)

hahahahah :laugh: bystre masz oczko :blink: :lol:

oglada ktoś powtórki MagdyM na tvn??

13 lata 3 tygodni temu #260223 przez hoborr
Macie jakieś wymarzone aranżacje salonu, kuchni, łazienki??? Musze coś znależć ale naprawde głowa mi wysiada tyle jest możliwości. Nie chę wnętrza jakos bardzo nowoczesnego - super tradycyjnie tez mi sie nie podoba! Kurcze może od Was coś podpatrzę!

Oglądałam ugotowanych w niedzielę (zreszta jak zwykle:)) i ludzie maja super mieszkania! Ale jak to ogarnąć??

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260229 przez ufolka
Hejka ;))
różyczko, torebka foliowa to ulubiona zabawka mojej Amelki :) , zdrówka życzę !
a jeśli chodzi o ten reportaż o tej przedszkolance- ja bym chyba tę babę zabiła. I jak tu oddać dziecko do przedszkola? Jak takie idiotki tam pracują?
Lucy kciuki zaciśnięte
hoborr ja za pneumokoki będę płacić 220 za każdą dawkę
o tym dosypywaniu kaszki glutenowej do bezglutenowej to też słyszałam, sama mam zamiar tak robić
podłączam się do pytania Green, moja koleżanka przebiła córeczce uszka gdy ta miała jakoś z pół roku, u kosmetyczki ofkorz;p, mówi że płakała ale szybko przestała i było okej, ja sama nie wiem ;)
dzięki Bogu że ja nie mam jak na razie żadnych przeboi z pracą ;) nawet chwalę sobię współpracę, zważywszy na to że umowę mam podpisana z nimi do 2017 r ;d oby nie zapeszyć
U mnie Amelka ma full zabawek, niektóre my jej kupiliśmy, resztę inni, mistrzynią w tym jej moja mama, która ma kompletnego hopla na punkcie wnuczki, może dlatego że to pierwsza i jedyna ;) aż musiałam jej zakaz zabawkowy dać ;p ma matę edukacyjna, matę grającą, leżaczek, stojak gimnastyczny, tańczącego psa, szczekającego psa, hipopotama do ciągania, kaczkę gdaczącą, pluszaków dwie reklamówy,gryzaków i grzechotek to nie liczę nawe. Jeśli tak dalej będzie to jeden pokój będę musiała przeznaczyć na graciarnię ;) Dodam jeszcze że większością z tego bawi się 5 min ;) jeszcze nie wszysto ją interesuje, od wczoraj zaczęła bawić się stojakiem gimnastycznym, zobaczymy jak to będzie ;)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260236 przez ufolka
Green napisał:

Dziewczyny niezdarzylam przeczytac co tam juz naskrobalyscie bo wlasnie obserwuje jak moja corcia SIEDZI :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Coprawda troszke sie kolebie podpiera raczkami z przodu no ale siedzi bez potrzymywania :ohmy: Tylko niemyslcie sobie ze jestem jakas nie halo bo moze wasze brzdace juz tak umieja ale az mi sie lezka w oku zakrecila :P Noi co prawda ta pozycja nietrwala jakos specjalnie dlugo ,az czlowiek zdaje sobie sprawe ze nasze niunie niesa juz takie bezradne jak na poczatku juz tyle potrafia :lol:

Gratuluję Dagmarce siadania ! Nie myślę broń Boże że jesteś nie halo, sama będę tak się cieszyć jak moja usiądzie hehe i znając życie będę zdjęcia robić jak opętana, teraz też tak robię, pierwsze uśmiechy, pierwsze słoiczki, a dzisiaj był pierwszy półobrót w pełni świadomy ;p bo ona nie obraca się jeszcze, nie śmieje się tak w głos głośno, widzisz a Twoja już siada :ohmy: moja troszkę wolniej jakoś opanowuje to, o czym wy piszecie, czasami zastanawiam się czy jest okej wszystko hehe ale na razie nie sieję paniki :blink:

hoborr a co do aranżacji, wiem co przechodzisz, ja sama w tym roku przez to przechodziłam, życzę powodzenia hehe :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 tygodni temu #260248 przez Green
Rika moja Daga ma takie cos www.argos.co.uk/static/Product/partNumbe...games%7C14417629.htm
Zawsze siedsziala w tym w pozycji pollezacej tak jak w tych fotelikach-bujaczkach jakies 2 dni temu zaczela sie przemieszczac w nim przechylala sie na boczek a potem na brzuszek tak ze brzuszkiem opierala sie o to kolo.Dzis z pozycji pol lezacej przechylila sie na bok ale tak ze raczkami odpychala sie o te boki i tak stopniowo bardziej w przod w koncu puscila sie kola a raczki sposcila pomiedzy nogi i tak sobie wlasnie siedziala i cieszyla dziubek :blink:

13 lata 3 tygodni temu #260253 przez ewitkun
hoborku 6 w 1 200 pln pneumokoki 300 pln
co do aranżacji łazienkę mam biało czarną wrzucę zdjęcia płytek albo zrobię foty a urządzaliśmy mieszkanie rok temu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka