- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Ewitkun dobrze, że już po szczepieniu, na pewno już nie pamięta;) Filipek z Antosiem łeb w łeb idą, bo my ostatnio 7400. A do kiedy zamierzasz karmić piersią? Strasznie drogie te szczepionki u Ciebie? a Ty chodzisz do przychodni na Wrocławską?
Lucy i co, i co? jak poszło? trzymałam kciuki i czekam teraz na dobre wieści;)
Różyczko to niedobrze, że się marnie czujesz:( A na to oddychanie nie pomogłyby Ci inhalacje? Skoro Oliwia ma astmę to pewnie macie nebulizator...
Aśka współczuję nerwów:( Mnie czeka ten stres w poniedziałek, bo mi się macierzyński kończy i już się denerwuję O co cho z tym fotelikiem? Pewnie się pomylili...
Green gratulacje dla Dagmarki! wstyd się przyznać, ale jak moje dziecko czegoś nowego się uczy to ja się oczywiście cieszę i jestem dumna, ale i żal mi troszkę, że synek już taki duży i samodzielny;)
Co do kolczyków to ja bym też poczekała aż sama córa poprosi, choć nie mam nic przeciwko przebijaniu wcześniej. W końcu nie musi nosić kolczyków, jeśli nie będzie chciała. Odradzam natomiast przebijanie uszu pomiędzy 2,5 rokiem, a 3,5 rokiem- wtedy dziecko zaczyna się samo ubierać i takie świeżo przekłute uszy są wielokrotnie podrażniane przez nieumiejętne zakładanie bluzeczek itd. I dłużej się paprzą. No i do przedszkola nie zakładałabym długich kolczyków, tylko sztyfty, bo łatwo zaczepić w zabawie i naderwać ucho:(
Hobbor, Różyczka skierowanie na szczepionkę jest potrzebne wtedy, kiedy chcesz ją kupić sama, w aptece. Wychodzi ok 50 zł mniej niż w przychodni rejonowej. Bierzesz ją potem ze sobą na szczepienie i pani pielęgniarka szczepi Twoją. Tylko warto uprzedzić lekarza i zapytać czy jest taka możliwość. A kiedy się szczepi dziecko na meningokoki?
Ufolka to Babcia wnusię rozpieszcza:) Filip też lubi torebkę foliową Jeśli dziecko się rozwija i opanowuje wszystko, nawet troszkę później to naprawdę nie ma się czym przejmować. Dużo zależy też od temperamentu. Moja przyjaciółka ma bliźniaki i każdy rozwijał się w swoim tempie, choć przecież te same geny, to samo środowisko. Jeden siadał i chodził później, ale w wieku 4 lat czytał, drugi na nartach jeździł od 2 lat, a czyta słabo do tej pory, a mają po 6 lat. Wszystko jest ok:)
Hobbor, Masuska cierpliwości, dziewczyny:) ja wiem, że nie można się doczekać, ale jaka radość potem, jak już w końcu się jest na swoim! ja nie mogę się nacieszyć, że wreszcie mi nikt głowy ni zawraca
Różyczko ja pisałam, że reniferki są z blogu kulinarnego. Ja bym takich nie wymyśliła;) Ale mnie w pieczeniu tak rzadko się coś udaje, że się chwale, nawet jak mi z przepisu wyjdzie Zresztą są ładne i łatwe, może którejś się przydadzą. A te mufinki super, spróbuję zaraz po cieście pomarańczowym;) Coś czuję, że jak tak dalej pójdzie z tymi pyszściami to po macierzyńskim będę musiała wyjąć znowu spodnie ciążowe i to wcale nie z powodu kolejnej ciąży
Dorotas współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Masuska super z tymi ciuszkami:) a jaki masz pomysł dla koleżanki? bo moja siostra w ciąży i szukam fajnego pomysłu na prezent;) A taką pierwszą grzechotkę też mamy i jest super, bo łatwo chwycić, a koszt niewielki;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale tutaj cisza!!!
To widze,że tylko mój Mikołaj ponad 8kg waży! a je tak mało.. przed chwlką dałam mu gruszki ze słoiczka i dwie łyżeczki zjadł..a mleczka 90-120ml wypija tak ok 5 razy w ciągu dnia i raz wieczorem i raz w nocy! ech.. widocznie nie potrzebuje więcej
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
No i główny powód, to Piotrek na naszym metrażu nie ma się jak rozpędzić, więc po co?
Ta zabawka to takiprezent bardziej dla tatusiów:) Kiedyś każdy chciał samochód zdalnie-sterowany:)
Oposku a pomysła mam takiego,
allegro.pl/bawelniana-opaska-retro-vinta...eta-i1986660016.html
i
allegro.pl/hello-kitty-komplet-sukienka-...-6m-i1981797535.html
ale to nie do końca to co oglądałam, a do tego oczywiście po urodzeniu paka pamków, rajstopki, lekka zabawka, pielucha:) bodziak z napisem jakimś no taka wyprawka:) Też takie dostawałam paczuszki i bardzo się z tego cieszyłam:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/hello-kitty-uroczy-komplet-tu...y-c-i1990161734.html
Ja już chcę Bogusię)
Asiu, Piotrek ważył się ze mną to ma 8100, ale u lekarza będziemy za tydzień to Ci powiem dokładnie ile:)
A wiesz też mało je. Mleka to na dwa razy może 150 ml. Dziś tak na śniadanie 90 ml, później drugi posiłek tylko 60ml, ale słoik cały wtrynił Dziś był królik:) A jutro deserek:)
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
Oposku chodzę na Wrocławską i tu takie ceny mają a prywatne przychodnie nie chcą szczepić maluchów ale od dwóch tygodni robi to medicover i lux med ale to muszę jechać do centrum i pewnie koszt nie różniłby się bardzo....
myślę, że gdzieś do 8 miesiąca najkrócej chcę pokarmić może do roku, zobaczymy czy mleczko będzie a Ty?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
masuska no niestety Warszawa i te ceny....
Oposku chodzę na Wrocławską i tu takie ceny mają a prywatne przychodnie nie chcą szczepić maluchów ale od dwóch tygodni robi to medicover i lux med ale to muszę jechać do centrum i pewnie koszt nie różniłby się bardzo....
myślę, że gdzieś do 8 miesiąca najkrócej chcę pokarmić może do roku, zobaczymy czy mleczko będzie a Ty?
I tu bym się z Tobą sprzeczała! Na pewno można znaleźć taniej, a nawet myślę że taki narzut na szczepionkę to mi śmierdzi jakimś przekrętem.
Nawet Oposek pisała że drogo masz szczepionki. A Wy z tej samej okolicy.
Może zwróć uwagę w przychodni na to. 2x więcej płacić...??
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
...pisalyscie o pneumo,Ja place przeszlo 300zł za jedna szczepionke,druga ta 6w1 to wydatek 210 drogo jak...... ale co zrobic.
Ja dzis dalam troszke danonka waniliowego,tak z trzy łyzeczki
Wszystkim naszym maluszkom wszystkiego naj,naj slodszego z okazji juz skonczonego 5 m-c....jak ten czas szybko Nam mija z maluszkami,kurcze nawet nie zauwazamy tego ze i Nam przybywa na karku ;)ale jak to sie mowi dzieci sie starzeja a My wieczne 18-stki
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie moje nagranie, ale widać o co chodzi. Regulacji głośności nie ma, można tylko włączyć i wyłączyć. Ja w tymch głośniejszych zabawkach zaklejam głośnik plastrem- są cichsze.
Ewitkun zapytaj, czy możesz na Wrocławskiej szczepić własnymi szczepionkami, wychodzi dużo taniej. Koleżanka kupuje szczepionki w taniej aptece, zapytam gdzie, jeśli chcesz. Ja chciałabym karmić do roku, mam nadzieję, że się uda. Ale już teraz jestem spokojniejsza, bo chciałam conajniej do 4 miesiąca:)
Masuska fajnie dostać taką paczuszkę, mnie też zawsze cieszyły:) ja miałam zamiar kupić siostrze kocyk z wyszytym imieniem, datą urodzenia i godziną, bo to fajna pamiątka. Ale jeszcze zobaczymy, jak to będzie;)
A komplet cudny;)
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do prezentów to chyba nic mojemu malcowi póki co nie kupię - brak kasy, a trzeba pomyśleć o dzieciach z rodziny które już będą rozumieć jak nie dostaną niczego... Ale po świętach kupuję mu leżaczek, bo w tym co ma już się ledwo mieści
Ta kula fajna, następna w kolejce do kupna, po leżaczku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Aska mój też miał dzisiaj gruszki ale on zjadł pół słoiczka i był płacz jak się skończyło widocznie Mikołajowi wystarczy samo mleczko póki co
Bartek ostatnio ogólnie nie uleży sam, pobawi się czymś, ale jak ma mnie w zasięgu wzroku
A je duzo chyba, bo 150 zawsze, w nocy 180 mu robię jak budzi się pierwszy raz na jedzenie... Dzisiaj mi przyszedł smoczek do kaszki to na noc dostanie tą mleczno-ryżową z bananami z próbki z bobovity
Aaaa właśnie ma któraś butelki z tommee teeppe czy jak to sie pisze?
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Oposku Ty goń Filipka i takie nagranie z nim wstawiaj, a nie czyjeś
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z zasypianiem ja dałam za wygraną i Filip zasypia przy piersi. Ale za to mm spokojne wieczory, więc na razie się pocieszam, że to nic;)
Olka a w danonkach i ma krowiego mleka? ja też bym się bała...A z tymi przepisami też tak mam
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Takajedna z tego co pamiętam Różyczka miała te butelki,ale jak wszystkim wiadomo,nie używała.
A awatarek śliczny
A ceny szczepionek masakryczne!!!
u nas za ta 6w1 płaci się 160zł pneumokoki chyba 230zł.
Olka danonek smakował?