BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu #263263 przez ufolka
hej lipcóweczki ;)
oposku dzięki za linka z krzesełkiem, widziałam podobne na all tylko tańsze, porównam i zobaczę może zamówie ;) mam nadzieję że z Filipkiem będzie wszystko dobrze, śliczne zdjęcia ;))
masuska ja wczoraj kupiłam kubek w hurtowni z art. dziecięcymi, z Akuku za 10 zyla, bardzo fajny, mała jak się dossała do najlepsza zabawa była, a jeszcze jak sok leciał to hej :lol: cieszę się że kupiłam ten kubek bo do tej pory coś płynnego podać to była mordęga łyżeczką :)
różyczko współczuję z tym spaniem.. u mnie były problemy ale w porównaniu z Twoimi to niewielkie :) podzielam zdanie masuski, ja jak chciałam odespać to kładłam się z mała i już, raz zamiast obiadu można zjeść kanapki, albo szybko zupę ugotować z mrożonek np, a pran
ie i sprzątanie pfff, nie ucieknie? :blink: a na poprawę humoru zjedz coś słodkiego ;)
rika nie zrozumiałam Cię z tym rossmanem :side:

a moja księżniczka ma nową zabawę, przez pół godziny drze się gkhaa, a potem kaszle bo gardło boli :unsure:
pochwalcie się krzesełkami jeszcze plzz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #263264 przez olka1730
Zastanawiam sie jak bede funkcjonowac jak pojde do pracy a to juz niedlugo bo poczatek lutego.. :(
Podziwiam Anke,Rike ze z dwojka daja sobie tak znakomicie rade,Ja z jednym czasami wymiekam

13 lata 3 tygodni temu #263328 przez masuska
Mnie też się spać chce ale nie powiem dlaczego.

Ach Rika, blondynka czy co?

Ufolka, a u mnie zjedzenie czegoś butelką to mega wyczyn, woli wszystko co na łyżce, więc tylko czekam dnia aż niekapek pójdzie w ruch.

Różyczko Piotr zaczął się tak gapić jak jemy że szok. Pisałaś kiedyś że tak Bianka się patrzy, teraz już wiem jakie to uczucie.

W Rossmanie jest promocja słoiczków Hippa tych większych po 5 miesiącu za 3.99zł. Różyczko jest królik z ziemniakami, myślę że Biance posmakuje:)

13 lata 3 tygodni temu #263329 przez masuska
Aaaa i moja koleżanka urodziła:) Ma teraz synka 4 latka prawie i córeczkę:)

13 lata 3 tygodni temu #263369 przez ufolka
masuska no i u mnie to samo z butelką było. Ale od wczoraj mam niekapek i mam nadzieję że to ułatwi sprawę :lol:
gratulacje dla koleżanki, chyba szybko się uwinęła?
Mam pytanie odnośnie słoiczków, ja teraz daję owoce i warzywa, mogę od tak zacząć podawać mięsko?? czy potrzebne są jakieś podchody??

13 lata 3 tygodni temu #263388 przez masuska
ja dałam od razu jakiś tam słoiczek z mięchem, chyba to było delikatne warzywa z jagnięciną, czekałam na kupę, obserwowałam i było ok, teraz dostaje same z mięsem. Potrawka z ziemniaków z królikiem mu nie pasuje, wymieszałam z marchewką i zjadł.

A w takim słoiczku małym to jest około 9 gram mięsa, więc to bardzo mało:)

Ufolka widziałam wczoraj chrupki kukurydziane, ale nie pamiętam czy z hippa, czy może bobovity są od 7 miesiąca. A też znalazłam takie "zwykłe" bezglutenowe, ale się nie odważyłam kupić. Poczekam jeszcze.

13 lata 3 tygodni temu #263483 przez kasiorek0310
ufolka jak na sucho to tez bym dawała tylko polowe albo mala łyżeczkę i po razie zobaczyła czy wszystko ok i wtedy zwikszyla to

oposek a ta zwykła mannę tez planuje tak dawać łyżeczkę mala na 100ml a potem dwie ale najpierw chciałam spróbowac czy to dobre ale ta z nestle strasznie słodka wiec wole ta zwykła

13 lata 3 tygodni temu #263493 przez masuska
Żeby mnie źle nie zrozumieć PIotrek wcześniej jadł same warzywka, skończył 5 miesięcy to dostał warzywka z mięsem.

13 lata 3 tygodni temu #263497 przez Oposek
Masuska fajne te kubki, też się muszę za jakimiś rozejrzeć.

Różyczka my z mężem od zawsze prowadzimy nocny tryb życia i teraz też szkoda mi z tego zrezygnować, bo Krzysiek zazwyczaj wraca ok 19 i mało czasu mielibyśmy razem. A tak o 19 kąpię, karmię i kładę spać, zazwyczaj Filip o 19:30 już śpi, a my jemy obiadokolację (jedyna szansa, żeby zjeść coś razem na ciepło), ja przygotowuję obiad na następny dzień, coś czytam w necie, ogarniamy trochę mieszkanie. 0 1:00 się kładziemy i oglądamy jeszcze razem odcinek jakiegoś serialu już w łóżku, a ja w międzyczasie karmię i odkładam do kołyski. O 3 biorę synka do łóżka i już śpimy razem. Karmię o 5, 6 i 7, ale nie wstaję i nie wybudzam się, zazwyczaj sprawdzam tylko i zapisuję godzinę. O 8 Filip się budzi, czasem 8:30, pobawi się w naszym łóżku albo na leżaczku, a ja dosypiam;) O 10 zasypia na drzemkę, a ja razem z Nim. Wygodne to jest, ja chodzę wyspana i jest dużo czasu na wszystko. Jak wstawałam do Niego w nocy to byłam nieprzytomna i wiecznie rozdrażniona. Zdarzało się, że po karmieniu usypiał na rękach, a odłożony do łóżeczka od razu się budził i tak kilka razy. Jak śpi z nami to zasypia od razu i śpi spokojniej i dłużej. Mam tylko nadzieję, że i Bianka i Filip zaczną niebawem rzadziej się budzić na jedzenie... Nie dziwię Ci się wcale, że jesteś niewyspana :(
Ale zgadzam się z Masuską, czasem wszystko może poczekać, a i pizza od czasu do czasu jest ok.

Rika oj te realia polskie, szczególnie jeśli chodzi o lekarzy to temat rzeka... Człowiek nie wie, za co te podatki płaci... Dobrze, że udało się zakupy zrobić:)

Olka ja się dokładnie nad tym samym zastanawiam, skad te maluchy mają tyle energi?!:) i ja też nie mam pojęcia, jak będę funkcjonować w pracy, szczególnie, że czasem muszę wstać 5:00, żeby zdążyć...

Kasiorek ta manna gotowana na wodzie jest niedobra i mój syn nie chce jej samej jeść, ale wymieszana z zupką już jakoś wchodzi;)

Ufolka na allegro jest całkiem sporo krzesełek w niezłych cenach, nie ma co się sugerować firmą, bo one i tak wszystkie wyglądają podobnie:)Fajnie jak mają pasy bezpieczeństwa i koszyk pod spodem...

13 lata 3 tygodni temu #263504 przez Oposek
A ja dziś przypadkowo byłam w H&M i są STRASZNE przeceny na ubranka dla dzieci. Kupiłam spodnie za 20 zł, koszulki z tygryskiem po 10 zł i sweterek za 15 zł. Wszystko nowe i całkiem ładne. Kupiłam też kilka drobiazgów na prezent dla siostry (rodzi w marcu), jak komuś po drodze to polecam!

13 lata 3 tygodni temu #263596 przez Rika
A ja zaczęłam pakować prezenty, kupiłam dziś takie super wstążki w rossmanie 2 i mi zabrakło :( będę musiała jeszcze ze 2 dokupić a do tego ze dwa papiery świąteczne... kurde! a miał być konie zakupów!!! :angry:

13 lata 3 tygodni temu #263619 przez kaska191919
Cześć Babeczki :)
Ja dopiero znalazłam czas żeby się odezwać, dziś lataliśmy cały dzień za prezentami, kupiłam sobie sukienkę na Wigilię i czapkę, dla siostry kupiłam taką tunikę fajną szarą z koronką, tacie zapalniczkę jakąś za 30 zł mój z bratem wybierał niby jakaś dobra, nie znam się :) a dla mamy taki ładny szlik z różyczkami i ptasie mleczko, ale jestem zadowolona z prezentów nawet bo co roku im bluzki kupowałam, a siora mi mówiła że mamie i tacie kupiła bluzki więc się prezent nie powtórzy :) kupiłam też strój mikołaja ale nie wiem kto się będzie przebierał :unsure: :side: no i kupiłam trochę ozdób do domu. Jutro idę do koleżanki z liceum na pogaduchy.
Dorotasto pewnie Kubiusiowi idą ząbki jak tak marudzi i wszystko wkłada do buźki, zdrówka życzę dla Twoich maleństw!
Aśkazazdroszczę Ci że Mikołaj nie ciąga palca, ani smoka- zuch chłopak!
Mikołajek i Antoś to śliczne chłopaki!!
Opaseksesja Filipka exstra, to zdjęcie na w walizce jest niezłe :P

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #263722 przez masuska
A ja jeszcze nie mam kilku prezentów:( A nawet nie wiem kiedy się wybiorę:(

No ale na FB dotarła do mnie fajna gra.

"1. poszukaj na stronie en.wikipedia.org/wiki/List_of_number-one_hits_(United_States) , który singiel był na pierwszym miejscu w tygodniu, w którym się urodziłeś/urodziłaś
2. poszukaj piosenki na youtube.
3. opublikuj na facebooku bez wstydu...
"

Co wy na to?

U mnie jest taka piosenka:)

13 lata 3 tygodni temu #263799 przez aska27
Witam Babeczki Kochane!!

Na początek pochwalę się,ze mamy już choinkę :laugh: "żywą", pachnącą, piękną.. Mikołaj musiał koniecznie ją pogłaskać, patrzył jak zaczarowany.. dorzucę później fotki :)

Ewka śliczne zdjęcia :)
Mikołajek od początku miał ciemne oczka... teraz mu tylko troszkę przyciemniały jeszcze.

Oposku Filipek cudny, dawno go nie widziałam! Przesyłam buziole :blink:
Teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą witD hmm.. jak to sprawdzić, jakie badania zrobić? Nic nie wiem!!

Masusko śliczne kubeczki, oby Piotrusiowi się spodobały!!! :)

aaa.. Mikołaj nie pije juz mleczka ,soczkóww butelce..sporadycznie na wyjazdach w takiej małej..bo mam przygotowaną ciepłą wodę...w domku sam pije z kubeczka niekapka, DUMNA jestem z niego bardzo!!!! :) :blink:

Różyczko pytania do Ciebie..bo mi się nazbierało :silly:

jaką wodę podajesz Bience do picia??
kaszkę gotujesz na wodzie? napisz porsze proporcje!!
Z góry dziękuje, buziaczki!!!

Rika juz prezenty spakowane..łoł!!! musze się ogarnąć i też wreszcie spakować co trzeba! Z Ciebie to dopiero mama zorganizowana!

Ufolka było juz Twoje zdjęcie, coś mnie ominęło?? Przyznam ,ze czekam niecierpliwie!!!

13 lata 3 tygodni temu #263815 przez paulinka
Witam,sie przywitam i znikam bo na pyszczek padam:))))))))))

Dobrej nocki mamunie :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka