- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wróciłam dopiero z zakupów, jestem padnięta :/ połowy rzeczy nie kupiliśmy bo nie było więc jeszcze w tygodniu koniecznie czeka mnie carrefour, biedronka i rossmann
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Rika dziękujemy, ja dziś zrobiłam ostatnie zakupy przez internet i z głowy.
Oposku co się dzieje z Wami? nie było Was na basenie, wszystko dobrze?
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewitkun Antoś też patrzę model zamiast na jedzenie to w obiektyw patrzy
ja dziś byłam na zakupach i w pepco kupiłam takie śliczne spodenki dżinsowe, i sztruksowe, a w hurtowni dziecięcej bluzeczkę ;D i ręczniczek większy kupiłam, i kubek niekapek i takie duperele hehe ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupów
różyczko z tym glutenem to tak mi kuzynka powiedziała: pół łyżeczki kaszki z glutenem do posiłku przez miesiąc codziennie, po miesiącu łyżeczka do jakiegokolwiek posiłku raz dziennie. Bez względu czy tym posiłkiem będą owoce, warzywa czy zupki. Bez różnicy ile wynosi porcja, którą zjada dziecko. Ona daje kaszkę siedem zbóż nestle, ale ja dziś kupowałam i ona jest po 6 mscu, dlatego ja wzięłam kaszkę mleczną mannę, ona jest po 4 mscu, tam na opakowaniu jest napisane inne dawkowanie, ale ja będę tak robić jak pisałam wyżej, a potem zwykła mannę będę gotować Co do tych kaszek 7 zbóż, to mówiła żeby nie brać z lipą, ale nie pytałam dlaczego
dziewczyny jakie macie krzesełka do karmienia?? na co zwracać uwagę przy zakupie???
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie pisze,bo nie chcę Wam smęcić- w domu panuje choróbsko,dzieciaczki się całkiem rozłożyły,nie śpią po nocach, kaszlą, Kubus dusi się ,nie może oddychac, bo mu katar albo splywa do gardla,albo zatyka nos i w sumie nic mu nie pomaga,ani krople,ani frida,nic....
Choinka niby ubrana,ale atmosfery świąt nie czuję,...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Chłopaki- pierwsza klasa,Przystojniaczki!!!
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Amelce dużo pomagała inhalacja z mukosolvanu, ponadto krople homeopatyczne Euphorbium, ale nas też dwa tygodnie się katar trzymał niestety;/
życzę dużo zdrówka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kasiorku znów mi namieszałaś w głowie a wtrącać to się nawet powinnaś
ale ja nie będę tej kaszki rozrabiać z wodą tylko dosypywać na sucho, i jednak zostanę przy pół łyżeczki póki co najwyżej potem zwiększę jak będzie okej
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hmm chyba pora spać, tak???
To idę...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Ufolka super, że zakupy się udały:) Ja też muszę się wybrać do Pepco, może będzie coś fajnego:) Ja też marzę o śniegu na święta, może jeszcze będziemy miały białą niespodziankę? Ja też już wszystko jem i nic małemu nie jest, na szczęście;) Brawa dla Amelki za pierwszy przewrót:) Ja mam takie krzesełko:
superbobo.pl/pl/p/Krzeselko-BABY-DESIGN-PEPE-nosorozec/3181
Kupiłam taniej na allegro, niecałe 250 zł. A właściwie to Filip dostał od Dziadka na święta. Jestem zadowolona- jest ładne i solidnie wykonane, ma dużo ustwień, ale jest dość szerokie. (pewnie to standard, ale dla mnie to ważne, bo mam mały stół)
Rika Ja wiem, że Ty byś nigdy nie szczepiła dziecka szczepionką przeznaczoną dla starszych, może niefortunnie się wyraziłam Chodziło mi o to, że rzadko od lekarza możesz dostać receptę na to co chcesz, zazwyczaj wydaje im się, że pozjadali wszystkie rozumy... Nie smuć się z tymi ząbkami, pewnie, że to nie dobrze, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Oby ie trzeba było wyrywać, na szcżęście to mleczne i wypadną. Fajny masz prezent dla męża, mój nie chodzi ani w krawatach ani spinkach Ostatni raz obie rzeczy miał na ślubie trzy lata temu;)
Masuska świetna ta ozdoba! ja miałam zamawiać ozdoby i jak zwykle nie zamówiłam, a teraz już nie dojdą :/ może i dobrze, bo wydałabym majątek;)
EwitkunDzięki za troskę Nie było nas, bo mój mąż się porządnie rozłożył, ma temperaturę i raz, że nie chciałam Go zostawiać, dwa, że bałam się, żeby się Filip nie zaziębił- w domu pełno zarazów Krzyśka, a zaraz święta... Fajnie, że Antosiowi marchewa smakuje:) Gdzie fotki? Filip też je ze smakiem i oby Mu tak zostało:) Śliczne te zdjęcia Twojego Synka:) Filip ma nadal ciemnoniebieskie oczy.
Dorotas współczuję i mam nadzieję, że szybko sytuacja się poprawi! U nas też pomogły inhalacje, może warto spróbować?
Różyczko ja też miałam nie dawać nic poza glutenem do 6 miesiąca, ale Filip nie chciał jeść kaszy w żadnej postaci, więc mieszam z wywarem jarzynowym (60 ml) i zjada. W jednej łyżeczce kaszy manny gotowanej na 100 ml wody jest 3 g glutenu. Podaję jedną łyżeczkę codziennie, za miesiąc będę podawała dwie. Robię tak, bo nie chcę podawać kaszek z cukrem i mlekiem modyfikowanym , a w dodatku kasza jest tania;) Taką instrukcję znalazłam w książeczce zdrowia. Też mnie denerwuje, że jest mnóstwo danych i rad i nie wiadomo, co należy robić:/ Ile Bianeczka zjada ze słoiczka na jeden posiłek? cały słoik? mały, duży? Pytam, bo Filip ma wyraźnie ochotę na więcej, ale nie wiem, ile na raz mogłabym Mu podać? Próbowałaś słoiczków Rosman? kupiłam trzy na próbę...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Cały weekend robiliśmy zakupy i sprzątaliśmy, dziś wizyta u teściowej, wczoraj byliśmy u lekarza... Filip nadal ma torbiel w mózgu, niby malutką i nie rośnie, ale miałam nadzieję, że się wchłonie :/ Ma bardzo małe ciemiączko- 0,5 cm, a mimo to badania wykazały niedobór witaminy D. Któraś z Was pisała, że nie daje wit D, bo synek ma małe ciemiaczko, chyba Aśka może warto to sprawdzić, zanim się okaże tak, jak u nas...
Jutro jedziemy do Poznania, więc nie wiem, czy będę mogła napisać, ale odezwę się po powrocie:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Śliczne zdjęcia dziewczyny:)
Wiecie, właśnie moja koleżanka rodzi.... Ojoj, jakie emocje:)
No a ja Rika wczoraj na zakupach nie kupiłam nic z tego co miałam...
Ale za to Piotrek dostanie od mikołaja jeszcze
allegro.pl/kubek-niekapek-150-ml-z-miekk...ovi-i1978827319.html
allegro.pl/lovi-kubek-360-st-9m-mini-210...cja-i1984178054.html
W zestawie było za 30zł
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A Filipek cudo
Powiedz mi kobieto kiedy Ty chodzisz spac??
Bo dziś Bianka obudziła sie o 23 i nie spała do......4 rano jakby na speedzie jakims były - gadała, bawiła sie, chciała koniecznie siedziec...myslałam,ze zejde ze zmeczenia
Po czym wstala po 6 jak zazwyczaj i pomyślałam, ze nie dam rady, nie wytrzymam dziswiejszego dnia poprostu, ze jestem tak długo juz pozbawiona snu, od tylu m-cy, ze po takiej nocy to czuje sie jak po dodatkowcyh torturach i to juz koniec ze mną
a w ciagu dnia najdłuższa jej drzemka jest na spacerku ale wtedy nie mama jak odespac a te 2 pozostałe krótsze no to coą musze wtedy zawsze porobic w domu...pranie, sprzatanie, gotowanie obiadu i nie moge tego odłożyć, bo nikt inny mi nie ugotuje obiadu (bo juz nawet nie chodzi o domowników tylko o to,ze ja potrzebuje jesc)do tego milion innych spraw...
wymiękam
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Nadal mam nadzieję że Bianka zacznie spać jak Piotr.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko ja miałam tak z Zuzią. Też właśnie od końca listopada zaczęła świrować i bawiła się do 6 czasem do 8 rano przez całą noc...
Wróciłam już z zakupów. Obleciałam carrefoura, biedronkę, rossmana, OKeya i wiecie co? Z biedronką i carrefourem obrobiłam się przed 9 i o 8:45 byłam przy Rossmanie. Były na drzwiach napisane godziny otwarcia. Patrzę 18 grudnia od 9 do 19... a przecież dzisiaj jest 19. Stoję jak głupia i czekam 10 minut, patrzę a jakaś babka wychodzi z zakupami
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Różyczko ja myślę że pranie, sprzątanie może poczekać, a jeść to można też raz na jakiś czas pizze. Odpocznij lalka, bo padniesz.
Nadal mam nadzieję że Bianka zacznie spać jak Piotr.
dzięki
ale ja już przestałam sie łudzić
podejrzewam,ze ona jest........wampirem...energetycznym
a tak serio to chce mi sie wyyyyyyyyyyććććććć nie wiem już czy to z przemęczenia, spadku hormonów...czy w ogóle wszystko razem...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
tez czasami sie zastanawiam skad w tych maluszkach tyle wigoru caly dzien i zero snu,a ja padam....