- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Różyczko to jest już tak zaawansowane że nic n ie da się zrobić
kurde
brakuje mi tu emotikonki pocieszyciela
niby jest tak,ze już teraz powinnysmy przecierać dziasla (pomimo braku zebow)gazikiem zwilzonym woda, zeby resztki mleka nie pozostawaly po posilku na dziaslach i nie stawaly sie pozywka dla bakteri,bo wtedy nawet moze sie zdarzyc tak,ze ząbki juz wyjdą chore ale przyznam sie szczerze,ze ja tego nie robie...
pewnie jak wyjdzie juz jakiś to go bede przecierac, ale ja nie wiem jak to bedzie wygladalo w nocy np. Bianka je tyle razy w ciagu nocy, jak jej zaczne przecierac zeby po kazdym jedzonku to ja bede wybudzac hmmm
a czy u Zuzi to jest ta próchnica butelkowa?
cały czas mam cholerny problem z tym glutenem
żadna z Was nie napisała ile konkretnie podaje tego glutenu i czy codziennie czy ileś razy w tyg.
W necie jest pełno sprzecznych informacji, raz pisze,ze np. 1/2 łyzeczki kaszy manny na 100 ml posiłku, raz,ze łyzeczkę... codziennie albo tylko 2-3 w tyg.....i czy pół lyżeczki ugotowanej czy suchej sie odmierza?
bo ja narazie podałam kilka razy ta kszke manna z bobovity dodajac ją do kaszki ryzowej z bobowity ale chciałabym zwykla manne dodawać do np. zupki bo te z bobovity sa z morelami czy bananami to tak nie bardzo do jarzynowej zupki pasuje smakiem dodac no ale jestem totalnie skołowana jak to podawać...i np. jak ugotować poł łyżeczki kaszy manny?? czy łyżeczke...
zwariuje zaraz chyba
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ona ma te ząbki po mnie niestety. U nas w rodzinie tak już jest. Ale żadnej z nas zęby nie zepsuły się tak szybko, jej już rosły spróchniałe. Np jedynki na górze ma białe do połowy ale od spodu już są brązowe i z przodu do połowy też a po bokach w ogóle się kruszą aż mi się płakać chce jak myślę o jej ząbkach wszystkie dzieci mają takie śliczne białe ząbki a Zuzia nawet nie ma 2 lat a już dwóch ząbków zostały tylko połówki
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczko na temat glutenu nie mogę Ci pomóc, ja będę podawać od poniedziałku, jutro chyba spotkam się z kuzynką, ona daje już gluten, córeczki ma tydzień młodsze od moje, więc ją wypytam dokładnie co i jak od praktycznej strony, bo ja też nie mogę sie połapać w tych wszystkich radach z netu. Dam znać jak się dowiem co i jak.
rika szkoda że tak wychodzi z tymi ząbkami piszesz że to po Tobie, a jak jest ze stałymi? też takie słabe są?
różyczko ja znalazłam coś takiego na jednym z forum, cytuję:
"czesc:) ja robie tak:) w garnku gotuje kasze manne,proporcje: 2,5 lyzki na 2 szklanki wody, jak sie ugotuje to przekladam w malutki sloiczek po deserku i mam na kilka dni. i moje drogie ja dodaje po pol lyzeczki na sloik np deserku. to wlasnie jest mniej wiecej 2-3 gr na 100 ml. albo mozna dodac pol lyzeczki kaszy manny do mleka modyfikowanego,albo do kaszki albo do obiadku.wazne zeby zachowac proporcje,jezeli dzieciatko je wiecej np 200 ml to trzeba dodac 1 lyzeczke kaszki... podajemy raz dziennie codziennie:)"
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
różyczko ja na 1/5 szklanki wody wsypuję pół łyżeczki suchej manny i gotuję 3-4 minuty do konsystencji kiślowatej, dodałam dziś łyżeczkę marchewki do tego, gluten będę podawała codziennie
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na początek ciut o mnie... czuję zię dzisiaj jak po niezłej imprezie.. taki kac z niewyspania hehe mocne uczucie a to dlatego,ze Mikołaj od 2h budził się z płaczem, krzykiem,bo przez ten paskudny katar nie mógl załapać tchu.... no i skutek taki,ze mamie dzisiaj kręci się w głowie.
Ufolka jak ślicznie Amelka fiknęła na plecki, gratulujemy!
Różyczko czasami nie mam się komu wygadac i jakies pierdoły napisze,a potem mysle sobie po co hehe.. będzie lepiej!!!
A z tym glutenem rzeczywiście problem... tak jak piszesz w nbecie pełno informacje, jedna mądrzejsza od drugiej... moze wreszcie ktoś pomoże!
A co do filmików to mam ich sporo z udziałem Mikołaja, tez chciałabym się pochwalić, nawet założyłam konto na you tube...a tutaj nagle pojawił się problem brak głosu,moze to znak,zebym jednak nie wrzucała do neta, trudno
A propos mojego Mikołaja.. to on ma 4 okrągłe grzechotki, gryzaki takie jakiedyś pokazywała Masuska i w sumie nimi najbardziej lubi się bawić,ale zawsze poobwiesza się nimi cały..bo założy sobie na obie ręce, na nogę ubaw mmamy z niego wielki
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde snilo mi sie dzisiaj,ze sprzedawalam wanne Bianki razem ze stojakiem
tylko ciekawe gdzie mialam ja zamiar potem kąpac? heheh
ewitkun napisał:
różyczko ja na 1/5 szklanki wody wsypuję pół łyżeczki suchej manny i gotuję 3-4 minuty do konsystencji kiślowatej, dodałam dziś łyżeczkę marchewki do tego, gluten będę podawała codziennie[/quote]
spróbuje tak samo ugotowac tą manne jak Ty i dodam ją do zupky jutro
bo dzis juz Mloda zjadła szpinak z ziemniakami i wciągala przeokrutnie az jej sie uszy trzęsly a potem popila nawet odrobinke wody z tego kubeczka z dziubkiem Tomee Tippy Oposkowego, bardzo jej smakuje woda mineralna, tak mlaszcze przy tym piciu jakby ambrozje piła normalnie hehe a i ten kubeczek fajny....i za 6 zł
gorzej jest z owocami warzywka wchodza jej wszystkie, a w szczególnosci jak jest dodatek ziemniaka...może by pyre do jabluszka dodac
Aska współczuje nocki
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a nocka..no zdarza się... ja to odeśpię sobie tylko Mikołajka mi żal, przez ten paskudny katar strasznie się męczy!
zaraz dorzuce fotkę
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
A te filmiki z Mikołajem to ja chetnie i bez głosu obejrzę, na pewno inne dziewczyny też!
Rózyczko jak tak lubi ziemniaki to może rzeczywiscie podawaj jej ziemniaki z jabłkiem i stopniowo zwiekszaj ilość jabłka na rzecz ziemniaka aż dziwne, bo słyszałam o odwrotnym problemie tylko, że warzyw dzieci nie chcą, ale przecież nawet taki maluszek ma swoje smaki
Rika oby stałe już były zdrowe ząbki! Moja siostrzenica też ma nieładne, ukruszone mleczaki, ale jej się nieco później zaczęły psuc niz Zuzi
A nie pisałam jeszcze - cudne te zdjęcia Zuzi i Oli, a Ola naprawde z takim zaciekawieniem zaglądała do tej książki, naprawde fajnie
Ufolka gratulacje dla obrotnej Amelki
Co do glutenu to się nie wypowiadam, bo planuje dopiero za jakieś dwa tyg wprowadzać, ale wtedy się na pewno bedę tu pytać już tych bardziej doświadczonych mam
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do kogo on jest teraz bardziej podobny Twoim zdaniem Aska?
bo nasza Bianka to juz sie tak wymieszala teraz, ze niewiadomo...wszyscy mówili czysty ojciec a teraz np. moja sis powiedzialam ostatnio, ze identico jak ja z dzieciństwa
tylko cera ma Bianulka ciemną jakby od rumównów pochodziła
wszyscy mamy taka oliwkową cere i ja i mój małż i starsza córa ale ona to ma taką jakby sie już od razu urodziła opalona
A Mikus to ma takie rzesy,ze mógłby dziewczynke poudawać
Ufolka tez jestem ciekawa jak Twoja kuzynka podaje tego cholernego gluta, bo ja tyle różnych proporcji w necie znalazłam,ze szok. Podziel sie info koniecznie po spotkaniu.
Z góry dzięki
nie rozumiem czemu nie ma jednolitego schematu podawania tego glutenu, tylko każdy inaczej mówi
dziewvczyny sorry,ze tak przynudzam w tym temacie ale to akurat teraz na topie na tym etapie rozwoju, tak ja wczesniej były tematy szczepien czy tam jeszcze czego innego...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tylko na chwilkę
Różyczko wcale nie przynudzasz, nawet dobrze,ze tak się interesujesz,bo będizemy miały od kogo rady zaciądnąć
a co do Mikołajka..zdecydowanie podobny do tatusia tylko oczka ma po mamusi
Bianka rzeczywiście ładniutką ma cerę, pamiętasz jak dopytywałam czy podobna jest do Oliwii ... a zastanawiałam się czy Oliwka też taka opalona była
Mikołajek też ma śliczną cere..mniej rumuńską ,ale do bladości mu daleko hehe trochę mu zazdroszczę ale to też po tatusiu
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No własnie apropo Twojego pytania ewitkun to mojej Malej robia sie coraz ciemniejsze brązowe - po mamusi
a Bianka miala tą samą pidżame (pajaca)w duszki i inne potworki -co Antek
a dziś dzień przystojniaczków widze fiu fiu fiu