BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261685 przez masuska
Różyczko secjal for ju:P

Wczoraj zrobiłam Piotrowi obiadek:) ziemniak, pierś kurczaka, marchew, ryż, szpinak no i na koniec czytałam że można dac tłuszcz, no to dałam masło, wszystko pieknie zjadł, smakowało chłopakowi, a tu mi się przypomniało że on ma skazę białkową a masło mu dałam.

Efekt jest taki że żadne zmiany skórne się nie nasiliły, a te co miały zejść po trzech tygodniach są nadal, ale łagodniejsze, a dziś mija miesiąc.

I o co kaman?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261698 przez basba
łeeee masuska dobre :)

Fajnie ze Piotrusiowi obiadek smakował i że mu nic nie wyszło... Ale to również dziwne (moze za mało tego masła było?)

No i jak wy zróżyczką czule do siebie mówicie hehehe.... :P

Różyczko no fakt z Bianusią nie poszalejecie, ale biały bal ;) też jest niezłą opcją... najważniejsze ze wszyscy razem jesteście :woohoo:
My z racji tego że Wiki śpi od 20 do 6-7 rano będziemy mieli przy tyłku nianie elektroniczną wrazie W co by się obudziła :)

13 lata 3 tygodni temu #261706 przez ufolka
ewa fajne płytki, podobają mi się duże wzory, ja sie zastanawiałam nad wyspą w kuchni, ale potem zrezygnowałam, bo mam za długą i nie miało by to wyglądu
hoborr ale fajnie że talony macie, u mojej siorki talony są po UWAGA 50 zł :unsure: , u mnie paczki są ze słodyczami i premia i dla dzieci choinka i paczki :laugh:
lucy moja krzywi się na warzywa, chyba też będę dodawać mleka mojego, może zadziała?
basba super pomysł z tym sylwestrem ;)) zechciało się i mi takiego ogniska w śniegu z kiełbaskami i grzanym winem ;d niestety u mnie nie ma z kim za bardzo :huh:
Lucy moja Amelka tak samo się kąpie, tzn tak samo się zachowuje;p tylko że Twoja siedzi sama a ja muszę podpierać ją hehe Ola też tak ma że stopy najbardziej interesują ją w wanience??
masuska może masło bezmleczne?? np nova?? to bezmleczna margaryna podobno

A u mnie mała szaleje w bujaku, wszystko do buzi leci, aż się cała trzęsie, a jak krzyczy na zabawki :ohmy:

13 lata 3 tygodni temu #261735 przez kaska191919
Masuskapiwo niezłe, aż mojemu pokarze jak wróci :)
Widzę że Piotruś dużo już produktów je :P ja małej daje co parę dni kaszkę ryżową tylko, ale jak pojadę do domu teraz do rodziców to babcia ugotuje marchewkę :)ziemniaka:)
Hoborrgratuluję talonów:)
Ufolekto też macie super dodatki w pracy premia choinka :)
My dostaliśmy 300 zł bonów, ale koleżanka w pracy zamieniła mi na kasę :) a maż dostał dwie nagrody pieniężne po 250 :)
A paczka z pracy to dla mnie wino, kalendarz, kawa , pierniki i bombonierka mała.

Różyczkofiolet też jest fajny, u mnie sąsiadka ta z dołu ma fiolet w dużym pokoju to temu ja nie chciałam, a turkus pasuje do brązu i jakaś wizja pokoju jest. I to prawda parę dodatków innych i już inny wystrój :)

UfolkaAmelka uroczo wygląda z tym wielkim chrupkiem :blink:

Ja już spakowana , ubrana, mała zasnęła a ja czekam do 13 aż mój wróci.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261740 przez masuska
Dziewczyny Piotrula to je codziennie obiadek, cały słoik, już się nie bawie w smakowanie:) A co parę dni dostaje deserek, on tak za bardzo owoców nie lubi, tylko banany:P

Ufolka wyczytałam że masło musi być najwyższej jakości, o zawartości tłuszczu 82%. No to dałam mu Lurpak:) Następnym razem dostanie oliwę z oliwek, bo też można, a dla niego korzystniej.
A i widziałam takie chrupki z Hippa czy z Bobovity, no nie pamiętam. Ale były takie dla maluchów:) Warto spróbować jak widzę:)

13 lata 3 tygodni temu #261744 przez różyczka
No i Masuska mnie wydała! Wyszlo szydło z worka - nie dosć, ze to ja jestem na tym plakacie piwa :lol: ale nie mogłam sie ujawnić wczesniej bo byscie pękły z zadrosci...ta figura itd. :silly: to jeszcze w dodatku ja jestem tu podstawiona żeby siać ferment i za każdą aferke mam płacone :lol:

masuska ja Ciebie tez :kiss:

Lucy obejrzałam filmik i oczom nie wierze - Ola naprawde se siedzi :laugh: supcio i gratulacje :)

basba przyponij z jakich Ty stron Polski jestes...bo wszsycy znajomi mojego starego z Poznania ciągle mówią łeeeeeeeeee :laugh:
ale z Poznania to chyba Natipm...w ogóle si enie odzywa zresztą oststnio...ciekawe co u Jacha :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #261746 przez różyczka
masuska napisał:

Dziewczyny Piotrula to je codziennie obiadek, cały słoik, już się nie bawie w smakowanie:) A co parę dni dostaje deserek, on tak za bardzo owoców nie lubi, tylko banany:P

Ufolka wyczytałam że masło musi być najwyższej jakości, o zawartości tłuszczu 82%. No to dałam mu Lurpak:) Następnym razem dostanie oliwę z oliwek, bo też można, a dla niego korzystniej.
A i widziałam takie chrupki z Hippa czy z Bobovity, no nie pamiętam. Ale były takie dla maluchów:) Warto spróbować jak widzę:)

tak, równie dobra jest oliwa z oliwek i ja zamierzam dawać bo niejsze ryzyko alegrii własnie

ale....moja ksiezniczka już nie chce jesc tak ładnie :dry: odwidziało jej sie :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #261749 przez masuska
różyczka napisał:

No i Masuska mnie wydała! Wyszlo szydło z worka - nie dosć, ze to ja jestem na tym plakacie piwa :lol: ale nie mogłam sie ujawnić wczesniej bo byscie pękły z zadrosci...ta figura itd. :silly: to jeszcze w dodatku ja jestem tu podstawiona żeby siać ferment i za każdą aferke mam płacone :lol:

:P :P :P

Wszystko fajnie ale te gacie mnie przerażają, trzeba było stringi przyodziać:)

13 lata 3 tygodni temu #261754 przez masuska
No jak to Bianka na diecie? a kiedy było ważenie? może dlatego:P

Różyczko a może dopraw jej tłuszczykiem, Piotr to wczoraj jakby mu dać słoik to by wylizał, tak mu smakowało, zjadł wszystko:)

Ojejku, my nie długo na szczepienie... Jak ja tego nie lubię, ale teraz już będzie ta dłuuuga przerwa... Uff.

Wiecie tak sobie myślę, że jak Piotrek mi kiedyś będzie chorował (tfu, tfu), to będę się starała unikać zastrzyków! Nie lubiłam tego jako dziecko i pamiętam do dziś ten lęk przed zastrzykiem. Nie chcę młodego narażać na to samo. Chyba że nie będzie wyjścia.

13 lata 3 tygodni temu #261794 przez basba
hehe Różyczko no w sumie ja też taka poznańska pyra :silly: (bez nich obiad nie zaliczony umnie) a ja między poznaniem a wrocławiem mieszkam (leszno :) )

13 lata 3 tygodni temu #261804 przez Rika
dzień dobry :)

Ewitkun, jak kto lubi :) my do tesco tylko po pieluszki i jakieś zestawy świąteczne :)

Hoborr zobaczymy czy takie cudo się sprawdzi... ja pierwszej części nie oglądałam :)

Lucy ja zamówiłam kalendarz A4 za 17 zł i jest bombowy a czekałam na niego ok tygodnia od zapłacenia.

Basba ja nie przejmuję się wagą Zuzi :) tylko słucham ciągle że chudziutka itd...

Lucy ale ładnie siedzi :) moja Ola jeszcze nie siedzi i chyba nie ma takiego zamiaru ale Zuzia też jakoś późno zaczęła...

Masuska jakie sny:)

13 lata 3 tygodni temu #261867 przez kaska191919
ja się żegnam, bo zaraz mąż przyjdzie i już nie będe mieć czasu wejść na forum , miłego weekendu :) i do niedzieli kochane :blink:

13 lata 3 tygodni temu #261883 przez Rika
Ha ha ha Różyczko smakuje piwo??? :D

Masuska często dzieci wyrastają z tej skazy, jedne wcześniej inne później :) jak nic się nie dzieje to powinnaś się cieszyć :)

A my w sylwestra wychodzimy :lol: na białą salę z polsatem :D

Ale mi dziewczyny dały popis w nocy :/

Zuzia obudziła się o 1, gadała, klaskała. Później o 2 obudziła się Ola i zobaczyła że Zuzia nie śpi.
Położyłam ją do Zuzi łóżeczka z nadzieją że zaśnie :dry: a Zuzia zobaczyła że Ola jest... i się zaczęło. Ola pół godziny pluła, Zuzia przysypiała ale usłyszała jak Ola pierdzi ustami to i Zuzia zaczęła. Później Zuza wlazła do Oli do łóżeczka. Gadały ze sobą na zmianę baba... później Zuzia Oli śpiewała, Ola się śmiała i tak do 5...

13 lata 3 tygodni temu #261894 przez ufolka
masuska ja kupiłam zwykłe chrupki kukurydziane dla dzieci bez glutenu w sklepie spożywczym, czytałam że trzeba ostrożnie podawać pod nadzorem zawsze ale to wiadomo, :) i że mogą 'zagęszczać' kupę :)

rika a gdzie zamawiałaś kalendarz? pewnie podawałaś linka ale możesz jeszcze raz?

proszę też o linka do stronki gdzie można robić fotomontaż zdjęć plizz :)

rika jak przeczytałam to, co napisałaś o swoich dziewczynach to aż się uśmiechnęłam ;) Tobie to może nie jest do śmiechu zwłaszcza o 1 rano :laugh: ale fajnie tak poczytać o tym ;) my też planujemy drugie dziecko, ale jeszcze nie wiemy kiedy :)
masuska a co Piotrkowi podajesz z obiadków? Ja zaczynałam od marchewki, ale tak pluła że nie mogłam nakarmić :(
w ogóle to dokarmianie to jakieś niezorganizowane u mnie. Raz wstaje o 8, raz o 10 i nie wiem czy ją budzić rano o stałej porze czy nie. Macie stałe pory posiłków? jak to mniej więcej wygląda u was??

13 lata 3 tygodni temu #261897 przez masuska
Rika mam dla Ciebie propozycję na Sylwestra:) Co powiesz na to?

http://z1.demoty.pl/232951602fa3c9bc82f5d579978872da

My tak samo siedzimy w domu:P Pierwszy taki Sylwester, ale niech tam będzie sobie taki.

Kaśka udanego weekendu:)

A ja tak się zbieram za sprzątanie i się zebrać nie mogę:)

Wiecie dałam Pitowi reklamówkę z grzechotkami, nie dość że ma zabawę bo fajnie szeleści, to co jakiś czas wyciąga coś ekstra:) teraz np. młotek:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka