BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu #261525 przez różyczka
hoborr napisał:

No i SERDECZNE DZIĘI DLA WSZYSTKICH ZA TE POCHWAŁY:)
I wiecie co?
Tak myślę że wszystkie te nasze LIPCOWE dzieciaczki się UDAŁY :woohoo: :kiss:
[/b][/color]

co racja to racja :)

ide w kimono
ciał bambino :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261527 przez ufolka

13 lata 3 tygodni temu #261529 przez kaska191919
Hoborrsuper kryjówka, widzę że bawicie się fajnie razem, a Ada uśmiech od ucha do ucha, i czy ja dobrze widzę że na dole ma ząbka juz dużego????
Rika9 kg, no wydaje się mało, tak jakby patrzeć na Asi Mikołaja ale jak by postawić dzieciaczki obok siebie to różnica jest duża, a facet wiadomo że większy jest :)
Różyczkowstawię fotki przed sylwestrem, bo i tak musimy skończyć bo robimy Sylwestra u nas, a na razie mam mało dodatków i nie ma efektu, ale w domu będę miała mnóstwo czasu na szukanie, w pepco są dodatki fajne w różnych kolorach. Ale po powrocie wkleję :)

Dobranoc Wam, mi mała marudzi idę śpiewać i titanica chcę oglądać:)

13 lata 3 tygodni temu #261539 przez Rika
No Hoborr może my o czymś nie wiemy??? :D

Takajedna mało waży i w ogóle drobniutka jest ale taka jej natura po prostu. Je dużo, oj naprawdę dużo. Na raz zjada całego pomidorka, dwie michy ulubionej zupy, kiełbaski, kanapki. I mimo że jest najedzona a jak zobaczy że ktoś je to od razu mlaska ustami i wskakuje na kolanka :) ale czasem są dni że nie chce jeść w ogóle...

Różyczko mój też mi mówi że mi włosy wypadną od tego malowania :D a mięsień piwny w inaczej "kaloryfer" ja nazywam bojler :D
Dobrze że czapeczka się podoba :) cieszę się :)

Hoborr z tym nocniczkiem to jest tak, że dziecko lubi naśladować dorosłych. Chce wszystko tak jak oni i taki nocnik-kibelek bardziej zachęca je do korzystania. Ale niestety ja jestem zdania, że jak dziecko nie jest gotowe to nie należy go zmuszać. Dzisiaj przyszedł do mnie nocnik, który moja mama i siostra kupiły dziewczynkom na święta. Zuzia nie chce robić do nocnika, ale było kilka złapanych kup a jeszcze wiecej siuśków. Nie zmuszam jej. Zobaczymy jak ten grający się sprawdzi. Dziecko musi wszystkiego uczyć się przez zabawę ale oczywiście każdy ma swoje metody wychowania :) Ja byłam przeciwna takiemu grającemu kibelkowi ale trzeba próbować wszystkiego. Nie chcę sprawić tak, że np Zuzia robi kupę o 14, wtedy sadzam ją na nocnik i ona robi kupę do nocnika a później za kilka miesięcy tak się przyzwyczai że będzie czekała aż ja ją posadzę bo sama nie zawoła tylko będzie czekać. No wiesz o co mi chodzi. Dziecko musi samo nauczyć się wołać na kibel :D

Różyczko to rzeczywiście niejadek byłaś :D

13 lata 3 tygodni temu #261542 przez Rika
allegro.pl/fisher-price-nocnik-nocniczek...ami-i1986631597.html dziewczynki mają taki :) tzn dostaną pod choinkę :)

13 lata 3 tygodni temu #261547 przez ewitkun
różyczko dobrze, że mi przypomniałaś o zdjęciach w końcu obiecałam hoborkowi.
łazienka

prysznic

i te same płytki są nad kuchnią

mam blisko sklep ze zdrową żywnością i są tam rzeczy bezglutenowe i różne cuda wianki zapytam o chrupki... a Kaszkę mannę z pełnego przemiału i bez cukru ma niemiecka firma Holle to tak do glutenu.
a co do zabaw maluchów mój cieszył się dziś z nadmuchanego balonika mała rzecz a cieszy hihhihi
dziś ostatnie macierzyńskie dostałam :( i wyszperałam sobie kurtkę allegro.pl/t-dalka-fashion-damska-zimowa...a-s-i1979614006.html

doczytam resztę jutro rano bo padam na pysk mój kawaler dał popalić od 16.oo
kolorowych snów kobiety

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261561 przez olka1730
Ewka slicznie pomieszkujesz,podoba mi sie tonacja bialo-czarna.Kurteczka pierwsza klasa.
Ja wlasnie porobilam ostatnie mam nadzieje :silly: zakupy gwiazdkowe w necie....

Ja juz dostalam prezent gwiazdkowy :)
Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261598 przez Rika
Ewitkun ładna łazienka ale ja bym takiej nie zrobiła, my mamy zielone płytki położone, jeszcze nie wiem jak to będzie wszystko wyglądać. Te kwiaty mi się u Ciebie w kuchni podobają ale nie zaryzykowałabym położyć czegoś takiego samego w kuchni i łazience :)

Olka ja też już zakupy w necie zrobiłam ostatnie, teraz jeszcze w niedzielę jedziemy do tesco chyba i koniec...

Oglądałam dzisiaj ocean strachu 2 i szczerze mówiąc byłam przygotowana na rekiny. Nigdy nie słyszałam o tym filmie i zaskoczył mnie. Głupota ludzka nie zna granic niestety...

13 lata 3 tygodni temu #261611 przez ewitkun
dzień dobry :)

syn nie dał pospać :(
olka a co dostałaś? :) Rika to był przemyślany wybór te same kwiaty bo podłoga w kuchni i korytarzu też jest biała a cokoły w korytarzu też z kwiatem z tej samej serii więc nam się podoba :) Rika też zamówiłam ostatnio przez internet, powoli wszystko spływa. a w tesco są jakieś wyprzedaże ponad 50% na rzeczy z firmy FF ale czy na dziecięce nie wiem

13 lata 3 tygodni temu #261615 przez hoborr
Dzień dobry! Piękna łazienka i kuchnnia - choć sama wybiorę bardziej kolorowe płytki:)
Ziolony - może z brązem:)Ale ten motyw z takim duzym kwiatem :lol:

Rika ale dziewczyny maja tron:) i pierwszy raz się spotkałam z FAMFARAMI:)hihi normalnie wymiekam:) Ada ma grający z myszka miki:) Dostała od kogoś z rodzinki - stoi na szafie i czeka:)

ewitkun dzięki za cynka do tesco - cos bym sobie na święta kupiła:) A dziś rano dostałam sms z pracy - tej której zrezygnowałam - ale jeszcze jestem na urlopie:) " ADA PRZYJDŹ PO TALONY":) hihi i tak mogę dzień zaczynać:)

Rika oglądałam pierwszą część - o drugiej nic nie wiem ale z chęcią bym oglądnęła!

Ola co dostałaś! Chwal się1!!

13 lata 3 tygodni temu #261616 przez Lucy
Ewkasuper masz chatę,w kuchni wyspa?
A mozna znać wymiary łazienki? Gdzie masz pralkę?Bo ja też mam malutką jeszcze nie wykończona niestety,ale może jeszcze coś zmnienie...np wannę na prysznic ;)

Różyczko naprawdę ładna jesteś,oczywiście nie tak jak Bianka :silly: Co wy robicie że macie takie gładkie buzie?Ja mam straszne dziury po trądziku :angry:
Pokaż new hair proszę

Ufolka widać że Amelce smakują chrupki,a ja się pochwalę że Ola polubiła marchewkę z ziemniakiem i kaszkę bananową żeby ją przekonać dodawałam swojego mleka,ale na owoce dalej się krzywi ;)

Hoborr no nie mogę z Twojej Niuni,spryciara mała :woohoo: Afro wymiata!
Olka jak widzi obiektyw to ma kamienną twarz,muszę się nieźle nagimnastykować żeby się uśmiechnęła

Aniu dołączam sie do Różyczki odezwij się?

Klawiatura mi się psuje :angry:

Kamika jak Amelka się czuje? Co z żabką?

Asiu nie wiem co powiedzieć o filmie z PRL-u :unsure: Śmieszne z jednej strony zaś z drugiej głupie :S

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobra koniec użalanie się

Nagrałam Olkę jak się kąpie na siedząco,chcecie zobaczyć???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 tygodni temu #261617 przez hoborr
Chcemy chcemy:)

13 lata 3 tygodni temu #261618 przez Lucy
A Masuska ukradłam Twój pomysł na życzenia z COCA COLI siędzę leję z mojego jak wymiata he he

Olka Co tam młody zajada?
Właśnie mów co dostałaś!

Ej wiecie co ja patrzę że te kalendarze co zamowiłam idą z Holandii :angry: a przesyłka droższa do NL niż do PL :unsure: Mogłam skorzystać z Holenderskiej strony,ech za późno

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261620 przez basba
Dzieńdobry!

Dziewczynki więc tak... postaram się dla każdej z osobna... jak kogoś pominę to PRZEPRASZAM!!!!!!

Różyczko zdjęcie Bianusi w czapie zarąbiaste. A laska to ty jesteś i w życiu być ci tyle lat nie dała ile mówisz! Zresztą poproszę o fotę w nowym fryzie!

Ufolka Amelka z chrupką wymiata! Dobrze ze mi o nich przypomniałaś! Muszę małej kupić. Antek też wiecznie nimi usmarowany był a tak je wcinał ze hej!

Kaśka ja też chcę widzieć wystrój domciu! I czekam na foty... nawet minute przed sylwestrem :silly:

Iwanek a córcia wszystkim tak pluje czy tylko kaszką? Bo moze ona po prostu kaszki nie lubi :unsure: Moja np. się nią dławi ale do reszty pyszczek otwiera. Antek wogóle najchętniej piłby mleko non stop do skończenia 1 roku życia (ma ponad 3 a pije rano i wieczorem 250)! Słoiczków nie cierpiał tak samo jak kaszki i dopiero jak zaczęłam mu gotować to zaczął jeść z chęcia inne rzeczy prócz mleka.

Co do smoczków TT... też zauważyłamże dwójki czasami sie zasysają i zauważyłam ze robi sie tak kiedy mleczko jest cieplejsze (nie gorące ale cieplejsze troche niz normalnie - kurka nie wiem jak to wytłumaczyc)i jak butelka jest mocno dokręcona...

Co do Sylwestra- zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy ale w tamtym roku (w tym też tak zrobimy) spędzilismy go na ulicy. Mieszkamy na końcu (ślepej drogi) tak wiec pozwoliliśmy sobie zrobić ognisko z kiełbachami na .... drodze (nie asfaltowej tylko takiej utwardzonej). W tamtym roku było super bo duuuuuzo śniegu było inawet górkę sobie zrobiliśmy - dzieciaki i nie tylko zjeżdżali na jabuszkach) Było ok. 20 osób... oj fajnie było a dzieciaki prawie do północy rządziły... :)

Hoborr

13 lata 3 tygodni temu #261621 przez ewitkun
Hoborku, Lucy dziękuję :)
Lucy mam wyspę w kuchni w niej zlew przy oknie :) bo tak chciałam :)i w wyspie szuflady głębokie i dwie szafki 80 a z drugiej strony wyspy zmywarka, śmieci i kolejna szafka. Pralkę mam w kuchni zabudowaną łazienka jest mała 4,5 m więc nie ma wanny a jest ścianka do prysznica postawiona i tylko szklane drzwi.

Różyczko rzeczywiście śliczną cerę masz co TY robisz żeby tak młodo wyglądać? mnie ciągle coś gdzieś wyskakuje, nie wiem czy to hormony jeszcze :( I wyglądasz tak naturalnie nie wiem czy to perfekcyjny makijaż czy natura :)

mały śpi ja zaraz zmykam do teściowej bo mam dość siedzenia sama w domu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka