BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu #261182 przez Rika
Różyczko piękne zdjęcia :) i pięknie Bianusia wygląda w czapeczce :) bomba! :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261200 przez Kamilka24
Ewitkun pewnie Różyczka nie chciała Cie urazić nie smutkaj się, jesteś z Nami od niedawna a masz więcej postów ode mnie :lol: , a to, że "znamy się" z mamuskami od samego początku naszych przeżyć ciążowych nie powinno Cię zniechęcać, Melka to też moje pierwsze dziecko i jak wiadomo każdy chce dmuchać na zimne i nie myśli sie nad tym, że np. piszesz o Twoim lekarzu już któryś raz z rzędu, bo chcesz jak najlepiej pamiętaj jesteś LIPCÓWKĄ i to się liczy :blink:

Bianusia
śliczna w tej czapusi, mały kasnoludek :kiss: a Ty na młodziutką wyglądasz :ohmy:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261231 przez aska27
oj, Ewka nie sądzę,zeby Różyczka chciała sprawić Ci przykość.. moze źle "zabrzmiało".
My róznież,nie wszystko wiemy i dlatego tutaj na forum dzielimy się swoimi spostrzeżeniami i myślami :blink: po prostu pisz co myślisz, będzie ok.

a ja dzisiaj wieczorem idę do dentysty :dry: echh.. boje się ,strasznie nie lubię tego zapachu... i tego wiertła grubego jej :(

dziecisawazne.pl/konkurs-kulinarny-z-uni...groda-od-bio-planet/

13 lata 3 tygodni temu #261247 przez Rika
Ewitkun otrzyj łzy, Różyczka nie jest zła :)

Aka współczuję :ohmy: też nie lubię dentysty ale niedługo będę zakładać aparat i będę musiała częściej go widywać :dry:

Kurde, co Oli zawieszę pałąk z zabawkami to ta nóżkami go zdejmuje, pluje, spiewa, krzyczy sobie a Zuzia śpi...

13 lata 3 tygodni temu #261258 przez hoborr
Ewitkun Różyczka jest KOCHANA I SUPER i na pewno nie chciała żebyś aż lała łzy. Wyraziła swokje zdanie i tyle:) Nie raz tu na forum były ostre wymiany poglądów - ale nikt się nie obraża - bo nie po to jest to forum. My tu sie wspieramy i pomagamy sobie wzajemnie.

Różyczko Ada i Bianaka mają rzeczywiście podobne rysy. No i dosyc ciemne oczy:) A na początku Areczek Przyszłej mamy był podobny do Adusi:) Ech ciekawe co u nich :S

Rika ja Ci zawszę zazdoszczę:) Ale fajnie mieć takie dwei małe córeczki:) Mi się dzis w nocy śniło że Adrianka miałą młodszą siostrę Melanie...

13 lata 3 tygodni temu #261275 przez ewitkun
dziękuję dziewczyny :) jeżeli kogoś uraziłam w swoich wypowiedziach przepraszam

13 lata 3 tygodni temu #261317 przez takajedna
Oj Ewa nie płacz mi tutaj ;) ile osób tyle opinii, jeden bazuje na lekarzu, inny na koleżankach, jeszcze inny na doswiadczeniu, a po to jest forum żeby pisać co się uważa

Rika pokaż leżaczek, najlepiej z modelkami :lol:

Różyczko świetna ta czapa! A Bianka - hmmm, cudo! :)
No i Ciebie pierwszy raz widzę, ładna mamuska jesteś :laugh:

Hoborr miałam napisać że najlepsze zdjecie afro... Ale kurde wszystkie są najlepsze :woohoo: jakie fajne minki Ada robi, a ta kryjówka to gdzie? Rozumiem że jak marudzi to ją tam chowasz i zamykasz, a ta szczęśliwa minka to dlatego, że w końcu otwarłaś? :silly: :silly:

Basba ale Antoś ściskał Mikołaja, teraz i Wikusia się załapie, bo w brzuchu to się nie liczy :blink: no i z Ciebie laska rzeczywiście

Asiu fajny leżaczek, a Mikołaj - słodziak jak zawsze

Co do butelek tt to pytałam, czy Waszym dzieciom też się tak zasysają smoczki do środka jak dzieci piją? z 1 nie było problemu, a niedawno dopiero przeszliśmy na 2 i podczas picia co chwilę ten smoczek się wciaga i i Bartek i ja się denerwujemy :dry: i nie wiem czy to wina smoczków, czy to Bartek tak pije...

13 lata 3 tygodni temu #261322 przez takajedna
Po południu zrobiłam kolejne podejscie z kaszką ... Mały zrobił łyka i zaczął płakać jakbym mu co najmniej octu dała do picia :dry: daje mu spokój, za kilka dni znowu spróbuję, albo łyżeczką może...

13 lata 3 tygodni temu #261361 przez Oposek
Co do tanich szczepionek na pneumokoki o których pisała Kaśka. Chodzi o szczepionki nieskoniugowane czyli takie które zawierają wielocukry (Pneumo 23, Pneumovax 23). Są zdecydowanie tańsze, ale nie można ich stosować u niemowląt, dopiero u dzieci od lat dwóch. W tym cała magia:) A co do tego, co napisała Rika to lekarz nie wypisze Ci szczepionki na co chcesz, bo powinno się je stosować zgodnie z zaleceniami i nie zawsze można. Mojego syna nq przykład na początku nie chcieli zaszczepić i już, choćbym bardzo chciała.

Różyczko rany, jaka droga ta paczka! masakra... :dry: Czy Ty już podajesz Bianeczce gluten? jeśli tak to w jakiej postaci? bo ja dziś zaczęłam...Kochana ta Twoja Córa, że Ci tak wszystko wydrukowała i przygotowała:) A z tymi pytaniami to ja zawsze odpowiadam, że oczywiście, że przesypia całe noce, a w dodatku sam zmywa i książki czyta:) Wszyscy się śmieją i nikt nie drąży tematu;)

Kaśka gratuluję tego odkładania do łóżeczka, serio! Ja poległam, ale mam nadzieję, że spróbuję znowu;)

Olka przykro mi, że danonek zaszkodził :( Na szczęście tak jak napisała - jest tyle rzeczy do jedzenia dla dzieci, że synek ma czego próbować;)

Kamilka śliczne laski;)

Taka Jedna zdrówka życzę! mam nadzieję,że gardło przetanie boleć! Co do leżaczków to ja mam taki jak Aśka tylko inny kolor. Fajny jest, bo starcza od urodzenia do 3 lat:)

13 lata 3 tygodni temu #261371 przez Oposek
Ewitkun nie martw się i nie płakaj :kiss: Przecież chodzi o to, żeby się wspierać, a nie robić przykrości. A co do tego, że nie było Cię z nami od początku to ja już w ogóle o tym nie pamiętam i czuję się, jakbyś była z nami od zawsze:)

Taka Jedna to może faktycznie nie ma sensu, widocznie nie lubi kaszki i już!;)

Rika a jak idą postępy Waszego mieszkanka? podłogi już są?:) nic się nie chwalisz ostatnio...

13 lata 3 tygodni temu #261405 przez różyczka
Ewa nie napisałam tego po to by Ci sprawić celowo przykrośc czy zeby doprowadzic Cię do łez. Nie oceniłam w swojej wypowiedzi Ciebie jako osoby, człowieka. Napisałam tylko jak odbieram Twoje niektóre posty.

Ale jestem w szoku, że dziewczyny tak zareagowałyscie :cheer:
jestescie wszystkie razem i kazda z osobna kochane, wspierajace i ciepłe kobietki :kiss:
(ciepłe nie w tym sensie oczywiscie :silly: )

Hoborr no tą Melania to mnie zabiłas teraz :S :laugh: Chyba postaram sie o 3 córke :laugh:

Dziękujemy za komplementy donosnie fotek :kiss:

Oposku podaję tego gluta od 2 dni - dodaje łyżkę kaszki manny Bobovity do 5 łyzek kaszki mleczno-ryzowej z morelami Bobovity. Tak wyczytałam, ze jest ok. Choc prawde mówiąc jestem dalej zakrecona z tym glutenem. Bo teraz wychodiz na to,ze powinno sie chyba zacząć od poczatku tego 5 m-ca i kontynuować przez 6 do końca a potem już normlanie moznaby bylo podawać w dowolnych ilosciach. Bo ta ekspozycja ma trwać niby 2 miechy dla naszych "cycaków" i niby nie powinno sie skracac tego czasu, czyli skoro Biance sie kończy teraz 5 a ja dopiero zaczełam to ta ekspozycja potrwa do końca 7 mca prawie. Dobrze kombinuję?
sorry,ze tak sie rozpisalam :blush:

No i to zdjecie w blond już nieaktualne bo sie własnie przefarbowałam :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #261431 przez różyczka
Hoborrku Ada nie wyglada na niedozywioną, ja mysle, ze ona jest szczuplaczkiem poprostu, jest drobnej kości, budowy itd. i bedzie mega laską :blink: A pediatra coś mówi na tą jej wagę?

Iwanek a Tobie pediatra co mówi o wadze Hani? Fajnie, ze sie odezwalas :)

Kaska a ja pamietam jak Ty w ciązy jechalas gdzies na wioske bez neta własnie :side:
i nas opuściłas a my tęskniłysmy :side:

Kamilko bo ja jestem mloda... :silly: a tak serio to dziekuju za komplement :kiss: i przynać sie musze, ze ogólnie jak patrzer w lustro to wyraźnie widac, ze sie posypałam teraz szczególnie przez ten ciągły brak snu :dry: zmarchy wyszly pod oczami, since... :(

Takajedna
Ty mnie pierwszy raz widzisz? przecież tyle juz, razy tu fotki wstawiałam a osttanio nawet dziewczyny pisaly, ze do Masuski podobna jestem :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #261434 przez olka1730
Rózyczko jaka Ty kobietko śliczna,córka poszła w slady mamci.

TakaJedna mi sie robi tak samo,jak Mati ssie tak mocno i wciaga smoka,ale odczeka i ssie dalej nie nerwuje sie odrazu ;) wiec spoko

Ewitku,my tutaj wymieniamy poglady,rozmawiamy,nikt na nikogo sie nie obraza....,jestesmy dorosli,nie przepraszaj nie masz za co a Rozyczka to złoto kobieta,jak ma cos do kogos mowi bezposrednio i to mi sie wlasnie u niej podoba...Wstawiam sie za Rózyczką :)

13 lata 3 tygodni temu #261453 przez kaska191919
Opasekno właśnie szwagierka mówiła że od iluś lat ta szczepionka na pneumokoki:)
Różyczko, Ewitkunobie jesteście kochane, a Różyczka po prostu jest bezpośrednia ale na pewno nie chce przy tym nikogo urazić. Każda pisze to co szłyszała co wie, i wybór czy zastosujemy coś czy nie należy do każdej z nas :) Ja też czasem dziwnie piszę, ale to temu ze tak na szybkiego bo nie zawsze mam czas, a ostatnio napisałam chyba 10 linijek na jeden temat i żadnego zdania w tym całym ciągu tylko przecinki, niezłe zdanie złożone , ach żeby moja była polonistka to zobaczyła :ohmy:

My kupilismy dywan 450 zł zapłaciliśmy , a przedwczoraj kanapę, zasłony, duży pokój urządzam na brązowo beż turkus, ale fotkę wrzucę jak będzie skończony, jeszcze nie ma stołu, żyrandol to za 2 miechy bo nie wyrobim, a oszczędności ruszać nie chcemy, no i zasłony mam taki ciemny turkus i musze jeszcze trochę turkusowych ozdób kupić, jakies poszewki na jaśki, wazon .
A mąż pojechał właśnie odebrać sękacza 5 kg za 100, raz można zaszaleć, ale i tak na 3 części idzie:)

13 lata 3 tygodni temu #261459 przez kaska191919
ja oglądałam reklamę na polsacie i Boys śpiewał i zachciało mi się na jakieś balety, wypić trochę, ach na sylwka będę w domu bo małej nie ma gdzie zostawić znajomi przyjdą, koleżanka w 7 miesiącu ciąży, więc niby spokojnie ale z naszymi pijackimi chłopami to nie wiadomo nic, a ja tylko reds :) ale jak po takim czasie abstynencji wypiję dwa to chyba odlecę:) :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka