BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260958 przez aska27
zabawek... w DDTVN widziałam takie cudne rybki-balony.. jeszcze nie za bardzo dla naszych dzieci,ale jestem nimi zauroczona hehe :laugh:

www.zabawkowicz.pl/zabawka/1236,air-swim...erowane-pilotem.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #260962 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś mam urwanie głowy, więc nie będę na forum, kawkę dopijam i spadam.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260967 przez aska27
masuska napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś mam urwanie głowy, więc nie będę na forum, kawkę dopijam i spadam.

hehe Masuska CUDNIE! :kiss: cz to ta ZUMBA? Mikołaj aż się za głóówkę chwycił! :silly: :laugh: :blink: ale Hoborr takiej kuli tochyba jeszcze nie ma! :silly:

13 lata 3 tygodni temu #260979 przez masuska
Aśka a widziałaś jak mój Mąż świetnie tańczy, nawet nie wiedziałam że tak potrafi:)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #260988 przez ufolka
hej ;)
nie nadążam was czytać ostatnio :(

takajedna ja też próbowałam dać Melce kaszkę i też jej nie podeszło. Na razie odpuściłam, co będę dziecinę zmuszać. Leżaczek mam FP. Do 18 kg jest, chwalę sobię ;)
allegro.pl/lezaczek-bujaczek-t4145-fishe...arz-i1972976597.html tylko nie od tego sprzedawcy jakby co ! :laugh:

U nas pneumokoki 220 jakoś za dawkę, dawki 3 jakbym teraz szczepiła, potem jakoś im większe dziecko tym mniej dawek się daje, na meningokoki mogę poczekać, póki nie idzie do żłobka, tak mi moja babka od szczepień mówiła :)
A o tej wodzie to też czytałam gdzieś, że aby dziecko oduczyło się wstawać na mleczko w nocy to wodę dawać, że niby jak wodę będzie piło to przekalkuluje mu się że nie warto wstawać :ohmy:

Tym którym dzieci nie chcą zasypiać i spać- Melka potrafiła zasnąć o 1.30 ;) a potem co 1,5 godz się budzić na żarełko;) jakoś przeżyłam i nic nie kombinowałam, przeszło jej także życzę cierpliwości ;)
rika ja także mam muzyczne centrum aktywności, co prawda inne niż Twoje, ale fajne to jest, u mnie są jeszcze takie pedały, w które ona stuka nóżkami i brzęczą, czasami tak się wczuwa że boję się że je połamie hehe

znów dostałam na priv zaproszenie do innego forum, zgłaszać to komuś czy olać??

A teraz szczerze, wiem że nie można ale :silly: sadzacie dzieciaczki żeby ćwiczyły siedzenie?? ja sadzam na chwilę, na kolanach albo obok na sofie, zawsze podpieram jej karczek no i trzymam, nie daję siedzieć samej bezemnie(mam nadzieje że wiecie o co chodzi :P )

13 lata 3 tygodni temu #260994 przez różyczka
masuska napisał:

Aśka a widziałaś jak mój Mąż świetnie tańczy, nawet nie wiedziałam że tak potrafi:)

osz ku..... :lol: az monitor oplułam :lol: :lol: :lol:
prawie jak ten Wasz weselny pierwszy taniec :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #260995 przez aska27
masuska napisał:

cudnie tańczy..chciałam nawet napisać,ze się zakochałam :blush: :blink: z taką klasa,ze mmmmm ech..hehe dobra, dobra konczę! bo dostane po buzi :silly:
Krejzole z Was.. hehe wysyłam buziaki :kiss:

13 lata 3 tygodni temu #261000 przez olka1730
Rozyczko wieczorem dam fotke :) musze sie przesiasc z lapka na kompa,a to juz wymaga czasu odszukania w folderze zdjecia hehe,a na lapku z doskoku pisze jak maly spi.....zamiast sprzatac a co tam zdarzę jeszcze,chwilka wytchnienia i mi sie nalezy ;)

ale ładna pogoda dzis....u Nas

cos chcialam napisac,ale nie pamietam :dry:
Rozyczko mam to samo pytam sie po 3 razy o to samo corki,i mi sie dostaje ze nie slucham jej :huh: a ja zapominam

13 lata 3 tygodni temu #261001 przez masuska
hehehe, Różyczko nie pluj, spokojnie:)

Aśka dziękujemy, dobra biorę się za robotę.

Buziole:)

13 lata 3 tygodni temu #261002 przez olka1730
Ja do pracy w lutym :( i juz wiem ze ciezko bedzie,nie ogarne wszystkiego wtedy to dopiero zakrecona bede

13 lata 3 tygodni temu #261007 przez Rika
olka1730 napisał:

Masuska ja mam jeden osrodek zdrowia u Nas i musze kupowac te szczepionki u Nas w aptece,bo inna oddalona o 30km,zreszta w osrodku wymysli ze szczepia ta i ta i inna czytaj tansza pielegniarka nie chce,bo podpytywalam mam kuzynke pielegniarke i u nich maja pneumo po 170zł,roznica znaczna jak dla mnie,gdzie ja daje 325zł :angry:ale co zrobic...ale moze jak teraz bede to zasugieruje pani dr.ze moze przychodnia przejdzie na tansze i wtedy wiecej matek siegnie po pneumo,bo jak narazie baaardzo nieliczni szczepia u Nas(co mnie nie dziwi wcale)
.....Aska pytalas czy danonek smakowal...tak sobie,ale rewelacji nie zrobil,za to uwielbia wszystkie deserki co maja w skladzie marchewke

:ohmy: Nie wierzę w to co przeczytałam, to jest chore!
Każdy ma prawo szczepić szczepionkami jakimi chce i nikt nie może ich za nas wybierać. Lekarz ma zasrany obowiązek wystawić receptę na taką szczepionkę jaką chcesz.
Widzę, że kochana służba zdrowia robi dalej problemy. Jak nie chcesz szczepić to gadaj, jak szczepisz ale nie tym czym oni chcą to też gadają, koszmar.

Różyczka i jak to się sprawdza?

Różyczko, podawanie wody w nocy ma oszukać dziecko. Tak słyszałam, tak mi wszyscy gadali ale jak ma to działać to też nie rozumiem... :dry:

Aska z tą wodą miałam tak samo jak próbowałam Zuzię odzwyczaić od herbatek. Ale to nie było na metodę oszukać dziecko tylko po prostu chciałam żeby piła wodę, ale był krzyk. Wszyscy myślą że dzieci są takie głupie... ale dzieci nie da się oszukać. Mają ulubione smaki i koniec.

Różyczko mnie też rozkłada ale nie biorę leków.

82 zeta za paczkę??? o fuck...

Olka na danonki to stanowczo za wcześnie... ale każdy robi jak uważa.

Różyczko od razu wal z grubej rury że od samego początku pięknie przesypia noce :) i tak Ci nikt tego nie sprawdzi :lol:

Ewitkun a co do lekarzy to ja jak mam podjąć jakąś decyzję to pytam kilki a nie tylko jednego, plus wywiad z otoczenia i forum :)

Kamilka co to??? :D

Przyjdzie czas że się nauczy jeść łyżeczką :) prubój, nawet jak amsz jej dać na raz pół łyżeczki... trzeba powtarzać czynności żeby zapamiętała :) ja miałam to samo z Zuzią a teraz czuję w pęcherzu że z Olą będzie powtórka z rozrywki :)

Lucy nie tylko warto wiedzieć gdzie są produkowane szczepionki ale jak przed każdym zażyciem leku należy przeczytać ulotkę i zapoznać się ze składem a co najważniejsze sprawdzić, czy dziecko nie ma uczulenie na któryś ze składników.

Takajedna ja mam leżaczek, który Zuzia dostała jak miała 11 miesięcy. Ola też teraz uwielbia w nim leżeć. Pokazać?

Boże zaraz nadrobię resztę :)

13 lata 3 tygodni temu #261013 przez hoborr
Dzień DOBRY:)

Kochane jesteście że o mnie myślicie i sie martwicie:) Usg mi nie zrobili bo to była noc i ponoć lekarza odpowiedniego nie było. I kazali mi iść do rodzinnego albo zostać w szpitalu. No i oczywiście nie zostałam. Zresztą każda z Was zrobiła buy tak samo. I kazali zrobić gastroskopie! A już miałam w dzieciństwie to badanie i to nic przyjemnego...

A Ada pobiła rekord świata i poszła wczoraj spać o 19 i obudziła sie aż o 2:20 ! PIerwszy raz spała tak długo. Zmianą jest tez 2 drzemki w dzień a nie 3 jak było do tej pory...ALe mi to pasuje:) :woohoo:

Buziaczki dla wszystkich:

Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261016 przez Rika
Masuska dobre :D ale się uśmiałam :D i też kradnę :D

Ufolka też patrzyłam z tymi pedałami ale zrezygnowałam :) Przed świetami kosztowały 80 zł a teraz 140 i żałuję że przed świętami nie kupiłam tamtego...

Hoborr ale Adusia się zmieniła :)

13 lata 3 tygodni temu #261022 przez hoborr
Rika każdy to móiw, sama się dziwię jak bardzo. Taka czarnulka była - a teraz jasne włoski - po mamusi:)

ADA w biedronce:)
Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu #261024 przez hoborr

ADa w swojej kryjówce:)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka