BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 tygodni temu #261462 przez hoborr
Taka jedna - hahah :)
Na łózeczku przez cały dzień mam przewijak połozony:) Ściągam go na noc - gdy ada śpi. Większośc dnia Adusia lezy na moim łózku - ale jak ją zostawiam samą to wkładam do łóżeczka. Kiedyś wracam po paru minutach - a tu Ady nie ma ani na moim łóżku ani w łóżeczku!!!!!! Okazało się że sie przeczołgała pod ten przewijak. Śmiała sie sama do siebie:) I bawiła sznureczkiem od ochraniacza na szczebelki. Od tego czasu zawsze przed kąpielą - ja szykuje wszystko a Adusię kłądziemy do łóżeczka i ona sama się przeczołguje do kryjówki:) Bardzo lubi taka norkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #261465 przez ufolka
różyczka- gdzie te zmarszczki? :cheer:

Ja czoraj na zakupach byłam, i nic nie kupiłam, no oprócz gryzaka silikonowego i łyżeczki silikonowej, i z tej łyżeczki jakoś chętniej Amelka je, wcześniej miałam z hippa taką, przysłali razem z próbkami, to chyba za duża dla niej była. Drugie podejście do zakupów robię w niedzielę, jak to dobrze że to handlowa niedziela :lol:
I muszę się pochwalić że dziś opyliła pół słoiczka moreli ;) i chrupki kurydziane jej kupiłam, to tak się umazała, że hej, a tak smakowały jej że nie chciała oddać :ohmy:
Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu #261467 przez takajedna
Rózyczko no kojarzę jeszcze tylko Twoje zdjęcie z psem....
O kurde, nie, przecież ze ślubu jeszcze! Wiec cofam to co napisałam (nie to, że fajna mamuska, tylko że pierwszy raz Cię widzę :silly: )

Kaska no koniecznie pochwal się nowym wystrojem wnętrza :lol:

A właśnie Iwanek ja to nie mam pojęcia jak by tu "wmusić" więcej jedzenia w Hanię, a właśnie lekarz co mówi?

Kurde więc to widać te smoczki już takie są... Chyba będę musiała zmienic butelki, chyba że w innych też się tak dzieje?

Co do leżaczka to fajny jest ten co jak na razie chyba jedyny tutaj pokazujecie, ale za drogi dla mnie :dry: tyle to nie mam

13 lata 3 tygodni temu #261474 przez takajedna
Kasia - ja ostatnio wypiłam dwa lechy bezalkoholowe i troche mi weszły w głowę! :lol: to po redsie to bym po ścianach chodziła :silly:

Ufolka jaki ładny avatarek, no i zdjęcie, a takie chrupki to już mozna dawać? :ohmy: bo mój by też pewnie miał radochę ... a chrupka większa niż Amelka :lol:

Hoborr bo ta Twoja Ada to chyba ogólnie śmieszek jest z tego co widzę? Na prawie każdym zdjeciu uśmiech :) i spryciula mała, że już się w chowanego bawi :P

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261480 przez ufolka
takajedna to bezglutenowe chrupki, czytałam że można już, a z bujaczkami :
allegro.pl/nowosc-jezdzacy-bujaczek-leza...rus-i1982715117.html
allegro.pl/bright-starts-lezaczek-bujacz...tis-i1975426515.html
allegro.pl/3w1-lezaczek-bujaczek-arti-re...hit-i1975753050.html
allegro.pl/lezaczek-bujaczek-wibracje-fi...-kg-i1985957593.html - to zaraz się kończy

moja kuzynka ostatnio używany licytowała, i kupiła tanio a bardzo fajny ;)

13 lata 3 tygodni temu #261484 przez hoborr
<a href=" pokazywarka.pl/8nieqk/ ">Ada w swojej kryjówce:)</a>

13 lata 3 tygodni temu #261486 przez Rika
Hoborr może Adusia będzie miała siostrzyczkę niedługo? :)

Takajedna jak znajdę zdjęcie to wstawię :)

Oposek ale ja nie napisałam żeby podać lek, który jest przeznaczony dla starszych dzieci dziecku kilkumiesięcznemu... :dry:

Oposek co do mieszkania to jak będzie gotowe to pokażę :) ale to dopiero hmm... na wiosnę?

Różyczka czemu się przefarbowałaś? A czapeczka Bianusi się podoba czy nie bardzo? :cheer:

Hoborr moja Zuza zawsze była na ostatnim centylu a na początku poniżej... Teraz też gruba nie jest. Waży jakieś 9 kg a ma 18 miesięcy...

13 lata 3 tygodni temu #261488 przez różyczka
no teraz to ja sie splakalam :blush:
bo Wy takie miłe słowa o mnie, ze az mnie zatkało :blush:
:kiss: :kiss: :kiss:
no tyle miłych slow to ja od meża przez cały ten rok chyba nie usłyszałam co jednego dnia od Was tu na forum :)
naprawde kochane jesteście dziołchy :kiss:

w sumie olać zmarszczki... "nie patrz na to - patrz na serce"....jak to mowi mój stary gdy wytykam mu jego przerośnięty mięsień piwny, który on zresztą nazywa kaloryferem....jednożeberkowym :silly: :lol:

Ufolka ale Amelka zarabiście z tym chrupasem wyglada! :laugh:

a Olka obiecałaś fotke jak już bedziesz na stacjonarnym :)

Kasiu daj zdjęcia koniecznie bo mi sie marzy wnetrze w turkusie i chetnie popatrzę i sie poinspiruję
no wlaśnie a Ewitkun miała pokazac lazienke i co? :)

Kaska wiekszosć polonistek to zgorzgniale, sfrustrowane stare panny (przynajmniej wszystkie, które ja znałam) wiec sie nie przejmuj :blink: ja nieraz jak mi sie chce to edytuje i poprawiam literowki, bo jak robilam to na bieżąco to albo mnie z forum nagle wywalalo albo coś....a tak dodam to co naskrobane i ewentualnie poprawie a jak nawet nie to i tak wiem, ze przeczytacie bo mózg czyta cale wyrazy a nie pojedyncze litery :)

Hoborrku kazde dziecko uwielbia kryjówki, ja to takie namioty z kuzynostwem budowalam z kocy, krzesel itp.,że łohoho :S a swoja drogą to niezla aparatka z tej Twojej córci :)
a ja myślalam,z e siostra Ady to bedzie Faustynka :side:

Aniu martwie sie o Ciebie...skrobnij cos prosze :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 tygodni temu #261494 przez hoborr
Różyczko widocznie będzie 2 siostry....

JA tez chce oglądnąć turkusową łazienkę!!!!

Rika to mnie pocieszyłaś:)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261498 przez takajedna
Ale Adzie pasuje w tej skryjówce jak to mówi moja znajoma :D

Rika to mało Zuzia waży... Ale grunt, że jest zdrowa i zadowolona z zycia, więc niczego jej nie brakuje :laugh:

Ufolka dzięki za linki, chyba kupię taki z Arti jak jeden z tych co pokazałaś, ale do 18 kg zeby na dłużej posłużył, nie mam nic do używanych rzeczy, ale już matę odkupiłam od znajomej, ten co mamy teraz leżaczek też kupiłam na allegro używany, więc teraz to juz mu na te święta od Dzieciatka (bo do nas Dzieciątko przychodzi :side: ) nowy kupię :blink:

13 lata 3 tygodni temu #261505 przez różyczka
Rika Biance podoba sie wszystko co mi sie podoba :lol: przynajmniej narazie hehehe :laugh:
ale najlepsze jest to,ze czapke skradnie jej prawdopodobnie siostrunia bo na koniach jej w uszy zimno :blink: a tak seryjnie to wszyscy w niej ladnie wygladamy :)
jeszcze raz baaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękujemy ciotka :kiss: :)
a wlosy jak to włosy...sama wiesz :side:
maz sie smieje, ze mi wszystkie wypadną jak bede tak ciagle farbować a ja mu mówie wtedy, ze wlosy nie zęby - odrosną :)
chciałam miec jasny brąz wiec kupilam sredni blond no i wysżlo tak se, zobacze jutro w dziennym świetle jak to wyglada, obcielam sobie tez grzywke :) Młoda sie dziwnie patrzyla troche podczas karmienia, pewnie sadzila, ze mam recznik na glowie po kapieli :laugh: zobaczymy co jutro na to powie moje dziecko...

Takajedna ja tez o tych chrupkach od razu tak pomyslalam...i weszlam poczytac w necie ale rzeczywiscie one bezglutenowe wiec chyba nie sa groźne, ale nie wiem czemu mi sie wydawalo, że okolo 9-10 m-ca dopiero sie daje ....
może tak sie kiedys dawalo jak moja starsza byla mała :unsure: hmmm...pamietam tylko, ze to ogromna frajda dla dziecka takie chrupki :)
a za mną martini z soczkiem chodzi..... :)

13 lata 3 tygodni temu #261511 przez hoborr
allegro.pl/nocnik-3w1-muzyczno-edukacyjny-jane-i1971744779.html

co tu jest edukacyjnego? Samo korzystanie? Czy coś jeszcze?

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #261513 przez różyczka
Bożeeeeeeeeee jaka ta Adrianka jest zarąbista!! :laugh: a jaka śmieszka :laugh: sprytnie sobie wykombinowala ta kryjowke naprawde :woohoo:
no wlasnie tez miałam to napisac, że Riki dziewczyny rodzily sie nieduże ale w normie i potem z ta waga tez tak jest, jedne szczuplaczki inne klopsiki, jedne wysokie sa np. tak jak Mikolaj Aski - bo wazy ponad 8 kg ale jak sie patrzy na zdjecie to na zadnego papmuszka nie wyglada wcale, jest bardzo proporcjonalny i w ogóle przystojniacha a Adolina wyglada zupełnie normalnie, bo nawet nie szczuplo a juz na pewno nie na chudzinke. Zresztą Zuzia Riki choć 9 kg wazy to tez na chudzinke nie wyglada tylko normalnie. Więc ja mysle, ze te rozbieznosci w wadze naszych szkrabow sa zupenei normalne tak jak i u dorosłych. Niepokojąco jest wtedy gdy lekarz mówi,ze dziecko jest niedozywione....
ale ja cale dzieciństwo mialam niedowage i mama narzekala u lekarzy,ze ja nic nie jem a lekarz jeden pamietam - spytal a co je tak w ciagu dnia pani dziecko?- no i mam mówi - no nic panie doktorze, suche bułki z dżemem tylko-a on a ile szt.? - na co mama mowi-no tak z ...10 - no to z glodu nie umrze- powiedzial doktor :laugh:

13 lata 3 tygodni temu #261516 przez hoborr
allegro.pl/hipp-bezmleczne-chrupki-jagla...owe-i1952781225.html
znalazłam tylko takie od 10 miesiąca!

Róózyczko leje ze śmiechu:) Dobrze że chociaż lubiłaś bułkę z dżemem:)) :lol: :woohoo:

13 lata 3 tygodni temu #261518 przez hoborr
No i SERDECZNE DZIĘI DLA WSZYSTKICH ZA TE POCHWAŁY:)
I wiecie co?
Tak myślę że wszystkie te nasze LIPCOWE dzieciaczki się UDAŁY :woohoo: :kiss:
[/b][/color]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka