- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczko no super zdjęcie Oliff daj całe spulchniaczy rzeczywiście więcej w przepisie tylko że ja bez sody robię, więc może dlatego
piłka superowa, kolorowa, też dziś kupię chyba mojej ;p
masusko ja myślę że taka gumowa też będzie okej, przecież i tak umyjesz ją, poza tym szukaj dla dzieci to takie muszą mieć jakieś certyfikaty, myślę też że biszkopta dawać pomemłać można, na razie troszkę i obserwować, ja np chleb już daję, czasami z masełkiem czasami bez, ona troszkę pomemła i zabieram a jaką frajdę ma
Ależ mnie ząb boli...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzięki dziewczyny za słwoa otuchy. Moje cycki odmawiają posłuszeństwa. A z nocy zrobił mi sie guzek w jednej! Co mam z tym zrobić ? Czy wystarczy rozmasować ? Ogrzać ? I ściągnąć pokarm?
Ufolka dzięki A tak poza nawiasem to Adusi juz leci 8 miesiąc:)
Ale MUFFINY!!!!!!! Przepis zachowany:) Dzięki!
Masuska nie ma dnia żebym tez nie śpiewała tej reklamy:) Zawsze ją puszczają w przerwie mojej telenoweli:) Nie wspomnę że leci teraz po dwa odcinki zamiast czarodzijki z księżyca....
Dorota - u nas jest taki przesąd że po chrzcie dzeci się "psują" tzn, zachowanie się psuje:)
Rika - ekstra filmiki:)
Różyczko - a miałam pytać co to za laska na twoim awatarku
Piłeczka fajniutka:) Kiedys kupiłąm taką małemu brzdącowi w rodzinie:)
Pytanka:)
Moja rodzina upiera się żeby dać Adusi skórkę z chleba do memlania! Że niby na ząbki dobrze robi. Ale nie wiem czy to dobry pomyysł??? Moze któraś z Was tak robiła?
Podobaja mi się takie zabawki dla dzieci z ikei mula. Chciałabym kupić. Ale nie wiem czy takie cosik dzieci lubią? I czy nie za wcześńie?? Może któraś ma i napiszę opinie:)
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/
NIe zdążyłam zrobić zdjęcia nowej spacerówki i została wyniesiona do garażu. Także fota będzie dopiero na wiosnę
CO MAM JUTRO NA OBIAD UGOTOWAĆ?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Zaraz poszukam piłki na Allegro:P Mam troszkę kasy na koncie z rodzinnego, a całe przeznaczam na jakąś pierdułkę dla syńcia:) dużo nie kupię o to tylko 68 zł
Hoborr, ja jak miałam zator to robiłam sobie ciepły przyrznic na cycki, osuszanie, masaż z oliwką i znów prysznic i tak parę razy i było ekstra:)
No właśnie nie ma czarodziejki:(
Odpowiedzi na Pytanka:
Ja chętnie bym dała skórkę od chleba, ale boję się przez te placki Piotra. Więc na razie nie dostanie skórki. No ale daje się i nie widzę nic w tym złego.
Co do zabawek to jest napisane na tej stronce co podałaś, że: Zalecane dla dzieci od 18 miesięcy, więc myślę że za wcześnie.
Martwisz się o obiad na jutro? Zrób ogórkową To przyjadę
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
masuska a co to za telenowela? ;o a ja jak mrożę to podpisuje dla 100 % pewności
ja jutro robię gulasz
hoborr :
"Jeżeli poczujesz, że piersi robią się twarde i nabrzmiałe, odciągnij odrobinę pokarmu tak żeby poczuć ulgę. Możesz pić napar z szałwii i okładać piersi liśćmi z białej kapusty. To spowoduje stopniowe zanikanie laktacji. Przez dwa tygodnie możesz odczuwać napięcie w piersiach. Później laktacja zdecydowanie się zmniejszy. Proces zupełnego zaniku laktacji może trwać nawet kilka miesięcy."
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
i stąd ponawiam pytanko do Ciebie Ufolko - czy w tym całym sloiku Hippa kaszy manny co dajesz nie jest za duzo glutenu jak dla naszych szkrabków? bo tez mam ten sloik w domu ale sie oboje caly dać, bo niby tylko poł lyzeczki kaszki manny mamy dziennie dawać....i czy oprocz tego dajesz jeszcze gluten do zupki np.? odpisz mi plisss, bede Ci bardzo wdzieczna
Mysle,z e te gumowe pilki tez jak najbardziej ok Masusko tylko, ze ja jak chwyciłam tą szmaciana i ona ma dzwoneczek w środku to tak mi sie spodobala,z e musiałam ją wziać
a co do avatarka - to jest cale zdjecie heheh
ale już je zdejmuje bo mi sie ona na tym zdjeciu do wampira podobna wydala a mąz mowi, że takie nie teges za bardzo
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko zastanawiam się nad tym Hippowym przysmakiem na dobranoc. Myślę że w jednym słoiczku jest maksymalnie 22 g kaszki (czyli dzienna dawka), a jak Ufolka daje pół i czasem skórkę od chleba to nie przekroczy normy gluta, ale to Ufolka wie:)
Zaczęłam oglądać piłki i zrezygnowałam, za dużo mi się podoba:(
Różyczko ja taką piłkę z dzwoneczkiem miałam w ręku i chciałam wziąć, ale zrezygnowałam:(
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cielecina najdroższa, potem wolowina a wieprz najtańszy
Hoborr z cyckami to kolezanki dobrze pisza, a napar z szalwi znacznie zmniejsza laktacje wiec poslodz i pij- pokarm szybciej zniknie, a odciagnać mozna żeby sobie ulżyć ale znowu nie za duzo zeby mózg sygnału do produkcji nie dostawał. powodzenia!
a jak dziś sie czujesz z ta myslą tak w ogole?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż ma rację z tą ceną Cielęcinę ostatnio kupiłam 10 dag/4,75zł.
A i nie przesadzać, wampir świetny na awatarze:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zreszta jak my na 1,5 szkl. dajemy 1 łyzeczke proszku i rosną to na 2 szkl. mąki 2 lyżeczki to tym bardziej powinny Ci rosnac
dobra zreszta juz sie nie czepiam
to tak z nudów...
lep mnie cos dzisiaj boli
-20 topni a moje dziecko na konie to jest istne szaleństwo
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.hipp.pl/?id=430
Fajne? Jejku przez tego placka mojego to się boję mu dawać cokolwiek teraz, a bym chciała:(
O bardziej to dla Pitera, bo bez mleka:P
www.hipp.pl/?id=447
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska północ to późna godzina? Ja kładę się zwykle o 1- 1.30 a wczoraj o 3 i całą noc miałam koszmary
Masuska co do zabawek i oznaczeniu na nich. Ja Zuzi dawałam zabawki nawet nie przeznaczono wiekowo dla niej. Zabawka misiek od 18 miesiąca gdzie jest kijek i kółka drewniane które się na kijek zakłada a n a końcu wsadza głowę Zuzia rozpracowała jak miała 9 miesięcy i pięknie zakładała kółeczko po kółeczku. W wieku ok roku zaczęła odróżniać wielkości tych kółeczek a teraz pracujemy nad odróżnieniem kolorów
Oczywiście zależy jakie to są zabawki bo wiadomo że nie posadzisz dziecka rocznego do huśtawki przeznaczonej od 6 lat
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
idąc tym tropem co napisałas, wziełam słoik i patrze a tam w składzie: kasza manna 5%, platki z pełnego ziarna zbóż 1%, wiec rzeczywiscie bez obaw o gluten, gorzej, ze tam cukier, regulator kwasowości - weglan wapnia itd., olej kukurydziany ( a nie wiem po tych chrupkach czy Bianek moze) no i 50% mleko a narazie mam jej nie dawać mleka buuuuuu
dobra ide robić jakiś mejkap i pomyslec co na obiad
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A też mam tą piramidkę z kółkami taką z FP.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aaa no widzisz Magda...mogłaś brac piłeczke, mieli by narzeczeni takie same
idąc tym tropem co napisałas, wziełam słoik i patrze a tam w składzie: kasza manna 5%, platki z pełnego ziarna zbóż 1%, wiec rzeczywiscie bez obaw o gluten, gorzej, ze tam cukier, regulator kwasowości - weglan wapnia itd., olej kukurydziany ( a nie wiem po tych chrupkach czy Bianek moze) no i 50% mleko a narazie mam jej nie dawać mleka buuuuuu
dobra ide robić jakiś mejkap i pomyslec co na obiad
No szkoda że nie wzięłam, ale wyślę Męża po to:)
No ja też idę się ogarnąć, włosy by można umyć tak chociaż przy niedzieli;)
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bez kitu ;p sorki pomyliło mi się ;pUfolka, to Hoborr jest fanką telenoweli chyba "Kiedy się zakocham"
różyczko przepraszam myślałam że Ci odpisałam, no ja już daję od połowy stycznia po całej łyżeczce kaszki do posiłków, bo od połowy grudnia dawałam pół do połowy stycznia i potem miesiąc całą, no i w połowie lutego koniec ekspozycji, a z tymi kaszkami na dobranoc to jest tak że jak daje jej wieczorem to w tym dniu już nic z glutenem nie daję, te kaszki są po 5 mscu więc stopniowo można wprowadzać, ja daję też na śniadanko kaszki zbożowe jej, bardzo jej smakują, też z hippa, dziś dałam kaszkę z glutenem już więc wieczorem zrobię jej zwykłego kleiku ryżowego na mm i dodam owoców i zblenderuje jeszcze bo z grudkami nie chce jeść. A u Ciebie też chyba powoli koniec ekspozycji na gluten?? U Amelki nic się nie działo, ja na początek dałam pół słoika tej kaszki z biszkopcikami, a wczoraj cały słoik kaszki z mlekiem waniliowej. Tylko te kaszki są z mlekiem, także uważaj na plamki:)Jak po kleiku na mm z owocami będzie też mi tak spać że co 4 godz się budzi tylko to dam se spokuj z tymi na dobranoc, bo to drogo wychodzi 3 razy dziennie te słoiki dawać.