BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #310240 przez aska27
Różyczko pamiętam... Szafing dzieciecy :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310242 przez różyczka
Oj a Oliwia na fundacje Viva ratujaca konie kaze mi oddawać...

ciekawa dyskusja o tych kojcach...ja sie nie wypowiadam bo nie mam w domu miejsca nawet na grzebien dodatkowy a co dopiero taki sprzet :)
z tego tez powodu nie gadałam jak była mowa o chodzikach bo nie to z tego samego powodu nie dotyczy...
natomiast o bucikach co piszecie czytam uwaznie bo za chwile mam nadzieje zacznie mnie to dotyczyc
Oposku ja do wózka na pewno wiosna bede załadała takie atrapy bucików :) czyli butki do wyglądania a nie do chodzenia bo to za wczesnie bedzie ...no na Bianulka mojego to na pewno :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310243 przez różyczka
aska27 napisał:

tak jest! :)
Ty to masz dobrze teraz, co? :) :) :)
załoze się, ze oczy pełne blasku, humor wspaniały :) a wszystko to: z NADMIARU SNU :)

edit:
Asiu Twój Mikołaj ma wiecej włosów od Bianki - ja tak sie nie bawie :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #310248 przez natimp1
Iwanek, Masuska kupiłam taki ogurt la dzieci malinowy nestle chyba sa w każdym markecie , chcę zobaczyc czy ma tę skaze rzeczywiście czy nie,,, bo bóle brzuszka jak karmiłam to mogły być kolki dłuższe poprostu, a Jasko z założenia ma pepti bo Ja i Maksi skazowcami jestesmy/ bylismy.
Te jogurci jakies 9 zł 4 sztuki, drogo no ale to na próbe mleczną tylko. Wogóle jkaiś ten mój Jaśko drogi w uczymaniu, rehabilitacja jogurty ;) kurde chyba mu odcagne z kasy na wesele:)

A Maksi np ma skaze ale jak wypije zbyt duzo mleka uht wypije, jemu też próbe mleczna robiłam jak miał 6 mcy i spokojnie sobie pił zwykłe mleko a nie dla alergików

Różyczko- Jachu mial tak przez 3 dni ze niec hciał mi jeść , tzn mniej a wiesz jak on 90 wypija i teraz mniej jeszcze pił to sobie wyobrażasz:):)

Ewitkun ja zostawiam na puzzlach jak idę do ubikacji...ale mój tam nie pelza nie raczkuję wiec nie ma problemu- ale jest to w tym przypadku pozytyw:):)

Hobbor , napisz co wyszło z tą zółcią w sensie, nie ze narzekasz tylko sie dzielisz przecież

masuska ja mam dwie bliskie osoby na 1 % i nie moge decyzji podjąć więc na mnie kochana nie licz. :(ale pewnie rozumiesz

Basba jak tam "moje" letnie ubranka :)

12 lata 10 miesiąc temu #310256 przez aska27
różyczka napisał:

aska27 napisał:

tak jest! :)
Ty to masz dobrze teraz, co? :) :) :)
załoze się, ze oczy pełne blasku, humor wspaniały :) a wszystko to: z NADMIARU SNU :)

edit:
Asiu Twój Mikołaj ma wiecej włosów od Bianki - ja tak sie nie bawie :)

nie jest,źle.

Oliwię popieram!!!!!!!!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310259 przez masuska
Oczywiście że rozumiem, tak jak pisałam na początku, każdy ma kogoś w potrzebie, ja mam Ksymenę:)

Hoborrku, Różyczka ma rację jak opiszesz o co cho i dodasz uśmiech to będzie pozytywnie. Swoją drogą to już jest dobrze bo wiadomo o co cho:)

Jak już zostałam ochrzczona królową promocji to przegląd prasy promocyjnej wrzucę:)

Po pierwsze kaufland
www.kaufland.pl/Home/01_Aktualna_Oferta/...art_12/index.jsp#top

No i Marszak:)
Intermarche

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310290 przez ufolka
hej :)
no ja wreszcie dopijam kawę do końca i jem śniadanie :)
różyczko o nas zapomniałaś :angry: my też jeszcze zębów nie mamy ;p
ja mojej robię kojec z kocy i poduszek jak na razie wystarcza :)
a o bucikach to mojej teściowej jakiś stary lekarz powiedział, żeby buciki, kapcie itd zakładać jak najpóźniej się da, bo to zdrowiej dla stopy i kostek. Ze jak jest możliwość to same skarpetki, wiadomo na ulicę tak nie wyjdzie ale np niektórzy rodzice to zakładają nawet po domku chodzić. Chodzi tu oczywiście nie o szmaciaki ale o butki z podeszwą :) W sumie zgadzam się z tym więc i ja tak będę robić, sama zawsze na bosaka i nie mam żadnych problemów ze stopami (puk,puk), ani płaskostopia ani innych przygód. A jak jeszcze pojadę na wizytę z bioderkami to wypytam się lekarza co on myśli na ten temat jeszcze :)
A tak optymistycznie to wam napiszę że jesteście super że mi tak pomagacie z tymi kaszkami :) :kiss:
a masuska i jeszcze zazdroszczę Ci tej babki z Twojego miasta, u mnie to bieda z nędzą ;/
albo muszę dokładniej szukać :)
hoborr super że znośna ta gastroskopia, napisz co i jak
eee, u mnie nie ma kauflandu, ani intermarsze ;/

12 lata 10 miesiąc temu #310295 przez hoborr
UUU skoro tak piszecie to napisze...

Najprawdopodobniej kamien w woreczku żółciowym - będzie wiadomo po USG któe mam 27 lutego o 12:00 :lol: :woohoo: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #310300 przez masuska
Hoborrku widzisz jak gładko poszło:) Moja mama miała i daje radę, a jest bez woreczka:) A jeśli u ciebie tylko prawdopodobne, to jest pozytywna szansa ze możne jednak nie kanień:P

Ufolko mimo że z kaszkami nie pomagałam, to cieszę się że Ci się na forum podoba, tak jak i mi i reszcie:)

12 lata 10 miesiąc temu #310303 przez Oposek
Dzień dobry:):):)
Witam się bardzo optymistycznie:) Dziś na wadze (nowej, z Lidla- jupii) 600 gramów więcej:)
Jest to oczywiście wspaniała wiadomość, bo po pierwsze kochanego ciała nigdy za wiele, a poza tym w Egipcie jestem coraz więcej warta (liczy się każdy kilogram blondynki). Może niedługo mój stary dostanie za mnie stado wielbłądów? :lol: Dopiero byłby szczęśliwy;)

12 lata 10 miesiąc temu #310313 przez Oposek
Różyczka super, że udało się szybko usg umówić. A u Bianeczki to chyba rzeczywiście zębole. Ale zachowuje się normalnie, nie ma temperatury, jest radosna, jak zwykle?

Hobor świetnie, że już po badaniu. Co do kamieni to ja miałam i uważam, że to lepsze niż wrzody. Zdecydowałam się na usunięcie woreczka. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz:)

Masuska dzięki za przegląd gazetek:)

Idę czytać dalej...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310314 przez aniaw
Cześć kobitki :laugh:
Dziś nasz Dzień Pozytywu tak? :)

To ja wcale nie jestem zła, że wczoraj nas ksiądz olał i nie przyszedł :P
Ja tu wysprzątane, wszystko gotowe i dupka blada :P Może jakoś się trzeba było zapisywać czy co? :P
Przynajmniej mam czysto w domu i kaska zaoszczędzona :lol:
A i mama mnie z tego powodu też odwiedziłą przedwczoraj przywożąc mi kropidełko :lol:
Więc same plusy :lol:
Poza tym jestem wyspana, mimo, że mój bobas budził się 2 razy a ostatnio już przesypiał nocki :lol:
I wcale nie będę narzekać, że mój lapek coś zaczął szwankować i mie mogłam wczoraj Was poczytać, bo za to dziś nadrabiam :laugh:

Różyczko to na pewno nic grożnego u córy, ściskam mocno :kiss:
Trzymam kciuki za badania :kiss:

Oposek no jacha , że wbijamy się do Ewy :)
Ja mam wolny wtorek i piątek i niedzielę :)
Co do butkó to ja mam dla Małego mięciutkie na wiosnę a jakieś konkrretne to dopiero kupię jak będzie już próbował chodzić. Teraz jest trend, żeby możliwie jak najwięcej dziecko chodziło boso i kształtowało stópkę :) Wiadomo, że po piasku i trawie najfajniej a w mieszkaniu antypoźlizgowe skarpety i sruuu :laugh: Najlepiej oczywiście na dywanie niż tylko twardej podłodze. Ja Szymonkowi kupiłam butki pierwsze profesjonalne w bartku całe skórzane i dopasowane do jego stópki - sandałki na lato. Ale już butki na jesień kupiliśmy używane ale w bardzo dobrym stanie i widać, że bardzo mało noszone - podobno przy małe babeczka kupiła, więc długo jej synek się nie nacieszył a na zimę teraz nówki :)

Ewa to trzeba konkretny termin ustalić i już :laugh:
Tylko gdzie Ty mieszkać bo ja musiałabym opracować trasę ztm-em, bo mój całe dnie w pracy. I czy z dwoma bobasami i siorą czy z jednym bobasem sama? :)
Fajnie jak już się Antoś przemieszcza :laugh: Z siedzeniem nie ma co go zmuszać, jego mięśnie grzbietowe muszą być odpowiednio wykształcone. Ale możesz sprawdzić czy utrzymuje rónowagę jak go posadziśz i tyle. Mój też już siedzi i wreszcie zmienił mu się widok i jest happy :) Ale wszystko w swoim czasie :laugh:

Ufolka móje bobasy tylko nestle jedzą :laugh: Bobovita jak dla nas jakoś dziwnie się rozpuszcza i taki jakiś glut z niej powstaje i jakoś im nie podchodził, więc my tylko na nestle :) A Ty masz pewnie ocenić te kaszki co dostałaś tak? Ja też się tam już jakiś czas temu zapisałam i nic nie przysłali jeszcze, ale wciąż czekam :)
Powodzonka na szczepieniu.

Asiu Twój zaśliniony narzeczony Hani słodziak :) Widać, że zabawka mu pasuje i jej nikomu nie odda :) Jakie super butki zalinkowałaś, nie widziałam takich :)

Iwanek ale jak sama wstaje to będzie ćwiczyć nóżki i będzie z czasem coraz lepiej :)

Natimp czyli musisz zrobić dwie listy za i przeciw rehabilitantek czy będziesz losować? :)

Basba extra zakupy, śliczne :) A Twój synek też antyrękawiczkowy? :)

Takajedna fajnie, że znajdujesz czas dla nas i że sie pojawiasz bo jak znikasz to tęsknimy :)

Hoborku super, że dałaś radę znieść badanie :) trzymam kciuki za dalszą diagnostykę :kiss:

Masuska kurcze fajne akcje macie :) Przyłączam się do Twoich zaszczytnych tytułów :)

Rika mój nawet troszkę przyzwyczaił się do rękawiczek, ale nadal mu się zdarza zdjąć je na spacerze i nic sobie z tego nie robi :angry:
Ej no moje facety jeszcze wolne jakby co :laugh:
A co się stało Zuzi????

12 lata 10 miesiąc temu #310320 przez aniaw
Oposku czy Ciebie badali kosmici? :laugh: Kurcze Ty niezła jesteś, wszsytskie choroby już przechodziłąś czy dopiero się rozkręcasz? :laugh:
Żartuję oczywiście :kiss:
Współczuję tych wszystkich badań, ale przy najmniej na bieżąco znany będzie Twój stan zdrowia i jak mąż będzie Cię wymieniał to też na jekieś zdrowe wielbłądy :)
A wiesz, że konie, renifery i WIELBŁĄDY nie posiadają woreczka żółciowego :lol:
Jakby coś to tylko na renifera lub konia mógłby Cię jeszcze wymienić :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #310328 przez natimp1
Rózyczko, Ufolko i my bez zebów:):)
AniaW no włąsnie masz porządek więc o co chodzi:)

Tak chyba trzeba zrobić listę , a dylemat bo jedna ma lepszy plan zadań a druga milsza i w domu, tak więc pomyslimy zobaczymy i bedzie oki....

Rózyczko napisz po usg..

Oposek pełen optymizm, super.... hmm u mnie mniejszy bo rudo brązowe w egipcie za wyższą cene nie idą:) ale i tak jestem szczupła, cudna, mam ekstra dzieci i męża , wiec o co koman :):) ( pełna afirmacja)

12 lata 10 miesiąc temu #310338 przez aniaw
Ewa my mamy kojec.... stoi złożony w garażu :laugh:
Taki siatkowy kupiony na gumtree używany, więc dużo nie wydaliśmy :P
Szymonka tam nieraz wkładaliśmy jak pełzał a to byo stare mieszkanie i niebezpieczne, więc się przydawał. Czasem nawet jak chodził tam go wrzucaliśmy z zabawkami i dopóki mu się nie znudziło było ok :)
Mój Dominiś pełza jak szalony i ja teraz siedzę przy lapku i słyszę płacz a ten już pod łóżeczkiem, za chwilę pod suszarką do prania :ohmy: :lol:
On śpi teraz w łóżeczku turystycznym bo mamy mały pokój, więc czasem używamy tego sprzętu jak kojec i go tam wkładamy i jest ok :laugh:
Ale zastanawiam się czy nie przynieśc tego kojca i chyba Szymona będę tam wiżelić :lol:
Wczoraj już przeginał w zabawach z Małym - siadał na nim jak na koniku, ciągnął go wszędzie a jak wsadziłam Małego do fotelika do karmienia to jeździł z nim po całym mieszkaniu :P
Wczoraj chyba za dużo energetycznej się kaszy najadł :lol:

Dziś dzwoniła do mnie kochana mamusia i uświadomiła mnie z czego robi się pączki :P
Mój braciak pracuje w cukierni i całą noc wczoraj wyrabiali te krąglutkie pokusy :silly:
I oni wrzucają tam wszystkie resztki ze wszystkich ciast i ze zwrotów ze sklepów :P
Czyli pozostają tylko własnej roboty pączusie, a że ja tego nie zrobię to może od dziś wreszcie tą dietę zacznę :P

Matko jak ja się cieszę, że zaraz muszę się szykować do pracy :lol: i pracować do wieczora :lol: I jechać pewnie w mega korkach śnieżnych przez całą stolice :lol:

Masuska szkoda, że twój m tak daleko mieszka, bo penie by u nas porządek zrobił, bo te nasz służby to niezbyt się spisują, ale ja rozumiem, że każdy pospać chce :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka