BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #310431 przez natimp1
AniaW No o sobie myslałam bo łeb barana dziś mam... hmmm czyli mówisz ze nic ze mnie nie zostanie..... no tez jakis pozytyw by był.. ale dla męża:):):)

Masuska to Pitek ci przesypia nocki bo się biedak udyga kachę przez slow pić.. heheheh , no jest to moja droga jakis sposób jets :):):)
hmm no musze przez 1 spróbować ale jakoś tak długo idzie chyba , no nic kupie 1 i 2, a inne canpolki tez napiszcie jak dzieciarki piszą..

Laski co z tym wyjazdem!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

kiedy , gdzie , w jakim miejscu rezerwujemy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #310433 przez natimp1
opsek długo po tego batonika nie idziesz:) a wiesz prawidłowa afirmacja to 80% syukcesu . wmawiaj sobie... Nie utyłam i nie utyje od batonika i będzie spoko:)

Rika , pozytywnie po uszach dostaniesz .. co z Zuzką?

12 lata 10 miesiąc temu #310455 przez Oposek
Ania, Ewa no ja jestem na tak z wtorkiem, a o której? Tylko ja nei wiem, czy Ty Ewuś jesteś gotowa na burdel, jaki może zrobić 3/4 dzieci;) (i ja :P )

Natimp rozumiem Twój dylemat, b ja też miałam dwie i nie wiedziałam co wybrać, bo każda mówiła co innego. A jak to wychodzi cenowo i czy na zajęcia byś jeździła Ty, czy opiekunka? A właściwie to po co ta rehabilitacja, skoro Jaś tak ładnie siedzi? (przepraszam, że tak pytam, ale ja laikiem jestem, a jak wiesz też mam ten problem z synkiem) Co do zięcia umysłowca to ja bardzo chętnie, jak mój syn okaże się gejem to z radością :lol: Jeszcze z taką fajną teściową jak Ty w komplecie to już w ogóle;)

Masuska śliczne buciki będzie miał Twój synek;) Zazdroszczę tych imprez ubraniowych, ja ostatnio nawet do lumpeksów nie chodzę, bo po przeprowadzce mam daleko do tych, które znam i lubię, a tu weszłam do jednego i zwątpiłam, jak zobaczyłam używany kombinezon dziecięcy, znoszony i zmechacony za 110 zł :ohmy: Też muszę się do fryzjera ruszyć, a co będziesz robić?

Asia ja zachęcona opisami Różyczki też dałam całego banana już jakiś czas temu i pisk był i radość taka, że nie dał sobie zabrać:) A teraz na wszystko poza słoiczkami mamy szlaban:(

12 lata 10 miesiąc temu #310464 przez Rika
już jest wszystko dobrze z Zuzią, później napiszę więcej bo nie bardzo mam czas.

12 lata 10 miesiąc temu #310470 przez natimp1
Oposku chodzę bo młody nie umie podporów, ma napięcie w lepiej łapce nie tak i nie nie utrzymuje, tak je do tyłu odchyla i trzeba wyćwiczyć, bo bez tego ani rusz!!!! Wiesz jak się nie będzie turlał czy pełzał itp to się tez wtedy dziecko ponoć blokuje pod kontem rozwoju umysłowo ruchowego czyli dotarcie do zabwkie, zdobywanie nowych doświadczeń.
Inaczej jak dziecku się nie chce a inaczej jak chce... Jąsko nogami do raczkowania przygotowany od ponad miesiąca a podpory stoją w miejscu i plendz!!!! bo głową i nogami jednocześnie po ziemi nie da się chodzić
Do tej jednej co ma jakiś tam plan i podejcie zeby nie naraz z jaskiem wszytskich ćwiczeń bo on sie do tego nie nadaje bym musiała jeździc ale raz w tyg i 70 zł wiec spoko.
Ta co przychodzi jest fajniejsza w sensie podejscia itp ale jakoś tak mniej generalnie mi tłumaczyła co i jak i np mówi ze jak on juz płacze to probować ile się da zeby np nie płakał 3 razy w ciagu dnia. Ona moglaby wtedy przychodzic w czasie gdy jest opiekunka to zyskuje dodatkowe ćwiczenia bo ja i ona / Koszt tez 70 zł.
U mnie sie w pracy pochszaniło troszku moje wychodzenie o 14 stad kombinacja z kobieta przychodząca do domu, ale narazie sprawa ucichla.. no mam dylemat i tyle

Mąż jednak kamień juz w pęcherzu i częśc rozbili... nie bedzie korzyści z dziada no nie będzie

12 lata 10 miesiąc temu #310476 przez Oposek
Hoborr mnie na codzień brzuch nie bolał, nie miałam żadnych objawów. Raz na jakiś czas kamień klinował mi się w przewodzie, zatykając jego ujście i wtedy miałam napady kolki, jak Ty. Bolalo bardziej niż poród, więc nikomu nie zazdroszczę. Boli brzuch promieniując na plecy/nerki. Leki nic nie pomagały, musiałam jechać na pogotowie, robili usg, podłączali kroplówkę i po kilku godzinach wracałam do domu.
Nie miałam takich napadów często, może raz na pół roku, ale zawsze wyjeżdżając się denerowałam, że mi się zdarzy i będę miała problem. Wiem, że kiedyś rozbijało/rozuszczało się kamienie w woreczku, ale nie wiem, czy warto, bo u osób, które je miały raz zazwyczaj tworzą się następne. Ja zdecydowałam się na operację, bo każdy atak to potencjalna możliwość zapalenia woreczka żółciowego i wtedy raz, że od razu otwierają brzuch, dwa, że istnieje ryzyko pęknięcia woreczka i zapalenia otrzewnej, a trzy, że jak jesteś w ciąży to ratują Ciebie, a nie maluszka. A ja chciałam już bardzo być w ciąży i wolałam usunąć pęcherzyk przed. Jak kamień jest nieduży to tak jak Ewitkun pisała można go usunąć laparoskopowo w znieczuleniu ogólnym- robią trzy małe dziurki, w tym jedna w pępku- wkładają narzędzia i błyskawicznie dochodzi się do siebie. (miałam operację o 9 rano, a następnego dnia już byłam w domu) Czasem laparoskopia nie jest możliwa i tną brzuch normalnie, dłużej się dochodzi do siebie, ale i tak uważam, że warto.

Natimp wiesz, jak to ktoś mawiał- u mnie pupa jak szalupa, więc do szafki daleka droga;) A jeszcze kawusię musiałam po drodze zrobić:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310483 przez Oposek
Mąż jednak kamień juz w pęcherzu i częśc rozbili... nie bedzie korzyści z dziada no nie będzie
dobre, dobre :lol: Fajnie, że już niedługo urodzi ten kamień i po kłpocie. A patrząc pozytywnie to nasze porody były fajniejsze- nie dość, że dzidzia po drugiej stronie i własne stopy można było zobaczyć to jeszcze becikowe dawali;)

Hobor pamiętam, że przy kamieniach brałam Tramal/Tramadol, ale bardzo źle znosiłam ten lek- mdłości, zawroty głowy, spadki ciśnienia. Wszystkie nospy i inne cuda nic nie dawały. A i jeszcze przy tych atakach wymiotowałam.

12 lata 10 miesiąc temu #310498 przez natimp1
Oposek , jakbys moojego starego opisywała.... dokladnio to mam teraz w domu ..
pewnie ze nasze lepsze a Jacha juz wogóle 1,5h hehe a ten się ktoys raz męczy :):)ale co tam niech wie jak to jest

12 lata 10 miesiąc temu #310531 przez natimp1
Ty dlaczego mi sie takie literówki robią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 10 miesiąc temu #310561 przez masuska
Jak mi się chce żreć!!! Zrobię białą Pavlovą:) Białka są , pączki zrobione, więc... Szykuję się do fryzjera:P

Oposku, ja chcę pofarbować kudełki, a generalnie zakuszczam, chcę mieć długie seksowne, blond włosiska, lekko falujące i błyszczące w słońcu na wyspie solińskiej:) jak się spotkamy rzecz jasna:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #310592 przez ewitkun
Oposku odkąd pojawił się Antek moje poczucie estetyki i porządku zmieniło się :P więc spokojnie damy radę :) ale fajnie będziemy mieć gości :D godzina dla mnie dowolna jak Wam pasuje może być przed południem, południe czy po.... chyba Ania ma najdalej to jak jej będzie wygodnie wygrzebać się z domu :) na co macie ochotę do jedzenia?
my znów po spacerze w nosidle i mały obsikany z radości znów, wózek stoi i kurzy się :P
hoborrku jak mąz wróci to powiem żeby stworzył elaborat nawet kamyki swoje zachował hihihihihi

12 lata 10 miesiąc temu #310595 przez takajedna
Ło matko, kiedy Wy macie czas na forum! :P

Ja oczywiscie wpadlam sie tylko przywitac....

Masuska a od kiedy i do kiedy ta gazetka z kauflandu (kauflanda?) bo ja lubie te chusteczki huggies

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310596 przez ewitkun
masuska ale Ty masz fantazje zbereźnico jedna :P

widziałyście to 800g noworodka operowanego na serduszko? jaka kruszynka z 24 tc. jak dobrze, że medycyna poszła tak do przodu i można takie rzeczy robić :D

12 lata 10 miesiąc temu #310664 przez ufolka
natimp?? co ze streetcomem?? przecież Ci opisałam ;p
masuska i mi białka zostały ;d
a ja dziś mam szalony dzień hehe najpierw okazało się że nici ze szczepienia, potem robiłam faworki mniaaam, potem obiad- właśnie się piecze, no a teraz ptysie chyba zrobię ;d, a w zlewie taaaki stos że hej :D
u mnie jest zakaz jedzenia w łóżku hehe

12 lata 10 miesiąc temu #310698 przez aniaw
Ewa, Oposku ja się dostosuję co do godziny spotkania :laugh:
Ja z Ząbek to wcale nie tak daleko przecież :P
No byle nie o świcie :silly:
A w porze obiadowej też się nie będę wpraszać i kłopotu Tobie robić :)
A którego wolicie bobasa szymonka czy Dominisia zabrać, bo siora niezbyt chce jechać a z dwójką cięzko będzie ;)

Masuska bląd laseczka i przystojniacha z Suwałk hmmmm :silly:

Natimp a baranki to bardzo fajne stworzonka :)

Oposku moja kumpela ta z karczewa ma koze i świnię wietnamska i króliki i koty i psa i gęś i kaczki i kury i chyba żółwia :laugh: A i kurę, która uratowałysmy z zakładu drobiarskiego :lol:

A ja już jestem w pracy :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka