BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #311169 przez Oposek
dzień dobry!

Różyczko ależ nie ma za co, no coś Ty. mąż jeszcze mówił, że zazwyczaj opłaca się kupić kompa bez windowsów i zainstalować sobie pirackie, jakieś 300-400 zostaje w kieszeni, ale to już jak wolisz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311173 przez różyczka
dzieki za rade :)

ogladam na tnv o babce co urodziła w domu bo ja odesłali ze szpitala ze wzgl. na brak miejsc :ohmy:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311175 przez ufolka
Dzień Dobry :)
wczoraj 4 pączki wpitoliłam ;p no nie wiem ale wydaje mi się że brzuch mam mniejszy ;o
różyczko no to super że jednak to nie to czego się bałyście :) a potwierdzam to co Oposek napisała że lepiej bez windy i potem samej zainstalować, ofkorz jeśli jest komu i ma się windę z kluczem :) tylko nie kupujcie na windows vista :)
rika ja sama nie wiedziałam że to tak może hoop i wypaść ze stawu, teraz sama muszę uważać, bo czasami jak się kiwnie to ja ją za rączkę trzymam
aniu nie szczepiliśmy bo zadzwoniłam rano a tam pielęgniarka mówi że dziś dzieci chore przyjmują, bo dużo jest i się nie wyrabiają w inne dni więc szczepień nie było :)
lucy 4 zębole?? u nas ani widu ani słychu ... ;p
natimp serio odpisywałam ;p a ja nic nie wysyłałam, tam piszą że niby trzeba ale ja olałam a i tak przysłali ;p

tak w ogóle to ja nie wiem ale jak ja byłam u fryzjera to kazałyście foty wstawiać :> a gdzie wasze???? ja się pytam ????
dziewczyny wiem że temat już był ale wrzućcie linki do swoich fotelików, masuska, różyczka a wy jaki w końcu kupiłyście??
kto wie co to znaczy jak zęby się śnią??

ejj z tymi fotelikami to czarna magia :ohmy: a tak w ogóle to gdzie masuska znikła? ;o

Lucy napisz coś w tym języku którego się uczysz, i od razu obok jak się wymawia :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311182 przez różyczka
jak sie snia zeby to cos zle ponoc :dry:

Masuska narazie nie moze wejsc na kompa, wiec moze jutro wstawi fote, no nie wyobrazam sobie zeby nie wstawiła :lol: fota musi byc :lol:
jak to móWI moja Oliff "SŁIT FOCIA Z RĄSI" :lol:

Ufolko ja Ci zaraz napisze o fotelikach ale narazie walcze z Misią na kolanach a ta wyrywa mi myszke i wali w kalwaiature hehe :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311200 przez ufolka
mi się śniły i mojemu R. ząbki u Amelki :( takie bardzo ostre były :/
masuska nie może wejść na kompa ...różyczka a Ty to co??? też włosy farbowałaś ?? a Rika?? :> ojjj baby :ohmy:
Oposku ktoś tu miał mi o kaszce nestle napisać :>

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311221 przez różyczka
Ufolko ja co 3-4 tyg. farbuje ale nic nie zmieniam bo już z tego wyrosłam :laugh: :blink:
jak byłam w wieku Riki :laugh: to raz robiłam blond, raz czarne, a to rude, a jak mnie naszło to czerwone, a to takie pasemka a to śmakie itd.
teraz już jestem stabilniejsza emocjonalnie to i na głowie to widać, od kilku lat wróciłam do blondu zbliznego do mojego naturalnego, nosze dłuższe i raz falowane troche krecone bo takie mam, a raz proste i to tyle jesli chodzi o zmiany :)
ale kiedyś to co zmiana humoru to i zmiaa koloru była :)

a fotelik postanowiłam kupić taki co mozna monowac w obu kierunkach bo po tych crashtestach mam ciary i po wykładzie pana w sklepie, ze dziecko jak najdłuzej powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy bo w przypadku stłuczki nie mają nasze szkarby szans (pomimo wagi swojej) utrzymac głowy i mogą skrecić sobie kark to juz wiem,ze nie bez powodu to jest tak wymyślone :dry:
wiosną sie tym zajme, albo blizej lata nawet, niestety nie ma duzo modeli montowanych w obu kierunkach i nie sa one tanie..
moze jak bedzie mniej ubrań nosić Bianka to nie bedzie jej juz tak ciasno...i jesli bysmy dotrwały do lata to wtedy bym kupiła bym taki co tylko przodem sie montuje wtedy ciut taniej już możn akupić.
no Masuska w każdm razie też odpusciła póki co, pisała zreszta o tym, a potem chyba chce kupic ten Nania

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311234 przez Oposek
Ufolko ja mam fotelik coneco zenith, taki jak Basba:)
www.coneco.pl/index.php?go=zenith
Ale Filip jeździ jeszcze w tym małym do 13 kilo i mieści się bez problemów, więc mam zamiar zmienić go na tamten jak najpóźniej się da ze względów o których pisała Różyczka. Ja z kolei chciałam, żeby fotelik rozkładał się przynajmniej do pozycji półleżącej, bo my dużo jeździmy i Filip często śpi w samochodzie.

Różyczka mój mąż jest front-end developer B) . Nie pytaj co dokładnie robi w pracy poza piciem kawy i rozmawianiem ze mną na gg;)

Asia śliczny avatarek:)

12 lata 10 miesiąc temu #311242 przez ewitkun
w ddtvn jak poczuć się szczęśliwą kobieta po powrocie z macierzyńskiego

szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko pamiętajmy o tym :D

12 lata 10 miesiąc temu #311248 przez Lucy
Ufolka

HOE GAAT HET MET JIJ? czyt.HU HAT HET MET JAJ? (jak sie czujesz/masz)

GOEDE MORGEN czyt.HUJE MORHE (dzień dobry/rano)
Od samego rana h***ami rzucają :angry: :laugh: ale co tam...

A to moje zadanie domowe:
Ułożyć 10 zdań oznajmiających ;)

HIJ GAAT NAAR HUIS czyt, HAJ HAT NAR HAŁS (on idzie do domu)
JULLIE SPREKEN GOED NEDERLANDS czyt.JULI SPREJKEN HUT NEJDERLANDS (dobrze mówicie po holendersku)
IK WERK STAD UTREHT czyt. IK WERK STAD YTREHT (ja pracuję w mieście UTREHT)
ZIJ HEBBEN TWEE CITROEN czyt.ZAJ HEBEN TWEJ SITRUN (ona ma dwie cytryny)
JIJ BENT KOE czyt.JAJ BENT KU (jesteś krowa) :P :laugh:

No to na razie tyle,może dobrze ;)

Zęby jak się śnią to nie dobrze...

JA MAM TAKI FOTELIK CHYBA
www.prenatal.nl/shop/Speciaal-Top-30-aff...vVpK4CFcGDDgodg1lBRw

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 10 miesiąc temu #311257 przez aska27
różyczka napisał:

dzieki za rade :)

ogladam na tnv o babce co urodziła w domu bo ja odesłali ze szpitala ze wzgl. na brak miejsc :ohmy:

widziałam :cheer:

Lucy :cheer:

12 lata 10 miesiąc temu #311259 przez Lucy
Oposek napisał:

dzień dobry!

Różyczko ależ nie ma za co, no coś Ty. mąż jeszcze mówił, że zazwyczaj opłaca się kupić kompa bez windowsów i zainstalować sobie pirackie, jakieś 300-400 zostaje w kieszeni, ale to już jak wolisz.

Ale ale jedna UWAGA!!!

jeśli zainstaluje pirackiego windowsa to grozi jej kara pozbawienia wolności od 3 miesiecy do 5 lat
WSZYSTKO PRZEZ ACTA!!! :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311266 przez Oposek
Pamiętacie Ritę? Wiecie, że Marek już od miesiąca raczkuje, a od niedawna sam stoi? :cheer:

ooooo, GOEDE MORGEN Lucy:) Zdanie o cytrynach mnie rozwaliło :lol: Jak się przeprowadzałam do męża to znalazłam w domu jakieś stare angielsko-polskie rozmówki i pierwsze zdanie brzmiało: "przepraszam, gdzie mogę napoić swoje konie?" :lol: Jakby mieli sprawdzać każdy komputer w każdym polskim domu, to raz że 3/4 ludzi by w więzieniach siedziała, a dwa że nic by innego nie robili. Dopóki nie ściągasz ze swojego kompa pirackich filmów/muzyki to nie mają jak Cię namierzyć. Tym bardziej, że w naszym kraju ściąganie jest legalne, udostępnianie i przechowywanie już nie.

Ewitkun ja tam póki co jestem szczęśliwa, że nie muszę nigdzie wracać;)

Różyczka zapomniałam Ci wczoraj odpisać, że Filip na razie je słoiki i kaszkę jaglaną, wczoraj dostał małą porcję mleczno-ryżowej Nestle, żeby opisać Cioci Ufolce, a dziś ma wysypkę dookoła oczu (na powiekach i pod oczkami) :( Nie mam pojęcia, czy to od tego. Uprałam wszystkie rzeczy tj ubranka, pościel z podwójnym płukaniem, sprzątneliśmy dokładnie, nic nie dostaje do jedzenia, ja też nie jem żadnego badziewia, a poprawy jak nie było tak nie ma:( A czemu Ty Różyczko przeszłaś w nocy na mm? Bo wiem, że wracasz do pracy i chciałaś, żeby Mąż mógł Biankę nakarmić, kiedy będziesz na zumbie, ale w nocy nie łatwiej karmić cycem ? dłużej śpi po mm?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311291 przez różyczka
huje morhe Lucy :lol: :lol: :lol:

Oposek i wyplułam kawe przez Ciebie :laugh: jak to ... ja rozumiem rozne dewiacje ale NAPOIC KONIE?? hehe :laugh: w co Wy sie tam bawicie w tej W-wie?? :laugh:

Ewitku
n własnie to oglądałam i plan juz mam :) tzn. niania od poniedz., zadbanie o wyglada ( stad tez dietka :)) pazurki, włoski, nowe ciuszki...no i odwiedzenie pracy przed powrotem, ale to najtrudniej mi przychodzi po takiej przerwie...
córe moi uczniowie poznają na bank bo znaja jedną to i druga poznają :)wiec fotki wieszac nie musze ani stawiac na biurku, bo i tak w telefonie bede musiała cala galerie pokazywac :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311292 przez natimp1
Różyczko ja mam ten z krzyżykiem ale mu się i tak słabo ciągnie, wiec musiałam delikatnie dociąć..
plendz to inaczej dupa.. :) zamiast dupami to ja plendzami rzucam , to taka nasza Poznańska nowo- miastowa gwara chyba,

Opsek , a czym Ty zaskoczona, to Ty do Angli z koniami nie jeździsz?
Kurde lski pisałam jescze koelga który przyjechal z Dublina ze by wpadł chętnie an kawkę, ale kurde juz nie wiem gdzie mam go dziś wcisnąc żeby wszyscy byli zadowoleni, no czasu dziś brak jak nic...

Oki Ufolek teraz zrozumiałam przeczytałam i zapamiętałam o stritcoomie:)

Lucy fakt, z tym ACTA , tak więc Różyczko ryzyk fizyk ;)
kurde a wczoraj męzol w bulu mi Goteya czy jak on tam jest sciagnął:( hmmmm może to nie jest głupi pomysł by go wydać nawet bo jak mi tak stekać będzie z tymi kamieniami to zwariuje!!!!!!!!!!!!!!!a za jedna płytę to by dostał najnizszy wymiar kary :)i akurat kamienie by się skończyły..

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311293 przez ufolka
to ja dziś wsadzę mała ale mi się wydaje że mi się nie zmieści w kombinezonie, zobaczę w i bez, najważniejsze to czy głowa wystaje, wtedy trzeba zmienić, a nogi mogą wystawać, tak wyczytała, a czytam wczoraj cały wieczór i dziś cały ranek.
Tak sobie pomyślałam że wybór fotelika to bardzo duża odpowiedzialność. Naprawdę, jak człowiek pomyśli ile może zależeć od tej decyzji to aż strach wybrać coś tańszego niż 800 zł ! a to przecież przesada :/ teraz przeczytałam artykuł że w Szwecji jest ten nacisk na foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy i w porównaniu z Francją ryzyko śmierci dziecka w wypadku samochodowym (w przeliczeniu na 100 tys. mieszkańców) jest dwa razy większa niż w Szwecji.
Mi się bodobają Maxi Cosi, i Romer, w testach też są niezłe ale montowame przodem ;/ te Nanie są fajne no i Coneco też tylko tych Coneco to nie mogłam znależć w testach ;/

Lucy ACTA nie przejdzie może ;p
podoba mi się huje morhe :D i jaj bent ku :D to pierwsze to codziennie będę mówić do małża ;p a to drugie do siorki jak mnie wkurzy ;p

a ja znalazłam że jak śnią się zęby to znaczą potrzeby seksualne ;o

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka