BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311448 przez aska27
Oposku ratuj Filipka!!! :)

Różyczko co 2 h 180ml...hmmm... chyba nie bardzo mozna.

Ufolko moze woda nie zawsze działa,ale to nie do konca taki kiepski pomysł..w sumie Rózyczka juz napisała!

Witaj Aniu :blink:

Jestem na diecie... takie info.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #311449 przez natimp1
A i pytałaś o zanik mleczka.. mi jakos samoitnie spokojnie zanikło bez bólu i zapalenia, a robiłam tak jak Ty , tak więc pewnie kwestia paru dni jeśli się faktycznie zdecydowałaś wyłącznie na mm

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311450 przez aska27

12 lata 10 miesiąc temu #311453 przez aniaw
Matko z tymi uczuleniami to fakt ciężko dojśc co i jak ;)
My też mamy znów coś na buźce i kombinujemy od czegóż to :ohmy:

Nad fotelikiem też myślimy, ale jeszcze na spokojnie, bo ten dotychczasowy jeszcze styka a kasą na nowy nieciekawie ;)

Różyczko już pewnie 100mln rad słyszałaś i podpowiedzi co do nocek, wić ja się nie będę ośmieszać :blush:
Ważne, że podjęłaś decyzję o zakończeniu laktacji i dobrze Tobie z tym :)
To mleczko stopniowo sie wchłania/resorbuje i organizm sam sobie radzi :)
Ja już od jakiegoś dłuższego czasu nie karmię a jak sprawdzałam ostatnio to w piersiakach jeszcze cosik jest ;)

Natimp niezła tam u Was poznańska gwara :laugh:
A z tymi adoratorkami Maksa to weź kobieto interweniuj bo zaraz syna Tobie odbiorą :lol:
A z maciem to nawet nie kuś :angry: Nie byłam sto lat i nie zamierzam :laugh:

Ufolka niezła zabawa i na takim jeleniu wow :laugh:

Oposek Ty wyrodna matko :P :lol:

A czy nikt nie zauważył mojego powitania dzisiejszego? :unsure: :unsure: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311465 przez aniaw
Asiu cześć :) Na diecie powiadasz, super :)
Własnie próbowałam odszukać na NK jak to zrobić, ale kurcze nie pamiętam ;)

12 lata 10 miesiąc temu #311468 przez natimp1
Anka na pocieszenie

ja zjadłam uradowana bo przeciez sama nie kupiłam tylko dali, a się nie odmawia, dawno nie jadłam, a teraz , brzuch pelen, przeżarta na maksa, oczy mi sie nad papierami zamykają i dziwnie na żołądku!!!!!!!!!!!!

kurcze no kombinuję z tymi pannicami kombinuje, moze ukradnę płyte z cd i nie będą młode mogły szpanowac strojami w tańcu.. hahahahahah taki mam misterny plan na synowe:) kurde nawet w żartach to psychodelicznie brzmi co :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311469 przez Oposek
Asia tylko wiesz co już widzę, jak Różyczka mówi Bianeczce "nie, córeczko, nie dam Ci mleka, bo 180 ml co dwie godziny nie można" a Bianka Jej na to "a, no to w porządku, dobranoc mamusiu" :lol:

Filip uratowany, idziemy się wietrzyć.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311472 przez ufolka
Aniu ja zauważyłam, było że dziś tłusty piątek ;p a potem jedz pączki będziesz wielki ;d
nie mogę się niezgodzić z tym że woda zdrowa jest jak najbardziej :) sama po każdym posiłku daję wodę do picia z niekapka dla małej, no w nocy nie daję bo ona jak zje to od razu śpi :) ale nie powiecie mi że wodą mleko można oszukać :)
iwanek nie pisz że ona grubiutka bo mi się z teściową kojarzysz ;p lepiej napisz że pulchniutka ;p
oposku no ja nie wiem to podchodzi pod paragraf !! jeszcze zdjęcie na dowód ;d fajowo Filip wygląda jak się wkurzy hehe moja też tak reaguje jak się pod kanapę wtoczy :)
Asia nk-> galeria-> organizuj-> najedz myszka na zdjęcie i tam będzie w rogu krzyżyk żeby usunąć

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311476 przez aska27
Oposek napisał:

Asia tylko wiesz co już widzę, jak Różyczka mówi Bianeczce "nie, córeczko, nie dam Ci mleka, bo 180 ml co dwie godziny nie można" a Bianka Jej na to "a, no to w porządku, dobranoc mamusiu" :lol:

Oposku heheh ,wow,a tak nie jest? :laugh: i znowu się pomyliłam :laugh: :laugh: :laugh:

Aniu, Ufolka już zrobione, dziękuję za chęci! :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #311489 przez różyczka
Aska a jaka dietka? :)

Ufolko te miśkopty to z cukrm a ja jej już podtuczac dodatkowo nie chce bo i tak na tym cycu wyrosła drodna kobita, wiec szukałam czegoś bez cukru i te wafelki ryżowe są wiec polecam jak znajdziesz gdzies, bardzo smaczne :)
no widzisz Ty dawałaś rade karmic co 2h i odnosić do lóżeczka ja po kilku m-cach już nie, a jak zasnełam przy karmieniu to ju nie wiem co potem sie działo nawet :laugh: tylko budziłam sie połamana na samym brzeszku :dry:

Iwanku, Aniu, Natimp, Oposku czyli nie mam sie czego bać jesli chodzi o mleczko widze :) no to świetnie :) wolałabym żeby nie zaschło bo wtedy rozm.cycka ciut wiekszy zawsze ;) :)
a przed chwilą w zabawie jak sie kulałysmy to zaproponowałam Biance piers i obrzuciła mnie takim spojrzeniem, ze szok hahaha :lol:

jeszcze do końca nie zdecydowałam sie definitywnie zakończyc karmienia piersią, ale daje sobie czas i przygladam sie co sie bedzie działo w zwiazku z tym... :) jakie jest samopoczucie Bianki, jakie moje itd. Jej to bez róznicy widze raczej...bo w dzien i tak nie je a w nocy co jej nie poda to wypija :) oprócz wody hehe

Iwanku na to wygląda,z e mogło to być coś co jadłam ale ja nie jem nic specjalnie innego niż Bianka tylko, ze nie zmiksowane heheh :laugh: no wiecej glutenu jem niz ona ale dalej dostaje gluten i wysypki nie ma wiec nie o to chodziło raczej...

Oposku ale łobuziak mały :laugh:

Asiu no dobrze - piszesz, ze nie wolno i co byś zrobiła? wyrywała jej z buzi żeby tyle nie piła? nie podała w ogóle? słuchala jak płacze? przeciez sama tez do niedawna podawałaś w nocy często mleczko...wiec wiesz ja to wyglada...
wczora piła tylko 1 butle wieczorem i 1 w nocy
dziś kilka...
każda noc jest inna ...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #311492 przez różyczka
Oposek napisał:

hahahaha :lol: :lol: :lol:
a ja myslałam,ze poszłaś już hehehe :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311502 przez aska27
Różyczko ok, ok... nie krzyczcie na mnie hehehe
napisałam,ze nie wolno,bo niewskazane jest..ale nie oceniam
Mikołajowi podawałam w nocy 3 razy po 120ml ok 23 potem o 2 lub 3 i ok 5/6 ale to juz w sumie rano..teraz śpi od 22 do rana /tylko ,ze o 22 dostaje 180ml/. Nie piszę juz co robić i nic nie sugeruje..nie doradzam...

12 lata 10 miesiąc temu #311503 przez różyczka
GRATKI DLA HANI :lol: :lol: :lol: wow! to jest torpeda poprostu :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311508 przez ufolka
różyczko ale ja pisałam nie w sensie że Ty jakoś źle robisz czy coś takiego, po prostu napisałam że podając wodę w czasie karmienia to by mi Amelka płakała póki bym cycka jej nie dała :)
a ja mam tak ze łóżeczko mam krok od łóżka, i jak trzeba karmić to ja przysiadam na łóżku i szybciutko idzie to karmienie, ona budziła się co 2 godz ale spałyśmy do 9, wy wsześniej o wiele wstawałyście, więc ja nie porównuje :) wygodniej mi cyckiem niż butelką jest, no ale teraz to karmienie co 2 h nieaktualne bo tylko raz w nocy wstaję :)
aa i mam pytanie, jak ubieracie dzieci do samochodu?? bo przecież nie w kombinezon, bo się w aucie zgrzeje?? bo jak na to szczepienie 1 marca się wybiorę i jestem w kropce, boje się że jak lżej ubiorę to ją zanim dojdę do samochodu powieje, chyba że jakoś kocem opatulę :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #311512 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko ok, ok... nie krzyczcie na mnie hehehe
napisałam,ze nie wolno,bo niewskazane jest..ale nie oceniam
Mikołajowi podawałam w nocy 3 razy po 120ml ok 23 potem o 2 lub 3 i ok 5/6 ale to juz w sumie rano..teraz śpi od 22 do rana /tylko ,ze o 22 dostaje 180ml/. Nie piszę juz co robić i nic nie sugeruje..nie doradzam...

no oki oki :)
powiedz lepiej co to za dieta ta Twoja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka