BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #310047 przez Oposek
Ufolka aaaaaa widzisz, to teraz rozumiem o co Ci chodzi z tymi kaszkami:) ja też mam chyba jakąś próbkę tego nestle gazety, jak chcesz to wypróbuję na moim małym króliku doświadczalnym i napiszę Ci, jakie wrażenia;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #310053 przez ufolka
oposku ekstra :) ja się zapisałam do streetcom i oni przysyłają produkty do testowania, a potem się pisze raporty :)

12 lata 10 miesiąc temu #310056 przez Rika
ja pierdziu ale mam do nadrabiania :ohmy:
dopiero wróciłam z Zuzią z ostrego dyżuru, później napiszę więcej

12 lata 10 miesiąc temu #310059 przez Oposek
ej no Rika nie bądź taka, już się zdenerwowałam :( Mam nadzieję, że z Zuzanką wszystko w porządku :kiss: Miał być jutro dzień bez narzekania, a tu same kiepskie wiadomości :(

Ufolka nie ma problemu:) jak masz jakieś konkretne pytania, ankiety, czy co tam to wyślij jutro. Mam cały dom do posprzątania, więc szukam alternatyw;)

12 lata 10 miesiąc temu #310060 przez Rika
Różyczko doczytałam o cycuszkach, Zuzia tak ma, pisałam tu niedawno o tym, byliśmy na usg, zmian nie ma a czy to przy sutkach jest? to normalne i większość dziewczynek tak ma i chłopcy czasem tez ALE DLA SPOKOJU ZROBIC USG :) NIE STRESUJ SIĘ

12 lata 10 miesiąc temu #310074 przez Rika
Oposek my mamy takie fajne paputki, miękkie pantofelki, adidaski więc nie ma problemu :)

Aska super masz avatar :)

Oposek to prawda bo każdy inaczej stawia stopy. Mała stópka musi sama się wykształcić a nie dopasowywać się do buta już przez kogoś wychodzonego.

Różyczko ale czasem dzieciom też chce się w nocy pić, to nie jest reguła że jeść i koniec, ja też wstaję w nocy do picia a że mi się przy okazji zaplącze w palce jakiś kawałek czekolady to już inna bajka :D

Aska ja nie wiem czy to prawda, w każdym razie weź faceta zgoń z łóżka... hmm :unsure: u mnie jak Ola sie obudzi o jakiejś godzinie o której zwykle nie je to właśnie mówię "cii" lub po prostu daję jej smoka :ohmy: a jak to nie pomaga to biorę ją do łóżka i tyle, ona smacznie zasypia i cyc dopiero ok 5-6 i znów spanie.

Ufolka ja w ogóle nie szczepię, a co chcesz wiedzieć o kaszkach?

Różyczko ja napiszę Ci na pocieszenie że Zuzia budzi się w nocy częściej niż Ola (kiedyś przesypiała całe noce dopóki nie zaczęła pić tych cholernych herbatek i soków czyli do ok 15 miesięcy (?)) pocieszona czujesz się???

Oposek właśnie Zuzia tak się przemieszczała :D

Różyczka ale głupoty napisałam o cycach :huh: słuchaj, ja w jej wieku też byłam u ginekologa bo miałam właśnie takie guzy (moja mama spanikowała bo u nas w rodzinie jest od dawien dawna raczysko...) i on mnie zbadał, mówił że w tym wieku to bardzo mało prawdopodobne mimo zwiększonego ryzyka, tak dzieje się przez hormony szalejące w okresie dojrzewania ale oczywiście lepiej będzie jak zbada to lekarz.
I nie do pediatry tylko do ginekologa normalnie :)

Iwanek :( cholera czy jest tu jeszcze jakiś wolny mężczyzna na forum???

Oposek dzięki że mi o cytologii przypomniałaś, ja się wybieram i wybrać się nie mam jak :( ciągle coś :(

Takajedna dzięki za życzenia

Różyczko i na tarczyce też mi zwracają uwagę, szczególnie w Piszu... kurde trzeba się za siebie wziąć, najlepiej to zrobić badanie krwi i sprawdzić stężenie hormonów :)

Hoborr trzymam kciuki

Prezpraszam więcej nie dam rady pisać, nadrobiłam i idę spać... za dużo wrażeń jak na jeden dzień...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310079 przez aska27
Dzień dobry!!!!

Dzisiaj bardzo słodki dzień :blink: oczywiście w dniu dzisiejszym nie liczymy kalorii!! ;))))

oby oczywiście poszło w cyce :blink:

Rika jak Zuzka? Co się stało?
Wiesz,jak cos sie dzialo to bralam Mikolaja do lozka.. teraz odpukac nie musze... przesypia noc.. /obym nie zapeszyla!/ :blink:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #310093 przez ewitkun
dzień dobry

5:50 zeżarłam pączka :P

my z pobudkami z płaczem przez zęby ale nie narzekam położę się z młodym do wyra w ciągu dnia :P

Rika co się stało?

12 lata 10 miesiąc temu #310098 przez natimp1
hej hej przypominam dzis dzień pozytywu...... nie znaczy to zeby nie pisać jak coś nie tak.. ale nie zrzedzimy o facetach ....
ja dzis uskuteczniam afirmacje.. gadam 20 razy że Jasko jest zdrowy i robi postepu, moze chłopak uslyszy ;)
Rózyczko ja tez mam w termosie ciepłą wodę..a ze mam małe mieszkanie to w kuchni trzymam zeby Maksa nie rozbudziuć bo chłopaki razem spią:)
Zobaczysz Bianka jak zaskoczy to pójdzie po calości, a mój bratanek np wszytsko ok pod względem napięcia asymetri itp a zaczął raczkowac jak miał 1,5 mca , siadac sam na 10 , tak więc spoko,
A propo spania, to neurolog mi powiedział ze niektóre dzieciaczki mają tak do roku, wtedy ich uklad nerwowy dopiero dorasta do tego by nie potrzebowac częstego kontaktu, ja akurat troche go nauczyłam ze za kazdym razem cyca wyciagałam ale był maleńki to myslkałam ze tak trzeba teraz nad tym pracuje inp do karmień nie wyciagam go z łózeczka.
U nas Jaśko budził sie 3 razy dzis ale mleko dałam 2 razy, hmm musze sprawdzic czy jak będe dawać sama wodę to cos sie zmini bo w sumie macie racje nie musi już mleka dostawać, moze wtedy w dzień więcej wypije.. kurde kusi mnie na próbę mleczną z innym mlekiem.!!!

Opsoku mozna w zmymarce myć, a propo bucików to tez Maksiorowi kupowałam dopiero jak sam chodził.. pamiętam te buciki takie wysokie adidaski

hobbor jak tam gastroskopia, i Ojciec Mateusz, ja tam policjanta wole :)

ufolka pyt a propos streetcomu, wysyłalaś im coś listem, bo ja cos niby takiego tam czytałam ale nie wysłałam jescze bo kurcze pewna nie jestem czy trzeba

Rika co z Zuzką?

A my bylismy u tej drugiej rehabilitanki, i mam dylemat, laska mniej sympatyczna niz tamta ale widać ze ma konkretny plan, etapy itp, i mówi ze nie wolno chodzic np do 2 rehabilitantek bo to w układ nerwowy wchodzi w sensie ze kazda moze dawać na inny etap i faktycznie , ta twardo ze Jachu musi się turulać po braki w jednym etapie tworzą niedociągnięcia w drugim, a druga ze podpory , a pokolei niby jest turlanie, podpory, pełzanie i raczkowanie, więc już nie wiem . ale spoko lepiej mieć wybór z dwóch niz kazą byle jaką , więc przemyślę.

oki zabieram się za pracę:)mąz dzis rtg trzymajcie kciuki by znaleźli tego paskudnego kamienia bo na usg nic nie wychodzi.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310109 przez iwanek1
Dzień dobry :)

Dziś dzień pozytywu :lol: no to zjadłam już dwa pączki to ile to godzin seksu :unsure:
Hoborr pewnie juz po gastroskopi :)
Takajedna Ty to chociaż zdania budujesz,a ja :unsure: :angry: :cheer: ,a od początku prawie jestem :laugh:
Ufolka ja tylko kaszki z bobowity,niestety i nie pomoge :( ,ale moge nazmyślac :)
Rika o próbuj,pytaj,moze jakis wolny został ;)
A co sie dzieje,ze na ostrym byliście?
Aska mnie w cyce NIE,bo mam E :cheer: :lol:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310118 przez basba
Dzień doby babeczki!

Zgodnie zdzisiejszymoptymistycznym dniem pisze: Jak u nas znowu pieknie sypie ten... hmmm ... zajefajny śnieg! :lol: Ja juz po jednym pączku. Pzyjeżdżam do oboty a tam 35 sztuk pieknych uśmiechniętych i jeszcze cieplutkich rarytasków :) A co! wczoraj 3 razy po 30 minut wachlowałam szufla od odśnieżania i dzisiaj zapewne bedzie powtórka to muszę nadrobić ;) :P

Aska dokładnie... oby poszło w cycki :silly: Widzę ze gąsienica rządzi... u nas też! A Mikus jak zwykle przeuroczy!

Ewa mam nadzieje ze pączus smakował... mi baaaaaaaaaardzo :lol: Mam nadzieje ze w ciągu dnia sobie odbijesz nockę.

Różyczko Rika ma rację... idź z córą do ginekologa no i na USG koniecznie. Wszystko będzie OK - trzymam kciuki! :kiss: Czekam na wieści...
Co do tarczycy. Mnie każdy lekarz wysyłał na badania bo twierdził ze gruba szyję mam. Na szczęście "taka moja uroda" i wszystko z nią OK ale badanie krwi i USG również zróbcie koniecznie. Z tym nie ma żartów!

Butle ja też myje w zmywarce (tak ze 2 razy w tygodniu) poza tym normalnie odrobiną płynu do naczyń - nie wyparzam juz od dawna. Jak tak sobie pomyślę to faktycznie przy 2 dziecku inne podejście- Antkowi wyparzałam do roku i w zmywarce nie myłam :S

A co do mleczka. Mam przegotowaną wodę w dzbanku w kuchni. Idę wlewam, włanczam na 20 sekund mikrofale, wsypuję 6 miarek i wsio...

Rika co się stało z Zuzką że ty na ostrym z nią byłaś?!

Hoborr kochana jak po badaniu. Mam nadzieje ze jakoś przeżyłaś (mówiłaś ze juz kiedyś miałaś prawda?) Kiedy wyniki???

Natimp... to faktycznie z tymi rehabilitantkami musisz przemysleć... wierze że na pewno dobrze wybierzesz - mamusia ma intuicje co dla dziecka dobre...

Iwanek naszych znajomych synek jak miał 8 miesięcy to juz sam chodził. Skoro córcia sama wstaje bez twojej pomocy to nic złego sobie nie zrobi... tylko patrzeć jak zamiesiąc będzie zasówać!!!

Aniu Szymuś na śniegu wymiata. Widzę że też rekawiczek nie polubił...

A ja mojej królewnie kupiłam na wiosnę płaszczyk i bluze w smyku:
www.smyk.com/bluza-dziewczeca-rozmiar-86...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/kurtka-dziewczeca-rozmiar-8...ubranka-dla-dzieci-p

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310125 przez aska27
Natimp a jakie mleczko teraz Jasiowi podajesz?

Dzień dobry Iwanek! :blink:

Ewa, Basba juz po pączku?!! wow,a ja ma straszny apetyt na pączusia,ale dopwiero po południu jadę do mamy na domowe :blink:

Różyczko jak noc? yyy... chyba jeszczę spią! :silly:

Basba
śliczne ciuszki!!!!

12 lata 10 miesiąc temu #310127 przez masuska
Dzień Dobry POZYTYWNIE:)

12 lata 10 miesiąc temu #310128 przez ewitkun
a ja od rana na allegro przeglądam kojce i waham się kupować czy jednak nie ma sensu bo dziecko zacznie chodzić i nie będzie w nim siedzieć.....

i znów 2 pączki wciągnęłam :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310132 przez aska27
Ewa smacznego!!! :blink:
Co do kojcy to juz pisałam,ze niebardzo mi się podobają,dzieci też lubią w tym siedzieć.. a moze nie wszystkie hehe moze Antkowi się spodoba :blink:
Mikołaj bawi się na dywanie lub w łózeczku /bardzo lubi/ :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka